Subscribe Us


23 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

23 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

AK PARTİDE  DEVİRTESLİM TÖRENİ YAPILDI

Ak Parti Tarsus ilçe başkanı Hasan Podak’ın görevinin sona ermesiyle yerine atanan İlker Uyar, görevi törenle teslim aldı.

İlker Uyar, Ankara’dan dönüşünde Tarsus ilçe binasına geldi. Burada kendisini partililer ve önceki başkan Hasan Podak karşıladı.  Davul zurna eşliğinde ve çiçeklerle karşılanan yeni başkan İlker Uyar’ı karşılamada ayrıca partililer kurban kestiler ve  yeni başkan dualar eşliğnide ilçe binasına çıktı.

Daha sonra ilçe başkanlık makamında devir teslim töreni yapıldı. Burada İlçe koordinatörü İhsan Akagündüz, önceki başkan Hasan Podak, Kadın kolları başkanı Gülşah Yurtoğlu ve gençlerle partililer huzurunda devir işlemi yapıldı.

Hasan Podak “Bu bir bayrak yarışıydı. Ben 3.5 yıla yakın görevde kaldım ve partimizin oylarını artırdık. Yine aynı yönetimde yer alan arkadaşım İlker Uyar, yeni ilçe başkanı olarak görevlendirildi. Kendisini kutluyorum ve bizimle birlikte çalıştığı dönemden elde ettiği tecrübelerle  başkan olarak da başarılı olacağına inanıyorum. Bizde dargınlık ve küslük olmaz. Biz genel merkezimizin ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.  22 yıldır ülkemizi başarıyla yöneten Erdoğan’a herkesin teşekkür borcu var. Bizde  Allah liderimizi başımızdan eksik etmesin diyerek hizmetleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

…………OOO…………..

 

İLKER UYAR’IN İDDİASI

Ak Parti Tarsus  yeni ilçe başkanı İlker Uyar, kendisinin Hasan Podak başkanlığındaki yönetimde görev alıp partisinin başarısı için çalıştığını söyledi. Uyar şunları dile getirdi:

“Ben siyasete Ak Partide başladım. Hasan başkanımın yönetiminde de görev aldım. Sizlere yabancı biri değilim. Partimizin bayrağını el birliği ile daha yukarılara çıkarıp yerel seçimlerde partimizin oylarını artırıp  yerel yönetimlerde başkanlığı Cumhur ittifakının adayına kazandırmak için çalışacağız. Şimdiden yerel seçimlere hazırlanırken, oluşturacağımız yeni yönetimimizle başarılı olacağız”

Konuşmalardan sonra yeni başkan İlker Uyar, görevi devreden Hasan Podak’a çiçek ve bir teşekkür plaketi verdi..

 

…………ooo…………..      

PERİHAN ÖZCAN VE      

ÖMER KURNAZ ADLARI YAŞATILACAK

Altaylılar mahallesinde yaptırılan yeni Semt Pazarına merhum muhtar Perihan Özcan adı verilecek. Cetveldeki kariyer merkezine ise TÜED eski başkanı merhum Ömer Kurnaz adı verilerek açılışı yapıldı...    

 

Tarsus’un çok önemli bir kent..

Bunu biz de söylüyoruz, bu kentin Belediye Başkanı Haluk  Bozdoğan’da..

Bozdoğan, bugünlerde birçok yeni hizmet biriminin açılışını yapıyor. Başkan Bozdoğan söylemlerinde  “Tarsus halkı olarak biz birbirimize yeteriz. Elimizde bütün imkânlarda var. Emin olun Türkiye’nin hiçbir belediyesinde 300’e yakın bu kadar açılış olmamıştır, daha fazlası olacak. Daha güzel yarınlar olacak. 400 bin nüfusu olan bir kentin artık il olmasını kimse önlemeyecek. Yarın havalimanımızda açılacak. Öyle bir kent yaratılıyor ki, size çok basit bir rakam söyleyeceğim.  Tarsus’ta kişi başına düşen gelir 31 bin 300 dolar. Mersin gibi bir yerin kişi başına düşen 9 bin 600 dolar. Aradaki farka bakın. Bu kentin ne kadar önemli ne kadar marka bir kent olmaya gittiğinin bir göstergesidir. Bir ilçe düşünün öyle bir kent ki lojistik bir kent, tarım kenti. Öyle bir kent ki sanayi kenti. Belki de elimizden aldıkları Mersin Tarsus Organize Sanayi’nin bile pergel yasasıyla Tarsus’a bağlanması sonucunda bu bahsettiğim rakamların daha çok yükseleceğini de göreceğiz.”  diyor.

xxx

PERİHAN HANIM

Başkanın açılışlarını yaptığı eserler içinde elbette hepsi değerli. Ancak iki noktaya değineceğim bugün.

Birincisi Altaylılar mahallesinde yaptırılan yeni Semt Pazarı..        

Tarsus’un kuzey kesiminde kalan Altaylılar mahallesinde geçen dönemki seçimlerde  muhtar olarak Perihan Hanım seçilmişti. Perihan Özcan görevde olduğu sürece mahallesinin eksikliklerinin giderilmesi için çok çalıştı. En büyük eksiklik mahallesinde bir semt pazarı olmayışı idi. Bunu defalarca belediye başkanına iletti.  Başkan  Haluk Bozdoğan da sonunda bu talebi yerine getirip  Altaylılar mahallesine bir semt pazarı yaptırdı. Pazar yeri 19 Eylül tarihinde düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Mahalleli rahat nefes aldı. Ancak Perihan hanım vefat ettiği için bu eseri göremedi.

Başkan Bozdoğan ise açılışta yaptığı konuşmada semt pazarına “Perihan Özcan Semt pazarı” adının verileceğini söyledi. Bu gerçekten iyi düşünülmüş bir isim ve  iyi yapılmış bir proje. Merhume muhtar Perihan hanım açılışını göremese de bu güzel eserde belediyemizin katkısı kadar Altaylılar mahallesi eski muhtarı Perihan hanımın da büyük emekleri var. Oraya Perihan Özcan adının verilecek olması beni ve Altaylılar mahallesi halkını çok mutlu etti.

ne diyelim..Perihan hanım adıyla yaşasın.

xx

ÖMER KURNAZ..

Yine son günlerde açılışı yapılan eserlerden birisine de Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube başkanı merhum Ömer Kurnaz adı verildi. Sağlığında Tarsus ve Tarsuslular için çok hizmet veren, Ankara’da genel merkezde görev alıp Tarsus’lulara Ankara’da bir dost kapısı açan Ömer Kurnaz abimizde kısa bir süre önce vefat edip aramızdan ayrılmıştı..

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus’a kazandırdığı yeni eserlerden çok önemli birine “Ömer Kurnaz” adını verdi.

Geçen Perşembe 21 Eylül tarihinde Tarsus’ta istihdamı destekleyecek Ömer Kurnaz Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi’nin açılışı vardı. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan İş arayan ve işvereni buluşturacak platform olan Ömer Kurnaz Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi, üniversite, işveren temsilcileri, odalar ve borsalar ile birlikte faaliyet alanını genişletecek. Kariyer merkezinde kariyer planlama, mesleki beceri eğitimleri, iş arayan işveren platformu, nitelik geliştirme eğitimleri, özgeçmiş hazırlama, kişisel gelişim atölyeleri, staj başvuru ve değerlendirme ve meslek edindirme kursları yer alıyor. Ayrıca kariyer merkezinde yapılacak olan iş geliştirme eğitimleri Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi, Tarsus Üniversitesi Kariyer Merkezi,  Halk Eğitim Merkezi, Ticaret ve Sanayi Odası kurum ve kuruluşlarla koordine gerçekleştirecek.

Bu güzel merkezde faaliyetlerin güzelliğinin yanı sıra, merkeze verilen Ömer kurnaz adı da gerçekten çok güzel düşünülmüştür. Tarsus’un sevdalılarından olup hayatını bu uğurda harcayan Ömer Kurnaz abimizin de adının yaşatılacak olması çok önemli.

Temennim, başkan Bozdoğan’ın Tarsus’la adı özdeşleşmiş olan bir Kurtuluş Türkgüven, bir Sayman Mutlu, bir  Sezgin Dayan, bir Hasan Ülkü gibi değerlerimizin de isimlerini bazı eserlere vererek yaşatmasıdır.

 

…………OOO…………..

TAKBAŞTA AÇILIŞ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın katılımıyla 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'da Belediye tarafından kentimize kazandırılan 6 SOSYAL TESİS, 2 GASİLHANE ve muhtar odaları açılışı yapılacak.

Basın mensuplarımız için 13.15'de eski adliye önünden araç kaldırılacaktır.  

Tarih: 23 Eylül 2023 Cumartesi

Saat: 14.00- Yer: Takbaş Mahallesi

 

…………OOO…………..

DEMİRKAPI- İŞ BANKASI KAVŞAĞI

ARASI BUGÜN KAPATILDI

Mersin Büyükşehir belediyesinin Tarsus kent merkezinde yaptığı yenileme ve kenti güzelleştirme çalışmaları kapsamında ikinci durak Demirkapıdan İş Bankası kavşağına kadar olan bölüm dün gece  kapatıldı.

 Bu bölgede   elektrik direklerinin telleri yer altına alınacak. Kaldırım ve asfalt yenilemesi yapılacak. Çalışmaların 1-2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi. Yalnız bu çalışmalar sırasında trafik yine allak bullak olacak.

……….…OOO…………..

BAŞKAN SEÇER, ‘ARABASIZ GÜN ETKİNLİĞİ’NDE ÇEVRE FARKINDALIĞI İÇİN VATANDAŞLARLA YÜRÜDÜ

  

“BİSİKLET YOLU YAPIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Arabasız Gün Etkinliği’ne katıldı. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Kushimoto Sokağı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, sokak boyunca yürüyerek çevre farkındalığı yarattı.

 

Başkan Seçer, arabalar dışında çevreci ulaşım yollarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Hep; ‘Spor yapalım, sağlıklı yaşayalım’ diyoruz. Bunun en kısa ve kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet yollarının mesafesini artırdıklarını söyleyen Seçer, 125 kilometre yeni bisiklet yolu yaptıklarını kaydederek, şu anda da 275 kilometre bisiklet yolu yapımını planladıklarını belirti.

  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Arabasız Gün Etkinliği’ne katıldı. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Kushimoto Sokağı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, sokak boyunca yürüyerek çevre farkındalığı yarattı. Etkinlikte ayrıca, bisikletliler de bisikletli ulaşıma dikkat çekti.

 

Yenişehir ilçesinde bulunan Kushimoto Sokağı’nda motorlu araç trafiğine kapalı bir şekilde gerçekleştirilen etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve bürokratları, bisiklet toplulukları ve vatandaşlar katıldı.

 

Seçer: “Sağlıklı yaşamanın en kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak”

 

Başkan Seçer, arabalar dışında çevreci ulaşım yollarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Hem sera gazı emisyonu hem bisiklet kullanarak insan sağlığının ve formunun korunması için son derece önemli. Hep; ‘Spor yapalım, sağlıklı yaşayalım’ diyoruz. Bunun en kısa ve kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak” dedi.

 ……….…OOO…………..

EBABİL KUŞU TARSUSTA

TEDAVİ EDİLECEK

Dün Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde bitkin halde bulunan ebabil yavrusu, tedavi edilmek üzere  Tarsusta koruma altına alındı. Bir taksi sürücüsü tarafından bulunan yavru kuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından korumaya alındı. Yavru kuş, Tarsus Doğa Parkı'nda tedavi edildikten sonra doğaya salınacak.

……….…OOO…………..

ÖMER KURNAZ KARİYER VE İŞ

GELİŞTİRME MERKEZİ’NİN AÇILIŞI

Merhum Ömer Kurnaz Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi’nin açılışını yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi.

Tarsus Belediyesi kenti ileriye taşıyacak açılışlara imza atmaya devam ediyor. Kentte istihdamı desteklemek; işverenlere, öğrencilere, iş arayanlara profesyonel rehberlik hizmeti verilmesi için kurduğu Ömer Kurnaz Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi’nin açılışını yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi.

Tarsus’ta istihdamı destekleyecek Ömer Kurnaz Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan her gün bir yeni açılışı kente kazandırıyor.İş arayan ve işvereni buluşturacak platform olan Ömer Kurnaz Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi, üniversite, işveren temsilcileri, odalar ve borsalar ile birlikte faaliyet alanını genişletecek. Kariyer merkezinde kariyer planlama, mesleki beceri eğitimleri, iş arayan işveren platformu, nitelik geliştirme eğitimleri, özgeçmiş hazırlama, kişisel gelişim atölyeleri, staj başvuru ve değerlendirme ve meslek edindirme kursları yer alıyor.

Ayrıca kariyer merkezinde yapılacak olan iş geliştirme eğitimleri Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi, Tarsus Üniversitesi Kariyer Merkezi,  Halk Eğitim Merkezi, Ticaret ve Sanayi Odası kurum ve kuruluşlarla koordine gerçekleştirecek.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU,

 BUGÜN 3. MAÇA HAZIR

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu ligdeki 3. maçını bugün yapacak. Kocamaz tesislerindeki müsabakada TİY, İstanbul Küçükçekmece Sinopspor takımını konuk edecek. Bu müsabaka saat 15.30 da başlayacak.    

……….…OOO…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar