Subscribe Us


1 -2 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

1 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS'TA  1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLAMASI

1 Eylül Dünya Barış günü münasebetiyle yurdun dört bir yanında etkinlikler yapılacak. Barış kenti olarak bilinen Tarsus Yenice mahallesinde de bugün belediye tarafından bir kutlama yapılması bekleniyor.

…………OOO…………..

MHP TARSUS’TA KONGRE KARARI

Tarsus’ta  MHP ilçe yönetimi 10 Eylül tarihinde seçime gidiyor. Kongre 9 Eylül’de çoğunlmuk olmazsa 10 Eylülde Aşiyan Düğün salonunda saat 10.00 da başlayacak.

MHP ilçe başkanı FATİH YILDIRIM ve ekibi seçime hazır ve seçimden  yine seçilmiş başkan olarak çıkacaktır.

 

……….…OOO…………..

MHP ÇAMLIYAYLA  İLÇE

KONGRESİ BUGÜN

MHP Çamlıyayla ilçe kongresi bugün ( 1 Eylül Cuma günü) yapılıyor.

Çamlıyayla MHP ilçe başkanı Ali Rıza Genç, partilerinin ilçe kongresinin 1 Eylül Cuma günü saat 10.00’da Çamlıyayla Esnaf odasında yapılacağını söyledi. Partilileri kongreye davet etti.

……….…OOO…………..

STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA

STOACILIK”KİTABI ARATOS

YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Antik çağda yaşamış Tarsuslu filozof Aratos adına yayınlanan derginin ayrı basım kitap yayınına bir yenisi daha eklendi.

“Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitap Aratos Yayınları’ndan çıktı.

Edinilen bilgiye göre, gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın yayın yönetmenliğini yaptığı Aratos Felsefe Dergisi, bugüne kadar başta Tarsus tarihi ve kültürü olmak üzere edebiyat ile felsefe alanında çok sayıda kitabın yayınına imza attı.

“Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitapta yer alan yazıların konu başlıkları ve yazarları şöyle; “Kentin Ünlüleri Stoiklerdir” (Strabon), “Tarsuslu Bir Filozof Gökbilimci Aratos”, “Stoa Felsefesinin Direği Tarsuslu Bir Filozof: Krhisippos”, “İlk Stoa Döneminde Tarsuslu Bir Filozof: Khrisippos” (Mustafa Günay), “Bir Tarsus Valisi: Hukukçu ve Stoacı Filozof Cicero” (Uğur Pişmanlık), “Sotaya Yatmak, Stoada Felsefe Yapmak” (Uğur Pişmanlık), “Tarsuslu Filozoflar Kronolojisi, Mithraizm ile Stoacı Düşünce ve Tarsus İlişkisi” (Uğur Pişmanlık), “Stoa Ahlakı” (Afşar Timuçin), “Stoa Yaşam Felsefesi” (Kamuran Elbeyoğlu), “Stoacılıkta İnsan Kavramı ve Bazı Erken Stoacıların Fragmanlarından Seçmeler” (Derleyen ve Çeviren: Prof. Dr. Doğan Göçmen), “Stoacılara Göre Mantık” (Diogenes Laertius Çeviri: Prof. Dr. Doğan Göçmen),” Stoa Felsefesinde Diyalektik” (Celal Gürbüz), “Stoacı Düşünce Üzerine Diyalektik Bir Yaklaşım Denemesi” (Uğur Pişmanlık).

Aratos dergisi yayın yönetmeni ve Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Aratos Yayınları’dan çıkan “Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitabına yazdığı “Tarsus Stoa felsefesinin merkezlerinden biridir” başlıklı sunuş yazısında şu görüşlere yer vermiş, “Stoa felsefesi bizi neden ilgilendiriyor? Çünkü stoa felsefesi, antik çağ felsefesi içerisinde akla en yatkın felsefedir ve günümüz modern felsefesini etkileyerek ona zemin sunan bir düşünce sistemidir. Stoacı filozofların hepsi için söylenmese de özellikle Tarsuslu filozof Khrisippos’un diyalektiğe katkısı ve stoacıların bir bölümünün düşünceleri nedeniyle stoa felsefesi rasyonel ve materyalist bir öz taşımaktadır. Belki de bu özelliği, Kıbrıslı Zenon’un kurduğu stoacılığın diğer antik felsefi düşünüş biçimlerinden ayırdığı söylenebilir.

Stoa felsefesinin güçlü etkisi günümüzde de kendisini hissettirmektedir.  Ancak şu söylenmelidir; eski çağ ile başlayıp antik çağ felsefesiyle devam eden ve orta çağda skolastik felsefe ile rönasansa kadar gelen düşüncenin yolculuğu 19. yüzyılda Fransız devrimiyle başlayan Avrupa Aydınlanmasının düşünsel arka planını oluşturan modern felsefe, kendisinden önceki felsefe birikiminden yararlanmış ve onu aşmıştır.

Jean Jack Reussesu, Volter, Diderot ve Robespierle başlayan, aklın ve aydınlanmanın öne çıktığı yeni düşünce Kant, Hegel ve Marks ile doruğa ulaşmıştır.

Bu açıdan bakıldığında, Afşar Timuçin’in dediği gibi, ‘Fransız devriminin ruhunda stoacılık vardır’.

Birçoğu Aratos Felsefe Dergisinden stoa üzerine yayınlanmış olan ve yeni yazılarla da beslenen ve stoacılık üzerine toplu bir kitap ortaya konulmaya çalışılmıştır. Öte yandan Atina, Roma ve İskenderiye gibi antik çağın stoa felsefesinin merkezlerinden bir sayılan Tarsus’la ilişkine değinilmiştir.

Yaklaşık 40 kadar Tarsuslu filozofun varlığı ve tamamına yakının Stoacı görüşte olması bu kentle ilişkini ortaya koyan en somut örnek sayılır.

2021 ve 2022’de gerçekleştirdiğimiz Tarsus Stoa Festivali ile de bu somutluğu günümüze taşımış olduk”.

Uğur Pişmanlık

Gazeteci-Yazar- Aratos Dergisi Yayın Müdürü

 

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ 1600

GÜNDE 546 KM YOLU ASFALTLADI

Tarsus’ta kesintisiz ve daha güvenli ulaşım için kentin dört bir yanında yoğun çaba harcayan Tarsus Belediyesi, 1600 günde 546 kilometre asfalt yaparak vatandaşların daha konforlu yollara kavuşmasını sağladı. Başkan Bozdoğan, "Amacımız, kentimizin tüm mahallelerinde yol kalitesini yükseltmek ve Tarsus’umuzda daha rahat bir yaşam sürdürülebilmesine katkıda bulunmaktır," dedi.

 

Tarsus Belediyesi, hem kırsal hem de merkez mahallelerde sıcak ve sathi asfalt işlemlerini kesintisiz bir şekilde sürdürdü. 1600 günde tamamlanan bu yoğun çalışma sonucunda 546 kilometre yol yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen bir program çerçevesinde yollar güvenli hale getirildi. Öncelik gerektiren bölgelerden başlayarak çalışmalarını sürdüren ekipler yoğun bir tempoyla yıllarca girilmedik birçok yolu da asfaltlayarak konforlu ulaşım sağladı. Ayrıca, fiziki koşullara bağlı olarak yenileme ve düzenleme çalışmaları da gerçekleştirildi. Tarsus ilçesinin altyapı ve ulaşım sorunlarına odaklanan Başkan Bozdoğan, bu hedef doğrultusunda büyük adımlar atarak kentin yol kalitesini yükseltiyor. Yapılan asfalt dökümleri sayesinde yollar modern bir görünüm kazanırken, vatandaşlar da daha güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebiliyorlar.

 

“GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ ŞEHRİMİZE DEĞERLER KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞTIK”

Yapılan her çalışmanın geleceğin modern Tarsus’unu oluşturacak bir basamak olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan, "Tarsus'un ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. 546 km asfalt dökümü gerçekleştirerek, Tarsus’umuzun yollarını daha modern ve kullanışlı hale getirdik. Amacımız, Tarsus'un geleceğini inşa ederken, vatandaşlarımızın günlük yaşamını da kolaylaştırmaktır." dedi.

 

Tarsus halkı da yapılan bu altyapı yatırımlarının kentin yaşam kalitesini artırdığına ve günlük yaşamlarını olumlu yönde etkilediğine vurgu yaparak kentin yol standartlarının yükseldiğini, köylerde güvenli ulaşım sağlandığı belirterek Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti.

 

……….…OOO…………..

BORSA, ROMANYA DIŞ PAZAR

 FAALİYETİNE START VERDİ 

Borsa, Romanya B2B (Business to business)

 İkili görüşmeler Yurt Dışı Pazar

Faaliyetinde bulunacak 

Tarsus’a yeni ihracatçı iş insanları kazandırmak amacıyla yoğun çalışmalarını devam ettiren Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu bu kapsamda ihracatçılara sağlanan desteklerden üyelerini yararlandırmaya devam ediyor. 

Olağan Yönetim Kurulu toplantısında hazırlıkları tamamlana  TARSUS TARIM SEKTÖRÜNÜN İHRACAT YÖNETİMİ VE KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ KÜMELENME PROJESİ (21.URGE.025 )URGE projesi kapsamında 12-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Romanya B2B (Business to business) İkili görüşmeler Yurt dışı Pazar Faaliyeti ile ilgili değerlendirme yapıldı. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Ülkemiz ve kentimiz ekonomisinin yeni ihracatçı iş insanları ve yeni dış ticaret sahalarıyla güçleneceğine inancımızın eseri olan projemizin kazanımları bizleri umutlandırıyor. 2017 yılında, önceki dönem Başkanımız Murat Kaya ile  ‘İhracat Atağı Projesi’ başlatılmış, ihracat yapmak isteyen işletmelere yol göstermek üzere yola çıkılmıştı. Bu kapsamda 2. URGE projemizi de kazanarak bu yola kararlılıkla devam ediyoruz.  

Birinci URGE projemizden başlıca gözlemlerimiz, ihracatın riskli ve problemli görülmesi, yabancı dil ve iletişim kaynaklı konular, finansal riskler, yönetimsel ve finansal kaynak yetersizlikleri, yabancı pazarlar hakkında bilgi eksikliği, uluslararası tecrübesi olan eleman eksikliği gibi konular oldu.  

Bu projemizde, ihracatta satılan malların hacminden çok, söz konusu malların toplamda ülke ekonomisine kattığı ekstra gelirin miktarına önem vermekteyiz. Tam bu noktada yüksek katma değerli malların ihraç edilmesi, ülkemizin içsel zenginliklerinin yurt dışına değerinin altında çıkarılmamasını sağlamak.  

Önceliğimiz belirlerken bir mamule katma değer sağlayan en önemli etkenlerin belki de başlıcası olan, başarılı bir marka inşa etmek olacak. Öncelikle firmalarımıza marka olarak rakiplerinden farklı kılan özelliklerini belirlediğimiz projemiz kapsamında rekabette öne çıkmalarını sağlayan özelliklerin neler olacağı gibi soruların yanıtlarını da bulacağız” dedi. " dedi. 

 

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ ÖNCEKİ DÖNEM

BAŞKANI ŞEVKET CAN’IN ZİYARETİ 

 

Önceki dönem Belediye Başkanı Şevket Can Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret etti . Yeni başkanı kutladı.

 

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Önceliğimiz üyelerimiz ve üyelerimizin menfaatine uygun çalışmalar yürütmek. Tarsus için hareketlilik kazandıracağımıza inanıyorum Borsa’nın daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyoruz. “ifadesin de bulunarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.  

 

Borsanın yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Şevket Can, “Kent yararına üretilen her projede Tarsus Ticaret Borsası’nın ismi var. Mustafa bey ve yönetim kuruluna yeni dönemde yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” diye konuştu.  

 

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ile beraberinde eşlik eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz ve İlhan Titiz ile Meclis Üyesi Nail Uçak önceki dönem Belediye Başkanı Şevket Can ile Tarsus’un ekonomisi ve ticaretine yönelik istişarede bulundular. 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA YETİŞEN OKALİPTÜS

DÜNYA LİTERATÜRÜNDE

OGM tarafından  Tarsus Karabucak ormanında, 'Endüstriyel Ağaçlandırma Çalışmaları Eylem Planı' başlatıldı. Okaliptüs dünya ormancılık literatürüne girdi.

 

Tarsus ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) başlatılan 'Endüstriyel Ağaçlandırma Çalışmaları Eylem Planı' kapsamında, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 191 okaliptus türüne ait 609 orijin ve 300'den fazla klon üzerinde çalışma yürütüldü. Çalışma sonucunda, mevcut türlere göre klonal fidanlardan 4 kattan fazla ürün alınmasına imkan sağlayan 'üstün nitelikli okaliptus' geliştirildi. Genetik ıslah çalışmaları sonucunda üstün performans veren iki türün klonları, 'Dünya Ormancılık Literatürü'ne girdi.OGM tarafından  Tarsus Karabucak ormanında, 'Endüstriyel Ağaçlandırma Çalışmaları Eylem Planı' başlatıldı. Bu kapsamda, Türkiye'de arz açığı bulunan orman ürünleri ve özellikle odun ham maddesinin kısa sürede karşılanması amacıyla Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 'hızlı gelişen tür ağaçlandırmaları' ile ilgili çalışma yapıldı. Kağıt endüstrisi başta olmak üzere; mobilya, parke, maden direği, palet, tekne, müzik aletleri yapımı, kozmetik ve ilaç sanayi gibi birçok alanda kullanılan 191 okaliptus türüne ait 609 orijin ve 300'den fazla klon üzerinde çalışma yürütüldü. Çalışmalar sonucunda, mevcut türlere göre klonal fidanlardan 4 kattan fazla ürün alınmasına imkan sağlayan 'üstün nitelikli okaliptus' geliştirildi.

……….…OOO…………..

 

TİY İÇİN 2023-2024 SEZONU

TFF 3. LİG  FİKSTÜRÜ…

Tarsus İdman Yurdu takımımız TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk hafta maçında iç sahada 9 Eylül 2023 cumartesi günü  Kayseri Talasgücü Belediyespor’u konuk edecek.

Takımımız ilk maçın oynanacağı güne kadar elinden gelenin fazlasını yaparak hazır şekilde o gün sahada olacak.

TİY bu sezon maçlarını Kırklarsırtındaki  Burhanettin Kocamaz Stadyumu’nda oynayacak. Başkan Cem Kavalcı “Stadda  tek bir boş koltuk bırakmadan doldurmanız ve maçın başından sonuna kadar takımımızı desteklemenizi istiyoruz” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grup Fikstürümüz;

1. Hafta -9 Eylül 2023. C. tesi - Talasgücü Belediyespor

2. Hafta - 52 Orduspor FK (D)

3. Hafta - Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü

4. Hafta - Artvin Hopaspor (D)

5. Hafta - Malatya Arguvan Spor Kulübü

6. Hafta - BAY

7. Hafta - Mardin 1969 Spor (D)

8. Hafta - Ayvalıkgücü Belediye Spor

9. Hafta - Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. (D)

10. Hafta - Aliağa Futbol A.Ş.

11. Hafta - Kırıkkale Büyük Anadolu Spor (D)

12. Hafta - Kepez Belediye Spor

13. Hafta - Edirnespor (D)

14. Hafta - İnegöl Kafkas Gençlik Spor

15. Hafta - Karabük İdman Yurdu Spor (D)

 

 ……….…OOO…………..

 

2 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS'TA  1 EYLÜL DÜNYA

BARIŞ GÜNÜ KUTLANMADI

1 Eylül Dünya Barış günü münasebetiyle

yurdun dört bir yanında etkinlikler yapıldı.

 Barış kenti olarak bilinen Tarsus Yenice

mahallesinde de  belediye tarafından bir

kutlama yapılması bekleniyordu. Ancak

kutlama yapılmadı.

…………OOO…………..

TARSUS’TA YENİ

ADLİ YIL BAŞLADI

1 Eylül tarihi itibariyle yeni adli yıl başlarken

Tarsus’ta avukatlar Atatürk anıtına çelenk

koydu. Mersin barosu Tarsus Temsilcisi ile

 bir gurup Avukat Anıta çelenk koyup saygı

duruşunda bulundu.

Yeni Adli yıl hayırlı olsun.

…………OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “KENTİMİZİ

DA GÜÇLÜ KILMAK İÇİN BİRLİKTE

İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,

kentteki dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunu

vurgulamak amacıyla düzenlediği davette kentin

çeşitli paydaşlarıyla buluştu.

Yoğun ilginin olduğu davetin açılışında konuşan

Başkan Bozdoğan, "Tarsus'un gücü, birlikte

hareket ettiğimizde daha da artıyor. Bugün burada

 toplanmamızın amacı, dayanışma ve birlik

duygularımızı ön plana çıkarmak. Kentimizi

daha da güçlü kılmak için birlikte ilerlemeye

devam edeceğiz." dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan birlik, beraberlik ve dayanışmaya dikkat çekme amacıyla bir davette kentin çeşitli paydaşlarıyla buluştu. Misafirler arasında Tarsus’a yönelik fikir alışverişi, birlik beraberlik çağrısı yapıldı. Kentteki STK temsilcileri, Oda Başkanları ve toplumsal kesimlerden gelen isimlerin bir araya geldiği bu buluşma, kentin dayanışma ve birlik ruhunun pekiştirilmesine katkı sağladı. Başkan Bozdoğan, “Son Akşam Yemeği," Hz. İsa'nın ihanetçilerini belirlediği, daha doğrusu Hz. İsa'ya ihanet edeceklerin kendilerini ifşa ettiği akşamı temsil eder. Bu akşam, ismine "Son Akşam Yemeği" diyenlerden arınmış bir organizasyonda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Dayanışma, birlik ve beraberlik ruhuyla kentimizin değerli insanlarıyla buluşarak, hasret giderdik. Pandemi, doğal afetler, 25 yıl sonra kazanılmış bir belediyeyi düzlüğe çıkarmanın vermiş olduğu zorlukların ardından, dostlarımızla bir arada olmanın keyfini çıkardık. Kentimizi daha da güçlü kılmak için birlikte ilerlemeye devam edeceğiz. Bu akşam bizlerle olan misafirlerimize teşekkür ederim.” dedi.

 

“BİRLİK OLMALIYIZ, BİR ARADA OLMALIYIZ”

Tarsus için birlik olunması gerektiğine değinen Başkan Bozdoğan, “Çok değerli dostlar, ya insan o kadar mutlu oluyor ki böyle sevdiği yıllarca birlikte olup, bir arada mücadele ettiği dostlarını gördüğü zaman gerçekten çok duygulanıyor. Bugün yoğun bir program vardı bir televizyon programına da katıldım. Verdiğim, söylediğim mesaj tekti, birlik olmalıyız, bir arada olmalıyız. Ve Tarsus'un aydın yüzlerinin Cumhuriyetçi insanlarının her zaman bir arada olduğunda çözemeyeceği hiçbir problem yok diye çok iddialı sözleri her zaman konuştum. Bunda da haklıydım zaten. Buraya gelirken bazı sosyal medya paylaşımları gösterdiler, İsa'nın son yemeği.  Aslında çok hoşuma gitti gösterdiklerinde. Haini bulabilmek için İsa son bir yemek veriyor. Kendi eliyle ekmek dağıtıyor. Tüm gelenlere tek tek verirken ya odanın yanına geçiyor, sana bir şey söyleyeceğim diyor. Sen beni satacaksın diyor. Gerçekten de Roma lejyonerleri İsa'nın yerini söyleyerek hainlik yapıyor. Ve hepimizin bildiği gibi İsa yakalanıyor buluyorlar ve öldürülüyor. İsmi hain olarak anılmaya başlanıyor.” dedi.

 

“KENTİMİZE DEĞER KATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus’a değer katmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Bir gün kızım telefon açtı İstanbul'dan, “Baba tatile gideceğim. Tarsus'ta tatil yapmak istiyorum” dedi.  Sakın kızım gelme dedim. Çok istiyorum ama gelme dedim. Çünkü zamanım yok, otuz gün kızım yanımda kaldığında benim toplam görüştüğüm torunlarıma, kızımı ayırdığım saat sadece bir saat çünkü bu kentin sorunlarının ne kadar ciddi ve ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Biz kentimize değer katmak için çalışıyoruz. Şöyle genel olarak bir baktığınız zaman üç yüz yirmi ikinci sırada kredi limiti olan bir Tarsus'un ilk beşe girmesi, dördüncü sıraya girmesi gerçekten çok büyük bir başarıydı. Toplamda iki yüz yetmiş altı açılış yapılmış. “ dedi.

 

“BU KENT İL OLACAK, EL BİRLİĞİYLE OLACAK”

Tarsus mutlaka il olacak diyerek sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Strateji planında altı tane kreş yapacağız demişiz. Bu ay açacaklarımız ile de bu sayı on bire ulaşıyor. Sonuçta yirmiye kadar kreşler yapılacak. Altı diye verdiğimiz rakam şu an beş fazlası. Yarın on beş fazlası olacak. Ekmek fabrikasını yazmışız. Çalışmalar devam ediyor. Tarımda devrim niteliğinde ciddi çalışmalar yapıldı. Düşünebiliyor musunuz? Bir belediye artık yüz dönümlük hidrofobi serayı yapıyor. Karma tarımına varıncaya kadar ve özellikle de son gelen cam sanayinin hem cam üretim aynı zamanda da ambalaj üniteleriyle birlikte düşündüğünüz zaman yaklaşık on beş bin insana, işsiz insanımıza istihdam sağlayacak ciddi bir proje. Ve bu da önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. En büyük yalnızlığı çektiğim tren yolunun yer altına indirilmesi için verilen çaba da yanımda kimseyi bulamadığımda çok zoruma gitmişti. Çünkü miting alanlarında çoğu gördüğüm yüzler, hatırladığım, bildiğim dostlarıma, hep söylediğim bir şey vardı. Bu kentte tren yolu mutlaka aşağı inmek zorunda. Bu kenti ikiye böldürmeyeceğiz. Cesedimizi çiğnerler ama biz bunları yaptırmayacağız dedik. Kendi paralarımızla projeleri yaptık, sondajları yaptık, drone çekimlerini yaptık, viyadük çalışmalarını yaptık. Emin olun sürekli olarak Altyapı Ulaştırma Müdürlüğünün kapısını aşındırdık. Sonuç mecliste bile bombalar patlar dedikleri projede şu an tren yolu aşağıdan geçiyor. Emin olun bunun gururu hepimize yeter ama asıl, asıl önemli olan Tarsuslu hemşehrilerimle en çok paylaşmayı istediğim; bu kentin il olması ve sahil kent projesinde yepyeni bir Tarsus'un ortaya çıkması”. ifadelerini kullandı.

 

“BÖYLE BİR KENTTE DOĞMAKTAN, YAŞAMAKTAN GERÇEKTEN ONUR DUYUYORUM”

Tarsus her yönüyle marka kent olacak diyerek sözlerini sonlandıran Başkan Bozdoğan, “İnşallah havalimanı, yedi tane Ulaştırma Bakanı’ndan, dört tane törenden sonra 29 Ekim’de açılacak. Oranın da açılmasıyla da ciddi bir marka kenti olacak. Çünkü bu kent lojistik bir merkez. Yani havalimanı, deniz yolu, otoyoluyla ve tren yoluyla bütün ulaşımları sağlayan lojistik bir kent. Böyle bir kentte yaşamaktan gerçekten onur duyuyorum. Bugün siyasi bir çalışma mı yapıyorsunuz diyenlere bizler zaten siyasetin içindeyiz. Ama hizmet ayrımında tek bir kişi bile Tarsus Belediyesi ayrım yaptı, asla dedirttirmedik. Önümüzü kesenlerin çok olduğu bir dönemde bile asla ayrım yapmadık. Bugün bizlerle olduğunuz için çok teşekkür ederim, iyi ki geldiniz” diyerek birlik beraberlik çağrısı yaptı.

…………..ooo………….

HALK KART AĞUSTOS

AYI TUTARLARI HESAPLARDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, vatandaş ve esnafın cebini rahatlatan Halk Kart’ın Ağustos ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Halk Kart’tan Ağustos ayında toplamda 10 bin 219 kişi yararlandı.

ersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, vatandaş ve esnafın cebini rahatlatan Halk Kart’ın Ağustos ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

 

Halk Kart’tan Ağustos ayında toplam 10 bin 219 kişi yararlandı

 

Vatandaş ve esnafın zor zamanlarında da yanlarında olmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Ağustos ayı tutarlarını da hesaplara yatırdı.

Ağustos ayı Halk Kart tutarları kapsamında 6 bin 110 kişinin hesabına 300 lira, 4 bin 109 kişinin hesabına 500 lira olmak üzere, 10 bin 219 kişiye toplam 3 milyon 887 bin 500 lira yatırıldı.  

 

……….…OOO…………..

MHP ÇAMLIYAYLA  İLÇE

KONGRESİ YAPILDI BAŞKAN DEĞİŞTİ

MHP Çamlıyayla 11. olağan  ilçe kongresi  önceki gün yapıldı.

Çamlıyayla MHP ilçe başkanı Ali Rıza Genç kongrede aday olmazken tek liste ile girilen seçimde  Ömer Akın başkan seçildi.

Çamlıyayla Esnaf odasında yapılan kongrede yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Başkan Ömer Akın, yönetim kurulu üyeleri; Canan Gür, Muzaffer Özçelik, Hasan Ali Topaksu,  Mevlüt Eren, Vedat Yılmaz, Zahit Gerboğa, Mehmet Tepebağlı, Hasan Pekmez, Ahmet Seki, Halil İbrahim Gökkuş, Nurettin Özdemir, Fikri Akgül, Mehmet Kıral, Kenan Yılmaz, Bekir Gürses.

 

……….…OOO…………..

ATGİRMEZ’DE ÇOCUK

ŞENLİĞİ YAPILDI..

Günyurdu (Atgirmez) ve Aliefendioğlu köylerinde şenlik yapıldı.

MersinBüyükşehirBelediye başkanı Vahap Seçer  "Köy Bizim, Şenlik Bizim!" Çocuk Şenliğimiz bu kez Yenice  Günyurdu (Atgirmez) Muhtarlık yanında ve  Aliefendioğlu-Okul Bahçesinde yapıldı” dedi.

……….…OOO…………..

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ

KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Tarsus Emniyet Müdürlüğüne atanan İhsan Yalçınkaya dün Tarsus’a gledi. Yalçınkaya kaymakam Kadir Sertel Otcu’yu makamında ziyaret ederek tanıştı. Daha sonra görevine başladı. Başarılar diliyoruz.

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇAMLIYAYLA’YA

 “PRESTİJ CADDE UYGULAMA PROJESİ” 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Çamlıyayla Prestij Caddesi; Çevre ve Cephe Düzenleme Uygulama Projesi’ hayata geçiriliyor. Çamlıyayla çarşı merkezini kapsayacak projede; meydan düzenlemesi, kaldırım genişletme, aydınlatma elemanları yenileme ve peyzaj düzenleme işlemleri uygulanacak. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili Çamlıyayla ilçe esnafı ve STK temsilcileri ile düzenlenen toplantıda, katılımcılara slayt eşliğinde ayrıntılı bilgi sunumu yapıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından eşsiz doğasıyla özellikle yayla turizmi açısından cazibe merkezi olan Çamlıyayla’da Prestij Caddesi, Çevre ve Cephe Düzenleme Uygulama Projesi’ hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz aylarda Çamlıyayla’da Katlı Otopark ve Pazaryeri tesisini açan Büyükşehir Belediyesi, yeni projenin çalışmalarına da kısa sürede başlayacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde ile Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nur Banu Çelik, projenin tanıtımı ve istişaresi için Çamlıyayla Esnaf Odaları Birliği salonunda düzenlenen toplantıda, katılımcılara bilgi verdiler.

 

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, Belediye İş Sendikası Mersin 1 No.lu Şube Başkanı Nail Kaya, Çamlıyayla Esnaf ve Sanatkarlar  Odası Başkanı Mehmet Emin Sakallı, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ile Körmenlik Mahalle Muhtarı İsmail Çolak, Kale Mahallesi Muhtarı Mehmet Çoban, Fakılar Mahalle Muhtarı Seyfi Eren ve esnafların katıldığı toplantıda katılımcılara “Çamlıyayla Prestij Caddesi; Çevre ve Cephe Düzenleme Uygulama Projesi” hakkında slayt eşliğinde ayrıntılı bilgi sunumu yapıldı.

 

Toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere olduğu gibi Çamlıyayla’ya da en iyi hizmetleri getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

 

………….ooo………..

ÇELİK : “ÇAMLIYAYLA’DA

YAŞAYANLARIN ZAMAN

GEÇİREBİLECEĞİ ALANLAR YARATTIK”

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nur Banu Çelik projenin Çamlıyayla ilçe girişi, karayolu ağı bitiminden başlayarak, yeni yapılan çok katlı otoparka kadar devam edeceğini kaydederek, “Proje içeriğinde kaldırım ve yol düzenlemesi, parklanma cepleri, peyzaj düzenlemesi, kent mobilyaları, bir sıra dükkanda cephe düzenlemesi ve aydınlatma elemanları var. Çarşı merkezde yer alan iki adet meydanı da burada yaşayanların zaman geçirebilecekleri bir alana dönüştürüyoruz” dedi.

 

“Çamlıyayla halkına yakışır bir proje yaptığımıza inanıyoruz”

 

Esnafların teşhir ürünlerini kaldırımlara koymasının yayalar için sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Çelik, “Kaldırımları olabildiğince geniş tuttuk. Yolda tek yön iki şerit yol aksı ve yer yer parklanma cepleri oluşturduk. Çamlıyayla merkez yürüyerek dolaşılabilecek, alışveriş yapılabilecek bir özelliğe sahip. Biz de projemizde bu özellikten yola çıkarak yayaların can güvenliğine ve konforuna önem verdik” dedi. Çelik son olarak “Bu proje hayata geçtiğinde sizlere emanet olacak. Çamlıyayla halkına yakışır bir proje yaptığımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı

 

……….…OOO…………..

TEPEBAĞLI: “BÜYÜKŞEHİR İSTERSE

 YAPAR, GAYET DE GÜZEL YAPAR”

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı  Büyükşehir’in ilçeye yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını ve katlı otopark projesinin yerinde bir yatırım olduğunu ifade etti.

Tepebağlı  “Çamlıyayla’ya yapılan otopark çok güzel, çok sağlam bir tesis oldu. Biz şuna inandık; Büyükşehir isterse yapar, gayet de güzel yapar. Bu projenin olması için yaklaşık 1 yıldır görüşüyoruz ve bu projenin güzel olacağına inanıyorum. Böyle bir proje ile Çamlıyayla’nın çehresi değişsin istiyoruz” dedi.

……….…OOO…………..

TİY İÇİN 2023-2024 SEZONU

İÇİN GÜÇ DEPOLUYOR

Tarsus İdman Yurdu takımımız TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk hafta maçında iç sahada 9 Eylül 2023 cumartesi günü  Kayseri Talasgücü Belediyespor’u konuk edecek.

Takımımız ilk maçın oynanacağı güne kadar elinden gelenin fazlasını yaparak hazır şekilde o gün sahada olacak.

TİY bu sezon maçlarını Kırklarsırtı’ndaki  Burhanettin Kocamaz Stadyumu’nda oynayacak. Başkan Cem Kavalcı “Stadda  tek bir boş koltuk bırakmadan doldurmanız ve maçın başından sonuna kadar takımımızı desteklemenizi istiyoruz” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grup Fikstürümüz;

1. Hafta -9 Eylül 2023. C. tesi - Talasgücü Belediyespor

2. Hafta - 52 Orduspor FK (D)

3. Hafta - Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü

4. Hafta - Artvin Hopaspor (D)

5. Hafta - Malatya Arguvan Spor Kulübü

6. Hafta - BAY

7. Hafta - Mardin 1969 Spor (D)

8. Hafta - Ayvalıkgücü Belediye Spor

9. Hafta - Gümüşhane Sportif  Faaliyetler A.Ş. (D)

10. Hafta - Aliağa Futbol A.Ş.

11. Hafta - Kırıkkale Büyük Anadolu Spor (D)

12. Hafta - Kepez Belediye Spor

13. Hafta - Edirnespor (D)

14. Hafta - İnegöl Kafkas Gençlik Spor

15. Hafta - Karabük İdman Yurdu Spor (D)

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar