Subscribe Us


13 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

13 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

CHP TARSUS İLÇE YENİ YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

CHP Tarsus ilçe örgütünün 8 Ağustos tarihinde yapılan olağan kongresi sonunda Selahattin Şahin Başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

Adalet Sarayı’nda mazbatasını alan CHP’li yöneticiler, ardından Cumhuriyet Alanı Atatürk anıtına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudular.

Burada bir konuşma yapan CHP Tarsus İlçe Başkanı Eczacı Selahattin Şahin, “Değerli CHP ailem ve kıymetli Tarsus halkı;

8 Ağustos’ta sizlerin büyük katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kongremizde, bu büyük ailenin onayı ile ben ve ekibim CHP Tarsus ilçe yönetimine layık görüldük.

Almış olduğumuz büyük sorumluluğun ve gireceğimiz zorlu sürecin farkındayız.

Yönetici arkadaşlarımla birlikte tüm zorlukların altından kalkacak güce, deneyime ve azme sahip olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDA

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçerin istifasından sonra yeni başkan belirlendi.Tarsus Ticaret Borsası ‘nda yeni başkan yönetimden Mustafa Teke oldu.

Teke yeni başkan olarak görev aldı.

…………OOO…………..

MHP TARSUS BELEDİYE BAŞKAN ADAY

 ADAYI ŞEN’’ÖNEMLİ OLAN TARSUS’UN İL

OLDUKTAN SONRA LİYAKATLİ KADROLARLA

YÖNETİLMESİDİR.’’

MHP Tarsus Belediye başkan adayı Harita mühendisi Ahmet Şen Ekspres  gazetemizi ziyaret etti.

Şen, Kurucu Mustafa Erdoğan ile Yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan ile görüşerek gündeme dair görüş alışverişinde bulundu.

Şen, Tarsus’un il olması konusuyla ilgili Tarsus’un ekonomisi, nüfusu ve tarihi ile il olmayı hak eden başlıca ilçelerden biri olduğunu belirterek’’Benim mesleğim Harita mühendisliği yani şehircilik. Teknik bir insan olarak ilaveten şunu da ifade etmek isterim ki ; yalnızca il olmak memleketimizin sorunlarını halledecek sihirli bir değnek değildir. Mühim olan bu vasfı kazandıktan sonra liyakatli kadrolarla, tüm kurum ve kuruluşları ile iş ve güç birliği içinde çalışılmasıdır’’ dedi.

Şen, bu ortak paydada buluşulmasında yerel basının etkisinin büyük olacağını sözlerine ekledi.

…………OOO…………..

TARSUS SANAYİ SİTESİNDE

ESNAFA LİMONATA İKRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Vahap Amca'yla Tatlı Günler' projesi kapsamında Tarsus Sanayi Sitesi'nde çalışan emekçilere limonata ikram etti.

 Büyükşehir ekipleri, haftanın 7 günü kent merkezinden ilçelere kadar dondurma, limonata gibi soğuk ürünlerle vatandaşın ferahlamasını sağlıyor. Bu proje kapsamında vatandaşlara yaz aylarında ücretsiz dondurma, limonata gibi soğuk ürünler dağıtan ekipler, bu kez beden gücü ile çalışan emekçilerin içini ferahlatmak için harekete geçti. Tarsus Sanayi Sitesi'nde çalışan işçilere limonata ikramında bulunan Büyükşehir ekipleri, sıcak yaz günlerinde yurttaşların ferahlamasına yardımcı oluyor

 

…………OOO…………..

TİY HAZIRLIK MAÇINDA ADANA FK YI 1-0 YENDİ

Dün  oynanan  TİY- Adana 1954 FK maçını TİY 1-0 kazandı.

TiY takımımız Adana 1954 FK karşısında 1-0’lık bir galibiyet alarak moral bulmuştur. Maçtaki tek golü atan futbolcumuz Erhan KILINÇ oldu

…………OOO…………..

TARSUS’TA OKUL ÖNCESİ

 ÇOCUK GELİŞİM ATÖLYESİ

İÇİN BAŞVURU YAPIN

Tarsus Belediyesi Okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açıyor. Yapılan açıklamada Dursune ve Mehmet Uzadalı Kreş ve 0-3 yaş grubu Bebek kütüphanesinde okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açılacak denildi. Bunun için müracaatlar 0324 616 2513 dahili hattan 1434 aranabilir.

…………OOO…………..

TARSUS KEMALPAŞA’DA KAZA

Tarsusta H.B.’nin sürücülüğünü yaptığı 33 N 0989 plakalı Doğan araç ile O.A.’nın sürücülüğünü yaptığı 07 SH 947 plakalı araç henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. 

Kazada ön bölümü zarar gören 07 SH 947 plakalı araç içerisinde sıkışan A.A. isimli kız çocuğu, ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartılarak, sağlık ekiplerine teslim edildi. 

Yine aynı araç içerisinde bulunan A.A. isimli kız çocuğunun da yaralandığı olayda, yaralılar tedavi altına alındı. 

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’DA İĞNE OYASI

FESTİVALİ BUGÜN AYVAGEDİĞİNDE

 Çamlıyayla ve Toroslar  Belediyeleri tarafından, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali  bugün sona erecek.

Mersinliler, Toroslar ve Çamlıyayla İlçelerinde 2 gün boyunca sergiler, halk oyunları, defile, konserler ve etkinliklerle buluşarak, sanat dolu bir festivalin tadını çıkarıyor.

 Mersin’de el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyalarının dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festivalin ilki; dün Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde yapıldı.

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün  sahne aldı.

Toroslar İlçesi’nde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar