Subscribe Us


16 -17 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

16 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

15.TARSUS YARI MARATONU İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından düzenlenen 15. Tarsus Yarı Maratonu, 22 Ekim’de koşulacak. Halk Koşusu’nun da yapılacağı maraton için kayıtlar başladı. Son başvuru tarihi 16 Ekim olan yarı maratona kayıt yaptırmak ve bilgi almak isteyenler www.mbbspor.org adresini kullanabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin bu yıl 15.’sini gerçekleştireceği Tarsus Yarı Maratonu için kayıtlar başladı. 21 kilometrelik Tarsus Yarı Maratonu ve Halk Koşusu 22 Ekim’de yapılacak.  

Son başvuru tarihi 16 Ekim

20-21 Ekim 2023’te Maraton Fuarı ile başlayacak olan heyecan, 22 Ekim’de koşulacak yarı maratonla taçlanacak. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndan start alacak olan maratona kayıt ve detaylı bilgi adresi ise www.mbbspor.org.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2023 faaliyet programında yer alan 15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’na kayıtlar, sadece internet üzerinden yapılabilecek. Son kayıt tarihi ise 16 Ekim 2023. Yarı Maraton Gelen Sıralamasında Kadınlar ve Erkeklerde 1.’ye 50 bin, 2.’ye 35 bin, 3.’ye ise 25 bin lira ödül verilecek. Halk Koşusunda ise madalya verilecek. Yarı Maraton Türk Atletler Sıralamasında ise Kadınlar ve Erkeklerde 1.’ye 10 bin, 2.’ye 7 bin 500, 3.’ye ise 5 bin lira ödül verilecek.

Yaş sıralamasında ise kadınlarda 40-44 yaş, 45-49 yaş, 50-54 yaş, 55-59 yaş, 60-64 yaş ve 65 yaş üzerinde ilk 3’e girenler ile erkeklerde 40-44 yaş, 45-49 yaş, 50-54 yaş, 55-59 yaş, 60-64 yaş,  65-69 yaş, 70-74 yaş, 75-79 yaş ile 80 yaş üstü de ödül alacak. Ödüller ise birincilere 7 bin 500, ikincilere 5 bin, üçüncülere 2 bin 500 lira olacak.

Tarsus Yarı Maratonu Kayıt Ücretleri

Tarsus Yarı Maratonu için kayıt ücretleri; 19 Temmuz - 30 Ağustos tarihleri arasında 50 lira, 1 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında 75 lira, 1 Ekim -16 Ekim tarihleri arasında kayıt ücreti 100 lira olarak belirlendi.

…………OOO…………..

ARATOS FELSEFE DERGİSİ’NİN

118. SAYISI ÇIKTI

Tarsus’ta yayın hayatını sürdüren Aratos felsefe dergisinin 118. sayısı yayınlandı. Adını Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozoftan Aratos alan dergi gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık tarafından yayınlanıyor.

Yerel bir yayın olmanın ötesinde olan Aratos derginin, 118. sayısının konu ve yazarları şöyle: Bu karanlıktan çıkış için felsefeye ihtiyacımız var/Sunu (Uğur Pişmanlık), Çizgiyle/Hayatın İçinden Karikatürler (Herluf Bidstrup), Araştırmacı Hasan (Berdan Günışığı), ‘Guernica’nın Yıkıntıları Üzerinde (Fide Lale Durak), Dogmanın Köküne Fikir Bombası Koyan, Özgür Düşüncenin Yılmaz Savunucusu, Eleştiri ve İroninin Bilgesi: Erasmus (Bedriye Korkankorkmaz), İmgenin İmkânsızlığı (Havva Ağral), Yaşlı Sürücüler Trafikten Men Edilsin Mi? (Prof. Dr. İsmail Tufan), “Quo Vadis” Romanı ve Sinema Filminde Tarsuslu Paul (Umut Yelkenci), Eğitimci ve Devrimci Bir Sanatçı Mustafa Sarıoğlu’nun Ardından (Uğur Pişmanlık), Daha Kurulmadan Yıkılmış Modern Harabelerin Altında İnleyen, Unutulmuş Eşsiz Bir Kent Tyana-Kemerhisar-4 (Ahmet Ünal).

Aratos dergisi yayın yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, “Bu karanlıktan çıkış için felsefeye ihtiyacımız var” başlıklı sunuş yazısında “Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Ve 14 Mayıs 2023’te yapılan genel seçimi, bir kez daha ABD emperyalizminin ve Türkiye sermaye sınıfı adına iktidarı yöneten AKP kazandı. Aslında kazandı demek çok doğru değil.

Tek parti döneminden çok partili hayata geçildiği 1950 seçimlerinden bu yana neredeyse gelmiş-geçmiş tüm seçimler hileli, sandıkların kaçırıldığı, çöplerden oyların çıktı, sonuç tutanaklarıyla oynandığı, sayımlara ve sonuçlara haksızca müdahale edildiği seçimlerdi. Bir kez daha hile ve türlü oyunlarla AKP’nin iktidar olduğu bu seçimler meşru değildir.

Her ne kadar, Aziz Nesin’in %65’ini aptal diye nitelendirdiği bu toplumu, koyun sürüsü olarak görsek de sonuçta Althuser’in Devletin İdeolojik Aygıtları (DİA)’lar kitabında tanımladığı gibi bu aygıtlarla algı yönetimi gerçekleştiriyor. Yani, kapitalist sömürü düzenini koruyan sermaye devleti, dinden, milliyetçiliğe, eğitimden, aile ve çevrenin şekillendiriciliği, mahalle baskısı, görünmez yasalar, tv dizilerine kadar tüm bu ideolojik aygıtları kullanarak emekçi halkı uyutuyor, toplumun metebolizmasıyla oynuyor.

Bu ülke hala gerici bir karanlığın içinde yol alıyor. Ancak bu tablo umutsuzluğa neden olmamalı. Tarihin ve toplumun işleyiş yasaları gösteriyorki her iktidar kendi karşıtlığını yaratır ve alt yapı üst yapıyı yıkarak değiştirir. Emekçi halkın, işçi sınıfının ve aydınların daha fazla örgütlülüğe ihtiyacı var. Bilindiği üzere “örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”.

Bu gerici sömürü düzeni ve onu temsil eden siyasal iktidara karşı emekten yana, yurtsever, ilerici ve aydınlanmacı bir mücadelenin yükseltilmesi gerekiyor. Bu karanlıktan çıkış için felsefeye ihtiyacımız var. Felsefe olmadan aydınlanma, aydınlanma olmadan sosyalizm olmaz.

***

Aratos dergisi olarak felsefi bir aydınlanma için çabalarımız dün olduğu gibi yarın da devam edecektir. 20 yıllık bir dergi olarak dövizdeki yükseliş nedeniyle artan kâğıt fiyatları karşısında yayınımız zor bir dönme girdi. Basılı yayınımızı süreceğiz ancak bu zor ekonomik şartlar karşısında baskı sayımızı azaltmak durumunda kaldır. Böyle zamanlarda Aratos’a omuz veren dostlara yürekten teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Uğur Pişmanlık

Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni

İletişim:  Uğur Pişmanlık

Tel: 0 533 723 47 89

aratosdergisi@gmail.com- ugurpismanlik@gmail.com

………….ooo……………

TARSUSLU KAYMAKAM TADER’İN

AŞURE GÜNÜNE KATILDI

TADER Başkanı Semih Özsu Aşure Günü  düzenledi.  Ankara Yenimahalle Kaymakamı hemşehrimiz Çağatay Türker Halim’ in hazır bulunduğu ve 7’den 70’e çok sayıda Tarsuslunun ve konukların katılımıyla gerçekleşen etkinlik Tarsuslu hemşehrimiz Seçkin Aypek’ in işlettiği Baraka Sanat Kafe’ de gerçekleşti.

TADER Başkanı Semih Özsu Aşure Günü ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi;

‘’Bereketin, paylaşmanın ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı Mübarek Muharrem ayında sizlerle bir arada olmak temennisiyle düzenlediğimiz Aşure Günümüze hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Özsu; bu anlamlı buluşmaya sponsor olarak katkı sunan Mega Mühendislik Firması sahibi ve TADER Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Yıldırım ile TRS Grup Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Hakan Oktay’ a ayrıca teşekkür etti.

Özsu konuşmasına şöyle devam etti; ’Kuruluşumuzdan bugüne kadar TADER çatısı altında yaptığımız ulusal ve uluslararası birçok etkinlik ile siz değerli hemşehrilerimizi bir araya getiriyoruz. TADER Tarsus’ un tanıtımına ve hemşehrilerinin sorunlarına yardımcı olma gayretindedir. Bu amaç doğrultusunda birlikteliğimizin ve dayanışmamızın güçlenmesi için faaliyetlerini her alanda sürdürme kararlığındadır.

Bu kapsamda geleceğimizin teminatı Üniversiteli öğrencilerimize sizlerin bağışları sayesinde TADER artık burs veren bir dernek haline gelmiştir. Son iki yılda kurmuş olduğumuz Burs Fonu sayesinde Türkiye genelinde eğitim görmekte olan ihtiyaç sahibi Tarsuslu öğrencimize burs vermenin mutluluğunu yaşadık. Amacımız gençlerimizin öğrenim hayatlarında onlara bir nebzede olsa destek olmaktır. Bu nedenle bu yılda 100 öğrencimize burs vermeyi hedefliyoruz. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz’’ dedi.

Son günlerde gündemde olan Tarsus’ un İl olması hususunda da görüşlerini dile getiren Özsu; MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ nin gündeme getirdiği Türkiye Cumhuriyeti’ nin 100. Yılında 100 İl söylemini önemsiyor ve İl olmayı her yönüyle hak eden bir ilçe olduğumuza olan inancımızla TADER olarak sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda Tarsus olarak siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak, STK’lar, Odalar, Muhtarlarımız, bürokratlarımız, akademisyenlerimiz, iş insanlarımız, çiftçilerimiz, Yerel yöneticilerimiz, Milletvekillerimiz ile birlikte gerek Tarsus’ta gerekse diğer illerimizde ve Yurt dışında yaşayan tüm Tarsuslular olarak tek vücut, tek bilek ve te yürek olarak kenetlenmeli bu konuda hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinciyle Tarsus ortak paydasında birleşip, kararlı bir şekilde ‘’Tarsus İçin El Ele’’ vermeliyiz diyen Özsu ; ‘’Yolumuz Açık, Hedefimiz Yakın Olsun’’ diyerek sözlerini bitirdi.

 

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’DA ZEYNEP TEYZE,

7. GELENEKSEL İĞNE OYASI

FESTİVALİ’NDE GÖZ DOLDURDU

 Çamlıyayla’da 70 yaşındaki Zeynep Şimşek, tek eliyle yaptığı iğne oyası ile gençlere taş çıkardı. Şimşek, iğne oyası sanatını festivale dönüştüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’ya teşekkür etti. 

6 yaşındayken geçirdiği kaza sonucu bir kolunu yitiren Zeynep Şimşek’in, Toroslar ve Çamlıyayla Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 7. Geleneksel İğne Oyası Festivali’nde açtığı stant yoğun ilgi gördü. Şimşek’in bu azmi ve başarısı takdirle karşılandı.

10 yaşında öğrendiği iğne oyası ile birbirinden güzel motifler çıkararak, bu motiflerden yazma, havlu kenarı, bileklik, kolye, taç, toka, yüzük, masa örtüsü ve anahtarlık gibi aksesuarlar yapan Şimşek, tek eliyle işlediği iğne oyasından geçimini sağlıyor. İğne Oyası Festivali’nde aksesuarların yanı sıra Şimşek’in yaptığı Türk Bayrağı motifli iğne oyası da katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Çamlıyayla İlçesi’nde yaşayan Şimşek, iğne oyası sanatını festivale dönüştüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’ya teşekkür etti.

…………OOO…………..

PAYLAŞIMLI BİSİKLET YOLU

ÇALIŞMASI TARSUS’TAN BAŞLATILDI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanıcılarının trafikte güvenle seyahat edebilmesi, araç sürücüleri ile güvenli bir şekilde aynı caddeyi paylaşabilmesi amacıyla ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ uygulaması çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, caddelere ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ yazan görseller çizilerek, kaldırımlara da ‘Mecburi Bisiklet Yolu’ ve ‘Şeridi Paylaş’ yazılı levhalar yerleştiriliyor. Tarsus’ta Gazipaşa Bulvarı’nda başlayan çalışmalar, program dahilinde diğer ilçelerde de yapılacak.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullananların trafikte güvenle seyahat edebilmesinin amaçlandığı ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ uygulaması için çalışmalara başladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmayla; araç sürücülerinin bisiklet kullanıcılarına dikkat etmesi ve saygı duyması, bisikletlilerin araçlarla aynı güzergahta güvenle seyahat edebilmesi amaçlanıyor ve bundan dolayı caddelere uyarı görselleri çizilerek levhalar yerleştiriliyor.

 

Çalışmalar Tarsus’tan başlatıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yönetmeliği kapsamında yürütülen çalışmalar, Tarsus’ta Gazipaşa Bulvarı’ndan başlatıldı. Caddelere ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ yazan görseller çizen Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kaldırıma da ‘Mecburi Bisiklet Yolu’ ve ‘Şeridi Paylaş’ yazılı levhalar yerleştirdi.

 

Uygulama kapsamında Tarsus’ta Atatürk, Fatih Sultan Mehmet ve Kasım Ekenler Bulvarı olmak üzere toplamda 17 kilometrelik bir güzergaha görseller çizilerek levhalar yerleştirilecek. Toplamda 360 adet ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ levhası, 180 adet ‘Mecburi Bisiklet Yolu’ levhası, şeritlerde 360 adet ‘Paylaşımlı Bisiklet Yolu’ görseli uygulamaları yapılacak. Tarsus’ta çalışmaların tamamlanmasının ardından, diğer ilçelerde de çalışmalar başlayacak.

 

Özer: “Bisiklet sürücülerimizin güvenle seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Şube Müdürlüğü’nde saha sorumlusu olarak görev yapan Soner Özer, “Proje ile bisiklet sürücülerimizin trafikte farkındalıklarını ve güvenle seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bisiklet sürücülerimiz, sürüşlerini daha güvenli ve sağlıklı şekilde gerçekleştirecek. Güvenli bir şekilde farkındalık yaratmak amacıyla, yatay ve düşey işaretleme yaparak sürücülerimizi bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

 

…………OOO…………..

DENİZDE BOĞULAN

İKİ HEMŞEHRİMİZİN

CESEDİ BULUNDU

Tarsus ile Tuzla arasında denize giren ve kaybolan iki kişinin öldüğü belirlendi. Önceki gün bir ceset bulunurken dünde ikinci  ceset bulundu. 68 yaşındaki Necati Kışoğlu’ndan sonra dün de 30 yaşındaki Ramazan Balyoz’un cesedine ulaşıldı.

 

…………OOO……………

TARSUS’TA BİSİKLET KAZASI..

Tarsus’ta gün geçmiyor ki bisikletliler kazaya uğramasın. En son kaza Şelale mevkii Kemalpaşa mahallesi Mimar Sinan caddesinde meydana geldi. 12 yaşlarındaki bir bisikletli çocuk bir oomobilin altında kaldı. Otomobil bisikleti  tekeri altında ezerken çocuk ise yaralı olarak kurtuldu. Kazayı görenler “Bu çocuğu Allah korumuş. Yoksa bisikleti aracın altında ezilmiş” dedi. Çocuk hastanede tedavi altına alındı, hayati tehlikesi bulunmuyor.

………….OOO…………..

 

TARSUS ÜZÜM BAYRAMI

NEDEN YAPILMIYOR?

Yıllar öncesinde ise Tarsus Ziraat Odası bir Üzüm Festivali yapmaktaydı?

Ancak  bugüne kadar 34 kez yapılan Üzüm Festivali, araya ürünün para etmediği yıllar girmesi, kazalar olması, ekonomik krizler derken birde Pandemi patlayınca hiçten yapılmaz oldu.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren Yazarımız Yakup Boncuk "Yanılmıyorsam en son 2015 yılında Üzüm Festivali düzenlenmişti. 7-8 yıldır Üzüm Bayramı yapılmazken, son yıllarda  siyah incir yetiştiriciliğinin artmasıyla Tarsus’ta İncir Festivali düzenlenir oldu. Oysa bu kentin çiftçisinin yetiştirdiği en önemli ürünlerin başında üzüm geliyor. Üstelik bu bayram veya festivalin yapılış amacı, Tarsus’a has “Tarsus Topacık Üzümü”nün tanıtımını yapmak, üreticimi teşvik etmek, üreticiyi ödüllendirmek değil miydi? Eski başkanlardan Ali Ergezer döneminde yapılan Üzüm Festivali’ne yeniden işlerlik  kazandırılamaz mı?" diye sordu.

………….OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

2. HAZIRLIK MAÇINI DA KAZANDI

3. ligde yer alacak olan Tarsus İdman Yurdu ikinci hazırlık maçını da kazandı. İlk maçta Adana FK takımını  1-0  yenerek maçı kazanan TİY  ekibi ikinci maçında Kayseri U 19 takımını 2-0 yendi. Goller Ekrem ve Ömerhan’dan geldi.

Başkan Cem Kavalcı, takımımızın hazırlık maçları ile lige hazırlandığını ve eksik yönleri tesbit ettiklerini söyledi. Teknik direktör İbrahim İnan ise ligde kalıcı olacaklarını söyledi.

 

……….…OOO…………..

 

 

17 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

DEPREMİN YILDÖNÜMÜNDE

NAMIK KEMAL BEYDEN AÇIKLAMA

İnşaat Mühendisleri Odası Tarsus Temsilcisi  Namık Kemal Büyükaslan, “Ülkemizi derin şekilde yaralayıp acıya boğan 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin yıldönümünde  bu depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Tarsus Temsilci Namık Kemal Büyükaslan, ‘Ülkemizi derin şekilde yaralayıp acıya boğan 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 24.yılında bu depremde ve 6 Şubat 2023 günü asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.’dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Tarsus Temsilcisi Namık Kemal Büyükaslan, yaptıüğı yazılı açıkama da şu söyledi;

“Yurdumuzun en önemli gerçeklerinden biri depremle birlikte yaşamamız gerektiğidir. Çünkü ülkemizin hemen hemen tamamı deprem riski altındadır. Bu riski bertaraf etmek için depreme dayanıklı yapılar yapmamızın yanı sıra deprem konusunda eğitime önem  verilmeli  ve bu eğitim çocuklarımızdan başlayarak toplumumuzun tüm kesimlerini kapsamalıdır. Deprem öncesi ve sonrası neler  yapılması  gerektiği  konusunda  halkımızı eğitip bilinçlendirmemiz  gerekmektedir. Bu bilinç ne kadar yüksek olursa deprem sırasında kaybımız o kadar az olur.

Depreme hazırlıklı olmanın birinci ve temel koşulu dayanıklı yapılar üretilmesidir. Yapının planlama aşamasından başlayıp bitene kadar her aşamasında mühendislik hizmeti alması şarttır. Bunun için yapılacak tüm yapılar Deprem Yönetmeliği kriterlerine uyularak projelendirilmeli ve bu projeler eksiksiz uygulanarak gerekli denetimler yapılmalıdır.

 Deprem olayının afete dönüşmemesi için buna mutlaka uyulmalıdır. Ülkemizdeki mevcut yapı stokunun acil olarak gözden geçirilip KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMALARIYLA yenilenmesi sağlanmalıdır.

Şehrimiz deprem  haritasında  daha önce 3. Bölgede gözükmekte  idi, diğer bölgelere nazaran deprem riski daha azdır..1 Ocak 2019 da yürürlüğe giren YENİ DEPREM YÖNETMELİĞİNE  göre  bölgemiz deprem riski düşük bölge sınıfına alınmıştır. Bunun böyle olması bölgemizde sadece deprem  riskini azaltmakta  olup, deprem  olmayacağı anlamına gelmemelidir.  Burada önemli olan depreme dayanıklı yapılar üretmektir.

İnşaat ruhsatı olmayan, mühendislik hizmeti almamış, deprem yönetmeliğine göre yapılmamış ruhsatsız yapılar depremde ilk hasar görecek yapılardır, böyle durumlarla karşılaşmamak için mutlaka yasalara uygun yapılar yapılmalıdır. 

Netice olarak yukarıda da açıkladığımız gibi Deprem Yönetmeliğine  göre projelendirilip, yapı denetim kanununa  göre  gerekli denetimleri yapılan yapılarda deprem riski yok denecek kadar azdır.

YAPILARIMIZ  DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE YAPILMIŞSA  DEPREMDEN KORKMAYA GEREK YOKTUR….ÇÜNKÜ DEPREM ÖLDÜRMEZ ….DENETİMSİZ YAPI  ÖLDÜRÜR….

DENETİMLİ  YAPI DEPREME KARŞI GÜVENLİ YAPIDIR….

DEPREMLERDE BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞANMAMASI DİLEKLERİMİZLE ‘dedi

 

……….…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,

MHP’YE CEVAP VERDİ

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Yıldırım’ın 15.08.2023 Tarihli basın toplantısında kurumumuzu hedef alan ithamlarına yönelik açıklama’’ yaptı.

İşte o açıklama..

‘’Tarsus Belediyesi bir siyasi partinin değil, halkın belediyesidir. Dolayısıyla, siyasi parti temsilcilerinin hedefleri, yapılan hizmetlerin takdiri yahut eleştirisi yönünde, halkın faydasına olacak düzeyde ve aklıselim olmalıdır.

‘’Tarsus Belediyesi’ni geri almak’’ fikri, 25 yıl bir siyasi irade tarafından yönetilmiş ve demokratik bir seçimle ve hatta halkımızın ezici çoğunluğunun verdiği oylarla yönetim şekli el değiştirmiştir. Bu iradeye saygı göstermek, yönetim biçimi ve uygulamalara saygı duymak; siyasi parti yöneticilerinin asli görevi olmalıdır.

Tarsus Belediyesi’nin değişen yönetim biçimine kişiler değil, halkımız karar vermiştir. Her iki seçmenden birisinin verdiği oylarla değişen yerel yönetimi yeniden değiştirecek ya da güven tazeleyerek yeniden yetki verecek de, siyasi parti temsilcilerinin değil Tarsus Halkı’nın iradesindedir.

Bugün, MHP İlçe Başkanlığı’na seçilen Fatih Yıldırım’ın, Tarsus Belediyesi ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a karşı yönelttiği gündem maddeleri arasında ‘’Tarsus’un betonlaşması’’ gibi akıl ve mantıkla uyuşmayan bir eleştiri sunması, meclis toplantılarında Tarsus Belediyesi Meclisi’nde 3 siyasi partinin koltuğu bulunmasına ve ‘’haliyle’’ siyasi parti temsilcilerinin görüş ayrılıklarının yaşanmasını hayretlerle karşılamış, bu durumun ‘’demokrasinin olmazsa olmazı’’ olarak değil, yönetim biçimindeki zafiyet olarak değerlendirmesi de tarafımızca şaşkınlıkla karşılanmıştır.

Çiçeği burnunda ilçe başkanı Sayın Fatih Yıldırım’ın bilgisine sunarız:

‘’Betonlaşan Tarsus’a 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle 45 Park, 50 Koruluk, 27 Futbol Sahası Büyüklüğünde 197.000 m2 yeşil alan kazandırdık. Tarsus’ta, MHP’li bir belediye başkanının ‘’En Prestijli Projem’’ dediği ‘’33 KATLI OTEL’’ projesi bile, yerel yönetimlerin vizyon çapını ortaya en saf haliyle koyarken söze ‘’yeşil alandan’’ başlamasını, yıldırım hızıyla yapılmış bir gaf olarak değerlendiriyoruz.

Sayın Yıldırım’ın bilmesi gerekir ki, Belediye Meclislerinde verilen kararların, ‘’çoğunluk etkisi’ne göre verilmediğini, kişilerin hak ve özgürlüklerinin, kent ve halk faydası gözetilerek ve hatta MHP grubu içerisinde bulunan meclis üyelerinin dahi bu faktörleri gözeterek siyaseten değil, vicdanen verdiği kararlarla sağlandığını, yaklaşık 4.5 yıldır tüm Tarsus öğrenmişken, ikinci bir gafa imza atması vakasını tebessümle karşılıyoruz.

Sayın Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu’nun yanındadır. 15 Ağustos 2023 itibariyle bir kez daha, maaşını olduğu gibi Tarsus İdman Yurdu Kulübü’ne bağışlamıştır. Tarsus’ta 5 bin lira’ya kombine bilet almaktan kaçınarak köşe bucak saklanan bu kentin milyonerlerinin aksine, iyi gününde kötü gününde hem taraftarın hem kulübümüzün yanında yer almaktadır.

Sayın Yıldırım’ın ‘’yandaşa peşkeş çekilen Tarsus’’ söyleminde dilinin sürçmüş olabileceğini, bir basın toplantısı düzenleyen ilçe başkanının bu kadar gafa bir anda imza atamayacağını düşünerek, aslında bir önceki yönetimi kast ettiğini düşünmekteyiz. Öyle ki, bir önceki yönetim tarafından çocuklarımızın parklarının içine dönemin MHP Milletvekilleri ve MHP Belediye Başkanlarıyla ‘’baklavacılar’’ açan Haluk Bozdoğan değildi.

Bugün Fatih Yıldırım’ın ‘’yeşil alan’’ eleştirisi getirdiği ‘’yeşil alanlara dondurmacılar, künefeciler’’ açan Haluk Bozdoğan değildi. Tarsus’ta her köşe başına, boşta duran her yeşil alana ‘’karsambaç’’ tezgahları kurduran Haluk Bozdoğan değildi. Halkın yeşil alanlarına, nehir kenarlarına, dinlenme, eğlenme, gezme hakkı olan ‘’halka ait alanlara’’ 3 metre yer gösterip 5 metre işlem yaptırıp kafeler, düğün salonları yaptıran Haluk Bozdoğan değildi. Park içlerine pastaneler açan, kafeteryalar açan ve açılışlarını bizzat yapan Haluk Bozdoğan değildi. Şuan ki ismiyle ‘’Tarsus Kültür Parkı’’ içerisindeki yüz yıllık ağaçları katlederek kentimizin mirası parkımızda ağaç katli yapan Haluk Bozdoğan değildi.

Haluk Bozdoğan, bilgisizce ve acemice anlatılanın aksine; belediyeye ‘’beton’’ satan hiçbir ilçe başkanıyla masaya oturmadı, belediyeye ‘’bordür satan’’ hiçbir ilçe başkanıyla el sıkışmadı. Yeşil alan söz konusuysa Tarsus halkına ait hiçbir metreyi yandaşa peşkeş çekmedi, aksine yandaşın sahiplendiği her metreyi geri almayı bildi.

Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi’ne muhalefet yapmak isteyenleri, Tarsus’un çeyrek yüzyılını emanet ettiği yönetimlerden eleştirmeye başlamalarına davet ediyor, bilgisizce ve 25 yıllık egemenliğin sonlandırılmış olmasına duyulan öfkeyle yapılmış her açıklamayı halkımızın kıymetli takdirine sunuyor, Fatih Yıldırım’ı yeni görevinden ötürü tebrik ediyoruz.

T.C. TARSUS BELEDİYESİ

 

 

…………OOO…………..

BELEDİYE SPORCUSU FİNALDE

Dünya Şampiyonası için Afyonkarahisar’da düzenlenen boks  milli takım seçmelerinde Yıldız Bayanlar kategorisinde  Tarsus Belediyespor Külübümüz sporcularından Merve Bozan finale yükselmeyi başardı.

Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

…………OOO…………..

 

GÖÇÜK İNCİR FESTİVALİNE HAZIR

Tarsus’un tanıtımına katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen Geleneksel 6. İncir Festivali’nde, kıymetli sanatçılar sahne alarak yöreye özgü “En İyi İncir Yetiştiriciliği” yarışması düzenlenecek. Festivalde sahneye ilk olaraksaat 19.30’da Ali Taşoğlu, Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası saat 20.00’da, sanatçılardan Aylin Dinçer 21.00’da, Gül Ahmet Yiğit ise 22.00’da sahne alacak.

EN İYİ İNCİRİ YETİŞTİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

Tarsus’un en önemli tarım ürünlerinden birisi olan incirin tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, Tarsuslular doyasıya eğlenecek. Göçük Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli’nin girişimleriyle önem verilen bu günde,yöresel ve kültür tarihinin unsurları bir araya gelerek şölen oluşturulacak. Etkinlikte en iyi inciri yetiştirmiş olan kişilere birinci, ikinci ve üçüncülük ödülü verilecek.

 

…………OOO…………..

MHP TARSUS İLÇE ESKİ BAŞKANI

Y.K. TEPRETMEZ VEFAT ETTİ

MHP Tarsus ilçe eski başkanlarından Yaşar  Kemal Tepretmez vefat etti.

Tepretmez  için Şehir mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene MHP  il başkanı Serdar Soydan,  MHP Tarsus ilçe başkanı Fatih Yıldırım, Çamlıyayla ilçe başkanı  Ali Rıza Genç. parti  yöneticileri ile ailesi ve sevenleri katıldı.

Bizde merhuma Allah’tan rahmet diler, kederli ailesi ve MHP Camiasının acısını paylaşırız.

…………OOO…………..

MALATYALILAR DERNEĞİNİN

AŞURE ETKİNLİĞİ PAZAR

GÜNÜ YAPILACAK

Tarsus Malatyalılar Derneği Başkanı Metin Beylik, Muharrem ayı münasebetiyle üyelerini aşure dağıtımına  davet etti.

Başkan Metin Beylik’in mesajı şöyle:

“Yas-ı Matem Muharrem ayı içerisinde bulunmaktayız. Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki masum insanların Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayı ve aşure günü, en derin ve kanayan yaralarımızdandır.

Yurttaşlarımız insan sevgisini odak olarak kabul ederek Muharrem ayında oruçlarını tutarlar. 20 Ağustos Pazar günü dernek binamızda aşure lokması ikram edeceğiz” dedi.

………….OOO…………..

TARSUS SU PARK,  BU AKŞAM DA AÇIK

Yazın keyfini çıkarmak için harika bir haberimiz var!

Tarsus Su Park, artık sıcak yaz günlerinde perşembe akşamları da hizmet vermeye başlıyor.

Serin sularımızda ferahlayın, eğlence dolu anlarınıza yepyeni bir gün ekleyin.

Perşembe akşamları da tüm  misafirlerimizi bekliyoruz

………….OOO…………..

ZAFER PARTİSİ GENEL

BAŞKANI TARSUS’A GELİYOR

Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ,  yakında Tarsus’a geliyor. Zafer Partisi ilçe başkanı Nilgün Oktan Dilki yaptığı açıklamada  genel başkanlarının 18 Ağustos Cuma günü saat 17.30 da Tarsus’ta olacağını söyledi.

Özdağ Tarsus’a gelişinde Kuşlu Cami olarak bilinen Küçük Minare Camisi karşısında yer alan Zafer Partisi Tarsus ilçe binasının açılışını yapacak.

 

………….OOO…………..

ANNE ADAYLARIMIZ İÇİN;

‘’DOĞUMA HAZIRLIK ATÖLYESİ’’

Tarsusta Anne adaylarını, nefes egzersizlerinin yanı sıra hamile yogası ve çeşitli önemli bilgilerle doğum ve sonrasına hazırlamak amacıyla düzenleyeceğimiz eğitimlerimiz devam ediyor.

Bugün (17 Ağustos 2023)

📍Tarsus belediyesi Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi

📞0535 714 42 53

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

FORMAYA SPONSOR BULDU

3. ligde yer alacak olan Tarsus İdman Yurdu forma reklamı için sponsor buldu.

Tarsus İdman Yurdu  kulüp binasında takımımız forma göğüs sponsorluğu için “Turan Bims” ile anlaşma sağladı.

Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı ‘’ Yeni sezonda Tarsus İdman Yurdu'muzun forma göğüs sponsoru “Turan Bims” olacaktır. Böylesine sıkıntılı ve zorlu bir süreçten geçerken takımımızın yanında olan ve takımımıza sponsor olarak maddi anlamda destek olan “Turan Bims” işletmesinin sahibi sayın Yunus TURAN’a camiamız adına teşekkür ediyoruz. Kendisi aslen Tarsuslu olmamasına rağmen Tarsus’ta iş yapan biri olarak Tarsus İdman Yurdu’na sahip çıkılması gerektiğini vurgulamıştır. Böylesine kıymetli bir anlaşmaya imza attığı için tekrar sayın Yunus TURAN’a şahsım ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Şu bilinmelidir ki; daha güçlü kalkacağız’’ dedi.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar