Subscribe Us


4 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

4 AĞUSTOS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA ORMAN KÖYLÜSÜNE

 GELİR GETİRİCİ ÜRÜNLER

Tarsus Orman işletme müdürlüğünce köylülere destek veriliyor. Bu kapsamda Sucular ve Taşçılı mahallelerine gelir getirici tür  ürünler sertifika töreni yapıldı.

Törene Mersin Orman Bölge müdürü  Mustafa Yalçın ve Tarsus Orman işletme Müdürü  Muhamkmed Köse de katıldı.

…………OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDA AKDENİZ

 MEYVE SİNEĞİ İLE İLGİLİ TOPLANTI

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Eylem Planı konulu toplantı  Tarsus Ticaret Borsasında gerçekleşti

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili tüm kurum/kuruluş/STK'ların katılımıyla Mersin Valisi Sayın Ali Hamza PEHLİVAN başkanlığında “Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Eylem Planı" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Akdeniz Meyve Sineği zararlısının yok edilmesine dair yapılması gerekenler, konunun uzmanlarınca dile getirildi.

 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer’inde katıldığı toplantıda, Akdeniz Meyve Sineği zararlısıyla mücadelede daha fazla başarı yakalanması için bu tip toplantıların sıklıkla ve sonuçlarının analiz edilerek yapılması gerektiğini belirtti.

 

Akdeniz Meyve Sineği zararlısıyla topyekun mücadele gerektiğini, aksi halde başarı oranının düşeceğini ifade eden Seçer, “Mücadelenin olumlu sonuçları için topyekün seferber olmalıyız. Ancak, bu işi yaparken hem sineğin ürüne zarar vermesini engellemeli , hem de kalıntıyı engelleyerek ihraç ürünlerinin dönmemesini sağlamalıyız.” dedi.

 

Toplantıda 2023 yılında İlimizde Akdeniz Meyve Sineği mücadelesi ile ilgili yapılan çalışmalar, popülasyon durumu ve daha etkin bir mücadele için alınması gereken tedbirler görüşülerek karara bağlandı.

 

…………ooo……………..

TARSUS’A YENİ HAKİM

VE SAVCILAR ATANDI

HSK Adli yargıda hakim ve savcıların görev yerlerinde değişiklikler yaptı. Bu kapsamda Tarsus adliyesine 3 savcı ve 1 hakim ataması daha yapıldı. Denizliden  Emre Korkoca, Fadime Yılmaz ve  Mehmet Furkan Yılmaz  Tarsus’ta Cumhuriyet savcılığına atandı. Tuğba  Korkoca da Tarsus hakimliğine atandı.

 

…………OOO…………..

TARSUS MÜFTÜSÜ VEDA

ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Bir süre önce Adana  iline bağlı Ceyhan’a tayini çıkan Tarsus Müftüsü Ali Can, kentimizde bazı kişi ve kuruluşları ziyaret ederek veda ediyor.

Bu kapsamda  Kaymakamı, bazı STK’ları  ve kuruluşları ziyaret ederek vedalaşan Müftü Ali Can,  Tarsus Ekspres gazetesini de ziyaret etti. Yayın ekibinden Yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan ile görüşen  Müftü Ali Can, bugüne kadar  yayınlarımızla gösterdiğimiz yakılıktan  dolayı teşekkür etti.

 

…………OOO…………..

ÇİMENTO FABRİKASI PROJESİNE

ONAY ÇIKMADI

Yanıkkışla köyü ve çevresindeki 10 köyü olumsuz etkileyecek olan Çimento fabrikası yapımına onay çıkmadı. Av. Ali Atay “Orman müdürlüğü de Çimento fabrikası yapımı için projeye ÇED raporunda olumsuz görüş bildirdi.

………….OOO…………..

TARDOBDER’İN AŞURE

ETKİNLİĞİ DÜN YAPILDI

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER)  dün aşure etkinliği yaptı.

Dernek başkanı Ümran Yıldırım, dernek olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda dernek binasında aşure ikramında bulunduklarını söyledi. Etkinlik dernek binası önünde  yapıldı.

………….OOO…………..

TARSUS DAHİL NARKOTİK

OPERASYONU YAPILDI

Tarsus dahil Mersin'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyonda yapıldı. Operasyonda  'torbacılık' usulüyle uyuşturucu satışı yapan şüphelilere yönelik Tarsus, Silifke ve Anamur ilçeleri ile kent merkezinde yapılan baskınlarda 27 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 5 kilo skunk, 408 gram esrar, 15 gram bonzai, 1 gram metamfetamin, 0,58 gram eroin, 10 gram kokain, 106 sentetik hap, 22 kök Hint keneviri, 1 hassas terazi, 4 ruhsatsız tabanca ve 60 tabanca mermisi ele geçirildi.

………….OOO…………..

İYİ PARTİDEN BASIN TOPLANTISI

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar,  bugün basın toplantısı yapıyor.

 Tarsus’lu basını da davet eden Dutar

 

  “Ülke gündemi ve seçim süreci hakkında istişarede bulunmak üzere; Mersin Milletvekilimiz Burhanettin Kocamaz beyin katılımları ile   4 Ağustos 2023 Cuma günü  Saat 10:00’da Mersin Hiltonsa Otel’de kahvaltılı basın toplantısı yapacağız” dedi. Toplantıya Tarsuslu basın mensupları da davet edildi. Bazı basın mensuplarının toplantıya katılımları bekleniyor.

………….OOO………….

TARSUSLU KADIN ŞANTİYE

ŞEFİ ÇUKURA DÜŞTÜ

Tarsus’ta Küçük Minare Camisi inşaatında görevli olan kadın  inşaat şantiye şefi çukura düşerek yaralandı.  Ayşe M. adlı mühendis, dikkatsizlik sonucu cami avlusunda açılan 4 metrelik çukura düştü. Yaralanan Ayşe M. ambulansla  hastaneye götürülüp tedavi altına alındı.

………….OOO………….

TARSUS İDMAN YURDU’NDA

AMATÖRLERLE TOPLANTI

TFF 3. lig birinci grupta yer alacak olan Tarsus İdman Yurdu ekibi, amatör takım yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Başkan Cem Kavalcı, kentimizdeki amatör spor kulübü yöneticileriyle Kocamaz tesislerinde kahvaltıda bir araya geldi. Kavalcı amatörlerden fikir alış verişi yaptı. TİY takımının altyapısı ve geleceği masaya yatırıldı. Kavalcı “ Manevi anlamda her daim yanımızda olan amatör futbol kulüplerimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Davete katılan amatör kulüp yöneticileri:

Tarsusspor: Sedat Belli

Tarsus Belediyespor:Murat Gündeş- Osman Özbek.

Tarsus Doğanyıldız: İbrahim Halil Küçükoğlu

Tarsus Demirspor: Okan Can Ekinci,

Tarsus Barbarosspor: Yılmaz Talay,

Kanalspor: Efkan demirpolat,

Kavaklı: Murat Ulukanoğlu,

Reşadiyespor: Tuncay Beyceoğlu,

Yenicespor: Gökhan Özdamar,

Yeşilkuyu: Cengiz Burgaçoğlu- Özen Atıcı

Ulus spor: Aydın Eroğlan,  Ali Şahin,

Berdanspor: Nizamettin Yalçınkaya

KKTC TÜFAD Temsilcisi: Hişam  Tarazi.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar