Subscribe Us


20 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

20 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

-TARSUS’TAİKİ AYRI İNCİR FESTİVALİ YAPILDI

Tarsus'ta dün 2 ayrı incir festivali yapıldı.

Biri Göçük Mahallesi'nde..  Diğeri Kadelli’de yapıldı.

Göçükte Tarsus belediyesi destekli  6. İncir Festivali coşkusu yaşandı.

Sanatın, lezzetin ve coşkunun buluşma noktası 6. İncir Festivali’nde kıymetli sanatçılarımız sahne alırken, enfes incir lezzetleriyle damaklar şenlendi..
KADELLİ'DE

Öte yandan Mersin Büyükşehir belediyesi destekli 2. Tarsus incir şöleni de dün akşam Kadelli köyü Dörtler mevkiinde yapıldı.

 

……….…OOO…………..

YENİ MÜFTÜ MURAT AKÇAY GÖREVE BAŞLADI

Tarsus Müftüsü Ali Can’ın tayininin çıkması nedeniyle  kentten ayrıldı.

Tarsus Yeni İlçe Müftüsü Murat AKÇAY Göreve Başladı

Hatay İl Müftü yardımcısı olarak görev yaparken Tarsus İlçe Müftülüğüne atanan Murat AKÇAY yeni görevine başladı. Cuma Vaazında vatandaşlara hitap eden AKÇAY namaz çıkışı vatandaşlarla sohbet etti.

…..

Murat AKÇAY kimdir ?

1974’te Hatay’ın Antakya ilçesi Karlısu beldesinde doğdu. Aynı beldede ilköğrenimini tamamladı. 1992 yılında Hatay İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.

1993’te Atatürk Ü. İlahiyat Fakültesini kazandı. Erzurum’da hazırlık ve birinci sınıfı okuduktan sonra Selçuk Ü. İlahiyat Fakültesine yatay geçiş yaptı ve 1998 yılında fakülteden mezun oldu.

1998’de Edirne Süloğlu’nda 265. kısa dönem olarak askerlik vazifesini yaptı.

2001’de Hatay’ın Belen İlçesine bağlı Ötençayı Köyü Han Mahallesi camiinde 13 ay "Vekil İmam-Hatip" olarak görev yaptı.

15.01.2003’te Hatay’ın Hassa İlçesi Kavlaktepe (Bademli) köyüne İmam-Hatip olarak atandı.

23.08.2004-01.11.2005 yılları arasında Hatay İl Müftülüğü’nde Vaiz olarak görev yaptı.

2005’te İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezinde “Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursuna” katıldı. 30 aylık kurstan Mayıs 2008’de başarıyla mezun oldu.

2008 yılında Hatay İskenderun İlçe Müftülüğünde 4 ay Vaiz olarak görev yaptı.

08.11.2008-23.07.2011 yılları arasında Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nde Vaiz olarak çalıştı.

İstanbul İsmek’te 2006 yılından Haziran 2009 yılına kadar hafta sonları (3 yıl) Arapça öğretmenliği yaptı.

15 Aralık 2009–15 Mart 2010 tarihleri arasında (3 ay) Milli Eğitim Bakanlığı’nın dil bursuyla Kahire Üniversitesinde Arapça eğitimi aldı.

29.07.2011-01.11.2012 yılları arasında Kocaeli’nin Çayırova Müftülüğü'nde Vaiz olarak görev yaptı.

2012 Ramazan ayında (1 ay) Avustralya’nın Melbourne şehrinde vaaz ve irşat hizmetinde bulundu.

02.11.2012’de "Uzman Vaiz" olarak Çayırova Müftülüğü'nde görevine devam etti.

22 Kasım 2012’de Çorum’un Dodurga İlçe Müftülüğü'ne “İlçe Müftüsü” olarak tayin edildi.

Marmara Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelâm Bilim Dalında “Mâtürîdî’de Nesh Problemi” adlı çalışmayla Yüksek Lisansını 2013 yılında tamamladı.

Doktorasına Hitit Ü. İlahiyat Fakültesi Kelâm Bilim Dalında "Kur’an Merkezli Kelami Yaklaşım: Necmüddîn et-Tûfî Örneği” konusu ile tez aşamasında devam etmektedir.

28.04.2016-23.10.2020 yılları arası Reyhanlı İlçe Müftüsü" olarak görev yaptı.

2018’de Zeytin Dalı Afrin bölgesinde bulunan Bülbül şehrinden sorumlu koordinatör Müftü olarak görev yaptı.

06.11.2020-07.08.2023 yılları arasında Hatay İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

2023 yılı Hac döneminde Mekke’de Koordinasyon ve İskan Ekibinde Aziziye 3 Bölge Sorumlu Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kaymakamlıklarca Başarı Belgeleri ve Üstün Başarı Belgesi ile taltif edildi.

07.08.2023’te Hatay İl Müftü Yardımcılığı görevinden ayrılan Murat Akçay, 18.08.2023 Cuma günü Tarsus İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştır.

İlçe Müftümüz Akçay Arapça bilmekte olup çeşitli okullarda, Antakya, Çerkezköy ve Reyhanlı Cezaevlerinde Din ve Ahlak Bilgisi dersine girdi.

Tarsus İlçe Müftümüz Akçay, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

…………OOO…………..
TARSUSTA İLK KADIN KUAFÖRÜNÜN

ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Tarsus’ta Cumhuriyet döneminin ilk kadın kuaförü Roza teyzenin bugün ölüm yıldönümü. Rahmetle anıyoruz.

 

…………OOO…………..
-TARSUS’TA ÇÖP KONTEYNERLERİ

PERİYODİK YIKANARAK

DEZENFEKTE EDİLİYOR

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kent genelinde düzenli aralıklarla konteynerlere temizleme ve dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor. Sağlık ve çevre hijyenini korumak amacıyla periyodik olarak yapılan arıtmalar, kırsal ve merkez mahallelerde sürdürülüyor. 

Tarsus Belediyesi, daha temiz bir çevre oluşturmak ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla çöp konteynerlerin temizliği ve dezenfekte çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sağlıyor. Tüm mahallelerde bulunan çöp konteynerleri, düzenli olarak arıtılarak mikrop ve koku oluşumu engelleniyor. 

DEZENFEKTE İŞLEMİ İLE 15 GÜN SİNEK SORUNU YAŞANMIYOR

Çevre hijyeninin yanı sıra sinek ve kötü kokuların önlenmesine önem veren ekipler, bu kapsamda çöp konteynerleri üzerine periyodik olarak uygulanan sinek uzaklaştırma ve koku giderici ilaçlar, 15 gün boyunca etkisini sürdürüyor. Çevre ve sağlık odaklı hizmet sağlayan Tarsus Belediyesi çalışmalarını titizlikle gerçekleştirmeye devam ediyor.

………….OOO…………..

KORKMAZ, MERSİN VE TARSUS’TA

AZALAN SU KAYNAKLARINDA

YAPILAN ÇALIŞMALARI AKTARDI 

MESKİ Genel Müdürlüğü, basın mensuplarına yönelik ‘Olağandışı Nüfus Artışına ve Kuraklığa Karşı İçmesuyu Kapasite Artırım Çalışmaları’ hakkında bilgilendirme toplantısı ve kahvaltı etkinliği gerçekleştirdi. Toplantıda MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz tarafından; kuraklık, iklim krizi, yoğun göçle birlikte yaşanan su tüketimindeki artış ile içmesuyu kaynaklarında yapılan çalışmalar hakkında geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ‘Olağandışı Nüfus Artışına ve Kuraklığa Karşı İçmesuyu Kapasite Artırım Çalışmaları’ hakkında bilgilendirme toplantısı ve kahvaltı etkinliği düzenledi. MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz’ın başkanlığını yaptığı toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ertan Liman, MESKİ yöneticileri ve Mersin’de hizmet veren başlıca basın kuruluşları katılım sağladı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, su tüketimindeki artışa dikkat çekiyor

MESKİ, her geçen gün artan iklim krizi ve kuraklığın yanı sıra Mersin’de yaşanan yoğun göçle birlikte içmesuyunun insani tüketim amacı dışında bahçe sulama, kaçak su veya ticari tüketimle kullanılması dolayısıyla kapasite artırım çalışmaları gerçekleştirmeye başladı. Pamukluk İsale Hattı ve Arıtma Tesisi, Mezitli İçmesuyu Projesi, Anamur(Otluca) İsale Hattı Projesi ve Gülnar(Ilısu) İçmesuyu Projesi gibi kurum dışında yapılacak yatırımlarda gecikme yaşanması MESKİ’nin kapasite artırımını gerekli hale getirdi. MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına dikkat çekmek ve suyun önemini bir kez daha hatırlatmak amacıyla ‘Olağandışı Nüfus Artışına ve Kuraklığa Karşı İçmesuyu Kapasite Artırım Çalışmaları’ ile basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı ve kahvaltı etkinliği gerçekleştirdi. Toplantıda, Mersin’in içmesuyu tüketim verileri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı meteorolojik kuraklık haritası, kuruyan ve azalan içmesuyu kaynakları ile yaylalık bölgelerdeki nüfus, abone sayıları ve su tüketimi ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Korkmaz: “Suyun her damlasına sahip çıkmaya çalışıyoruz”

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, kuraklık ve iklim krizi konularına dikkat çekerek, konuyla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Korkmaz; “Şehrimizde, ülkemizde, bölgemizde olağan dışı gelişmeler yaşıyoruz. Göç, deprem veya kuraklıkla alakalı üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Suyu yönetmeye, her damlasına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken yüksek teknolojiyi kullanıyoruz ama bizim mücadelemiz tek başına yeterli gelmiyor. Tabi ki herkese görev düşüyor. Bu iş serüveninde neler yapıyoruz? Bu olağan dışı gelişmelerde ne tür önlemler aldık? Sizin aracılığınızla kamuoyuna bir kez daha bunun önemini anlatmak adına sizleri davet ettik” dedi.

“Toplu bir bilinçlenme hareketinin olması gerekiyor”

Açılış konuşmasının ardından çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirerek konuşmasına devam eden Korkmaz, içmesuyunun amacı dışında veya kaçak kullanılması hakkında; “Herkese iş düşüyor. Bizim yönetmeliklerimizde ticari kullanımda çok ciddi yaptırımlar var. Biz bunu uyguluyoruz. Ticari faaliyette sulama yapıldıysa, hayvanında kullandıysa bizim yönetmeliklerimizde açık noktamız yok cezaları uyguluyoruz. Yani kullanım alanına göre, büyükbaş-küçükbaş hayvan başı sayısına göre, onların hepsi yönetmeliklerimizde mevcut. 30 yıl önce sulama kooperatiflerine verilmiş su tahsisleri var. Bu tahsislerin gözden geçirilmesi lazım. 30 yıl önce muhtarlıklarca ve ihtiyar heyetlerince imzalanan protokollere göre kırsallarda su tüketiliyor. Kaynak yaratmanız lazım. Sondaj açıyorsunuz, çıkmıyor. En yakın kaynak 50 kilometre uzakta. 20 hane susuz. Ne yapacaksınız, nasıl getireceksiniz o suyu? 50 kilometre hatta kamulaştırma yapmanız lazım, orman geçiş izni almanız lazım, vatandaş arazisini kamulaştırmanız lazım. Toplu bir bilinçlenme hareketinin olması gerekiyor. MESKİ çalışıyor. Gerçekten çalışıyoruz. Canla başla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

………….OOO…………..

ÇİN  HEYETİ MERSİN TARSUS ORGANİZE

SANAYİ BÖLGESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Çin'in Xining şehrinden gelen heyet, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

 Heyet, Başkan Sabri Tekli'den faaliyetler hakkında bilgi aldı. MTOSB Başkanı Sabri Tekli, heyete bölgenin çevreci yapısı ve yabancı yatırımcılara olan önemlerini anlattı. Heyet, MTOSB'nin işleyişi hakkında da bilgi aldı.

 

………….OOO…………..

 

TARSUS'TA ELEKTRİK ÇARPMASI 1 ÖLÜ

Dün Tarsus'ta Elektrik Akımına Kapılan Çocuk Hayatını Kaybetti

Bolatlı köyünde evlerinin balkonunda elektrik kontağı nedeniyle akıma kapılan 13 yaşındaki Yusuf B., 23 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Y.B.'ın cenazesi, ailesine teslim edildikten sonra  defnedildi.

 

………….OOO…………..

TARSUS İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI

AV. BURAK ÖZDİL , MÜLTECİ KRİZİNE DİKKAT ÇEKTİ

Burak Özdil ‘’Tarsuslu hemşerilerim Şanlıurfa ve İzmir ilimizin Buca ve  Bornova ilçelerinde gerçekleşen mülteci problemi hat safhaya ulaşmış, münferit olay döngüsünden toplumsal olay seviyesine çıkmaktadır. Tecavüz, taciz, hırsızlık, gasp gibi olayların mülteci kaynaklı sayılarının artması Türk örf ve ananelerini zedeler olmuş, tedirginliği artırmaktadır.’’ Dedi.

Özdil şunları söyledi:

‘’Artık bu misafirperverlik sona ermeli, özgürlük alanımıza müdahale ile özgürlük alanları ivedi şekilde bitmelidir. Görmezlikten gelinen mülteci krizi, ‘sözde’ milliyetçi ittifakın zaafı haline gelmiş, ne hikmetse mülteci konusunda üç maymunu oynamaktadır.

     Dün beraber vatan haini dediğimiz, yüce divanda yargılamak istediğimiz bu ‘ BOP eşbaşkanı’ ile iş tutup, mülteci krizini görmezden gelen ve aynı anda TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ yapanları anlamak mümkün değil. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesini hedef gösterdiği Türkiye Cumhuriyet’i ilkelerine, Başbuğ Alparslan Türkeş’in doktrinlerine ihanet içerisinde olmayı nasıl içlerine sindirmektedirler anlam verememekteyiz.

     Hiç nutuk okumamış hiç dokuz ışıktan nasiplenmemiş gibisiniz siyaseten eski ama can dostlar. ‘’…. Memleketin her bilfiil köşesi işgal edilmiş’’ , ‘’yabancı doktrinler ve yönetim sistemlerine karşı bağımsız son Türk devletini koruyabilmek için, millî bir görüş etrafında birleşmek için ortaya koymuştur.’’ Fikirlerini terk etmiş adeta büyülenmiş gibisiniz..

     Biz TÜRK Milleti ve Tarsus’lu  olarak  her hangi bir sığınmacı olayında özümüzü unutmayarak kuva-yi milliye ruhuyla müdahil olacağımızı buradan açık şekilde beyan ediyoruz..

   Bu konuda denetimlerin sıkılaştırılması ve toplumsal olaylar yaşanmadan tedbirlerin alınması elzemdir.

 

………….OOO…………..

TARSUS KAVAKLISPOR KIZ FUTBOL TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

Tarsus Kavaklıspor U 17  kız futbol takımı şampiyonluk sevinci yaşadı.

Kavaklı Arenada Tarsus Kavaklıspor kız futbol takımı  ile Gençlerbirliği kızları maç yaptı. Maçı Kavaklı 6-0 kazandı ve şampiyon oldu. Bu sonuçla Gençlerbirliği 2., Mersin Galata 3. Oldu.

Son maçtan sonra  Kavaklı ekibi şampiyon oldu. Kupasını ASKF başkanı Mithat Ertaş verdi.

 

………….OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar