Subscribe Us


25 -26 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

25 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS YENİLENECEK VE  GÜZELLEŞECEK..

TARSUS’TA YENİLEME PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Tarsus’ta  yapımına devam edilen Prestij cadde projeleri hakkında bilgi verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin,  Tarsus’ta kent trafiğinin yükünü çeken cadde ve bulvarlarda yenileme ve görsel bozuklukları kaldırma çalışmaları sürerken, dün bu konuda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Gözenler Restaurantta düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Tarık İrde, Mersin BŞB Etüd ve Projeler daire başkanı Nur Banu Çelik, Mersin BŞB Danışmanı Ertan Liman, Muhtarlık daire başkanı Zeki Aksoy,  İmar limited şirketi genel müdürü Ali Uyan, Tarsus Belediye başkan yardımcısı Ali Dinsever, CHP önceki dönem başkanı Ozan Varal, yeni başkan Selahattin Şahin, Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon sorumlusu Soner Yetkin, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Tarık İrde,  “artan nüfusuyla hızla büyüyen Tarsus’un, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yol güzergahlarında, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ uygulanmaktadır.

Üzümlü Kavşağı’ndan İsmetpaşa Bulvarı ve Adana Bulvarı istikametine doğru 4.6 kilometre uzunluğundaki proje; Atatürk Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Hilmi Seçkin Bulvarı, Kardeş Langen Bulvarı, Rasim Dokur Bulvarı ve Muvaffak Uygur Caddesi istikametine doğru da 2.4 kilometrelik güzergahı kapsayacak. Etap etap hayata geçecek projede birçok cadde, araç ve yaya trafiğinin rahatlıkla aktığı, modern görünüme kavuşacak. Ayrıca kaldırım, kavşak, refüj, süs havuzu gibi açık alanlara, daha modern ve yenilikçi yapılar kazandırılacak. Projenin 1. etabı olan Demirkapı-Tarsus arasındaki bölüm bu ayın sonuna kadar tamamlanacak.

Proje alanında tüm yollarda, yol ve kaldırım genişlikleri yeniden düzenlenip, standart ölçülere getirilecek. Özel gereksinimli bireyler için yürüyüş güzergahı ve ona bağlı olarak iniş rampaları yeniden düzenlenecek. Refüj ve kaldırımlara iklim şartlarına uygun gölge oluşumu sağlanacak peyzaj çalışmasının yürütüleceği projede, 50 bin metrekare kaldırım ve buna paralel olarak da 12 bin ton asfalt serim işlemi yapılacak. Proje güzergahımız toplam 7 kilometre uzunluğunda olup tarihi ve coğrafyasıyla, Neolitik dönemden beri çeşitli kültürlerin kaynaşma noktası olan Tarsus’ta, ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ne devam ediyoruz.

 

 

 

Proje güzergahımız; Üzümlü Kavşağı’ndan başlayarak İsmetpaşa Bulvarı, Adana Bulvarı istikametinde 4.6 kilometre; Atatürk Bulvarı-Alparslan Türkeş Bulvarı-Hilmi Seçkin Bulvarı-Kardeş Langen Bulvarı-Rasim Dokur Bulvarı ve Muvaffak Uygur Caddesi istikametinde ise 2.4 kilometre olmak üzere toplam 7 kilometre” dedi.

 

……….…OOO…………..

 “TARSUS’UN EN ÖNEMLİ CADDE

VE BULVARLARI YENİLENİYOR”

 

Çalışma kapsamında, görüntü kirliliği yaratan havai hatların yer altına alınacağını ve aydınlatma ekipmanlarının tamamen yenileneceğini kaydeden Aydın, “Proje kapsamında yer alan yol, kaldırım, refüj alanları ve 8 adet kavşak yenilenecek. Güzergah boyunca kent mobilyaları ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Ayrıca eski aydınlatma direkleri yenilenecek ve görüntü kirliliği yaratan havai hatlar yeraltına alınacak” diye konuştu.

 

İlk etapta Tarsu AVM ile Demirkapı kavşağı arasında çalışmalara başlayacaklarını ve buranın tamamlanmasıyla birlikte diğer etaplarda da hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekleyen Aydın, “Projenin tamamlanması ile Tarsus’un en önemli cadde ve bulvarları yenilenirken; taşıt yolu, kaldırım, refüj alanları ve peyzaj alanlarıyla Tarsus, daha modern bir görünüm kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

……….…OOO…………..

GÜVEN VEREN SES, TARSUS EKSPRES  44 YAŞINDA..

Tarsus Ekspres gazetesi kurucu sahibi Mustafa Erdoğan “Bundan 43 yıl evveliydi. Yine  böyle sıcak bir gündü.  O yıllarda herkes yayınladığı gazetesini kapatıyordu. Biz ise yeni bir gazete çıkardık.TARSUS EKSPRES GAZETESİNİ 25 AĞUSTOS 1980 tarihinde yayın hayatına başlattık.  Bugün 43 yılı geride bıraktık. 44. yılımıza adım atıyoruz.” dedi.

Yani bugün gazetemizin kuruluş yıldönümü. Havaların çok sıcak olması,   okurlarımızın ve kamu kuruluşlarının çoğunda insanların izinde olması nedeniyle 44. yaş günümüzü ileriki bir tarihte kutlayacağız.

Kutlama yapacağımız zaman siz değerli okurlarımız ve   yetkilileri bilgilendireceğiz. İnşallah Allah sağlık verirse canımız sağ olursa sizlerle bir araya geliriz.

Bu mahalle gazete TARSUS EKSPRES, bugüne kadar14 çalışanını emekli etti. Bununla övünürüz. Keşke maddi durumumuz daha iyi olsa da bir 14 kişiyi daha emekli ettirebilsek.

Ben bugüne kadar bize destek veren tüm okuyucu ve dostlara teşekkür ediyorum.

44. yılımız kutlu ve mutlu olsun.

Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

……….…OOO…………..

İŞ  BANKASI YARIN 99. YILINI

KUTLAMAYA HAZIRLANIYOR

Türkiye İş bankası kuruluşunun 99. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. İş Bankasının Tarsus’taki şubeleri 99. kuruluş yılı nedeniyle bu cumartesi günü Anıta çelenk koyacak. Saat 09.30 da banka müdürleri ve çalışanlar Atatürk anıtı önünde bir araya gelerek saygı duruşunda  bulunacak ve  ardından Anıta çelenk sunacaklar.

……….…OOO…………..

TARSUS MÜFTÜSÜNÜN ACI GÜNÜ

Tarsus’a yeni atanan ve geçen Cuma günü göreve başlayan yeni Müftümüz Murat Akçay’ın anne annesi vefat etti. Bu nedenle Müftü Akçay izin alarak memleketi Hatay’a gitti. Bizde Akçay ailesinin acılarını paylaşıyoruz.

……….…OOO…………..

TÜRKİYE’DE BİR İLK, DRAMA VE TENİS BİRLEŞİYOR

- DRA-MASAL TENİS İLE VELİLER MUTLU, ÇOCUKLAR DAHA ÇOK MUTLU

Türkiye'de ilk kez gerçekleşen Dra-Masal Tenis kursu ile çocuklar tenisle tanışıyor. Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Tarsus Tenis Kulübü iş birliği ile başlayan eğitimde çocuklara drama ve tenis ile eğlenceli bir deneyim sunuluyor.  Yoğun katılımın olduğu etkinlikle çocuklar hem eğleniyor hem de farklı tekniklerle tenis sporunu öğrenmenin tadını çıkarıyor.

 

Tarsus Belediyesi tarafından çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişimini desteklemek için “Oyunsal Tenis Tekniği” ile drama eğitimi başladı. Oyunsal tenis tekniğiyle çocuklara tenisi oyun oynayarak sevdirme ve öğretme yöntemi izleniyor. Tarsus Şehir Tiyatrosu ve Tarsus Tenis Kulübü eğitmenleriyle çocuklara eşsiz bir deneyim sunuluyor.

 

OYUNSAL TENİS TEKNİĞİ İLE TENİS SEVDİRİLİYOR

Dra-Masal Tenis kursu, çocuklara tenis eğitimini eğlenceli bir deneyim haline getiriyor. 5-6 yaş ve 7-8 yaş grupları için ayrı ayrı dersler sağlanıyor. Tenis topunu elle sektirmekle başlanılan ve birçok dramatik altyapısı olan oyunlar içeren bu teknikle çocukların yaratıcılıkları gelişiyor.

4 aşama ile ısınma, tanışma, anda kalma, farkındalık ve yaratıcılık konuları oyun oynayarak gerçekleştiriliyor. Tarsus Belediyesi tarafından yapılan bu kurslarla birlikte çocuklar tenise ilk adımlarını atıyor.

 

“BENDE ÇOCUĞUMLA BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM”

Yapılan bu etkinliğin bir fırsat olduğunu kaydeden bir veli “Çocuğum çok sevdi, çokta merak ediyor. Bunun tenisle bağlantısını çok beğendi. Bende hep istiyordum tenise başlamasını fakat yorucu geliyordu, ama masalla birlikte çok keyif aldı. Bir an öncede rakete kavuşmak istiyor. Bu yaşta tenise adım atması çok güzel oldu bizim için. Bu bir fırsat çocuklarımız için, bende çocuğumla burada olduğum için çok şanslıyım.” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL ÇEKİNCESİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN GÜZEL BİR DÜŞÜNCE”

Yapılan etkinliklerden memnun kaldığını ve etkinliğin çok verimli geçtiğini belirten bir veli “Yaş grubuna göre çocukların birlikte sosyal aktivite geçirmesi benim için çok önemli. Ben bu etkinliği çok beğendim. Özellikle sosyal çekincesi olan çocuklar için güzel bir düşünce. Şu anda tenis ile ilgili fikirleri çok daha olumlu. Grup olarak başlamaları da benim için öncelikli bir tercih oldu. Umarım devamı da gelir.” şeklinde konuştu.

 

……….…OOO…………..

TARSUS DOĞA PARKI HEM YAŞAM ALANI

 HEM REHABİLİTASYON MERKEZİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı, binlerce hayvanın yaşam alanı olmasının yanı sıra, yaralı hayvanlar için de rehabilitasyon merkezi özelliği taşıyor.

Farklı türlerden binlerce hayvanın yaşam alanı olan Tarsus Doğa Parkı, aynı zamanda yaralanmış yırtıcı ve yaban hayvanların tedavi ve rehabilitasyonlarının yapıldığı bir merkez özelliği taşıyor. Doğada avcılık, kaza ya da diğernedenlerle yaralanan hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğüaracılığıyla Tarsus Doğa Parkı’na getiriliyor. Tarsus Doğa Parkı’na getirilen hayvanların tedavisini üstlenen uzman ekip, iyileşen hayvanlarıDoğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla doğaya salarken, doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olanları ise Tarsus Doğa Parkı’nda uygun ortam oluşturarak misafir etmeye devam ediyor.

Serpin: “Burası aynı zamanda Çukurova’nın tedavi ve rehabilitasyon merkezi”

Hayvanat Bahçesi, Yaban Hayatı ve Eğitim Şube Müdürü Veteriner Hekim Nilay Serpin,Tarsus Doğa Parkı’nın sadece hayvanların yaşamlarını sürdürdüğü bir yer olmadığını,aynı zamanda tedavi üssü olduğunu belirterek,“Burası Çukurova’nın sadece hayvanat bahçesi değil,aynı zamanda tedavi ve rehabilitasyon merkezi. Bölgemizde yapılan avcılık veya diğer sebeplerden dolayı yaralananyırtıcıve yabani hayvanlar,Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğütarafından bize ulaştırılıyor. Tarafımızdan tedavisi yapılıp rehabilitasyon sürecini tamamlayan hayvanları, doğal ortamlarına bırakılmaları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüekiplerine teslim ediyoruz. Doğada yaşamını sürdüremeyecek şekilde yaralı ve zarar görmüş hayvanların ise, kendi bünyemizde yaşamlarını idame ettiriyoruz” dedi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

MAÇLARINI KOCAMAZ STADINDA OYNAYACAK

TİY başkanı Cem Kavalcı ‘’Tarsus İdman Yurdu’muz uzun bir aranın ardından yeniden kendi evinde kendi sahasında bu sezon maçlarını oynayacaktır.’’ Dedi.

Kavalcı’’ 2023-2024 Sezonu TFF 3. Lig müsabakalarımız kapsamında 9 Eylül’de Burhanettin Kocamaz Stadyumu’nda oynayacağımız Talasgücü Belediyespor maç öncesinde takımımız taraftarı önünde Silifke Belediyespor ile açılış maçı gerçekleştirecektir. Kentimizin kıymetli taraftarlarını ve tüm Tarsus sevdalılarını açılış maçımıza bekliyoruz! ‘’ dedi.

⚽️ Tarsus İdman Yurdu - Silifke Belediyespor

🏟 Burhanettin Kocamaz Stadyumu

⏱️ 27.08.2023 - 17:30 (Pazar)

……….…OOO…………..

ÇÖPE ATILAN BAYRAĞA SAYGI

 TEMİZLİK İŞÇİSİNDEN

Mersin'in Tarsus ilçesinde çöp konteynerine atılan şanlı bayrağımız Tarsus Belediyesi işçisinin dikkati ile fark edildi.

İlçeye bağlı Anıt mahallesi Necip Fazıl Kısakürek caddesi üzerinde bulunan bir çöp konteynerine atılan bayrağı fark eden temizlik işçisi Hamza Alıcı, şanlı bayrağı alarak temizledikten sonra elinde dalgalandırdı.

Kaynak Okan Çalışkan

……….…OOO…………..

ALİFAKIDA ŞENLİK

MersinBüyükşehirBelediyesinin Tarsus köylerinden Alifakı ve Taşkuyu Köylerimizdeki"Köy Bizim, Şenlik Bizim!"  etkinliği dün yapıldı.

Başkan  Vahap Seçer “Çocuk Şenliğimize  katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 ……….…OOO…………..

26 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUSLU ŞÜKRÜ ORHAN,

BİNGÖL İL EMNİYET  MÜDÜRÜ OLDU

Tarsuslu Şükrü Orhan, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı 
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2021 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Şükrü Orhan, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Şükrü Orhan kimdir?
1973 yılında Mersin ilinde doğdu. İlk öğrenimini Tarsus, orta öğrenimini Adana ilinde tamamlayıp 1996 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.

Sırasıyla Adana, Ardahan, Hatay İl Emniyet Müdürlüklerinde görev almıştır.
2004-2005 yılları arasında Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, 2007-2008 yılları arasında Birleşmiş Milletler Liberya Misyonu, 2012-2013 yılları arasında ise Sudan Misyonunda görev yapmıştır.

2014-2016 yılları arasında EGM Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmüş; Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Koruma Daire Başkanlığı, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığında çalışmıştır.
2021 yılında 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiş, 01.08.2023 tarih ve 2023/355 sayılı Kararname ile Bingöl İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır.
Dünyada ve ülkemizde bulunduğu görevlerinde üstün gayret ve başarıları ile ülkemizi temsil etmiştir.
İyi derecede İngilizce bilen Sayın Müdürümüz evli ve 2 çocuk babasıdır.

…………OOO…………..

11 KÖYDE BİN 500 ÇOCUĞA ULAŞILDI

Tarsus Belediyesi Güneşli Bir Resim Çiz Bana” etkinliği ile kırsal mahallede yaşayan bin 500 çocuğa ulaştı.

Toplamda 11 mahallede düzenlenen etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de öğrenmenin tadını çıkardı.

…………OOO…………..

TARSUS BORSA PERSONELİNE

EYLÜLDE YENİ AKREDİTASYON

EĞİTİMİ VERİLECEK

Tarsus Ticaret Borsası personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitimler Eylül ayında “Yeni Akreditasyon Sistemi” eğitimleri ile devam edecek.

TOBB merkez binasında 2 gün süren eğitimde Riskin ve Sürecin Tanımı, Süreç Yönetimi, Risk Analizinin Amacı ve Risk Değerlendirmelerinin nasıl hazırlanması gerektiği konularında detaylı bilgiler verildi.

Eğitimde süreçlerin ve risk analiz çalışmalarının üzerine uygulamalı örneklerle grup çalışmaları yapılarak kazanımlar arttırıldı.

Borsa Genel Sekreteri ve Akreditasyon sorumluları Elif Köksal ile Ezgi Fındık Güngör'ün katıldığı eğitimde üye memnuniyetini ön planda tutulmakta, kurumun gelişiminin sürdürülebilir olması , her zaman hizmet kalitesinin en üst noktalara taşınması hedeflenerek  edinen Tarsus Ticaret Borsası personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitimler Eylül ayında “Yeni Akreditasyon Sistemi” eğitimleri ile devam edecek.

 

…………OOO…………..

TARSUS MÜFTÜSÜ MURAT AKÇAY,

 TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL

 OTCU’YU ZİYARET ETTİ.

Yeni Müftü, Kaymakam  Otcu’yu Ziyaret Etti

Hatay İl Müftü Yardımcısı iken Tarsus Müftülüğüne atanan Murat Akçay Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

Otcu ‘Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.’ Diyerek Akçaya taziyede bulundu.

 

…………OOO…………..

TARSUS’TA İŞ  BANKASI

99. YILI İÇİN ÇELENK KOYACAK

Türkiye İş bankası kuruluşunun 99. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. İş Bankasının Tarsus’taki şubeleri 99. kuruluş yılı nedeniyle bu cumartesi günü Anıta çelenk koyacak. Saat 09.30 da banka müdürleri ve çalışanlar Atatürk anıtı önünde bir araya gelerek saygı duruşunda  bulunacak ve  ardından Anıta çelenk sunacaklar.

……….…OOO…………..

FARUK DALKILIÇ, TARSUS BELEDİYESİ

BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ATANDI

CHP Belediye meclis üyesi Faruk Dalkılınç, belediye başkan yardımcısı oldu.

Dalkılınç ‘’"Sevgili dostlarım,değerli Tarsus Halkı......Yıllardır mühendis olarak,ticaret yaparak,çiftçilik yaparak yaşadığım Tarsus'a belediye başkan yardımcısı olarak hizmet edebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum...Umarım doğup büyüdüğüm şehrime büyük katkılarım olur...

Dostlarım; Şaibesiz,,,pürüzsüz,,,şüphesiz olan yaşantımı bundan sonra'da aynen sürdüreceğim..Yıllardır tanıdığınız Faruk'un ne kişiliğinde ne de ekonomisinde en küçük bir değişiklik olmayacaktır.

Şuna emin olunuz ki,telefona bakmama ya da geri dönmeme nezaketsizliğini hiçbir zaman yapmayacağım.Gücümün yettiği tüm taleplerinizi elimden geldiğince olumlu sonuçlandırmaya çabalayacağım....Telefonlarınızın,ziyaretlerinizin benim için değerli olduğunu bana güç vereceğini bilmenizi istiyorum...Sevgi ve saygılarımla...." dedi.

 

……….…OOO…………..

ÖĞRETMENLER MAHALLESİNDE EV YANGINI

Tarsus’ta dün  Öğretmenler mahallesinde ev yangını çıktı.

2923 sokakta M.Ç. ye ait evde yangın çıkması üzerine itfaiye olaya el attı. Ancak evde büyük hasar meydana geldi.

……….…OOO…………..

İŞ İNSANI ERDAL ACER'DEN

 TİY AİLESİ VE BASIN İLE

KAHVALTILI TOPLANTISI

Tarsus’umuzun kıymetli iş insanlarından  Erdal ACER Bugün saat 10:00’da Has Bahçe’de takımımıza  kahvaltı verecek.

Acer Tarsus İdman Yurdu’muza ve basın mensubu dostlarımıza kahvaltı ikramında ve önemli açıklamalarda bulunacaktır.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU BU PAZAR

SİLİFKE İLE AÇILIŞ MAÇI YAPACAK

Tarsus İdmanyurdunun yeni sezon öncesi açılışı bu Pazar. TİY ekibi Pazar günü saat 17.30 da Kocamaz stadında Silifke Belediyespor ile bir açılış maçı yaparak taraftarının karşısına çıkacak.

Açılış ve maça tüm taraftarları davet eden başkan Cem Kavalcı “Genç ve güzel bir kadro kurduk. Oyuncularımıza ve teknik direktörümüz İbrahim İnan’a güveniyoruz” dedi.

 

 ……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar