Subscribe Us


14 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

14 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TİY OYUNCULARI GAZETECİ

BULUT’UN TABUTUNA OMUZ VERDİ

Gazeteci Mehmet Can Bulut’ta her fani gibi bu dünyadan göçüp gitti. Tarsus İdman Yurdu futbolcularının, cenaze törenine katılıp tabuta omuz verdi.

Aslında şairin dediği gibi “her ölüm erkendir”. Mehmet Can Bulut’ta bizim için erken gitti aramızdan. 

Cenaze töreninde onun çok sevdiği Tarsus İdmanyurdu bayrağını örttüler tabutuna. Ve 1994 yılında bir çocuk dünyaya getirircesine kurduğu ve bugünlere getirdiği, adeta  Rahşan ve Hakan’dan sonra 3. çocuğu olan Akdeniz gazetesini koydular tabutunun üzerine.  Cenaze töreninde  teselli eden ise çok sevdiği Tarsus İdman Yurdu futbolcularının, cenaze törenine gelişiydi. Sarı lacivertli ekibin başkanı Cem Kavalcı, oyuncular ve teknik heyet bu Tarsus sevdalısı ağabeylerini son yolculuğunda yalnız bırakmadılar ve onu dualarla uğurladılar. Bu nedenle Cem  Kavalcı başkana ve tüm Sarı - Lacivertli camiaya teşekkür ediyoruz..

…………OOO…………..

KAYMAKAM CENAZE TÖRENİNDE

Tarsus Akdeniz Gazetesi kurucusu ve başyazarı, duayen gazeteci Mehmet Can Bulut Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi. Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve belediye başkanı Haluk Bozdoğan törene katıldı.

Ruhu şad mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin (Amin)..

…………OOO…………..

 

TARSUS'TA TENİS TUTKUNLARI

BÜYÜK MÜCADELEYE  BAŞLADI

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Tenis Kulübü işbirliği ile düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Kupası, büyük bir heyecanla başladı. 36 bin TL ödüllü turnuva, Tarsus, Mersin, Adana ve çevre illerden gelen yaklaşık 250 tenis sporcusunu bir araya getiriyor.

Turnuvanın ilk aşamasında sporcular, 29 Ekim'e kadar grup maçlarında raket sallayacaklar. Grup aşamasını başarıyla tamamlayanlar, eleme sistemiyle 29 Ekim'de oynanacak olan finallere yükselmek için ter dökecekler. Bu zorlu mücadele sonunda kazananlar büyük ödül töreninde ödüllerini alacaklar. 100. Yıl Cumhuriyet Kupası, bölgenin tenis yeteneklerini bir araya getirerek tenis tutkunları için unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Turnuva, sporun birleştirici gücünü ve rekabetin en yüksek seviyedeki heyecanını kutlamak için bir fırsat sunuyor. Sporcular ve seyirciler, bu heyecan verici tenis mücadelesini izlemek ve dereceye giren oyuncuları desteklemek için 29 Ekim'e kadar Tarsus Tenis Kulübü'nde buluşacaklar. 100. Yıl Cumhuriyet Kupası, bölgedeki tenis tutkunları için unutulmaz anlar sunmaya devam edecek.

…………OOO…………..

YENİLENEN YOL AÇILDI

TRAFİK RAHATLADI

Artan nüfusuyla hızla büyüyen Tarsus’un, araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak aktığı yol güzergahlarında, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ hızla uygulanıyor.

Projenin ilk etap noktası olan Tarsus AVM kavşağı ile Demirkapı arasında ki bölgede, zemin iyileştirme ve deplase işlemlerinin ardından asfalt döküldü. Havai hatların yer altına alındığı çalışmada, kaldırımlarda tamamen yenilendi.

Kısım kısım hayata geçecek projede birçok cadde, araç ve yaya trafiğinin rahatlıkla aktığı, modern görünüme kavuşacak. Ayrıca kavşak, refüj, süs havuzu gibi açık alanlara, daha modern ve yenilikçi yapılar kazandırılacak.

 

…………OOO…………..

VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA

TARSUS OSB MÜTEŞEBBİS HEYET

TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu toplantıları gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan Başkanlığında, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantılara Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

Tarsus OSB’nin gelişim sürecinin değerlendirildiği toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı.

 

…………OOO…………..

KÜTÜPHANEYE MÜDÜR ATANDI

Tarsus İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne Atama yapıldı. Müdür göreve başladı.

Tarsus İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne atanan Ozan Kaban, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti. Önceki müdür İbrahim Kaçıra geçen ay emekli olmuştu.

 

…………OOO…………..

METİN,  KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başladı.

Tarsusta  İlköğretim Haftası dolayısı ile Mehmet Ramiz Asutay İlkokulu öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin nezaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ettiler.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başarılı bir eğitim dönemi diledi.

 

…………OOO…………..

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE

 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ  HİNT

KENEVİRİ EKENİ YAKALADI.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Mezitli ilçesi Akdeniz Mahallesinde esrar elde etmek amacıyla kenevir bitkisi ekildiği, kurutularak esrar maddesi elde edildiği ve satışı yapıldığı bilgisi üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri  belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

İkamet aramasında balkon kısmında saksılar içerisine ekili vaziyette boyları 100 cm ile 200 cm arasında değişen 37 kök halinde ESRAR maddesi elde etmeye elverişli HİNT KENEVİRİ bitkisi olduğu değerlendirilen bitkiler ve ikamet içerisinde ESRAR maddesi elde etmek amacıyla kurutulmaya bırakılmış vaziyette tespit edilen HİNT KENEVİRİ bitkisi parçaları ve Hint Keneviri bitkilerini kurutmak, ayrıştırmak ve satışa hazırlamak amacıyla kullanıldığı değerlendirilen kaplar, aydınlatma ekipmanları ve elektrik ekipmanları ele geçirildi.

…………OOO…………..

TARSUS BORSA BAŞKANI

HİSARCIKLIOĞLUNU  ZİYARET ETTİ

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Hisarcıklıoğlu’nun makamında gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Tarsus’ta gelişmeler hakkında ve bundan sonraki süreçte Yönetim Kurulu olarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tarsus Ticaret Borsası olarak büyük bir aile olduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun misafirperverliğinden ötürü kendisine teşekkür etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, karşılıklı tanışma ile başlayan ziyarette, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mustafa Teke’yi kutladı.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’nin görev süresi içerisinde Yönetim Kurulu ile birlikte başarılı projelere imza atacağından şüphe duymadığını dile getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bende bundan sonraki süreçti Tarsus Ticaret Borsası’nın yeni projelerini yakından takip edeceğim. Sizlerin yapacağınız her çalışmada TOBB olarak yanınızda olduk olmaya da devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında, ‘Gücünü Üyelerinden Alan Kurum’ şiarıyla bundan sonra da Borsa Meclisimiz ile birlikte üyeleri başta olmak üzere, kentine ve ülkesine hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek “Tarsus Ticaret Borsası bölgesinde lider, ülkesinde saygın, üye memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla çalışan sorumluluk sahibi bir kurum olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.

 

…………OOO…………..

KAYMAKAMA ADANA’DAN FORMA HEDİYESİ

TFF 3. Lig 4. Grupta mücadele eden ve 2023-24 sezonu maçlarını Tarsus Şehir Stadyumunda oynayacak Adana1954 FK Kulübü Yöneticileri Burak Erdem ve Mehmet Bulut, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret edip Kulüp Forması hediye ettiler.

ADANA  1954 FK, MAÇLARINI

TARSUS’TA OYNAYACAK

TFF 3. ligde yer alan bölgemiz takımlarından Adanaspor  1954 FK takımı maçlarını Tarsus’ta oynayacak.

Adana ekibinin   Taraftarlardan sorumlu başkan yardımcısı  Ali Gönlü  bundan sonraki evlerinde oynayacakları maçları  Tarsus şehir stadında oynayacaklarını söyledi. Adanaspor FK ekibinin müracaatı ile bu sezon bazı maçlarını Tarsus Şehir stadında oynayacağı öğrenildi.  Turuncu beyazlıların bu hafta sonu Pazar günü Muşsporla yapacağı karşılaşma Tarsus şehir stadında oynanacak. Müsabaka saat 16.00’da başlayacak. Maça Adanalı taraftarların olduğu gibi, Tarsuslu futbolseverlerinde ilgi göstermesi bekleniyor.

Ali Gönlü “Tarsus taraftarının takımımıza gösterdiği ilgi bizleri mutlu etti. Kendilerini maçlarımıza bekliyoruz. Adana taraftarı için otobüs tahsis ettik. Otobüs ıkıntımız yok. Taraftar desteği ile Muş maçını kazanmak istiyoruz” dedi.

 

 

………….OOO…………..

TARSUS  İDMAYURDU, 3. LİGDE

2. SINAVA HAZIRLANIYOR

Bu sezon TFF 3. lig 1. grupta yer alan

Tarsus İdman Yurdu,  2. haftada deplasmanda  52 Orduspor  ile oynayacak. Bu maçın hazırlıklarına devam ediliyor.

TİY İÇİN 2023-2024 SEZONU

TFF 3. LİG  FİKSTÜRÜ…

Tarsus İdman Yurdu takımımız TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk hafta maçında iç sahada 9 Eylül 2023 cumartesi günü  Kayseri Talasgücü Belediyespor’u konuk etti.

TİY bu sezon maçlarını Kırklarsırtındaki  Burhanettin Kocamaz Stadyumu’nda oynayacak. Başkan Cem Kavalcı “ Taraftarlarımızın her maçta maçın başından sonuna kadar takımımızı desteklesini istiyoruz” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grup Fikstürümüz;

1. Hafta -9 Eylül 2023. C. tesi - Talasgücü Belediyespor: 3-2

2. Hafta - 52 Orduspor FK (D)

3. Hafta - Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü

4. Hafta - Artvin Hopaspor (D)

5. Hafta - Malatya Arguvan Spor Kulübü

6. Hafta - BAY

7. Hafta - Mardin 1969 Spor (D)

8. Hafta - Ayvalıkgücü Belediye Spor

9. Hafta - Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. (D)

10. Hafta - Aliağa Futbol A.Ş.

11. Hafta - Kırıkkale Büyük Anadolu Spor (D)

12. Hafta - Kepez Belediye Spor

13. Hafta - Edirnespor (D)

14. Hafta - İnegöl Kafkas Gençlik Spor

15. Hafta - Karabük İdman Yurdu Spor (D)

 

……….…OOO…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar