Subscribe Us


3 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

T.C. TARSUS BELEDİYESİNDEN

İNSANİ YARDIM KONUSUNDA AÇIKLAMA

Tarsus Belediyesi ‘’Basına ve Kamuoyuna,

01.09.2023 tarihi itibariyle yerel basında gündeme gelen "İnsani Yardım" konulu iddialar kurumumuzca dikkate alınmış olup, yardım sevkiyatlarında ihmale neden olabilecek her türlü olay; iddialarda ismi geçen tüm personel ve yetkililer hakkında gerekli inceleme ve soruşturmalar idari ve de hukuki düzeyde başlatılmıştır.’’ Dedi.

Soruşturma ve incelemelerin sonuçlanması akabinde Tarsus Belediyesi resmi hesaplarından gerekli açıklamalar halkımızla paylaşılacaktır.

T.C. TARSUS BELEDİYESİ

…………..ooo………….

MERSİN BÜYÜKŞEHİR

BELEDİYESİ’NİN SPORDA JESTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spora desteği. Belediye ekipleri bugün  saat 21.00 de Tarsus Kültür parkta dev ekran koyarak Voleybol Kadın A  milli takımımızın final maçını ücretsiz izlettirecek. Ayrıca Yenişehir Marinada da saat 21.00 de Mersinliler maçı izleyebilecek.

 

…………..ooo………….

BÜYÜKŞEHİR’İN YURTLARI

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİ BEKLİYOR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yükseköğrenim Yurtları için ön kayıtlar başladı. Mersin merkezde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için ön kayıtlar 28 Ağustos’ta başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek olan ön kayıt başvuruları mersin.bel.tr adresinde yer alan ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin Mersin mobil uygulamasında bulunan ‘Başvurular’ kısmından online yapılabilecek. Başvuru sonucunda yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler aranarak bilgi verilecek.

  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak Mersin merkezde hizmet veren Erkek Öğrenci Yurdu ile Gülnar’da bulunan Özel Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Erkek Konuk Evi için ön kayıtlar başladı. 28 Ağustos’ta başlayan ön kayıtlar için son başvuru tarihi 8 Eylül.

 

Kimler başvurabilir?

Öğrenciler, başvurularını Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mersin.bel.tr sayfasında yer alan ‘Duyurular’ kısmından ve Teksin Mersin mobil uygulamasında bulunan ‘Başvurular’ kısmından online yapabilecek.

 

Yurtlara; T.C. vatandaşı olanlar, öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumu Mersin il sınırları içinde olanlar, devlet üniversitesinde veya yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olanlar, taksirli suçlar hariç yüz kızartıcı suç işlediğine dair adli sicil/arşiv kaydı bulunmayanlar, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh sağlığı sorunu ve/veya bulaşıcı hastalığı olmayanlar ve daha önce kaldığı yurtlarda disiplin suçu işlememiş olanlar başvurabiliyor.

 

Ön kayıt için istenen belgeler; YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi, Anne ve Babanın Gelir Durum Belgesi (Maaş Bordrosu, E-Devlet Barkodlu Son 6 Aya Ait Hizmet Dökümü, Vergi Levhası vb.) Adli Sicil Kaydı, Engelli Bulunanlar için Engelli Raporu (Engelli Olduğunu Beyan Eden Öğrenciler için Tam Teşekküllü Hastaneden Alınan Engelli Raporu), Şehit ve Gazi Yakınları için Şehadet veya Gazi Belgesi.

 

Merkezde en uygun yurt

Merkezde bulunan Erkek Öğrenci Yurdu, 120 kişilik kapasiteye sahip ve odalar 4’er kişilik olarak düzenlendi. Özel gereksinimli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde, 1’er kişilik 5 adet engelsiz odanın bulunduğu yurt, aylık 1440 liraya öğrencilere hizmet verecek.

 

Işık: “Özel yurtlar ve ev kiralarıyla kıyaslanacak olursa, fiyatlarımız çok makul”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Emrah Ayhan Işık, yurdun genel özelliklerini anlatarak, “Yurdumuz 120 kişi kapasiteli. Gıda mühendisleri kontrolünde kahvaltı ve akşam yemeği sunuluyor. Her odamızda banyo-tuvalet ve 24 saat sıcak su mevcut. Yurt bünyesinde ayrıca eğlence, dinlenme ve ders çalışma odaları bulunuyor. Odalarda her öğrenci için çalışma masaları da var” dedi.

 

Öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin özel yurt ve ev kirası fiyatları olduğunu kaydeden Işık, bu noktada öğrencilere destek olmak istediklerini belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kazanç amacı gütmüyoruz. Özel yurtlar ve ev kiralarıyla kıyaslanacak olursa, fiyatlarımız çok makul. Aylık 1440 lira ve bu fiyatın içinde elektrik, su, internet, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği mevcut. Kayıtlarımız 28 Ağustos’ta başladı ve 8 Eylül’e kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

 

 

…………..ooo………….

TİY HAZIRLIK MAÇI DUYURUSU!

Tarsus İdman Yurdu - Erdemli Belediyespor ile bugün saat 16.00da Burhanettin Kocamaz Stadyumunda bir maç yapacak.

Başkan Cem Kavalcı ‘’Kıymetli Tarsus İdman Yurdu Ailesi, bu pazar saat 16:00’da oynayacağımız Erdemli Belediyespor maçını Burhanettin Kocamaz Stadyumu’ndan ücretsiz şekilde izleyebilirsiniz. Tüm taraftarlarımızı ve Tarsus halkını bekliyoruz’’ dedi.

…………..ooo………….

TARSUS'TA  1 EYLÜL DÜNYA

BARIŞ GÜNÜ 9 EYLÜL’DE KUTLANACAK

1 Eylül Dünya Barış günü münasebetiyle yurdun dört bir yanında etkinlikler yapıldı. Barış kenti olarak bilinen Tarsus Yenice mahallesinde de  belediye tarafından 9 Eylülde bir kutlama yapılacak.

…………OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN

“BU KENT İL OLACAK, EL

BİRLİĞİYLE OLACAK”

Tarsus mutlaka il olacak diyerek sözlerine devam eden Başkan Haluk Bozdoğan, “Strateji planında altı tane kreş yapacağız demişiz. Bu ay açacaklarımız ile de bu sayı on bire ulaşıyor. Sonuçta yirmiye kadar kreşler yapılacak. Altı diye verdiğimiz rakam şu an beş fazlası. Yarın on beş fazlası olacak. Ekmek fabrikasını yazmışız. Çalışmalar devam ediyor. Tarımda devrim niteliğinde ciddi çalışmalar yapıldı. Düşünebiliyor musunuz? Bir belediye artık yüz dönümlük hidrofobi serayı yapıyor. Karma tarımına varıncaya kadar ve özellikle de son gelen cam sanayinin hem cam üretim aynı zamanda da ambalaj üniteleriyle birlikte düşündüğünüz zaman yaklaşık on beş bin insana, işsiz insanımıza istihdam sağlayacak ciddi bir proje. Ve bu da önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. En büyük yalnızlığı çektiğim tren yolunun yer altına indirilmesi için verilen çaba da yanımda kimseyi bulamadığımda çok zoruma gitmişti. Çünkü miting alanlarında çoğu gördüğüm yüzler, hatırladığım, bildiğim dostlarıma, hep söylediğim bir şey vardı. Bu kentte tren yolu mutlaka aşağı inmek zorunda. Bu kenti ikiye böldürmeyeceğiz. Cesedimizi çiğnerler ama biz bunları yaptırmayacağız dedik. Kendi paralarımızla projeleri yaptık, sondajları yaptık, drone çekimlerini yaptık, viyadük çalışmalarını yaptık. Emin olun sürekli olarak Altyapı Ulaştırma Müdürlüğünün kapısını aşındırdık. Sonuç mecliste bile bombalar patlar dedikleri projede şu an tren yolu aşağıdan geçiyor. Emin olun bunun gururu hepimize yeter ama asıl, asıl önemli olan Tarsuslu hemşehrilerimle en çok paylaşmayı istediğim; bu kentin il olması ve sahil kent projesinde yepyeni bir Tarsus'un ortaya çıkması”. ifadelerini kullandı.

 

…………..ooo………….

ÇAMLIYAYLA’DA KALE

MAHALLESİNDE ŞENLİK

MersinBüyükşehirBelediyesinin

Çamlıyayla’da Kale Mahallesinde

"Köy Bizim, Şenlik Bizim!" Çocuk Şenliği yapıldı.

 Çamlıyayla-Kale –Atatürk ilkokulu önünde

Yapılan etkinlik büyük ilgi gördü.

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN ‘’BEN HALKIN

DUASINI ALIYORUM’’

Tarsus  Belediye Başkan Haluk Bozdoğan, Bozdoğan, göreve geldiği bin 600 günde ilçede birçok çalışma yaptıklarını belirterek, "Ben halkımın duasını alıyorum, halkımıza, Tarsusumuz'a her zaman hizmet anlamında en iyisini yapacağım’’ dedi.

……….…OOO…………..

TARSUS BOZTEPEDE KAZA

 TARSUS-HABER- Tarsus- Boztepe yaylasında kaza. 1 yaralı.

10  LU 280 plakalı oto, elektrik direğine çarptı. Olayda 1 kişi yaralandı. Yaralıya ilk kurtarma müdahalesini Mersin BŞB itfaiye ekibi yaptı.

……….…OOO…………..

TİY GELECEK CUMARTESİ

İLK MAÇA ÇIKACAK

TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk hafta maçı

9 Eylül 2023 cumartesi günü  başlıyor.

TİY,  Kayseri Talasgücü Belediyespor’u

 konuk edecek.

Takımımız ilk maçın oynanacağı güne kadar elinden gelenin fazlasını yaparak hazır şekilde o gün sahada olacak.

TİY bu sezon maçlarını Kırklarsırtı’ndaki  Burhanettin Kocamaz Stadyumu’nda oynayacak. Başkan Cem Kavalcı “Stadda  tek bir boş koltuk bırakmadan doldurmanız ve maçın başından sonuna kadar takımımızı desteklemenizi istiyoruz” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grup Fikstürümüz;

1. Hafta -9 Eylül 2023. C. tesi - Talasgücü Belediyespor

2. Hafta - 52 Orduspor FK (D)

3. Hafta - Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü

4. Hafta - Artvin Hopaspor (D)

5. Hafta - Malatya Arguvan Spor Kulübü

6. Hafta - BAY

7. Hafta - Mardin 1969 Spor (D)

8. Hafta - Ayvalıkgücü Belediye Spor

9. Hafta - Gümüşhane Sportif  Faaliyetler A.Ş. (D)

10. Hafta - Aliağa Futbol A.Ş.

11. Hafta - Kırıkkale Büyük Anadolu Spor (D)

12. Hafta - Kepez Belediye Spor

13. Hafta - Edirnespor (D)

14. Hafta - İnegöl Kafkas Gençlik Spor

15. Hafta - Karabük İdman Yurdu Spor (D)

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar