Subscribe Us


11-12 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

11 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUSLULAR  ŞEHİTLERİ DUALARLA ANDI

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, terör örgütünce açılan taciz ateşi sonrasında şehit olan. Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm sevanlerine sabırlar diliyoruz.

Milletimizin başı sağ olsun.

…………OOO…………..

TARSUS ‘TA 5 ŞEHİT İÇİN

TİYATRO  GÖSTERİMİ İPTALİ

Türk silahlı kuvvetlerine mensup askerlerimizden 5’i dün şehit düştü.

Türkiye genelinden birçok ile mensup askerimizin şehit düşmesi büyük üzüntü yarattı.

Tarsus Belediyesi de şehit askerlerimiz olması nedeniyle her akşam düzenlediği tiyatro şenliklerinin dünkü bölümünü iptal etti.

…………OOO…………..

TARSUSTA ÇATIŞMADA

1 ÖLÜ VAR

Tarsus’ta trafikte yol verme yüzünden  kavga çıktı.

Silahlı, bıçaklı ve sopalı kavgada 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Olayda işyeri sahibi pompalı av tüfeğiyle ateş açtı ve bir kişi ağır yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı, 1 Kişi öldü.

Olay, Stad bölgesi  Rasim Dokur Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, oto kiralama sahibi D.U.Y. ile A.A.T. arasında başlayan trafikte yol tartışması kavga dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine Y.T. ve H.Ç.silah, bıçak ve sopalarla kavga etti. İşyeri sahibi D.U.Y. pompalı av tüfeğiyle rast gele ateş etti. Ağır yaralanan Y.T. ile 12 kişi 112 ekipleri tarafında Tarsus'taki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ve Özel Hareket polisi geldi. Hastaneye kaldırılan Y. T.  Öldü.

 

………OOO…………..

 

 TARSUS’TA BELEDİYEDEN

YENİ ETKİNLİK

Tarsus Belediyesi Okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açıyor. Yapılan açıklamada Dursune ve Mehmet Uzadalı Kreş ve 0-3 yaş grubu Bebek kütüphanesinde okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açılacak denildi. Bunun için müracaatlar 0324 616 2513 dahili hattan 1434 aranabilir.

…………OOO…………..

TARSUS’TA ANAFARTALAR

ZAFERİ KUTLAMASI

Anafartalar zaferinin 108. yılında Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları rahmetle anıldı. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan sosyal medyasından Anafartalar zaferini kutlayan bir mesaj yayınladı.

…………OOO…………..

TARSUS KÜLTÜR MERKEZİ

İHALE İLANI YAYINLANDI

Tarsus 75 yıl Kültür Merkezinin tadilatı ve bakım onarım işi için nihayet harekete geçildi. Yakında tadilat işi için ihaleye çıkılacak.

Tarsus Ekspres gazetesinde yayınlanan ihale ilanına göre,  Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Tarsus 75 yıl Kültür Merkezinin tadilatı ve bakım onarım işi ihaleye çıktı.

Buna göre  11570 m2 alanında Bina tadilatı ve Bakım onarım işi ihalesi 28 Ağustos saat 10.00’da Tozkoparan Zahit Mahallesi Belediye Tesisleri içerisi Meclis Binası Turuncu salonda açık ihale usulüyle  yapılacak.İş 210 günde tamamlanacak

Sözkonusu ihalede, İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur

…………OOO…………..

TARSUS’TA ÇİMENTO FABRİKASI

YAPIMINA RED ÇIKTI

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta 11 yerleşim alanını olumsuz etkileyecek ormanlık alanda yapılması planlanan çimento fabrikası projesi ÇED Raporu alamadığını bildirildi.

Konuyu TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye’nin gündemine taşıyan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a cevaplandırılması amacıyla yazılı soru önergesi veren İYİ  Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, başta bölge halkı olmak üzere emeği geçen, duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.

Milletvekili Kocamaz,yaptığı yazılı açıklamada Tarsus’un Çokak, Kozoluk, Yanıkkışla, Damlama, Karakütük, Bucak, Çavuşlu, Murtçukuru, Durak, Koçmarlı, Yeniköy olmak üzere toplam 11 yerleşim alanını olumsuz etkileyecek ormanlık alanda yapılması planlanan çimento fabrikası projesi ÇED Raporu alamadığını belirterek, Çimento Fabrikasının yapılamayacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti

Milletvekili Kocamaz,’’Tarsus’un Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleriyle, 11 yerleşim alanının ortasındaki Ormanlık alana Çimento Fabrikası yapmak üzere ÇED Raporu alınmasına yönelik olarak, bölgede oturan vatandaşlarımız ve çevreci derneklerin haklı isyanlarını bizzat bende, TBMM’nde yaptığım Basın Toplantısı ve Meclis Kürsüsü’nden yaptığım konuşmalarla birlikte, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a cevaplandırılması amacıyla yazılı olarak sormuştum.Çok şükür ki, hep birlikte verilen bu mücadeleler olumlu bir neticeye ulaştı ve ÇED Raporuna yönelik olarak olumsuz görüş bildirildi, o bölgedeki 5000 dönüm tarım ve orman arazisi, Çimento Fabrikası yapılması düşüncesiyle talan edilerek yok olmaktan kurtuldu” görüşlerine yer verdi.

“Bu konuda yürekli ve cesur duruşlarıyla bölge halkının haklı olarak yükselttiği sese kulak vererek, bir Bölgenin ve Ormanlık Alanların tamamen yok olmasına neden olabilecek bu girişimi sonlandıran Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcilerine aleni teşekkür ediyorum” diyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Allah cümlesinden razı olsun. İyi ki varlar. İyi ki, böyle bir karara cesurca imza attılar. İyi ki, o bölgedeki ormanlarımızın yok olmasına, bölgede oturan ve çok küçük bir arazide kuru tarım, hayvancılık ve tavukçuluk yaparak geçimini sağlayan insanlarımızın yerinden yurdundan edilmesine karşı durdular!Böyle bir karara imza atarak, tarihe adını yazdıran herkese, bölgede yaşayan insanlarımız ve çevreye duyarlı herkes adına teşekkür ediyoruz.

Bizlerde Tarsus Belediye Başkanlığı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemlerde olduğu gibi, Milletvekilliği yaptığımız bu dönemde de çevreye olan duyarlılığımızı her daim gösterecek, vatandaşlarımızın sesi ve nefesi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

…………OOO…………..

TARSUS EMEK VE DEMOKRASİ

BİLEŞENLERİNDEN AŞURE İKRAMI

Tarsus Emek ve Demokrasi Bileşenleri  dün saat 16.00 da Tarsus Parkında  Aşure ikramında bulundu.

Tüm Emeklilerin Sendikası,

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Tarsus Folklor Araştırma Derneği,

 Atatürkçü Düşünce Derneği, 2021 Tüm emekli sen,

Halkların Demokrasi Partisi, Türkiye İşçi Partisi,

Cumhuriyet Halk Partisi. Tarsus Atatürk Parkı, Büyükşehir Belediyesi Emekli Evi önünde aşure ikram etti.

………….OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’DA İĞNE OYASI

 FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

 

Toroslar ve Çamlıyayla Belediyeleri, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne hazır. İlk etkinlik bugün akşam.

 

Mersinliler, Toroslar ve Çamlıyayla İlçelerinde 2 gün boyunca sergiler, halk oyunları, defile, konserler ve etkinliklerle buluşarak, sanat dolu bir festivalin tadını çıkaracak.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; 11 Ağustos Cuma günü Çamlıyayla’da, 13 Ağustos Pazar günü Toroslar’da yapılacak festivale tüm hemşehrilerini davet etti.

 

Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) sanatın farklı dallarında verdiği eğitimlerle adından söz ettiren Toroslar Belediyesi, İğne Oyası Festivali ile bu çalışmalarını taçlandıracak.

 

FESTİVAL, 11 AĞUSTOS’TA ÇAMLAYLA’DA, 13 AĞUSTOS'TA TOROSLAR’DA YAPILACAK

 

Mersin’de el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyalarının dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festivalin ilki; 11 Ağustos 2023 Cuma günü Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde saat 10.00’da başlayacak. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün ise saat 19.00’da sahne alacak.

 

Toroslar İlçesi’nde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak.

 

“FESTİVALİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Kadınlarımız hem üretime hem de ev ekonomisine katkı sunuyorlar. Onları bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Biz Toroslar Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu festivallerle kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri daha profesyonel bir şekilde dünyaya tanıtmak istiyoruz. Girişimciliği her zaman destekleyeceğiz. Tüm hemeşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

 

……….…OOO…………..

12 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDA

BAŞKAN ALİ SEÇER İSTİFA ETTİ

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, (11.08.2023 günü) görevinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Ali Seçer yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu sözleri kaydetti;

“2022 Ekim ayından bu yana büyük bir onurla yürüttüğüm Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığını ve üyeliği görevimden işlerimin yoğunluğu nedeniyle ayrılıyorum.

Tarsus Ticaret Borsası ‘nda bundan sonraki süreçte Meclis Üyesi olarak görevime devam edeceğim.

Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca çalışmalarıma destek sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Tarsus Ticaret Borsası ‘nda yeni başkan yönetimden Mustafa Teke oldu.

Ali Seçer’in istifasının ardından toplanan Borsa yönetimi başkanı belirledi. Teke yeni başkan olarak görev aldı.

…………OOO…………..

TADEKA BİNASINDA

“MÜZİK DİNLETİLERİ”

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) sanatsal ve sosyal faaliyetler devam ediyor.

Kızılmurat Mahallesi St. Paul Kuyusu yanında bulunan tarihi binasında hizmet veren TADEKA’da Perşembe günleri ‘Müzik Dinletisi’ programları gerçekleştirilmeye başladı. 

Saat 18.00’de düzenlenen programların ilkinde özel gereksinimli olan piyona sanatçısı Görkem Gündoğdu sahne aldı. TADEKA kurul üyelerinin yanı sıra sanatseverlerin de dinlediği mini konser büyük beğeni topladı.

…………OOO…………..

ÇOKAK KÖYÜNDEKİ

ETKİNLİK İLGİ GÖRDÜ

Mersin Büyükşehir belediyesinin köylerde organize ettiği "Köy Bizim, Şenlik Bizim!" 

 Çocuk Şenliği dün yapıldı. Her zaman olduğu gibi etkinlik büyük ilgi gördü.

11 Ağustos Cuma  günü (dün) yapılan etkinlik  Çokak-Okul Bahçesinde gerçekleştirildi.

…………OOO…………..

 ÇOCUK GELİŞİM ATÖLYESİ

İÇİN BAŞVURU YAPIN

Tarsus Belediyesi Okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açıyor. Yapılan açıklamada Dursune ve Mehmet Uzadalı Kreş ve 0-3 yaş grubu Bebek kütüphanesinde okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açılacak denildi. Bunun için müracaatlar 0324 616 2513 dahili hattan 1434 aranabilir.

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’DA İĞNE OYASI

FESTİVALİ BAŞLADI

 Çamlıyayla ve Toroslar  Belediyeleri tarafından, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali dün başladı.

Mersinliler, Toroslar ve Çamlıyayla İlçelerinde 2 gün boyunca sergiler, halk oyunları, defile, konserler ve etkinliklerle buluşarak, sanat dolu bir festivalin tadını çıkaracak.

 Mersin’de el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyalarının dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festivalin ilki; dün Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde yapıldı.

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün  sahne aldı.

Toroslar İlçesi’nde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak.

 

“FESTİVALİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Kadınlarımız hem üretime hem de ev ekonomisine katkı sunuyorlar. Onları bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Biz Toroslar Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu festivallerle kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri daha profesyonel bir şekilde dünyaya tanıtmak istiyoruz. Girişimciliği her zaman destekleyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA ECZACI TEKNİSYENİ

ÖLÜ BULUNDU

Tarsus’ta eczacı teknisyeni Mahmut C. (48), ormanında  ölü bulundu.

Yunusemre Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Karabucak Ormanı'nda  acı olay meydana geldi. İlçede 30 yıldır eczanede teknisyen olarak çalışan Mahmut C.'ten haber alamayan ailesi durumu polise bildirdi. Emniyetin yaptığı teknik çalışma sonunda ecza teknisyeni iki çocuk babası M.Cenik'in cansız bedeni ve aracı ormanlık alanda bulundu. Olay yerinde yapılan incelemede Cenik'in, ateşli silahla vücudunun çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldüğünü tespit edildi. Polis ve savcının olay yerinde yaptığı çalışmanın ardından Cenik'in cansız bedeni, Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderildi.

 

…………OOO…………..

SEÇER TARSUSTAN SONRA

CHP ERDEMLİ KONGRESİNE KATILDI

 

Başkan Vahap Seçer, CHP Erdemli Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

 

Genel seçimlerde tatil yapmadan, duraksamadan aralıksız çalışmaya devam ederek oy potansiyelini artırdıklarını ifade eden Seçer, “Erdemli’de de puanımızı 4.27 puan artırdık. Bunlar seçim zamanında yurtdışına, Bodrum’a tatile giderek olmadı. Burada, çalışarak oldu. Bunu da ayırmak lazım” dedi.

 

Belediye başkanlarının halka en yakın konumda olan kişiler olduğunu ifade eden Seçer, “Sihir burada, güç burada. Bir belediye başkanı halka en yakın olandır. Hizmet; vatandaşa ulaşmanın en iyi yoludur. Onun için 13 ilçemizin tamamı CHP’nin olmalı. Büyükşehir olmalı. 11 değil, 21, 31 olmalı. O zaman iktidara bir başımıza yürüyebiliriz” diye konuştu.

Yerel seçimlerde hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni hem de ilçe belediye başkanlıklarını tekrar kazanacaklarını söyleyen Seçer, “Belediyeleri kazanacağız. Hiç kimsenin kaygısı olmasın. Büyükşehri tekrar, hem de fark atarak kazanacağız. Bizim Mersin’de ittifak arayışlarımız söz konusu değil. Herkes işkembeden konuşuyor. Bizim böyle bir arayışımız yok” ifadelerini kullandı.

 

Önümüzdeki günlerde Erdemli Sebze Hali’nin açılışını gerçekleştireceklerini de söyleyen Seçer, “Son derece modern bir hal yaptık. CHP’li bir belediye geldi ‘Erdemlide az oy - çok oy çıktı’ mütalaası yapmadı ve Erdemli Sebze Hali’ni bitirdi. Şimdi hak sahiplerine teslim edecek. Çünkü mesele oy meselesi değil; mesele üretim, halkın talepleri meselesi” dedi.

 

………….OOO…………..

48 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÖLDÜ

Tarsus ‘ta bir arazide otlayan 48 küçükbaş hayvanın ölümü şüpheli bulundu.

 Hayvanların zehirlenmiş olabileceği düşünülüyor. Bir  arazide otlayan 48 küçükbaş öldü. Hayvanların ölümüyle ilgili inceleme başlatıldı

 Yeşiltepe Mahallesi Yeşilkuyu mevkisinde meydana gelen olayda boş bir arazide kendisine ait keçileri otlatan Aydın Şahin, hayvanların tek tek yere yattığını fark etti.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar