Subscribe Us


24 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 24 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

BOZDOĞAN: KÖYLERİMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRIYORUZ!

Tarsus'ta Dün; 6 Sosyal Tesis, 2 Gasilhane ve Muhtar Odası açılışı yapıldı .
​​​​​​​Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Tarsus'umuzun kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, şehir merkezinden köylere kadar tüm mahallelerimize hizmet götürme çabamız sürüyor.
Sosyal donatılar kazandırdığımız köylerimizde dün; 6 Sosyal Tesis, 2 Gasilhane ve Muhtar Odasını toplu açılışımızla halkımızın hizmetine sunduk.’’ Dedi.

…………OOO…………..

BOZDOĞAN CHP İL KONGRESİNDE

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan dün  katılımıyla 38. Mersin Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Bozdoğan ‘’CHP Grup Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla 38. Mersin Olağan İl Kongresi'ne katıldık. İl Başkanı seçilen Koral Ömür ve yönetimine başarılar diliyorum.

Aydınlık ve güzel yarınlar için hep birlikte çalışarak halkımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

…………OOO…………..

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ OLAN YANGINDA 6 EV ZARAR GÖRDÜ.

Çamlıyayla'da çıkan yangında 6 ev zarar gördü

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde Sebil Mahallesi'nde çıkan yangında 6 ev zarar gördü.

Alınan bilgiye göre Sebil merkezde bulunan H.A.'a ait evde sabah saatlerinde yangın çıktı. Eski yapı evde çıkan yangın yakın mesafede bulunan diğer evlere de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Yangının çıktığı H.A.'ya ait evde büyük zarar meydana gelirken, A.A., L.T., M.K., H.İ., ve A.T.'ye ait evlerde de zarar meydana geldi..

Yangın esnasında evde olmayan Alican Akkuyu yaptığı açıklamada, "yangın ihbarını aldığımızda biz tarsus'taydık düğün için gitmiştik sabah yangın haberini verince evimizin olduğu yere geldik işte gördüğünüz gibi burada 4 tane binada 6 7 ailenin oturduğu evler zarar gördü kullanılamaz hale geldi ben jandarmaya da kundaklama şüphesiyle bilgi verdim şikayetçiyim dedi.

Jandarma olayla ilgili daha öncede mahallede tahribat yapan Ali g isimli şahısla araştırma yapıyor

…………OOO…………..

CEVİZ TOPLAYAN ŞAHIS AĞAÇTAN DÜŞTÜ.

Çamlıyayla ilçesinde meydana gelen olayda Komşuları tarafından 112 ye haber verilerek hastaneye kaldırılan yaşlı adamın sağlık durumuyla ilgili tedavisi devam ediyor.

…………OOO…………..

ARSLAN “TARSUS’A HİZMET

 İÇİN GÖREVE HAZIRIM”

Gençliği kadar siyasi ve kentsel tercübesiyle Tarsus'ta her yerde adından bahsettiren MHP Tarsus Belediye başkan aday adayı Tolga Arslan “Tarsus’a hizmet için göreve hazırım” dedi.

MEDYAD’ı ziyaret ederek başkan Okan Çalışkan, gazeteciler Ferhat Günaştı, Yakup Boncuk ve Hakkı Genç ile görüşen Tolga Arslan “Daha önceden Ülkü Ocaklarında yetişmiş, eğitimi sonrasında bazı üniversitelerde hocalık yapmış , belediyecilik tecrübesi olan bir kardeşiniz olarak artık belediye başkanı olarak da yaşadığımız kente ve insanlarına hizmet etmek istiyorum. Kırsal kesimler dahil kentimizde her yeri ve her kuruluşu, her insanımızı ziyaret edip ellerini sıkıyor, görüşlerini alıyorum. Allahın izniyle önce aday olmak, sonrada Tarsus’un belediye başkanı seçilmek için çalışmalara devam ediyorum. Ben kentimi ve bu kentte yaşayan insanları seviyorum” dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS AŞÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI

 MUSA GÜVENÇLİ, BELEDİYEDE

Mersin Tarsus Aşçılar Derneği Başkanı Musa Güvençli, Belediyeyi ziyaret etti.

Çukurova Bölgesi’nin gastronomi çalışmalarını gerçekleştiren; Mersin Tarsus Aşçılar Derneği Başkanı Musa Güvençli, Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Kadın Kolları Başkanı Şerife Karakuş ve dernek üyelerini kurumumuzda ağırladık.

Kendilerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNİN ACI GÜNÜ

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz Saha Sorumlusu Berkan Ender’in kıymetli ablası Leman Ender’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.

 

…………OOO…………..

TİY EMNİYETE

ZİYARETTE BULUNDU

TİY Yönetim Kurulu Başkanı Cem KAVALCI, Yönetim Kurulu Üyeleri Yakup ERYİĞİT, Zülfikar POLAT, Muhammet TUTUK ve Mehmet ERYİĞİT bugün Tarsus İlçe Emniyet Müdürümüz sayın İhsan YALÇINKAYA’yı ziyaret etmişlerdir.

Kıymetli Emniyet Müdürümüz sayın İhsan YALÇINKAYA’ya misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyoruz.

 

…………OOO…………..

KAÇAK GÖÇMEN OLAYI

31 şahsın kaçak yollarla deniz yolu üzerinden Kıbrıs’a oradan da Avrupa ülkelerine gideceği ihbarı üzerine Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Yenişehir Eğriçam mahallesinde bir oto yıkama dükkanının küçük bir odasında 31 kaçak göçmen  ve İş yeri sahibi olan organizatör de yakalandı.

İş yerinde şişme deniz botu can yelekleri bulundu. 31 şahıs gözaltına alınarak işlemleri için Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.Yakalanan kaçak göçmenler gerekli işlemlerin ardından sınır dışı edilecek.

 

 

…………OOO…………..

DEMİRKAPI- İŞ BANKASI KAVŞAĞI

ARASI BUGÜN KAPATILDI

Mersin Büyükşehir belediyesinin Tarsus kent merkezinde yaptığı yenileme ve kenti güzelleştirme çalışmaları kapsamında ikinci durak Demirkapıdan İş Bankası kavşağına kadar olan bölüm dün gece  kapatıldı.

 Bu bölgede   elektrik direklerinin telleri yer altına alınacak. Kaldırım ve asfalt yenilemesi yapılacak. Çalışmaların 1-2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi. Yalnız bu çalışmalar sırasında trafik yine allak bullak olacak.

……….…OOO…………..

 “TARSUS DAHİL BİSİKLET YOLU

YAPIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Arabasız Gün Etkinliği’ne katıldı. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Kushimoto Sokağı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, sokak boyunca yürüyerek çevre farkındalığı yarattı.

 

Başkan Seçer, arabalar dışında çevreci ulaşım yollarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Hep; ‘Spor yapalım, sağlıklı yaşayalım’ diyoruz. Bunun en kısa ve kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet yollarının mesafesini artırdıklarını söyleyen Seçer, 125 kilometre yeni bisiklet yolu yaptıklarını kaydederek, şu anda da 275 kilometre bisiklet yolu yapımını planladıklarını belirti.

  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Arabasız Gün Etkinliği’ne katıldı. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Kushimoto Sokağı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, sokak boyunca yürüyerek çevre farkındalığı yarattı. Etkinlikte ayrıca, bisikletliler de bisikletli ulaşıma dikkat çekti.

 

Yenişehir ilçesinde bulunan Kushimoto Sokağı’nda motorlu araç trafiğine kapalı bir şekilde gerçekleştirilen etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve bürokratları, bisiklet toplulukları ve vatandaşlar katıldı.

 

Seçer: “Sağlıklı yaşamanın en kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak”

 

Başkan Seçer, arabalar dışında çevreci ulaşım yollarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Hem sera gazı emisyonu hem bisiklet kullanarak insan sağlığının ve formunun korunması için son derece önemli. Hep; ‘Spor yapalım, sağlıklı yaşayalım’ diyoruz. Bunun en kısa ve kestirme yolu bir bisiklet sahibi olup Mersin’de yaşamak” dedi.

 ……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU.1

 K.Ç SİNOPSPOR: 4

Tarsus İdman Yurdu kendi evinde oynadığı ligin 3. maçında şok bir yenilgi aldı. Kaleci İlksen Kuttekin ve TİY için trajik bir maç izledik. Maçın 10. dakikasında İlksen'in önde olmasından yararlanan Doğancan Aynacı takımını 70 metreden attığı golle 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra motivasyonu düşen ve 80. dakikadan sonra zamanlama hataları yapan İlksen maçı ağlayarak bitirdi. Sanırım bu 90 dakika İlksen'in unutmak isteyeceği kötü bir anı olarak hafızasında kalacak.

İlk yarıda Sinopspor kalecisi Fatih 3 kritik kurtarışa imza attı. Maçın 15. dakikasında son adam pozisyonunda olan Koray, Metehan Kavalcı'ya faul yapınca takımını sahada 10 kişi bıraktı.

75 dakika sahada 10 kişi mücadele eden Küçükçekmece Sinopspor akılcı bir futbolla son 10 dakikada hatalardan kaynaklanan 3 gol daha buldu. Dk 80 Doğacan Diker, Dk 90 Enes İslam İlkin, 90+2 Sarp Ekinci. Maçın son uzatma dakikasında kazanılan penaltıyı Metehan Kavalcı gole çevirince maç 1-4 sonuçlandı.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar