Subscribe Us


4 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

4 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUSTA 1. SINIFLAR DERSBAŞI YAPTI

Türkiye’de olduğu gibi bugün Tarsus’ta da 1. Sınıflara zil çalıyor.

Tarsus ilçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet METİN Tarsus’ta hazırlıkların tamam olduğunu söyledi.

…………OOO…………..

 

MHP ÇAMLIYAYLA’DA  ÖMER

AKIN DÖNEMİ BAŞLADI

MHP ilçe başkanlığını başarı ile sürdüren Ali Rıza Genç'in aday olmaması nedeniyle tek listeyle gidilen seçimde Ömer Akın ilçe başkanı oldu.

Divan Başkanlığını Mehmet Ali Gökmen'in, divan heyetinin ise MHP İl yönetiminden Nihat Kürklü, Orçun Kalan ve Muzaffer Şimşek'in yaptığı kongreye Ülkü Ocakları İl Başkanı, Çamlıyayla Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı, Muhtarlar, delegeler ve yoğun vatandaş topluluğu katıldı.

Yapılan oylama sonrasında Ömer Akın başkanlığındaki liste şu şekilde oluştu.

ÖMER AKIN ( BAŞKAN)

CANAN GÜR

MUZAFFER ÖZÇELİK

HASAN ALİ TOPAKSU

MEVLÜT EREN

VEDAT YILMAZ

ZAHİT GERBOGA

MEHMET TEPEBAĞLI

HASAN PEKMEZ

AHMET SEKİ

HALİL İBRÂHİM GÖKKUŞ

NURETTİN ÖZDEMİR

FİKRİ AKGÜL

MEHMET KRAL

KENAN YILMAZ

BEKİR GÜRSES

…………OOO…………..

 

FAHRİ  IŞIK NOSTALJİ KONSERİNE

DAVET.

TARDOBDER Yönetim Kurulu Adına Ümran YILDIRIM

‘’Derneğimizin Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanımız, Tarsus'un değeri, ses sanatçısı, bestekar, yazar Sayın TC Fahri Isık 'ın 65.Sanat Yılı münasebetiyle, Tarsus Belediyesi ev sahipliğinde St. Paul Meydanı' nda düzenlediğimiz Fahri Işık Nostalji Gecesi müzikli eğlence programına teşriflerinizden mutluluk ve onur duyarız.’’ Dedi.

TARDOBDER Yönetim Kurulu Adına Ümran YILDIRIM

TARDOBDER

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Tarih:05.09.2023 Salı

Saat:20:00

Yer:St. Paul Meydanı

 

…………OOO…………..

HÜDA PAR TARSUS İLÇE GENÇLİK

 KOLLARINDA BAYRAK DEĞİŞİMİ YAŞANDI.

Uzun süre Tarsus'a HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Gençlik Kolları başkanlığını yürüten Suat Öngi bayrağı daha önce partinin çeşitli kademelerinde görev almış olan Ramazan Taşdemir’e devretti.

 

İlçe binasında gerçekleşen devirde görevi devralan Ramazan Taşdemir:

 

‘’Suat başkanımızın görev süresi boyunca üzerine düşen tüm görevleri layıkı ile yapmaya çalıştığının bizzat şahidiyiz. Tarsus gençliği adına sarf ettiği çaba ve bugüne kadar HÜDA PAR Tarsus gençlik kollarına kattığı değerler için kendisine şükranlarımı sunuyorum.

 

Hepimiz bunun bir bayrak yarışı olduğunun bilincinde olarak aldığımız bayrağı daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Partimizde tüm kademelerde görev kıymetlidir. Ancak gençliğe bakan yönüyle ağır bir sorumluluk yüklenmiş olduğumuzun da farkındayız. Bu sorumluluk ve görev bilinci ile Tarsus gençliğine her alanda dokunmak ve gençliğin hak ettiği değeri elde etmesi için yorulmadan çalışmak birincil ve en önemli görevimiz olacak.

 

Bizler şehri imar ederken aynı zamanda nesli de ihya etmenin zaruri olduğuna inanıyoruz. Çünkü şehri imar ederken neslin ihmal edilmesi , imar edilen şehrin ihmal edilen nesilce tahrip edileceği kaygısını da yaşıyoruz. Ekonomik refah ve manevi kalkınmanın ancak gençliğe gereken önemin verilmesiyle mümkün olabileceğini düşünüyor ve gençlik politikalarımızı bu anlayış içerisinde şekillendiriyoruz.

 

Geleceği inşa edecek güç ve iradenin bugünün gençlerinde var olduğunun farkındayız. HÜDA PAR olarak bizler; geleceği birlikte inşa etmek için kapılarımızın tüm gençlerimize ardına kadar açık olduğunu belirtiyor ve özellikle Tarsus gençliğini, gençliğe ayrı bir önem atfeden HÜDA PAR’ın hür kadrolarına katılmaya, Tarsus ve gençlik için birlikte çalışmaya davet ediyorum.’’ dedi.

 

…………OOO…………..

 YEŞİLYURT’TA TEMİZLİK

Tarsus Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelinde temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Dün Yeşilyurt Mahallesi temizlendi.

…………OOO…………..

KIYAFET EVLERİ, İHTİYAÇ SAHİBİ

 YURTTAŞLARA DESTEK SAĞLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği sosyal projelerle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Artan hayat pahalılığı ile baş edemeyen dar gelirli vatandaşlar, Büyükşehir sayesinde rahat bir nefes alıyor.  Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca hayata geçirilen Kıyafet Evleri, ihtiyaç sahibi yurttaşları gider kaleminden kurtararak bütçelerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Sosyal destek projeleriyle dar gelirli vatandaşlarının cebini rahatlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kıyafet Evleri sayesinde vatandaşlar kıyafet gideri derdinden kurtuluyor. Her geçen gün artan hayat pahalılığıyla baş edemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Büyükşehir’le rahat bir nefes alıyor.

İlkini Mersin Merkez Ulu Çarşı’da, ikinci şubesini Tarsus Duatepe Mahallesi’nde açan Büyükşehir, geçtiğimiz günlerde Kıyafet Evi’nin 3. şubesini Silifke’de vatandaşın hizmetine açmıştı. Yaz ve kış sezonu olmak üzere yılda 3 kez giysi yardımından faydalanan vatandaşlar, sezona uygun ihtiyaçlarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz bir şekilde karşılayabiliyor. Çocuk dış giyiminin yanı sıra ayakkabıya kadar her yaş grubuna hitap eden Kıyafet Evi’nde ihtiyaç sahibi aileler yeni ürünleri seçip alabiliyor.

Yüksekdağ: “Kıyafet Evi ile yurttaşlarımızın bütçesine katkı sağlıyoruz”

 

Kıyafet Evi projesi ile birlikte, sosyal güvencesi bulunmayan veya asgari ücretin altında geliri olan ailelere giysi desteği sağlandığını ifade eden Tarsus Kıyafet Evi görevlisi Fulya Arlı Yüksekdağ, “Tarsus Kıyafet Evi’miz binlerce dar gelirli vatandaşımıza hizmet veriyor. Kıyafet Evi’nin kapsamı, 0- 12 yaş aralığında çocuğu bulunan, sosyal güvencesi bulunmayan ailelerin çocuklarına giysi yardımını da içeriyor” dedi. Kıyafet Evi projesi kapsamında yakın zamanda 3. şubenin Silifke’de açıldığını kaydeden Yüksekdağ, “Mersin Merkez, Tarsus ve son olarak Silifke’de bulunan Kıyafet Evlerimizden binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde Kıyafet Evlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın giysi ve ayakkabılarını temin ediyoruz. Bu sayede aile giderlerine de katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

…………OOO…………..

MUHTARLARDAN , BAŞKAN

SEÇER’E TEŞEKKÜR

Tarsus Kıyafet Evi projesi sayesinde Gözlükule Mahallesi’ne yakın diğer mahallelerde yaşayan dar gelirli yurttaşların da faydalandığını söyleyen Gözlükule Mahalle Muhtarı Ahmet Nergis, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in mahallemize yapmış olduğu hizmetler sınırsız olarak devam ediyor. Mahallemizde bulunan dar gelirli vatandaşlarımızın yanı sıra çevre mahallelerimizde yeni giyim hizmetinden faydalanıyor. Başkanımızın yapmış olduğu tüm hizmetlerinden dolayı şahsım ve bütün Tarsuslular adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Aslan: “Dar gelirli vatandaşlar yılda 3 kez ihtiyaçlarını karşılayabiliyor”

İhtiyaç sahibi vatandaşların Tarsus Kıyafet Evi ile giyim ihtiyaçlarını kolaylıkla karşıladıklarını belirten Duatepe Mahallesi Muhtarı Kemal Aslan “Tarsus Kıyafet Evi, dar gelirli vatandaşlarımıza yılda üç sefer giyim konusunda çok yardımcı oluyor. Vahap Başkanımızın yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, sağ olsun” dedi.  

…………OOO…………..

 

EROL OĞUZ VE SULTAN EROL’UN

 NİKAH MERASİMLERİ YAPILDI

Tarsus Belediye Personellerinden Erol Oğuz ve Sultan Erol’un nikah merasimleri yapıldı.

Başkan Yardımcısı  Aydın Polat ‘’Personelimizden Erol Oğuz ve Sultan Erol’un nikah merasimlerine ne katıldık. Çiftimize bir ömür boyu mutluluklar dileriz.’’ Dedi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA DEPREM MALZEMESİ

HIRSIZLIĞINA 1 TUTUKLAMA

Tarsus’ta deprem  malzemesi hırsızlığına 1 tutuklama çıktı.

Olayla ilgili 3 kişi tutuksuz yargılanacak.

Depremzedeler için yurt dışında toplanan yardım malzemelerin bir bölümünü internet üzerinden sattıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden U.T. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin Valiliği, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurt dışından toplanan yardım malzemelerini satan şüphelilere yönelik başlatılan soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Depremler sonrasında yurt dışında toplanan ve gemilere yüklenerek deniz yolu ile farklı tarihlerde Mersin Limanına gönderilen ayni yardımların teslim alınmasının ardından tasnifleri yapılmak suretiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının koordinasyonunda Mersin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere deprem afeti yaşanan 11 ilimizdeki lojistik depolara intikal ettirilmesi, afet yaşanan 11 ilimizdeki lojistik depoların dolu olması durumunda ise gelen yardım malzemelerinin Mersin İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlara ait depolara sevk edilmesi uygulaması kapsamında; 25 Ağustos tarihinde gelen yardım malzemelerinin bir kısmı Tarsus Belediyesi'ne teslim edilmiştir. Bahse konu yardım malzemelerinin 01 Eylül tarihinde internet üzerinden satıldığına dair ihbar alınması üzerine Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen D.K., S.T. ve A.K. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, U.T. isimli şahıs tutuklanarak Tarsus Cezaevine gönderildi.

 

 

…………OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU ,

HAZIRLIK MAÇINDA BERABERE

TFF 3. Liğde yer alacak olan  Tarsus idman Yurdu hazırlık maçında berabere kfldı. Konuk Erdemli Belediyesporla Tarsusta yapılan maçta gol sesi çıkmadı. Dostça bir  maç oldu.

 

 

……….…OOO…………..

MEM MÜDÜRÜ  MÜFTÜLÜKTE

Tarsus ilçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet METİN, Tarsus Müftüsü Murat Akçay'ı Ziyaret Etti

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, Tarsus Müftüsü Murat AKÇAY'a nezaket ziyaretinde bulundu. Müftülük makamında gerçekleşen ziyarette; yeni görevinin hayırlı olmasını temenni eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, Müftü Murat AKÇAY'a yeni görevinde başarılar diledi

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar