Subscribe Us


15 -16 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

15 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS FESTİVALİ HAZIRLIĞI

Uluslararası Tarsus Festivali'ne hazır mısınız? 

Birbirinden farklı etkinliklerle dolu dolu geçecek ve Şahmeran Yılı temasıyla düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali'ni 3-4-5 Kasım'da yeniden sizlerle buluşturuyoruz.

Festival detayları için Mersin Büyükşehir belediyesinin  sosyal medya hesaplarını takipte kalın.

…………OOO…………..

Şehit İshak İlkokulu'nda  

Tören Gerçekleştirildi

TARSUS-HABER- Tarsus’ta 2023-24 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı, Şehit İshak İlkokulu'nda gerçekleştirildi.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla Şehit İshak İlkokulu'nda  tören gerçekleştirildi.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, ve Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Metin ' Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize başarılı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz' dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS’TAKİ HAVAALANI

2024 OCAK AYINDA AÇILACAK

Tarsus TSO Yönetimi Çukurova Havalimanını ziyaret etti..

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak beraberinde Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yakın zamanda hizmete girecek olan Çukurova Havalimanını ziyaret etti. Çukurova Havalimanı’nın Ocak ayı itibariyle hizmete başlayacağı bildirildi.

Tarsus TSO Yönetimi, hizmete açıldığında Türkiye’nin büyük havalimanları arasında yer alacak olan Çukurova Havalimanına inceleme gezisi düzenledi. Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz'dan yatırımla ilgili bilgi alan TSO Yönetimi ortak proje ve iş birlikleri üzerine istişarede bulunarak yatırımın bölge ekonomisine sunacağı katkıyı değerlendirdi.

İLK ETAPTA 9 MİLYON YOLCU

Çukurova Havalimanı Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz, toplam 8 milyon metrekare alanda havacılık faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirterek, 115 bin metrekare terminal büyüklüğü ve mütemmimleri ile 204 bin 300 metrekareye ulaşan havalimanının ilk etapta 9 milyon iç hat ve dış hat yolcusuna hizmet vermek üzere uluslararası standartlarda tüm yeterliliklere sahip olarak tasarlandığını ve çok yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi.

STRATEJİK ÖNEMİ ARTACAK

Ayrıca 1.500 araç kapasiteli kapalı otoparkı, 8 köprülü uçak park pozisyonu ile toplamda 48 uçak park pozisyonun bulunduğunu kaydeden Oflaz, bunlara ilave olarak genel havacılık faaliyetlerinin de yürütüleceğini, 34 uçaklık park pozisyonlarının bulunduğunu ifade etti. Havalimanında uluslararası zincir markaların yer alacağını söyleyen Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz, geniş bir yelpazede gümrüksüz satış mağazalarından alışverişlerin yapılabileceğini belirtti.

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak da Çukurova Havalimanının bir an önce hizmete girmesini beklediklerini, havalimanın bölge için global ölçekte dev bir yatırım olduğunu ve yeni fırsatları de beraberinde getirdiğini ifade ederek, ‘’Bölgemiz yeni fırsatlarıyla önümüzdeki dönemde avantajlı konuma geçecek ve stratejik önemi daha da artacak. Değişen dinamiklere hazırlıklı olmamızda yarar var. Bölgesel kalkınma için ortak proje ve işbirliklerine açığız.’’ dedi.

 

…………OOO…………..

TSO, MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİNE DESTEK VERECEK

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 22-24 Eylül günleri arasında ‘dayanışma, iyileşme ve aydınlanma’ temalarında sanatseverlerle buluşacak. TSO, Mersin Uluslararası Müzik Festivaline destek verecek

Festival öncesi Yürütme Kurulunca düzenlen tanıtım toplantısında, Yürütme Kurulu Başkanı Nuran Kurtuluş festivalin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Festivale katkılarından dolayı plaketlerin verildiği toplantıda, Tarsus TSO adına plaketi Genel Sekreter Yardımcımız Rasim Sarı aldı.

 

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ İLE KÖYLERDE

YOL SORUNU ORTADAN KALKIYOR 

Tarsus Belediyesi, köylerde uzun yıllardır mağduriyet çeken halkın sorununu çözmeye devam ediyor. Son olarak 14 ayrı köyde eş zamanlı yapılan çalışmalar ile yıllardır traktörün dahi giremediği yollar açılarak eksiklikler gideriliyor, yol sorunu ortadan kalkıyor.

 

Kent genelinde yol çalışmalarına büyük önem veren Tarsus Belediyesi, kırsal mahallelerde de Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile etkin bir şekilde faaliyet gösteriyor. Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Alibeyli, Sağlıklı, Damlama, Egemen, Ardıçlı, Çamalan, İnköy, Olukkoyağı, Yanıkkışla, Yeniçay, Kargılı, Kulak, Camilimanda ve Koçmarlı Mahalleleri’nde yol düzenlemesi, yol açma ve bakım çalışmaları gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarla yıllardır çalışma yapılmamış arazi yolları yapıldı, traktör dahi giremeyen yollar açıldı.

 

ARAZİ YOLLARI AÇILIYOR, ÇİFTÇİLER RAHATLIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın tarıma verdiği önem üzerine çiftçilerin rahat bir şekilde hasatlarını yapabilmesi, ürünlerini yetiştirebilmesi ve piyasaya rahatlıkla sunabilmesi için mahallelerde arazi yol yapım çalışması gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin ulaşım kolaylığını kesintisiz sürdürülebilmesi için çalışmalar titizlikle yürütüldü.

Ekipler tarafından yapılan çalışmalar kapsamında büz döşeme, malzeme serimi, arazi yol bakımı, beton dökümü ve resmi yol açma gibi yol çalışma işlemleri gerçekleştirildi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamalarını sağlamak için büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsal mahallelerdeki çalışmaların şehir genelindeki kalkınmaya büyük katkı sağladığını belirterek, vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaları için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

 

“50 YILDIR HİÇBİR ŞEKİLDE TRAKTÖR İŞLEMİYORDU”

 50 yıldır yolun açılmadığını belirten Yanıkkışla Mahalle Muhtarı Abdullah Başlı, “Başkanıma öncelikle çok teşekkür ediyorum. Sayesinde çiftçilerimiz tekerlerini çamur görmeden rahat bir şekilde üretimini yapabilecek şekle geldi. Artık yolumuzda herhangi bir engel kalmadı. Gereken işlemleri başkanımız yaptı. Büzlerimizi de koymaya başladık. Bugüne kadar bu yolun hiçbir tarafına malzeme dökülmemişti. Sayın başkanımıza ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Yolu daima açık olsun. 50 yıldır hiçbir şekilde traktör işlemiyordu, sağ olsun Haluk Başkanımız sayesinde o yolumuzu açtık. Malzemesini döktük şu an rahat bir şekilde köylülerimiz işlemini yapıp zeytinini toplayabiliyor. Eskiden eşek ve atlarla o yoldan zeytin ve üzüm çekiyorlardı. Ama şimdi arabasıyla yoluna kadar inebilir. Hiçbir sıkıntısı kalmadı.” şeklinde açıkladı.

 

“TAKDİRE ŞAYAN BİR ŞEKİLDE 

YAPILAN BU HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜRLER”

Yapılan hizmetten memnun kalındığını ifade eden Sağlıklı Mahalle Muhtarı Yasin Kahraman “Zamanında çizilmiş bir krokiydi bu yol.  Oraya yapılan inşaatlar doğrultusunda açılması gereken yol güzergâhı gerekli olan ve olması gereken projeydi. Şu aşamada belediye başkanımızın yaptığı hizmetlerin yerinde ve çok doğru olduğunu düşünüyorum. Takdire şayan bir şekilde yapılan hizmetlerin takipçisiyiz. Tüm hizmetler için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

…………OOO…………..

TARSUS’TA 19 EYLÜLE HAZIRLIK

Büyük önder , Başkomutan  Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik ünvanının” verildiği gündür 19 Eylül..

Bu nedenle  bu yılda kutlayacağımız 19 Eylül Gaziler günü proğramının hazır olduğu öğrenilirken bu yılki kutlamalar da her yıl olduğu gibi yine Atatürk anıtı önünde yapılacak.

Atatürk anıtına Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu çelenk koyacak, saygı duruşu yapılıp istiklal marşı  söylenecek. Ardından Gaziler günü ile ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okunacak.

Törenin ardından Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, dernek binasında tebrikleri kabul edecek.

Törenlere Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, belediye başkanı Haluk Bozdoğan ile diğer protokol mensuplarının ve STK’ların katılımı bekleniyor

…………OOO…………..

TARSUS KADIN BASKET

BEŞİKTAŞ’A YENİLDİ

Tarsus, İNG basketbol liginde ilk maçında Beşiktaş’a mağlup oldu

Kadınlar basketbol liginde Tarsus İlkem yapı  kadın basket takımı ligde ilk maçını istanbulda oynadı. Tarsus ekibi Beşiktaş’a  88-78 yenildi.

……….…OOO…………..

 

16 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS TABİT PAZAR GÜNÜ

TUR YAPACAK

Kısa adı TABİT olan Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu bu Pazar Yeniceye tur yapacak. Gökhan Özberk “Turumuz kahvaltı turu amaçlı olacak. Turumuz  Rauf Denktaş parkından başlayacak olup Pazar günü sabah saat 08.00’de başlayacak. Kahvaltılık malzemeyi herkesin kendi getirecek” dedi.

 

…………OOO…………..

MUHTARLIK İŞLERİ

EKİPLERİ İYİ ÇALIŞIYOR

Kent genelinde yol çalışmalarına büyük önem veren Tarsus Belediyesi, kırsal mahallelerde de Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile etkin bir şekilde faaliyet gösteriyor. Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Alibeyli, Sağlıklı, Damlama, Egemen, Ardıçlı, Çamalan, İnköy, Olukkoyağı, Yanıkkışla, Yeniçay, Kargılı, Kulak, Camilimanda ve Koçmarlı Mahalleleri’nde yol düzenlemesi, yol açma ve bakım çalışmaları gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarla yıllardır çalışma yapılmamış arazi yolları yapıldı, traktör dahi giremeyen yollar açıldı.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA CUMHURİYETİN

100. YILI KUTLAMA KOMİTESİ 

TOPLANDI

Cumhuriyetin 100. yılı  nedeniyle  Tarsus kutlama komitesi  toplandı. Kaymakam Kadir Sertel Otcu başkanlığında yapılan toplantıda 29 Ekim Cumhuriyet bayramında yapılacak etkinlikler görüşüldü. Toplantıya belediye , Emniyet,Jandarma ve Milli Eğitim kurumlarının müdür, başkan yada yöneticileri katıldı.

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN EYLÜL’DE HİZMET RÜZGÂRI

Tarsus Belediyesi, halka yönelik hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kentin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için yoğun çalışmalar sürdüren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus'a bir dizi yeni eser kazandırmaya hazırlanıyor. Tarsusluları memnun edecek bir dizi proje, açılışlarla hizmete sunulacak. Okul öncesi eğitimin temel basamağı olan kreşlerden, kente nefes aldıran park ve yeşil alanlara, sosyal tesis ve etüt merkezlerinden kariyer merkezi ve semt pazarına, patili dostlar yaşam alanından, meyve sebze kurutma ve paketleme tesisine kadar birçok hizmet kısa sürede tamamlanarak Tarsuslulara kazandırıldı. Dr. Haluk Bozdoğan “Eylül’de Hizmet Rüzgârı” sloganı ile hizmete sunulacak eserlerin açılış törenine tüm Tarsusluları davet etti.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA KREŞ SAYISI 10 OLDU

Başkan Haluk Bozdoğan, eğitimin önemini vurgulayarak, kentteki okul öncesi eğitimi desteklemek için yeni kreşlerin açılışını gerçekleştirecek. Şehitlertepesi Mahallesi'nde bulunan Veyis Kemal Erdem Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan Kreş ve Gündüz Bakım Evi, çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

 

YENİ YEŞİL ALAN VE PARKLAR HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK

Tarsus'un yeşil alanlarını artırmak ve doğayla daha fazla iç içe olmasını sağlamak amacıyla yeni parklar ve yeşil alanlar oluşturuldu. Altaylılar Mahallesi'ne 2 park ve 1 koruluk, Şehitler Tepesi Mahallesi ile Atatürk Mahallesi'ne de 1'er park kazandırılacak. Bu projelerle birlikte Tarsus'ta park sayısı 47'ye, koruluk sayısı ise 51'e ulaşacak.
12 KÖYE SOSYAL TESİS AÇILIYOR

İnköy, Kumdere, Kelahmet, Yunusoğlu, Cırbıklar, İncirgediği, Çiçekli, Kurbanlı, Çiriştepe, Köselerli, Ballıca, Yeniköy Mahallelerine Sosyal Tesis kazandırıldı. Sosyal tesislerin içinde Muhtarlık, doktor odası ve okuma salonu bulunuyor.

……….…OOO…………..

ALTAYLILAR SEMT PAZARI

AÇILIŞA HAZIR HALE GELDİ

Tarsus Belediyesi, aynı zamanda Altaylılar Mahallesi'nde semt pazarı, Maliye Binası'nda etüt merkezi, Gazipaşa ve Tekeliören’e gasilhane, Anıt Mahallesi kariyer merkezi, Belediye Kampüsünde meyve sebze kurutma ve paketleme tesisi, Atatürk Mahallesi Tarım Alanı, Takbaş ve Atatürk Mahallesi muhtar odaları, mantar üretim seraları ve Altaylılar Mahallesi patili dostlar yaşam alanı gibi projelerle kente daha fazla hizmet sunmaya devam ediyor.

“AÇILIŞLARA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Başkan Bozdoğan, tüm bu projelerin açılış törenlerine tüm Tarsusluları davet ederek, "Kentimizi her geçen gün daha yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Bu yeni eserlerimiz, kentimize değer katacak ve halkımıza daha iyi bir yaşam sunacak. Açılışlara tüm halkımızı bekliyoruz," dedi.

……….…OOO…………..

GAZETECİ MEHMET CAN BULUT KUR'AN-I

 KERİM TİLAVETİ VE DUALARLA ANILDI

13 Eylül 2023 Çarşamba günü ebedî istirahatgâhına tevdî edilen Tarsus Akdeniz Gazetesi Kurucusu/Başyazarı-Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yöneticisi merhum Mehmet Can Bulut vefatının üçüncü gününde Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve edilen dualarla anıldı.

 Hem cenâze töreninde hem de anma töreninde dini, dili, ırkı, cinsiyeti, mesleği ve siyasi görüşü farklı her kesimden insanı bir araya getiren Merhum Mehmet Can Bulut 'Tarsus'ta İz Bırakanlar' arasındaki yerini sevgi, saygı, rahmet. ve minnetle aldı.

Bakara Sûresi 156. Ayet-i Kerime'de Mevlâ'mız;

' İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn'

(Biz şüphesiz; 'Allah’tan geldik ve yine dönüşümüz Allah’a olacak)

El-Fatiha...

Kaynak Emine Gülname

 

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN

EYLÜL’DE HİZMET RÜZGÂRI

Tarsus Belediyesi, halka yönelik hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Kentin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için yoğun çalışmalar sürdüren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus'a bir dizi yeni eser kazandırmaya hazırlanıyor. Tarsusluları memnun edecek bir dizi proje, açılışlarla hizmete sunulacak.Okul öncesi eğitimin temel basamağı olan kreşlerden, kente nefes aldıran park ve yeşil alanlara, sosyal tesis ve etüt merkezlerinden kariyer merkezi ve semt pazarına, patili dostlar yaşam alanından, meyve sebze kurutma ve paketleme tesisinekadar birçok hizmet kısa sürede tamamlanarak Tarsuslulara kazandırıldı. Dr. Haluk Bozdoğan “Eylül’de Hizmet Rüzgârı” sloganı ile hizmete sunulacak eserlerin açılış törenine tüm Tarsusluları davet etti.

 

 

 

TARSUS’TA KREŞ SAYISI 10 OLDU

 

Başkan Bozdoğan, eğitimin önemini vurgulayarak, kentteki okul öncesi eğitimi desteklemek için yeni kreşlerin açılışını gerçekleştirecek. Şehitlertepesi Mahallesi'nde bulunan Veyis Kemal Erdem Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan Kreş ve Gündüz Bakım Evi, çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

 

 

 

YENİ YEŞİL ALAN VE PARKLAR HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK

 

 

Tarsus'un yeşil alanlarını artırmak ve doğayla daha fazla iç içe olmasını sağlamak amacıyla yeni parklar ve yeşil alanlar oluşturuldu. Altaylılar Mahallesi'ne 2 park ve 1 koruluk, Şehitler Tepesi Mahallesi ile Atatürk Mahallesi'ne de 1'er park kazandırılacak. Bu projelerle birlikte Tarsus'ta park sayısı 47'ye, koruluk sayısı ise 51'e ulaşacak.

 

 

12 KÖYE SOSYAL TESİS AÇILIYOR

 

İnköy, Kumdere, Kelahmet, Yunusoğlu, Cırbıklar, İncirgediği, Çiçekli, Kurbanlı, Çiriştepe, Köselerli, Ballıca, Yeniköy Mahallelerine Sosyal Tesis kazandırıldı. Sosyal tesislerin içinde Muhtarlık, doktor odası ve okuma salonu bulunuyor.

 

 

 

SEMT PAZARI, ETÜT MERKEZİ, KARİYER MERKEZİ VE DAHA FAZLASI KENTE KAZANDIRILIYOR

 

 

Tarsus Belediyesi, aynı zamanda Altaylılar Mahallesi'nde semt pazarı, Maliye Binası'nda etüt merkezi, Gazipaşa ve Tekeliören’egasilhane, Anıt Mahallesi kariyer merkezi, Belediye Kampüsünde meyve sebze kurutma ve paketleme tesisi, Atatürk Mahallesi Tarım Alanı, Takbaş ve Atatürk Mahallesi muhtar odaları, mantar üretim seraları ve Altaylılar Mahallesi patili dostlar yaşam alanı gibi projelerle kente daha fazla hizmet sunmaya devam ediyor.

 

 

 

“AÇILIŞLARA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

 

Başkan Bozdoğan, tüm bu projelerin açılış törenlerine tüm Tarsusluları davet ederek, "Kentimizi her geçen gün daha yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Bu yeni eserlerimiz, kentimize değer katacak ve halkımıza daha iyi bir yaşam sunacak. Açılışlara tüm halkımızı bekliyoruz," dedi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS KADIN BASKET TAKIMI

2. MAÇINI ANTALYA İLE OYNUYOR

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Tarsus ekibi bu cumartesi ikinci maçını oynayacak.

Geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding, derbide 17 Eylül Pazar günü Galatasaray Çağdaş Faktoring'i konuk edecek.Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligde ikinci haftanın programında bu cumartesi saat 15.00’de  İlkem Yapı Tarsus Belediye Spor- Antalya Toroslar Basketbol (Servet Tazegül) salonunda karşılaşacak.

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU BUGÜN

ORDU DEPLASMANINA GİDİYOR

TFF 3. lig 1. grupta 2. hafta maçları bugün ve yarın oynanacak. Tarsus İdman Yurdu 1. grupta yer alırken 2. hafta maçını deplasmanda 52  Ordusporla yapacak. Sarı lacivertli ekip bu maç için  bugün kentimizden ayrılacak ve Orduya gidecek. 52 Ordusporla yarın yapılacak maç saat 19.00’da başlayacak.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar