Subscribe Us


19 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

19 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI

19 Eylül Gaziler günü bugün kutlanıyor. Etkinlik saat 09 da Atatürk anıtı önünde yapılacak. Çelenk sunum saygı duruşu yapılıp konuşmalar yapılacak.

Evet.. 19 Eylül  GAZİLER GÜNÜ..

Büyük önder , Başkomutan  Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik ünvanının” verildiği gündür 19 Eylül..

Bu nedenle  bu yılda kutlayacağımız 19 Eylül Gaziler günü proğramının hazır olduğu öğrenilirken bu yılki kutlamalar da her yıl olduğu gibi yine Atatürk anıtı önünde yapılacak.

Sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtına Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu,iki gazi arkadaşıyla birlikte  çelenk koyacak, saygı duruşu yapılıp istiklal marşı  söylenecek. Ardından Gaziler günü ile ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okunacak. Yine böyel anlamlı bir günde, dokunaklı  sözler  ve şiirler söylenecek, milletimizin duyguları okşanacak, gazilerin ne denli onurlu birer vatan evladı oldukları dile getirilecek.

Törenin ardından Muharip Gaziler Derneğinde tebrikler kabul edilecek.

Dernek başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, dernek binasında tebrikleri kabul edecek.

Törenlere Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ile diğer protokol mensuplarının ve STK başkan veya temsilcilerinin katılımı bekleniyor.

 

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ GÖNÜLLÜ PERSONELLERİ

 DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE TARSUS

PLAJI TEMİZLİĞİ YAPTI

Tarsus Belediyesi, Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan çevre temizliği hareketine gönüllü belediye personelleri ve sporcuları ile birlikte katkı sundu. Yüzlerce gönüllü sporcu ve belediye personeli, daha temiz bir çevre için dikkat çekmek amacıyla ince, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Akdeniz’in incisi Tarsus Plajı’nı temizledi.

…………OOO…………..

 

ALTAYLILARDA SEMT PAZARI AÇILIŞI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın katılımıyla 19 Eylül Salı günü saat 14.00'da Belediye tarafından kentimize kazandırılan semt pazarı, 3 park ve koruluk açılışına herkes davetli.

Tarih: 19 Eylül 2023 Salı

Saat: 14.00

Yer: Altaylılar Mahallesi, 02115 Sokak 

 

 

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ EKİPLERİ

5 YAVRU KÖPEK VE ANNEYİ KURTARDI                                                                                                                                

Tarsus’ta Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı Mevkiinden gelen ihbar üzerine 5 yavru köpek ve annesinin imdadına Tarsus Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti. Uçurumun kenarında mahsur kalan köpekler uzun uğraşlar sonucu ekipler tarafından kurtarıldı. Tarsus Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alınan yavru köpek ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

Tarsus’ta,  Alman Mezarlığı Mevkiinden köpeklerin yola ve uçurum kenarına çok yakın bir şekilde bulunduğu ve trafik kazası riski taşıdığı yönünde bir ihbar gelmesi üzerine, Tarsus Belediyesi Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri hızla olay yerine intikal etti.  Ekipler uçurumun kenarından yoğun bir çaba sonucu yavru köpekleri kurtarmayı başardı. Toplamda 5 yavru köpek ve annesi, ayrıca 2 genç yetişkin köpek ve bir yaşlı köpek, Köpek Bakım Evi'nde özel bakıma alındı. Ayrıca bulunan mevkide ana yol üzerinde oluşan kaza ve ezilme riski de ortadan kalktı. Köpeklerin sağlıkları için gereken her türlü önlem alındı.

 

“YOĞUN BİR ÇABA SONUCU YAVRULARI KURTARDIK”

Kurtarılma sürecini anlatan Tarsus Belediyesi Veteriner Hekim Nuri Tehneldere, “ Gelen ihbar üzerine Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı Mevkiinde bulunan köpeklerin yola ve uçuruma çok yakın olduğu ayrıca trafik kazası geçirme riski olduğu üzerine ekipçe yola çıktık. 2 genç yetişkin, 1 yaşlı köpek aldık. Ancak burada en mağdur olan anne ve yavrularıydı. Yavrular çok kötü bir ortamdaydı. Biz ekipçe yoğun bir çaba sonucu yavruları uçurumun kenarından aldık. Toplamda 5 yavru köpek ve annesi, ayrıca 2 genç yetişkin köpek ve bir yaşlı köpeğimizin bakımları burada yapıldı. Yaşlı köpeğimiz dışındaki diğer köpeklerin sahiplendirilmesi için 1 ay sonra herkes buraya gelip sahiplenebilir. Sağlık durumları, huzurları ve keyifleri yerinde.” şeklinde ifade etti.

……….…OOO…………..

SÜSLÜ KADINLAR’DAN

 FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Tarsus Süslü Kadınlar Bisiklet Topluluğu güzel bir etkinlik daha yaptı.

Topluluk  'bisiklet'in insanın-sosyal yaşamın üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekmek ve cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalık oluşturmak için Tarsus Yarenlik Alanı'nda 'Bisiklet Turu' düzenledi.

Grup adına Serpil Kara bir konuşma yaptı.

 'Bisiklet Turu'nun ardından Tarsus Kültür Parkı'nda RitimMor Grubu konser verdi. Halkın beğeni ve ilgisini çeken Tarsus Süslü Kadınlar Bisiklet Topluluğu'na başarılar dilerim.

Tarsus Yarenlik Alanı'nın müdavimi, bir dönem arabası da olmasına rağmen 60 küsür yıldır bisikletini tercih eden  Bisikletçi Yalçın Usta'yı Tarsus Süslü Kadınlar Bisiklet Topluluğu'nun programında fotoğrafladık.

 

……….…OOO…………..

TARSUS BORSA HEYETİ ROMANYA’DA 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Romanya temasları çerçevesinde Romanya-Bükreş’te Rumen firmaları ile yüz yüze ikili görüşmeler gerçekleştirdi. 

 

Tarsus Ticaret Borsası’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında yürütmekte olduğu “Tarsus Tarım Sektörünün İhracat Yönetimi ve Kapasitesinin Geliştirilmesi Kümelenme Projesi” çerçevesinde düzenlenen Romanya gezisine Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram, URGE Proje Koordinatörü Genel Sekreter Hasan Şanlı ve URGE Proje Yürütücüsü Pınar Alegöz  ev sahipliği yaparken, Ticaret Bakanlığından Proje gözlemcisi olarak Ticaret Uzmanı Koray Tunçel de heyette yer aldı. 

 

İkili görüşmelere Bükreş Ticaret Müşavirleri Sude Gürcan ve Mehmet Naci Akdoğan, ile Bükreş merkezli Türk İş Adamları Derneği (TİAD) Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Demirel de katıldı. 

 

Görüşmelere Aksim Ltd.Şti., Agrohopy Tarım Ürünleri, Arıdağ Tarım Nakliyat, Biberciler Ltd. Şti.Teke Tarımsal Ürünler, ALM Tarım, Güney Süt, Müsna Tarım,,Seçer Tarım Gıda, Aksim Tarım, Gönkar , Yarman International, Fikret Narenciye Ltd. Şti. , Yummy Meyve Suları A.Ş. , Hasagro Tarım Gıda, Tanla Gıda, Gönder Soğuk Hava Deposu firmaları katıldı. 

 

Türkiye’den gelen heyet, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programa da alınan özellikle tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, katma değerli ürünlerin desteklenmesi ve desteklerin en iyi şeklide kullanılacağı program kapsamında Balkanların en büyük yaş meyve,sebze ve gıda kompleksi olan Su market ziyareti ve ardından TİAD’ı ziyaret etti. 

 

Yapılan ikili görüşmelerde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Ticaret Uzmanı Koray Tunçel ile Bükreş Ticaret Müşavirlerinden Sude Gürcan ve Mehmet Naci Akdoğan’a plaket verdi.

 

…………….OOO……………..

- TARSUS YENİ ESNAF KEFALET

 KOOPERATİFİ, İLK 9 AYDA 898

ESNAFA KREDİ KULLANDIRDI 

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, 2023 yılının ilk 9 aylık döneminde şu ana kadar 898 esnafa kredi kullandırdıklarını söyledi. Başkan Aslan, Kooperatifin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.

 

Başkan Bektaş Aslan, Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin esnaflardan adlığı güçle her geçen dönem daha da büyüdüğüne dikkati çekerek, “Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak 2023 yılını gerçekten yoğun şekilde geçirmekteyiz. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 248 milyon olan palamsan durumumuz, 202 milyon 505 bin TL’lik artışla bugün itibariyle 450 milyon 505 bin TL’ye yükselmiştir. 2023 yılı Eylül ayı itibariyle 898 esnafımız 281 milyon TL tutarında kredi kullandı. Kredilerimiz şu an için açık ve şartları yerine getiren esnaflarımıza kredi kullandırılmaktadır” dedi.

 

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin üyeleri, yönetimi, çalışanları ve birlikte yol yürüdüğü kurumlarla emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Bektaş Aslan, “Kooperatifimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen yönetim, denetim yöneticilerimize ve yedek üyelerimize teşekkür ederim. Canla başla çalışan esnaflarımızın, emeğine yüreğine sağlık. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır.

 

Kooperatifimiz personelleri ve  Halkbank Yeşilyol Şubesi Müdiresi sn. Özlem Küçük ve ekibine, Hukuk Danışmanımız sn. Turgay Özek’e, Eksperimiz sn. Sema SOLAK’a, Genel Başkanımız sn. Abdülkadir Akgül ve sn. Bahri Şarlı’ya, sn. Halkbank Genel Müdürleri, Koordinasyon Müdürü sn. Mustafa Atlı’ya, sn. Ticaret Bakanı ve ekibine, Bölge Birlik Başkanımız sn. Muhammet Yalçın’a ve Bölge Birlik Yönetim, Denetim Kurulu Üyeleri ve Müdürlerine, Tarsus Kaymakamımız sn. Kadir Sertel Otcu’ya , güvenlik güçlerimize, sn. Belediye Başkanı ve meclis üyelerine, Tarsus’un tüm medya teşkilatına da teşekkür ederim.

 

Ayrıca Tarsus’ta görev yapan Oda Başkanları, yönetim ve denetim kurulu üyelerine, 

iyi ve kötü günde yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle her daim yanında olduğumuz, yanımızda olan ortaklarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar