Subscribe Us


26 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

26 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUSLU ŞAİRİN KARDEŞİ VEFAT ETTİ

Tarsuslu merhum Ünlü  şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın kardeşi vefat etti. Tarsuslu akrabası Hikmet Oğuzcan, paylaşımında “Şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan’ın  İstanbul’da yaşayan kardeşi Kahraman Oğuzcan dün vefat etti. “ dedi.

Bizde  merhuma Allah rahmet eylesin diyoruz.

…………OOO…………..

TARSUS ESKİ MÜFTÜSÜ REMZİ

YAVUZ’UN GELİNİ VEFAT ETTİ

Tarsus eski Müftülerinden  Remzi Yavuz hocanın gelini vefat etti.

Altaylılar mahallesinde ikamet eden Mehmet  Hakan Yavuz’un eşi Seda Yavuz yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak 25 Eylül günü vefat etti. cenazesi bugün (26 Eylülde) Tarsus şehir mezarlığında kılınacak cenaze namazının ardından  aynı yerde toprağa verilecek. Allah rahmet eylesin.

…………OOO…………..

HASAN PODAK , AK PARTİDEN

TARSUS BELEDİYE BAŞKAN A.ADAYI

Ak Partili Hasan Podak “Partililer bana neden Tarsus ilçe başkanlığından istifa ettiğimi soruyor. Ben partime her zaman hizmet ettim. Şimdi belediye başkan adayı olmak için istifa ettim” dedi.

Podak “Ak Partide gerekirse bundan sonra mahalle temsilcisi olarak da hizmet ederim. Ancak yeni dönemde belediye başkan aday adayı olacağım için görevi yeni arkadaşlarıma devretmek için istifa ettim. Cumhur ittifakında Tarsus Belediye Başkan adaylığı  Ak Partiye verilirse ben aday adayıyım. Eğer MHP’ye başkanlık  için adaylık  hakkı verilirse yine gösterilecek adayın belediyeyi kazanması için canla başla çalışırım. Ben bu davanın adamıyım ve yerel seçimleri  Cumhur ittifakının adayının kazanması için sonuna kadar çalışırım” dedi.

…………ooo…………..      

TÜRKİYE’DE EŞİ OLMAYAN İŞ GÜVENLİĞİ

SAĞLIK YERLEŞKESİ TARSUS’TA

HİZMETE AÇILACAK

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Bugün ne dünyada, ne Türkiyede olmayan bir iş

sağlığı, iş güvenliği sağlık yerleşkesi Allah izin verirse 27 Aralıkta açılacak. Bu kentin

meydanları yoktu. Tarihi kent meydanı açılacak. Hani derlerdi ya Tarsusta kent meydanı yok.

Hepinizin bildiği bir olay vardı Tarsus. İşte efendim hızlı tren projesinde ikiye bölünecek.

Geldiğimiz günden beri çalıştık. Kendi paramızla sondajlar yaptırdık Drone çekimleri

yaptırdık. Önce götürdük alttan geçme projesini. En sonunda ilk yaptığımız proje kabul edildi.

Tarsusta tren yolu alttan geçiyor, ikiye bölünmüyor. 122 dönüm yeşil alan Tarsusluların

hizmetine sunulacak. Bu bisiklet yoludur, yürüme yoludur, bu yeşil alanların nefes almak için

ne kadar önemli olduğunu hepiniz bilirsiniz.” şeklinde konuştu.

 

…………OOO…………..

DEMİRKAPI- İŞ BANKASI KAVŞAĞI

KAPATILINCA TRAFİK ALLAK BULLAK OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus kent merkezinde yaptığı yenileme ve kenti güzelleştirme çalışmaları  birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Yenileme kapsamında geçen ay Demirkapı-Tarsus-Yeni kaymakamlık arası yenilendi. Burada çalışmalar 1 ayda bitecek denildi. Ancak bir ayın üzerine 3 hafta geçti ve yol açıldı. Ancak yolun halen aydınlatması yapılmadı.

Bu arada yine aynı güzergah üzerinde  ikinci durak Demirkapı’dan İş Bankası kavşağına kadar olan bölüm 23 Eylül gecesi araç trafiğine   kapatıldı.

 Bu bölgede   elektrik direklerinin telleri yer altına alınacak. Kaldırım ve asfalt yenilemesi yapılacak. Çalışmaların 1-2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi. Yalnız bu çalışmalar sırasında trafik yine allak bullak olmaya başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus kent merkezinde yaptığı yenileme ve kenti güzelleştirme çalışmaları   özellikle trafiği felce uğrattı. Bunun yanı sıra bölgedeki esnaflar  iş yapamaz hale geldi. Öyle ki, bazı esnaflar siftah  etmeden dükkanlarını kapattığı oluyor.

Şimdi ister istemez insanın aklına değişik sorular geliyor.

Birincisi bu  yenileme çalışmaları 4.5yıldır yapılmadı da şimdi neden aniden yapılıyor?

İkincisi bu yollar zaten sağlam, tek yapılan elektrik tellerinin yer altına alınması. Bu doğru bir karar, ancak tüm yolu ve kaldırımları yenilemek neyin nesi? Hem israf hem zaman kaybı , hem de insanlara  eziyettir. Öyleki bu durumdan dolmuşçusu da, yaya gideni de o öblgedeki tüm esnaflarda zarar gördü ve  asabileşti.

Üçüncüsü ise, bu  ana caddeler yenilenecekse,Yenimahalle Cetvel Mavu Bulvardaki sistem neden uygulanmadı. Orada  ırmağın bir kenarı önce tadilata alındı, diğer yoldan Geçiş verildi. Sonra tersi yapılarak trafik aksamadan uyulama yapıldı..

Dördüncüsü ise  bu kentin birçok mahalle ve caddesinde kaldırımlar ve yollar bozuk iken neden sapasağlam yolu ve kaldırımı olan  Adana ve Mersin caddelerinden tadilata başlandı?

Beşincisi, yaz ayında okullar kapandığı anda bu işlemler neden yapılmadı da, tam okulların  açılacağı döneme denk geldi.

Altıncısı ise parça parça yapılacak tadilat işlemlerinin bir ayda bitirilmesi planlanırken,  3 hafta gecikmeli biten caddelerde bulunan insanlar süre uzadığı için sinir harbi yaşadı, maddi zarara uğradı.

Bu esnaflar zaten zor durumda,  sigorta ve Bağ-Kur borçları varken, şimdi 2 aylık zararını kim karşılayacak?

Bu soruları uzatmak mümkün.

4.5 yıldır iyi çalışan Vahap Seçer ve ekibinin son 2 aydır yaptığı hatalı uygulama ne yazık ki insanları tedirgin etti ve önceki hizmetlerin üstüne tuz biber ekti.

Bunlar benim ve vatandaşların görüşü.

Alkışa sevinenler, eleştirilere de kulak vermeli..

Yazılanlara kimse kızmamalı.

……….…OOO…………..

TARSUS HALK KÜTÜPHANESİNİN YENİ

MÜDÜRÜNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Tarsus Halk kütüphanesine atanan ve göreve başlayan yeni müdür Ozan Kaban’a hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor.

Tarsus Müze müdürü Doğukan Alper, yeni kütüphane müdürü Ozan Kaban’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ozan Kaban, Şanlıurfa ile Viranşehir ilçe Halk Kütüphanesinden Tarsus’a atanmıştı. Önceki müdür İbrahim  Kaçıra ise emekli olduğu için bir süredir Tarsus Halk Kütüphanesi müdürlüğü boştu.

Yeni müdür Ozan Kaban’a bizde hoş geldin der görevinde başarılar dileriz.

……….…OOO…………..

MERSİN GENELİ HAFTANIN

ÖĞRETMENİ YENİDEN TESBİT EDİLİYOR

İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, her hafta yürüttükleri başarılı ve örnek nitelikteki çalışmalarla görev yaptıkları ilçelerince belirlenen haftanın başarılı öğretmenini makamında ağırlamaya devam ediyor.

Alanında oluşturduğu fark, eğitime sunduğu katkılar ve başarılı çalışmaları ile bu haftanın öğretmeni olan Yenişehir Şehit Kübra Doğanay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Sayın Hayriye ASLAN,  İl Millî Eğitim Müdürü Adem KOCA'nın misafiri oldu.
 Adem KOCA, "Eğitim birçok ayağı olan çok bileşenli bir sistem. Öğretmenlerimiz bu zorlu ve karmaşık süreci en etkili şekilde yürütmekle mükelleftir. Sadece sınıf içinde değil, okul dışı ortamlarda da yürüttüğü başarılı çalışmalar ve projelerden ötürü eğitime, evlatlarımıza katkı sunan meslektaşımı en kalbi duygularla tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğrencileri için şevkle çalışan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNİN U HAFTA

YAPACAĞI AÇILIŞLAR ERTELENDİ

Tarsus Belediyesinin kentimiz ve mahallelerinde (köyler dahil) yaptırdığı hizmet birimlerinin  bu haftaki açılışları ileri bir tarihe ertelendi.

Geçen hafta birçok hizmet birimini hizmete açan başkan Haluk Bozdoğan bazı edenlerden dolayı bu haftaki açılışları erteledi. Açılacak tesisler içinde yeni ekmek fabrikası da bulunuyor. Kemalpaşa mahallesinde yapımı tamamlanan 2. ekmek fabrikasında günde 80 bin adet ekmek üretimi planlanıyor. Başkan Bozdoğan yeni ekmek fabrikasının hizmete girmesiyle köylerin tamamına ekmek gönderilebileceğini söyledi.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA YENİ HOCA

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu  hoca arıyor. Sarı lacivertli ekip İbrahim İnan hoca ile karşılıklı görüşüp sözleşmesini feshetti.Yerine geçici olarak yardımcı antrenör  Mahmut Metin getirildi. Mahmut Metin hocanın Ziraat Türkiye kupa maçında ve sonraki birkaç hafta takımın  başında olacağı, yeni hoca bulununcaya kadar takımı çalıştıracağı kaydedildi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN BURDUR’A GİDİYOR

Tarsus İdman Yurdu  Ziraat Türkiye kupası maçı için hazır. Sarı lacivertliler yarın Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi takımı ile karşılaşacak. 3. ligde yer alan iki ekibin mücadelesi tek maç eleme usulü oynanacak. Tarsus İdman Yurduna başarılar diliyoruz.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar