Subscribe Us


28-29 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

28 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

- TARSUS’TA ATATÜRK GENÇLİK VEKÜLTÜR PARK’TA BULUNAN

TUVALETLER TAHRİP EDİLDi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda ki park ve mesire alanlarında bulunan tuvaletlere çirkin saldırılar sürüyor.

 

Tarsus Kültür Park ve Atatürk Gençlik Parkı içerisinde yer alan tuvaletler yine tahrip edildi.

 

Vatandaşların ortak kullanım alanı olan ve erkekler, kadınlar ve engelliler için ayrı ayrı olarak hizmet veren tuvaletlerin farklı bölümlerinde bulunan aparatlar yerinden söküldü. Kapıların ve çerçevelerin kırıldığı, fayansların tahrip edildiği saldırılarda su tesisatlarına da zarar verildi.

 

Geçtiğimiz aylarda da parklarda hizmet veren tuvaletlerin yanı sıra Berdan Barajı mesire alanında yer alan tuvaletlere de benzer saldırılar gerçekleştirilmişti.

 

……………OOO…………

KAÇAK  AKARYAKIT

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren bir atık yağ geri dönüşüm fabrikasına operasyon düzenledi.

 Operasyon çerçevesinde iş yerinde yapılan aramada 30 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliyle ilgili adli işlem başlatılırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

……………OOO…………

 

TONLARCA ATIK DOĞAYA DEĞİL

GERİ DÖNÜŞÜME GİTTİ 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında birimlerine kurduğu atık ayrıştırma üniteleri sayesinde, tonlarca atığı kaynağında ayrıştırdı. Son 3 yıl içinde, hizmetler sonucu oluşan ambalaj ve plastik atıkların yanı sıra, bakım ve onarım faaliyetleri sonucu ortaya çıkan elektrik ve elektronik atıklar, toner, pil ve motor şanzıman yağları gibi toplam 730 ton atığın bertaraf ve geri dönüşümü sağlandı. Büyükşehir Belediyesi bu sayede, atıkların çevreye ve doğaya zararını minimuma indirmiş oldu.

  

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında birimlerinden çıkan tonlarca atığın bertaraf ve geri dönüşümünü sağladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Sistemi’ne kayıt olan Büyükşehir Belediyesi, birim ve yerleşkelerine koyduğu atık ayrıştırma üniteleri ile son 3 yılda toplam 730 ton atık ayrıştırdı. Ayrıştırılan atıklardan biyobozunur atıklar bertaraf edilirken, kağıt, plastik ve bakım onarımdan çıkan tüm atıklar geri dönüşüme gönderildi. Büyükşehir Belediyesi bu sayede, tonlarca atığın doğaya ve çevreye olumsuz etkilerini en aza indirdi.

 

Büyükşehir’in 63 birimi Sıfır Atık Belgesi kazandı

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık sistemine dahil oldu. Büyükşehir Belediyesi; bünyesinde hizmet veren birim ve yerleşkelere, atık ayrıştırma üniteleri ve ekipmanları yerleştirerek personelin bu konuda eğitim almasını sağlarken, 63 adet birim ve yerleşkeye de temel seviye Sıfır Atık Belgesi kazandırdı. Yeni kurulan hizmet birimlerinin de temel seviye Sıfır Atık Belgesi alabilmesi için işlemler devam ediyor.

 

 

 

……………OOO…………

TARSUS HÜDAPAR

KONGRESİ YAPILDI

HÜDAPAR  Tarsus ilçe kongresi dün yapıldı.

Kongre saat 10.00 da Tarsus Şehir kulübü

salonunda yapıldı. Başkanlığa yeniden

Hikmet Tanış seçildi.

 

 

……………OOO…………

TARSUSLU HEMŞEHRİMİZ TUĞGENERAL

 ÇİLOĞLU, JANDARMA İSTİHBARAT

 DAİRE BAŞKANI OLDU

Tarsuslu Hemşehrimiz Tuğgeneral

Gökhan  Çiloğlu, Jandarma İstihbarat

 Daire Başkanı Oldu. Çiloğu en son

2 yıldır Diyarbakırda görev yapıyordu.

 

……………OOO…………..

TAŞÇILI VE HALİTAĞA

KÖYLERİNDE ŞENLİK

Tarsusta bugün "Köy Bizim, Şenlik Bizim!"

Çocuk Şenliğimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz.

 

* 28 Ağustos Pazartesi (Bugün)

* 18.00

 

* Taşçılı-Okul Bahçesi TARSUS

 

* Halitağa-Köy Meydanı TARSUS

 

 VahapSeçer- MersinBüyükşehirBelediyesi

 

……….…OOO…………..

TARSUS ALTAYLILAR MUHTARI

DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Altaylılar Mahalle muhtarı Perihan  Özcan  dün dualarla toprağa verildi.

Perihan hanım samimi sohbeti, güleryüzü  ifadesi, kıymetli arkadaşlığı ile gönüllerde 

yerini almıştı. Altaylılar Mahallemiz ile ilgili  çeşitli konularda kendisinin değerli fikirleri vardı.

Cenazesi dün Tarsus şehir  mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazını Tarsus Müftüsü Murat Akçay kıldırdı. Törene kaymakam Kadir Sertel Otcu ve belediye başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı.

Altaylılar Mahallesi’nin, sevenlerinin ve  Tarsuslu hemşehrilerimizin başı sağolsun .

Ruhu şad olsun.

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU AÇILIŞ YAPTI

Tarsus İdmanyurdunun yeni sezon öncesi açılışı dün yapıldı.

TİY ekibi Pazar günü saat 17.30 da Kocamaz stadında  bir açılış maçı yaparak taraftarının karşısına çıktı..

Başkan Cem Kavalcı “Genç ve güzel bir kadro kurduk. Oyuncularımıza ve teknik direktörümüz İbrahim İnan’a güveniyoruz” dedi.

Tarsus İdmanyurdunun yeni sezon öncesi açılışında yeni oyuncular taraftara tanıtıldı.

Ardından çift kale yapıldı..

 

 

 ……….…OOO…………..

ERDAL ACER, ‘’TARSUS İDMAN YURDUNA

 HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIM’’

Tarsus’un  iş insanlarından  Erdal Acer ,  Has Bahçe’de Tarsus İdman Yurdu takımımıza  kahvaltı verdi.
Acer Tarsus İdman Yurdu’muza ve basın mensuplarına kahvaltı ikramında ve önemli açıklamalarda bulundu.
​​​​​​​Erdal Acer, Tarsus idman Yurduna her zaman destek olacağını söylerken başkan Cem Kavalcı ise Adana ve Mersin takımlarına sponsor olan iş adamlarının Tarsus İdman Yurduna da destek olmalarını istedi.

…………..ooo………….

KAVALCI’DAN DESTEK ÇAĞRISI

Tarsus İY Başkanı Cem Kavalcı  bazı iş adamlarını  şehrin takımına destek vermemekle suçladı. Kavalcı şunları söyledi:

‘’Çukurova havaalanını yapan Süleyman Kuzova Adana Demirspora sponsor oluyor ama Tarsus İdman Yurduna destek vermiyor. Bizde destek istiyoruz. 100 yıllık kulübün yaşaması için Tarsus tan kazanan iş adamlarının Tarsus idman Yurduna maddi ve manevi destek vermesi gerek. Yine Tarsustan kazanan bir firma Adana’ya Yılbor boru reklamı veriyor. Bu firma Tarsusta. Bizde Tarsus idman Yurduna desteklerini bekliyoruz. Bu zor süreci birlikte atlatacağız. Kulübün masraflarını yönetim karşılıyor. Birde belediye başkanı Halk Bozdoğan’ın desteği var. Başkan maaşını Tarsus idman Yurduna veriyor. Teşekkür ederiz. Yine bazı işadamları Tarsus idman Yurdunun yönetimi ile görüşmemek için randevu bile vermiyor. Yazık. Ama  Adana Demirspora destek veriyorlar. ‘

Başkan Kavalcı genç bir teknik adam  olarak İbrahim İnan ve ekibine oyunculara inanıp güvendiklerini ve bu sezon başarılı olacaklarını söyledi.

 

…………..ooo………….

 

 

 

 

 

 

 

29 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

 TMO’NUN MISIR ALIM FİYATINI

6 BİN TL OLARAK AÇIKLAMASI HAYAL

KIRIKLIĞI YARATTI 

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır alım fiyatlarına, geçtiğimiz yıla oranla sadece %5 zam yaparak ton başına 6 bin TL alım fiyatı açıklamasına tepki gösterdi.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Türkiye’nin tarım ülkesi olmasına rağmen son dönemde ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, “Maalesef üreticilerimiz alın terinin karşılığını alamıyor. İşçilik, mazot, gübre ve diğer girdi maliyetlerinin yüzde 100’ün üzerinde arttığı bir dönemde TMO tarafından mısır alım fiyatına sadece yüzde 5 zam yapılması sanki “üretmeyin!” anlamı taşımaktadır.

 

Kendi kendimize yeten ender ülkelerden biriydik. Fakat yapılan yanlışlardan dolayı çiftçimiz bitme noktasına getirildi. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreticilerimizin her zaman yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Çiftçilerin çıkmaza sürüklendiğini ve kara kara düşündüklerini kaydeden CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, “Mazotun litresi 40 TL gibi inanılmaz rakamlara ulaşmış durumda iken, işçilik maliyetleri her geçen gün artarken, bin bir emekle ürettiği ürününe değer verilmeyen çiftçilerimiz kaderine terk edilmiş vaziyette!

 

Stratejik öneme sahip mısır konusunda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin almış olduğu karar gerçekten düşündürücü. İthal kartıyla, ülke çiftçisi ve dolaylı olarak da ülke insanı mağdur edilmekte. Kısacası küçük bir azınlığın mutluluğu adına, binlerce üretici kaderine terk edilmektedir. Buna “dur” denilmesi gerekir. Üreticilerimizin alın terinin karşılığı verilmelidir” dedi.

…………OOO…………..

 

TARSUS YENİ MÜFTÜSÜ

İLK CENAZE NAMAZINI KILDIRDI

Geçtiğimiz günlerde şehrimize gelerek görevine başlayan Tarsus yeni müftüsü Murat Akçay, ilk cenaze namazını kıldırdı.

Murat Akçay , vefat eden Altaylılar mahalle muhtarı Perihan Özcan’ın cenaze namazını kıldırdı.

…………OOO…………..

TARSUS KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN

İHALEYE ÇIKILDI

Tarsus 75 yıl Kültür Merkezinin tadilatı ve bakım onarım işi için ihaleye çıkıldı.

Yayınlanan ihale ilanına göre,  Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Tarsus 75 yıl Kültür Merkezinin tadilatı ve bakım onarım işi ihaleye çıktı.

Buna göre  11570 m2 alanında Bina tadilatı ve Bakım onarım işi ihalesi açık ihale usulüyle  yapıldı.

İş 210 günde tamamlanacak

…………OOO…………..

ANKARA EKİN TİYATROSU TARSUS’TA

Tarsuslu Faruk Güvenç ‘’Sevgili Dostlar,

Tarsus’lu hemşeriniz olarak sizleri sevgiyle selamlıyorum.

Bu yıl tiyatromuzun ( Ankara Ekin Tiyatrosu) 35. sanat yılı. Yıllarca Anadolu’muzun en ücra köşelerine kadar turneler yaptık, insanlarımıza aydınlanmanın meşalelerinden olan tiyatroyu ayaklarına kadar götürdük.’’ Dedi.

35. yılımızda Avrupa ülkelerinde yaşayan yurttaşlarımıza da merhaba demek istiyoruz. 26 eylül tarihi itibariyle, ön görüşmeleri yapmak üzere Almanya, Hollanda,Belçika,Fransa, İngiltere, İsviçre, iskoçya,İsveç, Danimarka ve diğer Avrupa ülkelerine geliyoruz. Adı geçen ülkelerde yaşayan hemşerilerimizin ,organizasyon konusunda tiyatromuza verebilecekleri desteklere ihtiyacımız var. Bu bağlamda destek olabilecek hemşerilerimizden dönüşler bekliyor, sizleri sevgiyle selamlıyoruz.

DOSTLUKLA

Faruk Güvenç

Ankara Ekin Tiyatrosu

Kurucusu/ sanat yönetmeni

İletişim/ 05322331637

 

 

 

…………OOO…………..

TADER GENEL BAŞKANI SEMİH

ÖZSU’DAN 30 AĞUSTOS KUTLAMASI

TADER Genel Başkanı Semih ÖZSU ‘’Büyük Zafer'in 101. Yılında bir kez daha bu kutsal toprakları bizlere vatan kılan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Semih ÖZSU

TADER Genel Başkanı Semih ÖZSU

……….…OOO…………..

ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ KORTEJ

VE KONSERLERLE BAŞLADI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği ‘Zafer Haftası’ etkinliklerine başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikler bu yıl, ‘Bir Önder İnandı, Bir Millet Kazandı’ sloganıyla yapılıyor. Etkinlikler kapsamında ilk konser Erdemli’de yapıldı. Kortej yürüyüşü ile başlayan coşkulu etkinlik kapsamında; Tömük’te Güllük Sitesi önünde Cüneyt Işık ve Fahri Işık konseri, Öner Sitesi önünde ise MBB Pop Orkestrası konseri gerçekleşti.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği ‘Zafer Haftası’ etkinlikleri, Mersin’in dört bir yanında başladı. ‘Bir Önder İnandı, Bir Millet Kazandı’ sloganıyla başlatılan ‘Zafer Haftası’ etkinliklerinin ilki Erdemli’de başladı. Tömük’te bulunan Güllük Sitesi önünde Cüneyt Işık sahne aldı. Cüneyt Işık’a sahnede, Mersin’de yetişen değerli sanatçılardan ve aynı zamanda TRT Sanatçısı olan babası Fahri Işık’ta şarkılarıyla eşlik etti.

 

Tömük halkı konserlerle coştu

Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi, konserlerin adresi oldu. Konser verilen ilk nokta Öner Sitesi’nin önü oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, verdiği konserle vatandaşlara keyifli saatler yaşattı.

 

İkinci konser noktası ise Güllük Sitesi önü oldu. Vatandaşlar, etkinlik kapsamında önce ellerinde bayraklarla ve büyük bir coşkuyla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Korteje, bölge esnafı ve balkonlarında oturan vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, Güllük Sitesi önünde gerçekleşen Cüneyt Işık konseri ile sürdü. Cüneyt Işık’a sahnede, kendisi de Tarsuslu olan ve şarkılarıyla dönemine damga vuran TRT sanatçısı Fahri Işık’ta eşlik etti.

 

Etkinlikler kapsamında Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından, ‘Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ projesi kapsamında limon dondurma ikramı da yapıldı. Vatandaşlar, sıcak havada Büyükşehir’in dağıttığı dondurmayla serinledi.

 

Uzunbağ: “Sanatçı bir baba ve oğlunu burada misafir etmek, bizim için şerefti”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, “Sahnede çok büyük, çok değerli sanatçılarımız var. Sanatçı bir baba ve oğlunu burada misafir etmek, bizim için şerefti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer adına, hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Vatandaşlar, keyifli bir akşam geçirmenin tadını çıkardı

Konseri ön sıralardan izleyen vatandaşlardan Dilek Ceran duygularını, “Çok güzel bir konserdi. 30 Ağustos tüm Türkiye’nin zaferi. Atamızın ruhu şad olsun. Gençler onun yolunda ilerliyor. Bu etkinliği düzenlediği için de Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Çok coşkulu, çok güzel bir gün” diye belirtti. Bu tarz etkinliklerle milli ve manevi duyguların canlandığını sözlerine ekleyen Ceran, “Biz bunları büyüklerimizden öğrendik. Çocuklarımıza da biz öğreteceğiz. Cumhuriyet’e hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

 

Muğlalı olduğunu ifade eden ve Vahap Seçer’in Muğla’da da tanındığını söyleyen Ayfer Gürbüz isimli vatandaş, “20 seneden beri buradayım. Yaptığı hizmetler dolayısıyla, Vahap Seçer’i Ege’de de çok tebrik ediyorlar. Muğla halkı bile kendisinden çok memnun. Biz de düzenlenen etkinliklerden çok memnunuz. Bu tür etkinlikleri daha önce televizyondan izlerdik, şimdi biz de katılıyoruz. Devamı daim olsun” diye konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikler sayesinde sosyalleştiklerini söyleyen Dudu Başkurt, “Her şey güzel gidiyor. Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. O’nun sayesinde kadınlarımız konserlere ve gezilere gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR HEM ÜRETİCİLERE HEM

TOPRAĞA BEREKET VERİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal yerleşim yerlerinde tarımsal istihdamı ve kalkınmayı artırmak adına hayata geçirdiği projeler hız kesmeden devam ediyor. Şehrin dört bir yanında Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde üreticiye desteğini sürdüren Büyükşehir, proje kapsamında Tarsus İlçesi Karadirlik Mahallesi’ndeki zeytin üreticisi Mustafa Pak’ın umudu oldu. Sulama yetersizliği sebebiyle zeytin ağaçları kuruyan ve toprağı verimsizleşen Pak, Büyükşehir’in sulama borusu desteği ile toprağına yeniden hayat verdi. 

Üretimden pazarlamaya kadar, altyapı ve üstyapı kaynaklarıyla üreticilerin her ihtiyacında yanında olan ve kent genelinde tarımsal üretimi sürdürülebilir kılan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere can suyu olmaya devam ediyor.

 

Kentin dört bir yanında tarımsal faaliyetleri sürdürülebilir kılmak ve ürünlerin ekonomik değerini artırmak adına Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde üreticiye desteğini sürdüren Büyükşehir, bu kez Tarsuslu zeytin üreticisi Mustafa Pak’ın umudu oldu. Sulama yetersizliği sebebiyle zeytin ağaçları kuruyan ve toprağı verimsizleşen üretici Pak, Büyükşehir’in sulama borusu desteği ile toprağına yeniden hayat verdi.

 

Proje kapsamında hem su kaynaklarının korunması ve ürün verimliliğinin artırılması, hem de üreticilerin emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alması amaçlanıyor.

 

Çiftçi: “Büyükşehir’in tarımsal destekleri sayesinde, vatandaşımız ve köyümüz kalkınıyor”

Sulama borusu desteği sayesinde ormana benzeyen alanların, bağ bahçe gibi yeşerip daha bakımlı hale geleceğini belirten Tarsus Karadirlik Sulama Kooperatifi Başkanı Sadi Çiftçi, “Borularımızı çekip kaynaştırmasını yapıyoruz. İş bitince sulamaya da başlayacağız. Önceden tankerle sulama yapıyorduk, şimdi borularımıza kavuştuk. Bağ, bahçemiz artık kendi kendine sulanacak” diye konuştu. Karadirlik Köyü’nün sarı ulak zeytini ile özdeşleştiğini ve bununla anıldığını aktaran Pak, sulama yapamadıklarından dolayı zeytinlerin verimsizleştiğini ve kurumaya başladığını kaydetti. ‘Yeter ki suyumuz olsun’ diyen Çiftçi, “Şeftali, erik, zeytin ve çeşitli sebzeleri artık gönül rahatlığıyla ekeceğiz. Başkanımız Vahap Seçer’e ve destek veren herkese çok teşekkürler” dedi.

 

……….…OOO…………..

CENAZESİNİ POLİSLER KALDIRDI

İki gün önce kayıp ihbarı yapılan ve dün sulama kanalında cesedi bulunan sara hastası ve zihinsel engelli Caner Kaplan'ın otopsi sonrası Tarsus'ta düzenlenen cenazesini Bölge Trafik Amirliğine bağlı polis ekipleri kaldırdı.

Polis kıyafetleri giyerek Tarsus'ta polis Caner olarak bilinen Kaplanın cenazesi Tarsus Şehir mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

……….…OOO…………..

EKSPRES EKİBİ KAYMAKAMLIKTA

Tarsus Ekspres Gazetesi Kurucusu ve Başyazarı

 Mustafa Erdoğan ile Yazı İşleri Müdürü Ahmet

 Can Erdoğan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel

OTCU’yu ziyaret etti.

……….…OOO…………..

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE HAYIRLI

 OLSUN ZİYARETİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU,

Tarsus İlçe  Nüfus Müdürlüğünü ziyaret etti.

Nüfus müdürlüğüne hayırlı olsun ziyareti

yapan Otcu, yapılan çalışmaları değerlendirdi.

……….…OOO…………..

16 YILDIR ARANAN ZANLIYI MERSİN

JANDARMASI YAKALADI

Mersin İl Jandarma Komutanlığı

ekipleri cinayet şüphelisi (1) şahsı

yaptığı titiz çalışma sonucunda yakaladı.

Karaman’da 16 yıl önce işlenen cinayet olayına karışması sebebi ile aranan şüphelinin sahte kimlik kullanarak Mersin ili Erdemli ilçesinde bulunduğu bilgisine ulaşan Mersin İl Jandarma

Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) şüpheliyi yakalamak amacıyla harekete geçti.

Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda; şüphelinin yakalanmamak amacıyla bahçe işlerinde

işçi olarak çalışarak hayatını idame ettirdiği ve başkasına ait kimlik bilgileri ile diyaliz tedavisi

gördüğü belirlendi. JASAT Timleri şüphelinin ikamet ettiği evi belirleyerek yaptığı operasyonda

cinayet suçundan aranan şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilen şüpheli  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

……….…OOO…………..

TİYATRO AKŞAMLARIMIZDA

MUHTEŞEM FİNAL

Birbirinden unutulmaz anların yaşandığı 'Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi' adlı tiyatro oyunu, kentimizin farklı bölgelerinde tam 30 gün boyunca aralıksız olarak devam etti. Dün ise muhteşem etkinliğin finalini, Şehitler Tepesi Mahallesi'nde coşkulu bir atmosferde gerçekleşti..

30 gün boyunca sıcak yaz günlerine rağmen bizimle olan kıymetli sanatçılarımıza ve Tarsuslu hemşehrilerimize teşekkür ederiz.

Tarsus’ta sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.

……….…OOO…………..

6. ULUSLARARASI GÜLNAR BİLİM VE

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN

KATKILARIYLA DÜZENLENDİ 

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri’, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların katkılarıyla başladı. Yurt içi ile yurt dışından pek çok sanatçı ve akademisyenin katılım sağladığı etkinlik; sahne gösterileri, yerli ozan ve müzisyenlerin performansları, imza etkinlikleri, paneller ve atölyelerin olduğu dolu dolu bir programla gerçekleşiyor.

  

Bu sene 6.’sı düzenlenen ‘Uluslararası Gülnar Bilim ve Kültür Etkinlikleri’, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumların işbirliğinde başladı. Yurt içi ve yurt dışından pek çok sanatçı ile akademisyenin katılım sağladığı etkinlik; sahne gösterileri, yerli ozan ve müzisyenlerin performansları, imza etkinlikleri, paneller ve atölyelerin olduğu dolu dolu bir programla gerçekleşiyor.

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın üretici kadın stantlarının yanı sıra, birbirinden farklı ve eğlenceli aktivitelerinde yer aldığı etkinlikte çocuklara da pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu. Etkinlik kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin kadının toplumsal alanda görünürlüğünü ve istihdamını artırmak adına hayata geçirdiği projeler anlatıldı.

 

Etkinliğe, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadın’ teması damga vurdu

Genel Koordinatörlüğü’nü Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross’un üstlendiği ve Şehit Ertuğrul Ulupınar Kültür Merkezi’nde iki kategoride gerçekleşen etkinliğin ilk kategorisi, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadın’ temasıyla işlendi. 26 ve 27 Ağustos’ta düzenlenen sempozyum kapsamında hem Türkiye’den, hem de dünyadan kadın örneklerine yer verilirken, kadının toplumsal hayattaki yeri ve rolleri ele alındı. Sempozyumun ardından yapılan kültürel etkinlikler kapsamında ise; şairlerle söyleşiler ve Ayko Amatör Tiyatro Topluluğu tarafından gösteri sergilendi.

 

Dokucu: “Gülnar halkı Anadolu kadınının tüm özelliklerini ortaya koyuyor”

‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadın’ başlıklı sempozyumun açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Gülnar’ın kadının varlığının çok derinden hissedildiği ve her çalışmayla kadına çok önem verilen bir yer olduğunu belirterek, Gülnar halkının Anadolu kadınının tüm özelliklerini ortaya koyduğunu söyledi.

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kadınlara ve çocuklara yönelik hayata geçirilen projelerden söz eden Dokucu, “Üretici stantları açıyoruz. 6 bin üretici kadınımız var. Bu sayılar gittikçe artıyor çünkü talepler artıyor. Biz kadınlara minik de olsa bir gelir yaratıyoruz ki ev bütçesine katkıda bulunsunlar. Kadın Danışmanlık Merkezleri kurduk, kadınlara yönelik doğa gezileri yapıyoruz. Kadın Sığınma Evi’miz var. Kadın ve çocuk kampları organize ediyoruz. Kreşlerimiz var, çocuk atölyeleri açıyoruz, bir tanesi çok yakında Gülnar’a açılacak. Talep olunca çalışmalar çok daha hızlı ilerliyor” dedi.

 

‘Cumhuriyetin Geleceği: Girişimci Kadınlar’ konulu çalıştay ise, 30 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek. Çalıştay kapsamında ahşap heykel ve resim atölyeleri, şairler buluşması, belgesel gösterimleri ve üretici kadın sunumları gerçekleşecek.

 

El işi ve nakışların yoğun olduğu üretici kadın stantlarının yanı sıra, Gülnar’da geçtiğimiz yıllarda orman yangınlarında tahribata uğramış kütüklerden yontulan eserler de, etkinliğe katılanlardan yoğun ilgi gördü.

 

 ……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar