Subscribe Us


12 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

12 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA OKULLARDA TEMİZLİK

Tarsus Belediyesi, 2023-2024 eğitim- öğretim sezonunun başlamasına sayılı günler kala Tarsus'taki ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarında temizlik ve dezenfeksiyon çalışması başlattı. Okul bahçeleri yıkanarak temizleniyor. Okullar açılmadan tamamlanacak temizlik çalışmaları kapsamında süpürme, tazyikli su ile yıkama ve dezenfektan çalışmaları yürütülüyor.

.…………OOO…………..

TARSUS’LU ODA BAŞKANLARI

MESOB BAŞKANINI YALNIZ BIRAKMADI

MESOB Başkanı Veysel Sarı’nın yeğeni görkemli düğün töreniyle dünya evine girdi. Tarsus’tan da bazı oda başkanları düğüne katıldı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı’nın

merhum kardeşinin oğlu. Ayaş Sarılar Opet Petrol istasyonu Müdürü Ziya Sarı ile Endüstri

mühendisi Esma Aygün  Mezitli Beyaz Saray düğün salonunda gerçekleşen dillere destan

düğün töreni ile dünya evine girdi.

Genç çiftin düğün törenine Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, CHP Mersin Milletvekili

Talat Dinçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Erol Yaşar, Akdeniz Belediye Başkanı

Muhammet Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Erdemli

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Adana ESOS Başkanı Niyazi Göğer, TESKOMB Adana

1. Bölge Başkanı Muhammet Yalçın, Mersin’de kurulu esnaf odası başkanları ile siyasi parti

başkanları ve iş dünyasının değerli temsilcileri katılım gösterdi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Veysel Sarı, Mezitli Beyaz Saray düğün

salonunun eşsiz huzur veren atmosferinde misafirlerini tek tek karşılayarak en iyi şekilde

ağırlarken, hüzün ve sevinci bir arada yaşadı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın kıydığı nikahta, genç çift bir ömür

mutluluğa evet derken, bu mutlu ana Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı, Talat Dinçer, Me.Ü

Rektörü Prof.Dr Erol Yaşar, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Erdemli

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Ak Parti Mersin il Başkanı Adem Aldemir, Adana ESOB

Başkanı Niyazi Göğer, TESKOMB 1. Bölge Başkanı Muhammet Yalçın ile MİY Taraftarlar

Derneği Başkanı Halit Şimşek nikah şahitliği ile tanıklık etti. Genç çift görkemli düğün töreni

sonrası ise balayı için KKTC’ye hareket etti.

 

…………OOO…………..

DEMİRKAPI-TARSU

ARASI TRAFİĞE AÇILDI

Tarsus’ta Mersin Büyükşehir Belediyesinin başlattığı kentsel yenilik projesi kapsamında 1. etabı başlayan Demirkapı-Tarsus arasındaki çift şeritli yol yeniden araç trafiğine açıldı. 17 Temmuzda başlayan çalışmalarda yol trafiğe kapatılmış asfaltı kaldırımları yenilenmiş, ortadaki elektrik direklerinin telleri yer altına alınmıştı. Bir iki eksiği ile yol araç trafiğine açılırken trafik yeniden eski düzenine girdi ve normalleşti.

………….ooo…………

TARSUS’TA ÖĞRENCİLERE CEP

TELEFONU YASAĞI ANLATILDI

Dün tüm Türkiye’de okullar yeniden açılırken Tarsus’taki ilkokul ortaokul ve liselerde de eğitime yeniden başlandı. Okulların açılmasının ilk gününde okullarda tören yapılırken, okul yöneticileri öğrencilere yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bu arada Tarsus’taki okullarda öğrencilerin ve öğretmenlerin derse telefonla giremeyecekleri anlatıldı.

………….ooo…………

TENİS TURNUVASI

BUGÜN BAŞLIYOR

Tarsus’ta tenis turnuvası düzenlendi. Turnuva bugün başlıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Tarsus Belediyesi, Tenis Turnuvası düzenlendi.

Tarsus Tenis Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen turnuva için müracaatlar dün bitti. Turnuva 3 kategoride yapılacak ve 12 Eylül günü (bugün)Tarsus  Tenis kulübünde başlayacak,

 

…………OOO…………..

 TARSUSTA FIRTINA ZARAR VERDİ

Alınan bilgiye göre kısa süreli fırtına nedeniyle Kemal Paşa Mahallesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yer alan boş durumda ki özel okul binasının çatısı, yola doğru uçtu. Çatı malzemelerinin kaplandığı yol trafiğe kapandı.

Olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi ekipleri, iş makinaları vasıtasıyla yola savrulan çatı malzemelerini temizlediler. Yol kontrollü şekilde trafiğe açıldı. Tozkoparan Mahallesi’nde yer alan Çağlayan İlköğretim Okulu’nun çatısı da fırtına nedeniyle okulun boş oyun alanına düştü.

Olaylarda şans eseri yaralanan olmadı. Kentin birçok noktasında yine fırtına nedeniyle devrilen ağaç dalları da Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile kaldırıldı

…………OOO…………..

"TARSUS TARIM SEKTÖRÜNÜN İHRACAT

YÖNETİMİ VE KAPASİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ

 KÜMELENME PROJESİ"

Tarsus Ticaret Borsası'nın 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında yürütmekte olduğu "Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme Projesi" (21.URGE.025) çerçevesinde 12.09.2023-15.09.2023 tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş şehrinde ikili görüşmeler toplantısı ve sektörel kurum gezileri düzenlenecektir. 

 

Türkiye- Romanya arasındaki ticari ilişkileri geliştirecek ve aynı zamanda Borsa üyelerinin dış Pazar payını yükseltecek, ticari ilişkileri arttıracak program 13.09.2023 tarihinde Bükreş Capital Plaza otelde düzenlenecek B2B ikili görüşmeleri ile başlayacaktır. 

2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programa da alınan özellikle tarımsal üretimde verimliliğin artırılması için yapılan planlama, katma değerli ürünlerin desteklenmesi konularında yer alan desteklerin en iyi şeklide kullanılacağı program kapsamında Balkanların en büyük yaş meyve sebze ve gıda kompleksi olan Su market ziyaretinin ardından TİAD Romanya (Türkiye Romanya İş Adamları Derneği) ziyareti de yapılacaktır. 

…………OOO…………..

 

TARSUS SU PARK 2023 YAZ

 SEZONUNDA 8 BİN 110

VATANDAŞA ULAŞTI

Tarsus Belediyesi'nin vatandaşlarına sunduğu Tarsus Su Parkı, 2023 yaz sezonunu büyük bir ilgi ve coşkuyla tamamladı. 3 ay boyunca süren keyifli yaz dönemi boyunca, 8 bin 110 vatandaş parkı ziyaret ederek hem serinledi hem de eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdi. Yüzme kurslarının da yer aldığı su parkta yüzlerce vatandaş uzman eğitmenlerce hijyenik koşullarda yüzme eğitimi aldı.  

 

Tarsus Su Parkı, sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin buluşma noktası haline geldi. Hijyenik koşullarda sunulan yüzme kursları ile su sporlarına ilgi duyanlar için mükemmel bir fırsat sunuldu. Ayrıca, aileler için güvenli ve eğlenceli bir ortam sunan park, tüm yaş gruplarından insanların keyifle vakit geçirebileceği bir mekan haline geldi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, parkın başarılı bir yaz sezonu geçirdiğini ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandığını ifade etti. Ayrıca, parkın hijyenik koşullarının sürekli olarak kontrol edildiğini ve güvenliği ön planda tuttuklarını belirtti. Su park aynı zamanda yaz ayının belli bir döneminde Perşembe akşamları da hizmet verdi. Canlı müzik eşliğinde yüzen vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.

“HARİKA BİR YAZ GEÇİRDİK”

Yaz boyu sık sık su Park’ı tercih ettiğini belirten kursiyer, "Tatil döneminde Su Park'ta yüzme kursuna katıldım. Su korkusunu aştım ve profesyonel eğitmenlerden yüzme öğrendim. Ailem ve arkadaşlarımla sık sık buraya geldik ve bu harika tesis için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

“TEMİZ HAVUZLARI VE UYGUN FİYATLARI TERCİH ETMEMİZE NEDEN OLDU”

Su Parkı’nda vakit geçirmekten memnun olduğunu dile getiren bir vatandaş, "Su Parkı'nda vakit geçirmekten büyük keyif alıyoruz. Temiz havuzları ve uygun fiyatları tercih etmemize neden oldu. Ayrıca, çocuklarımız için güvenli bir ortam sunuyor. Belediyemize bu harika hizmet için minnettarız" şeklinde konuştu.

Tarsus Su Park 2024 yaz sezonunda misafirlerini ağırlama devam edecek.

 

…………OOO…………..

- MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİN

 TARSUS ÇİÇEKLİ GRUP YOLUNDA

ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından Tarsus’ta sıcak asfalt döküm çalışmaları devam ediyor.  

 Tarsus’a bağlı olan ve Çukurova’nın göbeğinde yer alan Çiçekli Mahallesi’ni D-400 karayoluna ulaştıran 13 kilometre uzunluğunda ki grup yolunda başlatılan kapsamlı yenileme faaliyeti dahilinde aşınma olarak adlandırılan 2. kat asfalt serim işlemi yerine getiriliyor.

 

Tarımsal üretimin oldukça yoğun şekilde yapıldığı ve bölgede bulunan birçok yerleşim yerinde yaşayan vatandaşlarında sıklıkla kullandığı Çiçekli grup yolu, bozuk zemini nedeniyle şikayetlere neden oluyordu.

 

Başkan Vahap Seçer’in ticari alanlarda ve üretim bölgelerinde başlattığı altyapı güçlendirme seferberliği kapsamında bozuk zemini sökülen Çiçekli grup yolunda, kademe kademe asfalt serim faaliyetleri de uygulandı. Ekipler şimdi de ikinci kat sıcak asfalt döküm işlemini gerçekleştiriyor.

 

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ

BUGÜN İKİNCİ TOPLANTIYI YAPIYOR

2023 Yılı Eylül Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı 15. Birleşimin 1. Oturumu bugün.

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı 15. Birleşimin 1. Oturumu 12.09.2023 Salı günü saat 10.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN

MEGA PROJELERİ DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi tarafından kentte büyük bir yankı uyandıracak olan 3 önemli mega proje tüm hızıyla sürüyor. Tarsus’un kalkınması ve rahata kavuşması için Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı ve 2. Halk Ekmek Fırını çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan toplum sağlığını ön planda tutarak Dünyada bir ilk olan Sağlık Yerleşkesini, uzun yıllardır Tarsusluların hasret kaldığı Kent Meydanı’nı ve Tarsus halkının ekonomik yükünü hafifletecek olan 2. Ekmek Fırını çalışmalarını sürdürüyor.  Tarsus’a yakışacak ve büyük ivme kazandıracak olan bu projelerle kent, uzun yıllardır hak ettiklerine kavuşacak. 

BENZERSİZ SAĞLIK MERKEZİ TARSUS’A KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediyesi, öncü bir proje olan Sağlık Yerleşkesi’nde çalışmasını sürdürüyor. İş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek bu benzersiz sağlık merkezi, Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri bulunmayan nitelikleriyle dikkat çekiyor.

 

DEPREME DAYANIKLI YAPILAR ARASINDA YER ALACAK

Temelinde kullanılan sağlam C-35 beton ile depreme dayanıklı yapılar arasında yer alacak olan "Sağlık Yerleşkesi," bölgede yaşayanların sağlık düzeyini artırmayı ve toplum sağlığına katkı sağlamayı amaçlıyor. İçerisinde sağlık alanında çeşitli hizmetler sunulacak. Gezici sağlık hizmetleri, temel laboratuvar hizmetleri, sağlık taramaları ve eğitim gibi önemli faaliyetler, tüm halkın sağlık bilincini artırmaya yönelik olarak düzenlenecek. Proje, özellikle öncelikli hedef gruplara yönelik farkındalık ve duyarlılık oluşturarak sağlık bilgi ve becerilerini artırmayı, toplumda olumlu davranış değişiklikleri meydana getirmeyi hedefliyor.

 

KENT MEYDANI TARSUSLULARA NEFES ALDIRACAK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarsus’u uzun yıllardır hak ettiği meydanına kavuşturuyor. Çalışmaları devam eden, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı olarak değerlendirilen Caminur Mahallesi’nde bulunan alanda, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamında yürütülen çalışmalarla Tarsuslular, estetik ve sanatsal olarak önemli bir alana sahip olacak.

 

TURİZM ALANI YARATILIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek.  Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği önemli turizm alanı yaratılmış olacak.

 

TARSUS’TA EKMEK ALIMINDA YAŞANAN ZORLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kemalpaşa Mahallesi’nde İkinci Ekmek Fabrikası çalışmalarını sık sık yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan, fabrikada üretilecek uygun fiyatlı ekmek sayesinde Tarsus halkının ekonomik yükü hafifletecek. 400 bini aşkın nüfusa sahip Tarsus’ta ekmek alımında yaşanan zorlukların önüne geçilecek. Hijyen koşullarına uygun olarak üretilen 210 gram ağırlığındaki ekmekler, Tarsus Belediye Ekmek Fırını’nda 3 TL’den uygun fiyatla satışa sunuluyor. Gösterilen yoğun talep üzerine ve Tarsusluların ekmeğe ulaşımı kolaylaştırmak için 2. ekmek fabrikasının çalışmaları Tarsuslular için devam ediyor.

“HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDAYIZ”

Tarsus Belediye Başkan Dr. Haluk Bozdoğan yapılacak projelere değinerek “Söz verdiğimiz üzere koşullar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Hiç durmaksızın hizmetimizi Tarsus için gerçekleştirmek üzere buradayız. 3 önemli mega projemizin de çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çok yakında tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşayacağız.” dedi.

………….OOO…………..

TARSUS  İDMAYURDU, 3. LİGDE

2. SINAVA HAZIRLANIYOR

Bu sezon TFF 3. lig 1. grupta yer alan

Tarsus İdman Yurdu,  ilk sınavından üç

puanla ayrılırken gözünü 2. maça çevirdi.

 Sarı lacivertliler, ilk maçta Talasgücü Belediyesporu 3-2 yenmesinin ardından 2. haftada deplasmanda  52 Orduspor  ile oynayacak. Bu maçın hazırlıklarına bugünden itibaren Teknik direktör İbrahim İnön yönetiminde başlanacak.

TİY İÇİN 2023-2024 SEZONU

TFF 3. LİG  FİKSTÜRÜ…

Tarsus İdman Yurdu takımımız TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk hafta maçında iç sahada 9 Eylül 2023 cumartesi günü  Kayseri Talasgücü Belediyespor’u konuk etti.

TİY bu sezon maçlarını Kırklarsırtındaki  Burhanettin Kocamaz Stadyumu’nda oynayacak. Başkan Cem Kavalcı “ Taraftarlarımızın her maçta maçın başından sonuna kadar takımımızı desteklesini istiyoruz” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grup Fikstürümüz;

1. Hafta -9 Eylül 2023. C. tesi - Talasgücü Belediyespor: 3-2

2. Hafta - 52 Orduspor FK (D)

3. Hafta - Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü

4. Hafta - Artvin Hopaspor (D)

5. Hafta - Malatya Arguvan Spor Kulübü

6. Hafta - BAY

7. Hafta - Mardin 1969 Spor (D)

8. Hafta - Ayvalıkgücü Belediye Spor

9. Hafta - Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. (D)

10. Hafta - Aliağa Futbol A.Ş.

11. Hafta - Kırıkkale Büyük Anadolu Spor (D)

12. Hafta - Kepez Belediye Spor

13. Hafta - Edirnespor (D)

14. Hafta - İnegöl Kafkas Gençlik Spor

15. Hafta - Karabük İdman Yurdu Spor (D)

 

……….…OOO…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar