Subscribe Us


18 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

18 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

AKADEMİ LÖSEV FEDAKAR BABALAR GRUBU ETKİNLİĞİ

Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi LÖSEV Fedakar Babalar Grubu tarafından düzenlenen toplantıya ev sahipliği yaptı.

Lösemiyle yeni tanışmış çocuklarımıza destek olmak, babalarına hastalık sürecinde yapılacakları aktarmak amacıyla düzenlenen toplantıya Tarsus’ta bulunan lösemili çocuklarımız ve babaları katıldı.

Bu anlamlı toplantıda çocuklarımız ve babalarıyla birlikte güçlendik.

…………OOO…………..

EV ÇÖKTÜ

Fevziçakmak Mahallesi 1723 sokak no.63 adresinde bulunan ve 3 ailenin ikamet ettiği eski yapı evin duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay anında moloz parçalarının çevreye savrulması neticesinde B.T isimli 6 yaşındaki çocuk yaralandı. Olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, moloz altında kişi olup olmadığı ile ilgili çalışma yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

…………OOO…………..…

TARSUS CHP’NİN İDDİASI

CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, CHP’li Belediyelerin ayrım yapmaksızın her insana hizmet götürdüğünü, kamu kaynaklarını en adil şekilde kullanarak devrim niteliğinde projeleri yaşama geçirdiğini söyledi.

Adli mercilere intikal etmiş, Savcılık soruşturmalarının sürdüğü konuları bazı kesimlerin siyasi malzeme yapmaya çalışmalarının doğru olmadığına dikkati çeken Başkan Şahin, “Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz, hem bölgemizde, hem de ülkenin dört bir noktasında milyonlarca insanımıza hizmet vermektedir. Onurlu, dürüst kadrolara sahiptir. Fakat gelin görün ki, kendi becerisizliklerini örtmeye çalışanların, öne sürülen bazı konularla ilgili Belediyelerimiz üzerinden partimize laf atmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz.

AKP Tarsus ilçe Başkanı sayın Hasan Podak, geçtiğimiz günlerde, sabotaj ve yalan haberleri ile meşhur bir haber kanalına verdiği röportajda muhabirin sorusuna  ‘Evet, ıslak mendilden yatağa kadar olan malzemeler internet üzerinden satıldı. CHP belediyelerinden bunları beklemek en doğal durum’ dedi!

Eğer ki, iddia ettiğiniz gibi ise elbette yapılacak adil soruşturma sonunda suçlular cezasını çekecektir.

Fakat, Sayın Podak, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerden beklenecek en doğal durum bu değildir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Belediyelerin pandemiden depreme, sellerden orman yangınlarına kadar her afet döneminde olayların yaşandığı bölgelere ilk intikal eden kurumlar olduğuna vurgu yapan Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, “CHP Belediyeleri halkını düşünür, depremde binlerce yurttaş açta açıkta kalmışken “çadır satmaz!”

Depremzedelere sıcak çorbasını götürür, yemeğini verir. Personeli ile makine ekipmanı ile ilk anda siyasi düşüncesine bakmadan yardıma koşar. Aynı partiden değil diye engellemeye çalışmaz kimseyi.

 

CHP Belediyeleri, pandemide iki maskeyi dağıtamayanlara karşı maske üretir, dezenfektan üretir, halka ücretsiz dağıtır. Maske satmaz. Ekmek üretir, ücretsiz dağıtır; engellemeye çalışan sizin zihniyetiniz ile de ayrıca mücadele eder.

 

CHP Belediyeleri, sosyal yardımlar ile bir lokma ekmeğe muhtaç ettiğiniz halkın yardımına koşar. Parti ayrımı yapmaz. Sana bir bana iki demez.

 

Yani CHP Belediyeleri, meclis yönetimi kendisinde olsun olmasın, akılcı ve insan öncelikli çalışmaları ile kendisini desteklesin desteklemesin “herkes için hizmet, herkese eşit hizmet” anlayışı ile biz parti örgütlerinin çalışmalarında yüz akı olmuştur.

Bu yüzdendir ki CHP Örgütleri her an halkın içinde, halkı ile birliktedir. Tarsus’a makam odasının penceresinden bakmamaktadır.

Sayın Podak, “CHP Belediyelerinden bunları beklemek doğaldır” sözünüzün dil sürçmesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü, önümüzdeki ilk seçimde Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki başarılı çalışmalarımızın neticesinde halkımızın desteği ile seçimleri kazanacak, Mersin’de CHP’li belediyelere de yenisini ekleyeceğiz” dedi.

 

…………..OOO…………….

TARSUS ‘TA MOBİLET KAZASI

Tarsus’a  bağlı Sağlıklı Mahallesi Eski Ankara Yolu Organize Sanayi Bölgesi yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Nuri K.  idaresindeki motosiklet, plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Nuri K.

 olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

……………OOO…………..

TARSUS'TA STOACILIK”

KİTABINA İLGİ BÜYÜK

Antik çağda yaşamış Tarsuslu filozof Aratos adına yayınlanan derginin ayrı basım kitap yayınına bir yenisi daha eklendi. “Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitap Aratos Yayınları’ndan çıkarken yine ilgi gördü.

Edinilen bilgiye göre, gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın yayın yönetmenliğini yaptığı Aratos Felsefe Dergisi, bugüne kadar başta Tarsus tarihi ve kültürü olmak üzere edebiyat ile felsefe alanında çok sayıda kitabın yayınına imza attı.

“Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitapta yer alan yazıların konu başlıkları ve yazarları şöyle; “Kentin Ünlüleri Stoiklerdir” (Strabon), “Tarsuslu Bir Filozof Gökbilimci Aratos”, “Stoa Felsefesinin Direği Tarsuslu Bir Filozof: Krhisippos”, “İlk Stoa Döneminde Tarsuslu Bir Filozof: Khrisippos” (Mustafa Günay), “Bir Tarsus Valisi: Hukukçu ve Stoacı Filozof Cicero” (Uğur Pişmanlık), “Sotaya Yatmak, Stoada Felsefe Yapmak” (Uğur Pişmanlık), “Tarsuslu Filozoflar Kronolojisi, Mithraizm ile Stoacı Düşünce ve Tarsus İlişkisi” (Uğur Pişmanlık), “Stoa Ahlakı” (Afşar Timuçin), “Stoa Yaşam Felsefesi” (Kamuran Elbeyoğlu), “Stoacılıkta İnsan Kavramı ve Bazı Erken Stoacıların Fragmanlarından Seçmeler” (Derleyen ve Çeviren: Prof. Dr. Doğan Göçmen), “Stoacılara Göre Mantık” (Diogenes Laertius Çeviri: Prof. Dr. Doğan Göçmen),” Stoa Felsefesinde Diyalektik” (Celal Gürbüz), “Stoacı Düşünce Üzerine Diyalektik Bir Yaklaşım Denemesi” (Uğur Pişmanlık).

Aratos dergisi yayın yönetmeni ve Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Aratos Yayınları’dan çıkan “Stoa Felsefesi ve Tarsus'ta Stoacılık” adlı kitabına yazdığı “Tarsus Stoa felsefesinin merkezlerinden biridir” başlıklı sunuş yazısında şu görüşlere yer vermiş, “Stoa felsefesi bizi neden ilgilendiriyor? Çünkü stoa felsefesi, antik çağ felsefesi içerisinde akla en yatkın felsefedir ve günümüz modern felsefesini etkileyerek ona zemin sunan bir düşünce sistemidir. Stoacı filozofların hepsi için söylenmese de özellikle Tarsuslu filozof Khrisippos’un diyalektiğe katkısı ve stoacıların bir bölümünün düşünceleri nedeniyle stoa felsefesi rasyonel ve materyalist bir öz taşımaktadır. Belki de bu özelliği, Kıbrıslı Zenon’un kurduğu stoacılığın diğer antik felsefi düşünüş biçimlerinden ayırdığı söylenebilir.

Stoa felsefesinin güçlü etkisi günümüzde de kendisini hissettirmektedir.  Ancak şu söylenmelidir; eski çağ ile başlayıp antik çağ felsefesiyle devam eden ve orta çağda skolastik felsefe ile rönasansa kadar gelen düşüncenin yolculuğu 19. yüzyılda Fransız devrimiyle başlayan Avrupa Aydınlanmasının düşünsel arka planını oluşturan modern felsefe, kendisinden önceki felsefe birikiminden yararlanmış ve onu aşmıştır.

Jean Jack Reussesu, Volter, Diderot ve Robespierle başlayan, aklın ve aydınlanmanın öne çıktığı yeni düşünce Kant, Hegel ve Marks ile doruğa ulaşmıştır.

Bu açıdan bakıldığında, Afşar Timuçin’in dediği gibi, ‘Fransız devriminin ruhunda stoacılık vardır’.

Birçoğu Aratos Felsefe Dergisinden stoa üzerine yayınlanmış olan ve yeni yazılarla da beslenen ve stoacılık üzerine toplu bir kitap ortaya konulmaya çalışılmıştır. Öte yandan Atina, Roma ve İskenderiye gibi antik çağın stoa felsefesinin merkezlerinden bir sayılan Tarsus’la ilişkine değinilmiştir.

Yaklaşık 40 kadar Tarsuslu filozofun varlığı ve tamamına yakının Stoacı görüşte olması bu kentle ilişkini ortaya koyan en somut örnek sayılır.

2021 ve 2022’de gerçekleştirdiğimiz Tarsus Stoa Festivali ile de bu somutluğu günümüze taşımış olduk”.

Uğur Pişmanlık

Gazeteci-Yazar- Aratos Dergisi Yayın Müdürü

……….…OOO…………..

POZANTI-TARSUS İSTİKAMETİNDE  BİR KİŞİ

SU TAHLİYE BACASINA DÜŞTÜ

Otoyol Pozantı-Tarsus istikameti son kaçış rampası bölgesinde içerisinde bulunduğu otomobilin iddiaya göre lastiğinin patlaması nedeniyle durması neticesinde araçtan inen H.K. isimli şahıs yol kenarında yer alan su tahliye bacasından aşağıya düştü. Şahıs olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı ve sağlık ekiplerine teslim edildi.

……….…OOO…………..

İLKEM SPOR TARSUS İKİNCİ

MAÇINDA DA MAĞLUP OLDU

Tarsus Kadın basket takımı dün, Antalya Toroslar Basketbol Takımı ile Mersin'de karşılaştı.

Tarsus ekibi ilk çeyreğini önde kapadığı maçın sonraki periyotlarını geride bitirip maçtan 70-87 mağlup ayrıldı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU ,

ORDU’DAN PUANSIZ DÖNDÜ

TFF 3. Ligde dün Tarsus İdman Yurdu Ordu’da zorlu bir sınav verdi.

TİY Ordu’dan puansız döndü.

Tarsus İdman Yurdu, Ordu deplasmanından puan alamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 38. dakikada Sergen İlhan'ın attığı golle 1-0 kapandı.

2. Yarıda üstünlüğünü sürdüren Orduspor 63 ve 84 de Kadir Arı ve Sergen İlhanla 2 gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Maç sonucu 3-0 mağlup olan sarı lacivertli ekip şu anda 3 puanda.

 

 ……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar