Subscribe Us


3 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA TUVALET ÜCRETİ 7 TL OLDU

Son aylarda iğneden ipliğe kadar her şeye zam gelirken Tarsus’ta tuvalet ücreti de zamlandı. Daha önce 5 TL olan Tuvalet  ücreti son zamla 7 TL’ye yükseltildi.

Tarsus Ekspres gazetesinin haberine göre kentte  tuvalet ücreti 7 TL’ye çıktı.

Bu arada Tarsus merkezde belediyeye ait iki ayrı tuvalet ücretsiz olarak halkın hizmetinde. Biri Ulu Cami bitişiğinde, diğeri  ise Şehitmustafa mahallesinde MHP ilçe binası arkasında bulunan tuvaletler kadınlara ve erkeklere ücretsiz gün boyu açık tutuluyor. Daha önce  Yeni hamam yanında bulunan tuvalet ise 3-4 ay önce şikayet üzerine yıkılmıştı.

…………ooo……………..

-TARSUS BELEDİYESİ İLE AKŞAMLAR

 CANLANIYOR: TİYATRO GÜNLERİ

MAHALLELERİ RENKLENDİRİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geçmişin mirasının gururla taşındığı Tarsus’ta, sanatın her daim var olduğu günlerine kavuşturuyor. Duayen oyuncuların yer aldığı “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” oyunu, Duatepe Mahallesi’nde yoğun bir ilgiyle karşılandı. Başkan Bozdoğan “1 Nisan 2019’dan önce akşam saat 6’dan sonra hayat Tarsus'ta bitiyor diyorlardı. Akşam saat 10’u geçiyor. Binlerce insan burada sokakta. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarsus Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikler kapsamında “Tiyatro Günleri” dev kadrosu sayesinde mahallerde büyük bir ilgi ile sahne almaya devam ediyor. Yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli merkez ve kırsal mahallelerde ücretsiz olarak sahnelenen “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” oyunu, Tarsusluları uzun yıllardır hasret kaldığı özlemine kavuşturuyor. Tarsus’ta renkli görüntüler oluşturan tiyatro oyununda Usta Oyuncular Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergun, Murat Demirbaş Tarsuslularla bir araya gelerek keyifli bir yaz akşamı geçirdi.

“AKŞAM SAAT 10’U GEÇİYOR. BİNLERCE İNSAN BURADA SOKAKTA”

Tarsus’un özlemine kavuşturan tiyatro günleriyle zülfü yâre dokunarak sanatın asıl gereksinimi olan hicvi ilmek ilmek işlettiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Sıcak bir yaz akşamında sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutluyum. Eleştirinin gücünü sanat gücüyle birleştirerek sahneledikleri oyunda gerçekten çok keyif aldım.  Tarsus olarak çoğu zaman hayıflanırız, bazen üzülürüz geçmişe doğru bir özlem duyarız. Öylesine bir özlem ki, kuyruk oluşan yazlık sinemalar, havuz başında, kayıkta şarkı söyleyen sanatçılar ve diğer taraftan köylerde traktör römorkunda tiyatro oyunu sahneleyen çok değerli sanatçılar. Tarsus'un o günlerini anımsadığınız zaman da şöyle 1 Nisan 2019’dan önce saat altıdan sonra hayat Tarsus'ta bitiyor diyorlardı. Akşam saat 10’u geçiyor. Binlerce insan burada sokakta. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Kıymetli çok değerli sanatçılarımız, Anadolu'da bu topraklarda yetişen sanatçılarımızın yazdığı eseri o kadar güzel sahneye koydular ki sizleri güldürdüler, eğlendirdiler. Bazen de zülfü yâre dokunarak belki de sanatın asıl gereksinimi olan hicvi ilmek ilmek işlettiler. Kendilerine canı gönülden çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

“TARSUS AYDINLIĞIN FİLOZOFLARIN KENTİYDİ”

Tarsus’un ilklerin kenti olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Zamanında Hititler'den, Roma döneminden, Anadolu Selçuklu Devleti'nden, Osmanlı İmparatorluğu'ndan, Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar aydınlık içinde olan bir kentin torunlarının torunlarısınız. Tarsus aydınlığın filozofların kentiydi. Felsefecilerin kentiydi ve en büyük tiyatronun olduğu, ilk üniversitenin kurulduğu,  ilkleri yaşayan Anadolu'da ilk elektriğin verildiği bir kentti. Göreve geldiğimizde 213 milyon lira bir bütçeden bugün 2 milyar 220 milyon bütçeye ulaşan bir Tarsus Belediyesi. Çok kısa bir zamanda Kültür Merkezi'ne kavuşuyorsunuz. Çok kısa bir zamanda Kleopatra tarihi kent meydanına kavuşuyorsunuz. Çok kısa bir zamanda İş Güvenliği Sağlığı ve Sporcu Sağlığı Yerleşkesi’ne kavuşuyorsunuz.” diyerek herkese teşekkürlerini iletti.

 

“TİYATRO ÇOK HOŞUMUZA GİTTİ”

Sanat etkinliklerini beğendiğini belirten bir vatandaş, “Tiyatro çok hoşumuza gitti. Tekrardan buralara gelmesi bizleri çok memnun etti. İnşallah daha güzel etkinlikler de bu şekilde devam eder.” şeklinde ifade etti.

 

“BELEDİYEMİZLE GURUR DUYUYORUM”

Tiyatrodan çok keyif aldığını dile getiren bir vatandaş “Belediyemizle gurur duyuyorum. Gerçekten de çok güzel oldu. Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“HER ŞEYE RAĞMEN HAYATIN DEVAM ETTİĞİNİ BURADA GÖRMEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ”

Etkinliklerin moral olduğunu ifade eden bir diğer seyirci “Biz Hataylıyız, depremden dolayı buraya geldik. Biz ve çocuklarımız için çok büyük moral oluyor. Her şeye rağmen hayatın devam ettiğini burada görmek bizim için önemliydi. Çok sağ olun.” ifadelerini kullandı.

…………OOO…………..

MERSİN VALİLİĞİ SORUŞTURMA AÇTI

Tarsus Belediyesi, 'tiyatro günleri' kapsamında Yarbay Şemsettin Mahallesi'nde bir etkinlik düzenledi. Çocukların da izlediği açık hava tiyatro etkinliğinde 'Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi' adlı oyun oynandı. Çarşaflı kadının ahlak dışı ifadeler sarf ettiği görüntüler, sosyal medyada yayınlanınca tepki çekti. Çarşaflı kadın tiplemesi üzerinden İslami değerler ayaklar altına alındığı gerekçesiyle AK Parti Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Mersin Valiliği de konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Altınsucu tarafından yapılan suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı; “30.07. 2023 tarihinde Tarsus’ta açık havada müstehcen içerikli Tiyatro gösterisinin sahnelenmesi nedeniyle sorumlular hakkında TCK 226 ve 216 Kapsamında gerekli soruşturmanın yapılarak tespit edilen şüpheliler hakkında kamu davası açılması talebidir.”

 Mersin Valiliği söz konusu tiyatro oyunuyla ilgili soruşturma açtığını duyurdu;  İşte o açıklama; “Tarsus İlçemizde 30.07.2023 Pazar günü Yarbay Semsettin Mahallesi (Pazar Yeri)'nde Tarsus Belediye Başkanlığınca düzenlenen "Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” isimli tiyatro oyununda "Müstehcen" ve "Dini inanç Değerlerini Aşağılayan" ifadeler kullanıldığı, gösteri yapıldığı ve bu oyunun çocuklar tarafından da izlendiği tespit edilmiştir. Valiliğimizce konuya ilişkin kapsamlı inceleme başlatılmış, aynı mahiyette Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de müdahil olmuştur. İcra edilen gösterinin suç unsuru teşkil etmesi ve mağdurların çocuk olması sebebiyle 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri gereğince; Aile yapımız ve milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan, müstehcenlik içeren bir gösteriyi çocukların izlemesine sebebiyet veren, bahse konu gösteriyi düzenleyen, sergileyen ve ilgisi bulunanların tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu’nun 226/1-a,b maddelerine istinaden işlem yapılması talebiyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili olarak ayrıca idari tahkikat başlatılmıştır.”

 

…………OOO…………..

 

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi  Meclis Toplantısı  13. Birleşimin 1. Oturumu Gündemi belli oldu. Toplantı bugün saat 14.00 de başlayacak.

Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 13. Birleşimin 1. Oturumu 03.08. 2023 Perşembe Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir. 

2023 Yılı Ağustos Ayı Meclis Gündemi

03.08.2023 Perşembe günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2023 yılı 13. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir. 

GÜNDEM MADDELERİ:

 

1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2-Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

3-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4- Dilek ve öneriler. 5- Kapanış.

 

…………OOO…………..

TABİT ÇAMLIYAYLA’DA

2. KAMPI HAZIRLIYOR

Tarsus  Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu (TABİT) Çamlıyayla kampı hazırlıyor

Kampın 11,12 ve 13 Ağustos 2023 tarihlerinde Çamlıyaylada yatılı gerçekleştirileceği bildirildi. Kampta  eğlence trekking ve doğa yürüyüşleri de yapılacak.

 Kampın bu yıl ikincisi yapılacak olup her yıl geleneksel hale getirilecek.

Bilgi için Tel. 0506 297 5562

………….OOO…………..

TARDOBDER’DEN AŞURE DAVETİ

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER) 3 Ağustos (bugün) tarihinde aşure etkinliği yapacak. Dernek başkanı Ümran Yıldırım, dernek olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda dernek binasında aşure ikramında bulunacaklarını, tüm üyelerini ve Tarsus halkını davet ettiklerini söyledi. Etkinlik dernek binası önünde saat 18.00’de başlayacak.

………….OOO…………..

TARSUS BASINI DA DAVETLİ

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, basına davette bulunarak “Ülke gündemi ve seçim süreci hakkında istişarede bulunmak üzere; Mersin Milletvekilimiz Burhanettin Kocamaz beyin katılımları ile   4 Ağustos 2023 Cuma günü  Saat 10:00’da Mersin Hiltonsa Otel’de

Kahvaltılı basın toplantısı yapacağız” dedi. Toplantıya Tarsuslu basın mensupları da davet edildi. Bazı basın mensuplarının toplantıya katılımları bekleniyor.

………….OOO………….

AKDENİZ GAZETESİ KURUCUSU

MEHMET CAN BULUT ‘A GEÇMİŞ OLSUN

Tarsuslu duayen gazetecilerden Akdeniz gazetesi kurucusu Mehmet Can Bulut, rahatsızlanarak  hastanede tedavi altına alındı. MMT Amerikan Hastanesinde (eski Medical Park)  tedavi altında olan gazeteci abimize geçmiş olsun diyoruz

…………OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU’NUN

BİRİNCİ ETAP KAMPI SONA ERDİ                             

TFF 3. lig 1. grupta yer alacak olan Tarsus İdman Yurdu’nun Nevşehir’deki kampı sona erdi. Birinci etap kampında İbrahim İnan yönetiminde güç depolayan sarı lacivertli ekip oyuncularına izin verildi. İkinci etap kampı ise 5 Ağustos tarihinde başlayacak. İkinci etap’ta Nevşehir ve çevre illerde kamp yapan diğer takımlarla hazırlık maçları oynanacak ve takımın eksik yönleri tesbit edilecek.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar