Subscribe Us


14 -15 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

14 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

CHP TARSUS İLÇE YENİ BAŞKANI ŞAHİN

‘’TÜM ZORLUKLARIN ALTINDAN KALKACAK GÜCE SAHİBİZ”

CHP Tarsus ilçe örgütünün  yeni başkanı  Selahattin Şahin Başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu göreve başladı.

Başkan Şahin, “Çok değerli yoldaşlarımla birlikte her zaman vurguladığım gibi ilk hedefimiz birlik, beraberlik içerisinde çok çalışarak yerel seçimlerde başarıya ulaşmak olacaktır.

Mersin Büyükşehir Belediyemizin ve Tarsus Belediyemizin CHP’li başkanlar tarafından yönetilmeye devam etmesi için biz üzerimize düşeni gücümüzün son noktasına kadar yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben çıktığımız bu yolda tüm yönetici arkadaşlarıma, aldıkları bu büyük sorumluluk için teşekkür ediyorum ayrıca bu şerefli ve onurlu görev için hepsini tebrik ediyorum.

Bizim en büyük görevimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni layıkıyla temsil etmek ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Mazbatalarını alan CHP yönetim kurulunu, bir önce ki dönem ilçe Başkanı Av. Ozan Varal, CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ali Uyan, Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ile Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve partililer yalnız bırakmadı.

 

…………OOO…………..

BAŞKAN TEPEBAĞLI; “FESTİVALİMİZİN,

7’NCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK’ 

Çamlıyayla İğne Oyası Festivalimizin 7’ncisini yapıyoruz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz . Programın açılış konuşmasını Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı yaptı. Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Festivale sunduğu desteğinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür eden Başkan Tepebağlı; “Unutulmaya yüz tutmuş varlıklarlarımızdan olan Çamlıyayla iğne oyasının tanıtımını yapmak ve kadınlarımızın el emeğininin karşılığının daha iyi değerlendirilmesi için düzenlediğimiz Çamlıyayla İğne Oyası Festivalimizin 7’ncisini yapıyoruz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Festivalimizi, Mersin Valiliği ve Çamlıyayla Kaykamanlığı’nın himayesine, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve Toroslar Belediyemizin destekleriyle gerçekleştirmekteyiz. Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve çalışma arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

…………OOO………….. 

BAŞKAN SEÇER, CHP SİLİFKE İLÇE

KONGRESİ’NE KATILDI

Başkan Vahap Seçer, CHP Silifke Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı.

Seçer, son yapılan seçimlerde CHP’nin Silifke’de oyunu yüzde 6,74 yükselttiğini belirterek, “Bu bir başarıdır. Örgüt belediyenin hizmetlerini halka taşıyorsa, anlatıyorsa, bu arada kendini ve partiyi de tanıtıyorsa oy olarak dönüyor. Başarı, parti Belediye iş birliği ile oluyor” diye konuştu.

 

Kendisinin dışarıdan davet yolu ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olmadığını hatırlatan Seçer, “Ben; damarlarına kadar CHP’li bir belediye başkanıyım. Partili kimliği öne çıkan Büyükşehir Belediye başkanları, seçim süresinde mikrofonu ele alıp ya da sokakları gezip partisine oy isteme arzusuyla çalışmalara katıldı” şeklinde konuştu. 

 

Yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir sürenin kaldığına ve yaz tatilinin tamamlanmasının ardından ülkede seçim tartışmalarının artacağına dikkat çeken Seçer, “Görevdeyiz. Partimiz aday göstermiş, halk oy vermiş. Elbette altı oklu CHP’nin belediye başkanıyız. Keramet partide, keramet adayda değil, keramet partinin aday gösterip belediye başkanı yaptığı kişinin hizmetlerinde” ifadelerini kullandı.

 

Mersin’de kafalar değişince çok şeyin de değiştiğini altını çizen Seçer, “Hizmet yapan, üreten bir belediyecilik anlayışı var. CHP, Mersin’de seçimi kazanacak durumdadır” dedi.

  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katıldı.

 

Silifke Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, PM Üyesi Emre Yılmaz, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

 

Kongrede yaptığı konuşmasına Silifke’yi ve Silifkelileri sevdiğini söyleyerek başlayan Başkan Vahap Seçer, CHP’nin kalesi olduğunu belirttiği ilçeyi partinin 5 yıllığına geçici olarak terk ettiğini ancak 7 ay sonra herkesin desteği ve emeği ile geri alarak hizmet kervanının Silifke Belediyesi’nde de süreceğini söyledi.

 

“Konuşmacılar vatandaşa hizmet yapmanın gururu ve onuruyla konuşuyorlar”

Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen kongrelerde, genel olarak parti politikalarının tartışıldığını, iktidara yönelik eleştirilerin konuşulduğunu ve partinin bakış açısı ile çözüm yollarının söylendiği konuşmalarla geçtiğini hatırlatan Başkan Seçer, “Ancak hiçbir dönemde, milletvekili olarak şu sıralarda konuşmacıları dinlediğimde, belediyelerinin hizmetlerinden, halka dokunmaktan, köylüden, doğrudan, sosyal hizmetlerden, evde bakımdan ya da arıcılara verilen destekten, sathi kaplamadan, sıcak asfalttan, kanalizasyondan bahseden kimseyi duymadım. Genelde birbirimizle âşıklar gibi atışarak kongre süreçleri yapardık. Bugün mutluyum. Şimdi çıkan konuşmacılar hiç olmazsa vatandaşa hizmet yapmanın gururu ve onuruyla konuşuyorlar” dedi.

……….…OOO…………..

BAŞKAN SEÇER MEZİTLİ ALEVİ KÜLTÜR

DERNEĞİ VE ADIYAMAN YAYLAKONAK

 BALYAN DERNEĞİ'NİN AŞURE

ETKİNLİKLERİNE KATILDI

 

Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mezitli Alevi Kültür Derneği'nin, ardından da Adıyaman Yaylakonak Balyan Derneği'nin düzenlediği Aşure etkinliklerine katıldı.

  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mezitli Alevi Kültür Derneği'nin ardından da Adıyaman Yaylakonak Balyan Derneği'nin düzenlediği Aşure etkinliklerine katıldı.

 

Mezitli Alevi Kültür Derneği'nde düzenlenen etkinliğe Başkan Seçer ve Meral Seçer'in yanı sıra Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu üyesi ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Mezitli Alevi Kültür Derneği Başkanı Ferdi Koç, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

 

Çerağ uyandırılması ile başlayan etkinlik, deyişler eşliğinde semah dönülmesiyle devam etti. Ardından gülbeng okunarak aşure duası yapıldı. Etkinlik, Renkler ve Diller Korosu tarafından deyişler seslendirilmesi ve dernek tarafından misafirlere aşure ikram edilmesiyle sona erdi.

 

Ardından Adıyaman Yaylakonak Balyan Derneği'nin düzenlediği aşure etkinliğine katılan Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, burada vatandaşlarla bir araya geldiler.

 

Etkinliğe, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır, Adıyaman Yaylakonak Balyan Derneği Başkanı Ali Döndaş, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, STK'lar ve vatandaşlar katıldı.

 

Etkinlik, aşure duasının okunmasının ardından aşure ikramı ve deyişlerin seslendirilmesi ile sona erdi.

 

……….…OOO…………..

MHP ESKİ MİLLETVEKİLİ

BAKİ ŞİMŞEK’İN ACI GÜNÜ

MHP eski milletvekili Baki Şimşek’in  teyze kızı vefat etti.

Şimşek ‘’Çamlıyayla Sarıkavak Mahallemizden Teyzemin kızı merhume Nesrin Bozkurt’a son görevimizi yerine getirdik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun’’ dedi.

……….…OOO…………..

TARSUSLU GÜREŞÇİNİN BAŞARISI

Sivas’ta düzenlenen Yıldızlar Karakucak Türkiye Şampiyonası’nda Belediyespor sporcumuz Fatih Aydın 70 kilogramda güreş dalında Türkiye ikincisi oldu.

Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

……….…OOO…………..

MHP’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı'na atanan Fatih Mehmet Yıldırım Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilat Binası'nda düzenlenen 'Devir Teslim Töreni'nin ardından görevine başladı.

Partililerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşen 'Devir Teslim Töreni'nde Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan ve Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Çelik sırayla söz alıp Milliyetçi Hareket Partisi’nin dününü ve bugününü değerlendirerek yarını ile ilgili duygularımı, düşüncelerini ve temennilerini sundular. Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde yapılması planlanan çalışmaları anlattılar. Hiçbir menfaat gözetmeksizin gayret ve mücadele ile üç hilali yine yeni yeniden Tarsus'ta ve Mersin'de dalgalandıracaklarını belirttiler. Fatih Mehmet Yıldırım’a görevinde başarı dileyerek 'Devir Teslim Töreni'ne katılan herkese teşekkür ettiler. 

Milliyetçi Hareket Partisi yeni dönem Tarsus İlçe Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım'da yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı bünyesinde yeni Yönetim Kurulu ile birlikte yapmayı planladıkları çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Tarsus’u tekrar almanın gayretinde olacaklarını dile getirdi. 'Devir Teslim Töreni'ne katılan herkese teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Çelik’ten görevi devralan yeni dönem Tarsus İlçe Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilat Binası'nda tebrik ziyaretlerini kabul etmeye başladı. 

 

……….…OOO…………..

GÜLEK VE KESECİK’DE

‘’KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!" 

ÇOCUK ŞENLİĞİ YAPILDI.

13 Ağustos Pazar  günü  Kesecik-Köy Meydanı  ve Gülekteki etkinlik büyük ilgi gördü.

Vatandaşlar  MersinBüyükşehirBelediye Başkanı VahapSeçere teşekkür etti.

……….…OOO…………..

TİY’DEN ADANA FK’YA TEŞEKKÜR

3. Ligde yer alan   TİY-Tarsus İdman Yurdu,  yine 3. Liğin yeni ekibi  Adana 1954 FK özel maç yaptı.

Maçı TİY 1-0 kazanırken  maç sonrası Adana 1954 FK’nın kıymetli Kulüp Başkanı sayın Menderes KUTLU iki takımı akşam yemeğinde buluşturdu. Cem Kavalcı ‘’Adana 1954 FK takımının kıymetli Kulüp Başkanı sayın Menderes KUTLU ve Yönetim Kurulu’na gösterdikleri misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.’’ Dedi.

 

……….…OOO…………..

KOCAMAZ TARSUS KÖYLERİNDE

İYİ Parti 28. Dönem Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ile Tarsus ilçe başkanı Burak Özdil  12.08.2023 Cumartesi günü Böğrüeğri, Boztepe Mahallelerimizde kahvehane toplantısı düzenleyerek mahalle sakinlerimiz ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

 

……….…OOO…………..

 

 

 

 

 

 

15 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS

DAHİL ULAŞIMA ZAM

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerine Yüzde 50 oranında zam yaptı. Son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta toplu taşıma araçlarında sivil yolcu 10 TL'den 15 TL'ye yükseltti. 5 TL olan öğrenci taşıma ücretini ise 7 TL oldu. Mersin büyükşehir Belediyesi 'nin Tarsus'taki toplu taşıma yolcu ücretlerine yaptığı zam bugünden itibaren uygulanmaya başlandı

…………OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

ESKİ TOPÇUSU VEFAT ETTİ

Tarsus İdman Yurdu eski futbolcularından ve bir dönem Tapu Müdürlüğü yapan Oruç Yılık vefat etti. Cenaze namazı dün Şehir Mezarlığında  kılınan namazın ardından Sucular Mezarlığında toprağa verildi. Allah rahmet eylesin diyoruz.

…………OOO…………..

AZMİ  ERDOĞAN REKORA KOŞUYOR

Tarsuslu Milli  sporcumuz  Azmi Erdoğan’a Silifke’den sponsor çıktı.

Tarsuslu hemşehrimiz Kıtalar arası yüzücü ve Demir adam lakaplı Azmi Erdoğan yakında  iki kıta arasında 3 kez yüzerek rekor kırmıştı. Bu  defa  4. kez yüzecek ve yine boğazı geçecek. Yani Kıtalar arası yüzme sporcumuz Azmi Erdoğan yakında yine yeni bir rekora imza atacak. Kıtalar arasında yüzen ve boğazı geçen yüzücümüz 4. denemesinde de yine başarılı olacaktır. Erdoğan ayrıca 5 kez de demir ada ünvanını almış bir sporcumuz. Yalnız Azmi Erdoğan’a Tarsus’tan gerekli ve yeterli destek gelmiyor. Bu nedenle kendisine bu kez Silifke’den destek geldi.

Tarsuslu Milli sporcumuz 20 Ağustos tarihinde 4. kez İstanbul Boğazını geçmek için hazır. 6.5 kilometrelik mesafesi bulunan boğazı yüzerek geçecek olan Azmi Erdoğan’ı derinlikten çok sert akıntı zorluyor. Ama her zaman zoru başaran hemşehrimiz Azmi Erdoğan’a bu zorlu sınavda başarılar diliyoruz.

…………OOO…………..

TOROSLAR VE ÇAMLIYAYLA,

KÜLTÜREL MİRAS İĞNE

OYASINA SAHİP ÇIKIYOR

 

“7. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali İle El Emeği Göz Nuru Ürünler Tanıtıldı. Çamlıyayla’daki etkinlik TRT Haberde haber olarak yayınlandı.

 

Sanatın her dalına ev sahipliği yapan Toroslar Belediyesinin, Çamlıyayla Belediyesi ile birlikte düzenlediği 7. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’nde, iğne oyaları ve el sanatları görücüye çıktı.

 

Anadolu kadınının eşarbını, bohçasını, çarşaf ve havlu kenarını süsleyen iğne oyaları, bugün takı tasarımlarına ve kıyafetlere de ayrı bir renk katmasıyla dünyanın ilgisini çekiyor. Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi ile Çamlıyayla Belediyesi de Mersin’in bu kültürel mirası olan iğne oyalarını, Geleneksel İğne Oyası Festivali ile dünyaya tanıtıyor.

 

Çamlıyayla İlçesinin Zevzek Tepesi’nde başlayan ve Toroslar İlçesi’nin Ayvagediği Mahallesi’nde sona eren festival; Türk kadının zerafetini, üretkenliğini ve başarısını da ortaya koydu. Sergiler, defile, konserler ve etkinliklerle taçlanan ve iki gün süren festival, 7’den 70’e yoğun ilgi gördü.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çamlıyayla Belediyesinin geleneksel hale getirdiği festivale Toroslar Belediyesi olarak 2’nci kez destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle coşkuya dönüşen festivalde milli duygular da doruklara çıktı.

 

Programa;  MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Emre Celal Gül, Cumhur İttifakı İlçe Teşkilat Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Başkan Yılmaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ve protokol üyeleri ile birlikte sergilenen ürünleri gezerek, el emekleri ile aile bütçelerine katkıda bulunan tüm kadınları tebrik etti. Başkan Yılmaz, hemşehrileriyle de sohbet ederek, programa katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

…………OOO…………..

BAŞKAN YILMAZ; “EL ELE, GÖNÜL

GÖNÜLE DAHA GÜÇLÜ VE GÜZEL

GÜNLERE ULAŞACAĞIZ”

 

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle devam eden programda tüm hemşehrilerine seslenen Başkan Yılmaz, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

 

“Bu güzelliği Toroslarımızda da yaşatmak istedik” diyen Başkan Yılmaz; “Çamlıyayla Belediyemiz ile birlikte İğne Oyası Festivalimizin ikincisini düzenliyoruz. Çamlıyayla Belediyemiz bu festivali 7 yıldır gerçekleştiriyor. Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızda 16 merkezimizde ve 49 branşta eğitim veriyoruz. Bu kurslarımızdan bir tanesi de iğne oyası kursumuzdur. Bu kurslarımızda hanımefendiler, yeni bir el sanatı yapmayı öğreniyorlar. Üretiyorlar, satış yapıyorlar ve aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Binlerce yıl öteden gelen Atalarımızın, büyüklerimizin, kadınlarımızın, genç kızlarımızın duygularını, düşüncelerini, isteklerini, dileklerini işledikleri ve motiflerle ortaya koydukları iğne oyası sanatını tanıtmak, teşvik etmek ve bunu yaşatmak istedik. Emeği geçen Sayın Valimize, Kaymakamımıza, Çamlıyayla Belediye Başkanımıza, TORTEK eğitmenlerimize, üreten, ürettiğini satan ve aile ekonomisine katkıda bulunan kıymetli hanımefendilere teşekkür ediyorum. Bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Ülkemizin, milletimizin, devletimizin tarihi bir mücadele verdiği bugünlerde ayrışmanın değil birleşmenin, birbirimizi sevmenin, saymanın yolunu bulacağız. Birbirimize sarılacağız, kucaklaşacağız, el ele gönül gönüle daha güçlü ve güzel günlere ulaşacağız inşallah” diye konuştu.

 

…………OOO…………..

BAŞKAN TEPEBAĞLI; “İĞNE

OYALARI, KADINLARIMIZIN

SÖYLENEMEYEN SÖZÜDÜR”

 

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise unutulmaya yüz tutmuş kültürel varlıklarımızdan olan iğne oyalarına bu festival ile daha da ilgi duyulduğuna dikkat çekerek, desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

 

Başkan Tepebağlı; “Çamlıyaylalı kadınlarımız, evlerinin geçimine katkı sağlamak için iğne oyası yaparlar. Ve bu iğne oyasını yazmalara, kıyafetlere işlerler. Çamlıyayla’nın birbirinden güzel doğasının ve kültürel motiflerinin işlendiğ iğne oyası, kadınlarımızın söylenemeyen sözüdür. Bazen bir sevinç göstergesi, bazen de bir sitem ifadesidir. İğne oyasını, kadınlarımızın günlük hayatta ortaya koyduğu bir sanat eseri olarak değerlendiriyoruz. Bir iğne oyasının kopyası yok. Bu özel bir yapımdır ve aynı şartlarda aynı dikişlerle yapılmış bir iğne oyası yoktur. Bu sanat eserine gereken hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yılmaz daha sonra Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’ya TORTEK Merkezi’nde üretilen dokuma kilim hediye etti.

 

Program, Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün ve TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer’in sahne aldığı konserlerle sona erdi.

 

 

…………OOO…………..

 ÇOCUK GELİŞİM ATÖLYESİ

İÇİN BAŞVURU YAPIN

Tarsus Belediyesi Okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açıyor. Yapılan açıklamada Dursune ve Mehmet Uzadalı Kreş ve 0-3 yaş grubu Bebek kütüphanesinde okul öncesi çocuk gelişim atölyesi açılacak denildi. Bunun için müracaatlar 0324 616 2513 dahili hattan 1434 aranabilir.

…………OOO…………..

TARSUSTA  DALGALI DENİZDE 1 ÖLÜ

Tarsusta  Serinlemek için denize giren iki kişiden birinin cansız cesedi bulunurken, bir kişiyi arama çalışması ise devam ediyor.

 Tarsus  ile Adana'nın Tuzla mahallesi arasında denize giren 68 yaşındaki Necati K. ile 30 yaşındaki Ramazan B. aşırı dalga nedeniyle denizde çırpınmaya başladı. Sahildeki diğer vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen su altı arama ekipleri 68 yaşındaki Necati K'nin cansız bedenine ulaştı.

30 yaşındaki Ramazan B'nin arama çalışması ise ekipler tarafından devam ettiriliyor.

 

…………OOO…………..

TARSUSUN HALTERDE BAŞARISI

Tarsuslu iki halter  takımı Türkiye şampiyonasından başarı ile döndü.

Halter dalında Erkek Takımı Türkiye 5.'cisi Kadın takımımız ise 6. cı oldu.

09-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında Ankara'da yapılan Yıldız Kulüpler Türkiye Halter şampiyonasında Tarsus Şahmeran Halter spor kulübü Bayan takımı 6.oldu Tarsus Gençlik spor kulübü erkek takımımızda 5.olarak iki kupayla Tarsus’a döndü. Antrenör İsa Makal, "başarı tesadüf değildir hiç bir yerden destek almadan sadece kendi imkanlarımızla katıldığımız Türkiye şampiyonasında emek veren mücadele eden ter döken sporcularımızı tebrik ediyorum ‘’ dedi.

Bizde haltercileri ve antrenör İsa Makalı tebrik ediyoruz.

 

 

……….…OOO…………..

TARSUSLULAR DERNEĞİ’NDEN ANKARA'DA AŞURE ETKİNLİĞİ

Tader (Ankara Tarsuslular Derneği)  Ankara’da Aşure günü yaptı.

 

 TADER başkanı Semih Özsu 'Muharrem Ayı dolayısıyla Ankara’da düzenlediğimiz Aşure Günümüze katılan herkese teşekkür ederim " dedi.

 

Ankara’da Tarsuslu  Seçkin Aypek’in işlettiği  Baraka Sanat Cafede gerçekleşen Aşure gününe Tarsuslu olan Yenimahalle kaymakamı  Çağatay Türker Halim de katıldı.

……….…OOO…………..

 

ÇAMLIYAYLA-SARIKOYAK’TA

"KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!"  ŞENLİĞİ

 Mersin Büyükşehir Belediyesinin köylerde yaptığı şenlik Tarsus ve Çamlıyayla köylerinde devam ediyor.

Bu kapsamda dün Çocuk Şenliği  Çamlıyayla Sarıkovak köyünde yapıldı.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar