Subscribe Us


20 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

20 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler günü Tarsus’ta da törenle kutlandı.

 Etkinlikler dün sabah   saat 09.00 da Atatürk anıtı önünde  başladı. Buradaki törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Jandarma komutanı binbaşı Mehmet Güler, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve diğer protokol mensupları katıldı.

Büyük önder , Başkomutan  Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik ünvanının” verildiği 

gün olan  19 Eylül proğramında Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu yapıldıktan sonra istiklal marşı okundu. Ardından  gün ile ilgili konuşmalar yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra Muharip Gaziler Derneğinden Necmettin Ünal ve bir öğrenci şiir okudu.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

Ardından program dahilinde etkinliklerde Gazilerimizle bir araya geldi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

 

…………OOO…………..

GAZİLER FİDAN DİKTİ

Tarsus’ta  Muharip Gaziler ve protokol mensupları Atatürk Çarşısı yanındaki parka geçerek burada düzenlenen kahvaltıya katıldılar, bilahare daha sonra günün anısına protokol mensupları fidan dikti.

İkinci kutlama Muharip Gaziler Derneğinde yapıldı. Kaymakam ve beraberindekiler Gaziler Derneğine giderek başkan Rasim Yuvarlakoğlu ile gazilerin gününü kutladılar.

Daha sonra Ulu Camide Şehitler ve gazilerden hayatını kaybetmiş olanlar için kuranı Kerim okunarak dualar edildi.

…………OOO…………..

AK PARTİDE HASAN PODAK  GÖREVİ BIRAKIYOR

Hasan Podak’ında süresi doldu ki, Ak parti genel merkez yöneticisi Bölge koordinatörü  Alim  Tunç dün Tarsus’a geldi.. Partililer huzurunda ilçe başkanı Hasan Podak’ın  görev süresinin dolduğu açıklandı. Yeni ilçe başkanı için 16 kişinin adı geçiyor. Bu 16 kişi için dün parti binasında temayül yoklaması yapıldı. Sonuç en kısa zamanda açıklanacak ve yeni ilçe başkanı belli olacak.

…………OOO…………..

PODAK “HERKESTEN

ALLAH RAZI OLSUN” DEDİ.

Ak Parti Tarsus ilçe başkanı Hasan Podak “3.5 yıldır görevdeyim. Partimizin oylarını artırdık. Her zaman partimin ve liderimizin emrindeyim. bugüne kadar  bize destek veren herkesten Allah razı olsun” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS ‘TA BİR TABAK

PAÇA 90 TL LDU                                                                                                                     

Tarsus’ta  paça ve çorba ücretleri zamlandı.

Buna göre bir tabak paça 90 TL oldu.

Tavuk çorbası 55 TL, mercimek çorbası

ise bundan böyle 45 TL den satılacak.

…………OOO…………..

TARSUS’TA BELEDİYE KREŞİ

SAYISI 10 OLDU

Tarsus Belediyesi, eylül ayında gerçekleştirilen açılışlarla yeni hizmetleri Tarsus’a kazandırıyor. Çocukların geleceğini inşa etmek amacıyla gelişimlerine tanıklık edecek uygun fiyatlı 2 kreşin daha açılışı gerçekleştirilerek toplamda 10 kreş Tarsusluların hizmetine sunuldu. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Kreşlerin çocuklarımız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şu an bile hala Cumhuriyet karşıtlarının olduğu bir ülkede çocuklarımızın Cumhuriyetçi, Atatürkçü ilkelerine sahip evlatların yetişmesi için bu kreşlerin yaşayarak öğrenilmesinin doğruluğu ortadadır” dedi

…………OOO…………..

 

ORMAN İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜ

Tarsus ‘ta orman işçisi Emirhan Ş.

iş kazası sonucu öldü

Em.Şimşek'in üzerine düşen tomruğun

 altında kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

 

……….…OOO…………..

SİLAHLA YARALAMA OLAYI

Tarsus’ta dün  meydana gelen 2 ayrı

olayda, 2 kişi silahla yaralandı.

 İlk olayda bir kişi tüfekle omuzundan

vurulurken, diğer olayda ise bir kişi yorgun

mermi düşmesi sonucu kalçasından yaralandı.

hastaneye kaldırıldı ve soruşturma devam ediyor.

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDUNUN

KUPADA RAKİBİ BELLİ OLDU

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. eleme

turu kura çekimi yapıldı.

Milli Takımlar Kamp ve Eğitim

Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekiminde

Tarsus’un rakibi Mehmet Akif Ersoy

Üniversitesi takımı oldu.

TİY bu maçı deplasmanda oynayacak.

Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) 14, TFF 3. Lig'den 48 takımın yer aldığı 1. eleme turunda karşılaşmalar, 26-28 Eylül tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak.Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Ali Düşmez, Türkiye Kupası'nın 62. kez düzenlendiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: "Bu turnuvada 150 takımımız var. Yani 81 ilde bu oyun oynanıyor. BAL takımlarının 1. Lig takımlarını elediği, TFF 3. Lig takımlarının üst turlara çıktığını hepimiz görüyoruz. Bunlar çok önemli. Futbolun dinamik yapısı ve heyecanı böylece artıyor. Şimdiye dek 16 farklı takım Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Bugün BAL'da oynayan Eskişehirspor da bu kupayı kazanan takımlardan. İlk ayaklarda Anadolu'nun gelişmekte olan illerinde bu maçların yayınlanması şehir ve futbol adına çok önemli."

……….…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU’NUN 3. MAÇI SAHASINDA

Tarsus İdman Yurdunun 3. maçı  olan Küçükçekmece Sinopspora bileniyor.TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu bu hafta sonunda ligdeki 3. maçını oynayacak.

İlk iki maçta bir galibiyet ve bir yenilgi alarak üç puan toplayan sarı lacivertli ekip bu hafta sonu Tarsus'ta Küçükçekmece Sinopsporu konuk  edecek. Maç Kocamaz stadında saat 15.30 da başlayacak.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar