Subscribe Us


21-22 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

21 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS 6.İNCİR FESTİVALİNE YOĞUN KATILIM

Göçük Mahallemizde bu yıl 6.’sını düzenlenen İncir Festivali yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.  Müziğin birleştirici ruhuyla bir araya geldik.

Başkan Haluk Bozdoğan ‘’En güzel İncir Yetiştiriciliği" yarışmasında dereceye giren üreticilerimize hediye ve plaket takdiminde bulunduk, kıymetli sanatçılarımızla coşkuya ortak olduk.

Alanı tıklım tıklım dolduran tüm hemşehrilerimize, kentimizin değerli protokol yöneticilerine, kıymetli basın mensuplarımıza ve Göçük Mahalle Muhtarımıza teşekkür ederiz.’’ Dedi.

…………OOO…………..

MBŞ TARSUS ATÖLYESİ EĞİTİME DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi'ne bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi, öğrencilere sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri veriyor. 165 öğrencinin faydalandığı eğitimlerde, 7-17 yaş aralığındaki öğrencilere temel eğitimler verilirken, ortaokul ve lise öğrencilerine robotik turnuvalara hazırlık eğitimleri veriliyor. Atölye, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik farklı programlar uygulayarak binlerce öğrenciye hizmet sağlıyor.

…………OOO…………..

SEÇER ‘’BAŞKA MERSİN BAŞKA TARSUS YOK’’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘’Bu ülke bizim. Başka bir Türkiye, başka bir Mersin, başka bir Tarsus yok” dedi.

 Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus'ta düzenlenen 2. İncir Şenliği'ne katıldı. Başkan Seçer, “Bu kenti hep beraber yöneteceğiz. Hep beraber kalkınacağız. Hep beraber mutlu olacağız. Biz biriz, biz beraberiz, biz kardeşiz, biz herkesi kucaklıyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Ayrıştırıcı sözlere kanmayın. Birbirinizi sevin, sayın. Bu ülke bizim. Başka bir Türkiye, başka bir Mersin, başka bir Tarsus yok” dedi.

…………OOO…………..

YAYLA YOLUNDA KAZA

Tarsus-Çamlıyayla karayolu Kızılalan mevkiinde  kaza.. 1 yaralı..

Tarsustan Çamlıyayla yönüne giden ve A.A.'nın sürücülüğünü yaptığı 01 HC 054 plakalı araç, karşı yönden gelen ve plakası öğrenilemeyen kamyonla çarpıştı. Çarpışma neticesinde ağır hasar alan ve yol kenarına savrulan ticari tipi araçta sıkışan sürücü A.A. ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı. Yaralı sürücü sağlık ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

…………OOO…………..

TARSUS’TA LEYLEK  ÖLÜMLERİ ÜZDÜ

Tarsus-Mersin Organize sanayi bölgesinde leylek ölümleri üzüntü yarattı.

Akkoza medyada yer alan habere göre elektrik tellerine takılan onlarca leylek can verdi. Enerji Sa yetkililerinin bu duruma karşı tedbir alması istendi.

…………OOO…………..

TARSUS  İDMAN YURDU KENDİ SAHASINA DÖNDÜ

Tarsus idman Yurdu Nevşehir’de 2. Etap kampı tamamladı. Kente dönen Tarsus idman Yurdu kendi tesislerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Tarsus idman Yurdu, Kocamaz stadında İbrahim İnan yönetiminde liğin 2. Yarısına hazırlanıyor.

…………OOO…………..

TARSUS KURS MERKEZİ YENİ  DÖNEME HAZIR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri yeni döneme hazır. YKS’ye hazırlanacak öğrenciler için dersler 21 Ağustos’ta, LGS’ye hazırlanacak öğrenciler için ise dersler 4 Eylül’de başlayacak. Yeni dönem öncesi kurs merkezi sorumluları ve rehberlik öğretmenleri ile yapılan değerlendirme toplantısında hem yeni dönem ders başlangıç tarihleri, hem de öğrenciler için tüm yıl boyunca yapılacak sosyal etkinlikler planlandı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri yeni döneme hazır. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde, bir önceki yılın değerlendirildiği ve yeni eğitim-öğretim yılının planlandığı bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Tüm kurs merkezlerinin sorumluları ve rehberlik öğretmenlerinin katılımıyla yapılan değerlendirme toplantısında hem derslerin başlayacağı tarih, hem de yıl boyunca öğrenciler için yapılacak sosyal etkinlikler planlandı.

Yapılan toplantıda geçtiğimiz eğitim yılının istatistiki verileri de paylaşılarak, yapılan sosyal etkinliklerin öğrenci üzerindeki olumlu etkileri konuşuldu. Yeni eğitim-öğretim yılının hedeflerinin de konuşulduğu toplantıda, sosyal etkinliklerin ve veli ziyaretlerinin öğrenci başarısı üzerindeki etkisine değinildi.

Kurs merkezlerinin başarı oranı 2023 yılında daha da arttı

2022 yılında yapılan YKS’de ilk 5 bine Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezleri’nde hazırlanan öğrencilerden 17’si girerken, 2023 yılında bu sayı 23’e çıktı. 2022 yılında yapılan YKS’de ilk 10 binde 32 öğrenci yer alırken, 2023 yılında bu sayı 44 oldu. 2022 yılında yapılan YKS’de ilk 50 bine giren öğrenci sayısı ise 151 iken, 2023 yılında bu sayı 218’e yükseldi.

Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezleri’nde LGS’ye hazırlanan öğrencilerden 2022 yılında 44’ü Fen Lisesi’ni, 58’i Nitelikli Anadolu Lisesi’ni kazanırken, 2023 yılına gelindiğinde Fen Lisesi’ni kazanan öğrenci sayısı 134’e, Nitelikli Anadolu Lisesi’ni kazanan öğrenci sayısı ise 116’ya yükseldi.

………….OOO…………..

EĞİTİM- SEN TARSUS ŞUBESİNDE  ZORUNLU GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Eğitim Sen Tarsus Şubesi başkanı Yasemin Yücel görevi  Bülent Keser’e devretti.

23 senedir Tarsus’ta öğretmenlik yapan ve 3 dönem Eğitim Sen Tarsus Şubesi başkanlığını

yürüten, Tarsus kamuoyu tarafından emek demokrasi mücadelesinde tanınan ve sevilen Yasemin YÜCEL’in tayininin memleketi Bolu’ya çıkmasından dolayı şube yürütme kurulumuzda zorunlu görev değişikliğine gidilmiştir. 2023 yılı Kasım ayı içinde yapılacak 12. Olağan kongremize kadar şube başkanlığı görevine Bülent KESER seçilmiştir.

Eğitim SEN olarak, Yasemin ve Şahin YÜCEL arkadaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz. Kendilerinin sendikamıza ve sendikal mücadeleye katkılarını unutmayacağız.

Geçmişten aldığımız mirasla Eğitim Sen bayrağını işyerlerinde alanlarda daha da yukarıya

taşıyarak, eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını her koşulda savunmaya; laik, bilimsel ve demokratik eğitim ilkelerinden taviz vermeden mücadelemizi ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz

 

EĞİTİM SEN TARSUS ŞUBE YÜRÜTME KURULU

……….…OOO…………..

EMİNLİK KÖYÜMÜZDEYİZ "KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!"

Tarsusta bu akşam Çocuk Şenliğimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz.

* 21 Ağustos Pazartesi (Bugün)

* 18.00- * Eminlik-Okul Önü TARSUS

VahapSeçer-MersinBüyükşehirBelediyesi

……….…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS DAHİL VASSAP İHBAR HATTI KURDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Kriz Merkezi’mizin telefonlarındaki yoğunluğu dikkate aldık, yeni WhatsApp hatlarımızla da taleplerinizi dinliyoruz.

‪Muhtarlarımız aracılığıyla da taleplerinizi bize iletebilirsiniz.

‪Sağlımız için lütfen evde kalın.”” dedi.

‪WhatsApp:

‪0531 571 46 37-38-39

‪Telefon- 0324 533 37 21

……….…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

5 PERSONELE TEŞEKKÜR BELGESİ VERDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, belediye personelinin her anında yanında olduğu gibi, ürettikleri projelere de destek vermeye ve hayata geçirilmesinde yardımcı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü bünyesinde her yılın başında duyurusu yapılan uygulamada bu yıl 282 personel projeleri ile başvurdu.

 

Proje öneri kurulu, projeleri ilgili personelden tek tek dinleyerek puanlama yöntemiyle değerlendiren Proje Öneri Kurulu ilk 5 sıradaki projeleri belirledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dereceye giren 5 personel ile bir araya gelerek teşekkür belgelerini takdim etti ve başarılarının devamını diledi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen teşekkür belgesi takdiminde Başkan Seçer’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ve Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Ezgi Başer yer aldı. Öneri Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu 1. seçilen öneri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Görkem Arkan’ın sunduğu ‘Mersinin Simgelerini Toplama Oyunu’ önerisi oldu. Oyun sayesinde Mersin’in tarihi yerleri sanal ortamda ziyaret edilecek ve tarihi yerlerin simgeleri toplanarak belli puanı alan oyunculara simgelere ait ilçenin tarım ürünleri hediye verilecek. Bu sayede Mersin’e özgü simgeler tanıtılmış olacak.

 

 

Değerlendirme sonucu 2. seçilen öneri İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli Demet Akgün’ün oldu. Akgün tarafından önerisi sunulan ‘Çöp Atmama Oyunu’ ile Büyükşehir’in sorumluluk alanında yer alan yerlere ikili soru vasıtası ile “Dünyanın en iyi oyuncusu kim, Messi mi Ronaldo mu?” gibi izmarit veya çöplerin bu tasarım için şeffaf yapılan çöp kutularına atılarak çöp atmamanın özendirici ve eğlenceli hale getirilmesi sağlanacak. 3. ve 4. Seçilen öneri ise Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nda görevli Eylem Özlem Balcı’nın önerileri oldu.

 

Balcı’nın 3. olan önerisi nikah törenlerinde imza attıkları kalemlerin günün anısına verilmesi olurken, 4. olan öneri ise özellikle teknolojiye sonradan alışmaya çalışan, çocukları ve torunlarıyla uzaklık nedeniyle yüz yüze iletişim kuramayan 65 yaş üstü vatandaşlara akıllı telefon, sosyal medya, mail atma gibi konularda eğitim verilmesi oldu. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görevli Tuğa Bülbül’ün şipşak fotoğraf makinesinin Mersin’de yer alan turizm merkezlerinde de yer alması oldu. Ödül kazanan personele belgelerini takdim edip, tebrik eden Başkan Vahap Seçer marifetin iltifata tabi olduğunu belirterek, projelerin hayata geçirilmesinde her türlü desteği sunacaklarını söyledi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

22 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

İYİ PARTİ BUGÜN TARSUS’TA

BASINLA KAHVALTIDA BULUŞUYOR

İYİ Parti bugün Tarsus’ta basın mensuplarıyla  sabah kahvaltıda buluşuyor. İlçe başkanı Burak Özdil, basınla saat 10.00da Baraj bölgesindeki Su Sesi restaurantta bir araya gelerek yerel ve genel siyasi konuları değerlendireceklerini söyledi.

………….OOO…………..

SEÇER “TARSUS-ÇAMLIYAYLA’DAN

ANAMURA KADAR ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ”

4.5 yıldır memlekete faydalı olmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Mersin BŞB Başkanı Vahap Seçer, “Memleketimize bir faydamız olsun. Bunun için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Tarımı çok önemsiyoruz. Anamur’dan buraya kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar herkes biliyor; ‘Vahap Başkan çiftçidir, ziraatçıdır bu işi bilir, çiftçinin derdini bilir. Sulama için sulama borusu ihtiyacının farkındadır. İncir fidanın ihtiyacının zeytin fidanı ihtiyacının, çiçek fidesinin farkındadır. Bunları bize destek olarak verir’ dedi.

 Koyun ve keçi işiyle uğraşan ailelere küçükbaş hayvan desteği verdiklerini hatırlatan Seçer, “Bu bölge Yörüktür. Bunlar keçi işi yapar, keçicilikle, koyunculukla beslenir. Çocuklarının rızkını götürür.  ‘Vahap Başkan bunları bize dağıtır, yem desteği verir, ilaç desteği verir’. Bunu biliyor ve yaptı Vahap Başkanları. 4.5 yıldır yaptı. Kaldığı sürece de tarıma desteğe devam edecek. Tarıma; yasak savmak için destek yapmadık” diye belirtti.

 

Başkan Seçer, üreticilerin su sıkıntısı yaşadığını ve sulama borusu istediğini aktararak, “Özellikle yüksek arazilere su motopompla basılır. Onun içinde sulama borusu lazım. 100 kilometre dağıttık. Bunlar bir belediye bünyesinde yapılan çok önemli desteklerdir. Çünkü çok önemli bütçeler hazırlıyoruz, bütçeler ayırıyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

 

………….OOO…………..

MİLLETVEKİLİ KIŞ: “TARSUSUMUZUN

OVALARINDAN YAĞ, DAĞLARINDAN

BAL AKIYOR” DEDİ.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Tarsuslular ile bir arada olmaktan büyük onur duyduğunu belirterek “Tarsus Türkiye'nin en bereketli toprakları üzerinde kurulmuş bir şehirdir. Tarsus'un çalışkan halkı bu bereketli toprakları emekle, azimle ve kanaat ile milli servete ve aynı zamanda kazanca çeviriyorlar. Tarsuslular olarak çok şanslısınız. Çünkü Allah bu bölgeyi yeryüzü sofrası gibi 1001 nimetle donatmış. Biliyorsunuz kutsal kitaplarda buğdayın, zeytinin, üzümün ve incirin adı geçer. Bu ürünleri yetiştiren yerler kadim ve zengin bir kültüre sahip yerlerdir. Tarsus'ta bu saydıklarımızın her biri ayrı ayrı ve en güzeli yetişmektedir. Şöyle bir tanımlama vardır ovalarından yağ dağlarından bal akan şehir diye. İşte Tarsus’umuz da tam böyle ovasından yağ dağlarından bal akıyor” diye konuştu.

………….OOO…………..

TARSUS’TA BİR İNCİR AĞACI

50 KG. ÜRÜN VERİR OLDU

Tarsus Kadelli köyü muhtarı  Bedrettin Kurt: “Başkanımızın göreve geldiğinden beri desteği artarak devam etmekte” dedi.

Kadelli Mahalle Muhtarı Bedrettin Kurt, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde 2020 yılında dağıtılan incir fidanlarından ürün toplanmaya başlandığını belirterek “İncir fidanlarımız ürün vermeye başlamıştır. Bu ürünlerle halkımız, çiftçimiz gayet mutludur. Üreticiler 1 ağaçtan 50 kiloya kadar yemiş toplayabiliyor. Başkanımızın tarımın içinden geliyor olması nedeni ile göreve geldiğinden beri desteği artarak devam etmekte. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

………….OOO…………..

TİY FUTBOLCULARINA BAKLAVA İKRAMI

Tarsus İdman Yurdu takım oyuncuları yeni sezona Tarsus’ta kendi tesislerinde hazırlanırken, taraftar 3. lige düşen takımına sahip çıkmaya devam ediyor.

Tarsus’ta Kocamaz stadında Teknik direktör İbrahim İnan yönetiminde hazırlıklarını sürdüren sarı lacivertli oyunculara dün Taraftarlar baklava ikram etti, moral verdi. Başkan Cem Kavalcı ve Teknik direktör İbrahim İnan, taraftara bu jesti için teşekkür etti.

………….OOO…………..

DEMİR ADAM 4. KEZ BOĞAZI GEÇTİ

TARSUS-HABER- Tarsuslu demir adam ünvanlı  Azmi Erdoğan 20 Ağustos günü Boğazı 4. kez geçmeyi başardı.

Kendi alanında rekor kıran demir adam Azmi  Erdoğan’a  Türkiye Milli Olimpiyat komitesi başkanı tarafından başarı belgesi verildi.

Tarsuslu hemşehrimiz Kıtalar arası yüzücü ve Demir adam lakaplı Azmi Erdoğan yakında  iki kıta arasında 3 kez yüzerek rekor kırmıştı. Bu  defa  4. kez yüzecek ve yine boğazı geçti.

Yani Kıtalar arası yüzme sporcumuz Azmi Erdoğan yakında yine yeni bir rekora imza attı.

 Kıtalar arasında yüzen ve boğazı geçen yüzücümüz 4. denemesinde de yine başarılı oldu.

Erdoğan ayrıca 5 kez de demir adam ünvanını almış bir sporcumuz.

Tarsuslu Milli sporcumuz 20 Ağustos tarihinde 4. kez İstanbul Boğazını geçti.

 6.5 kilometrelik mesafesi bulunan boğazı yüzerek geçen Azmi Erdoğan’a  zorlu sınavı başardığı için kutlarız.

Bizde Tarsuslu hemşehrimiz Azmi  Erdoğan’ı tebrik ediyoruz.

 

 

 

……….…OOO…………..

TARSUS İÇİN MERSİN BÜYÜKŞEHİR

VASSAP İHBAR HATTI KURDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Kriz Merkezi’mizin telefonlarındaki yoğunluğu dikkate aldık, yeni WhatsApp hatlarımızla da taleplerinizi dinliyoruz.

‪Muhtarlarımız aracılığıyla da taleplerinizi bize iletebilirsiniz.

‪Sağlımız için lütfen evde kalın.”” dedi.

‪WhatsApp: ‪0531 571 46 37-38-39

‪Telefon- 0324 533 37 21

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar