Subscribe Us


5 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

5 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

ALTAYLILAR MAHALLE MUHTARI BELLİ OLDU

Geçen hafta vefat eden Tarsus Altaylılar mahalle muhtarı Perihan Özcan’ın yerine görevlendirme yapıldı. Tarsus Kaymakamlığınca yapılan görevlendirmede azalardan Yeliz Bozkurt, Altaylılar mahallesinin yeni muhtarı olarak görev üstlendi.

…………OOO…………..

TARSUSBELEDİYE MECLİSİ

BUGÜN TOPLANIYOR

2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 14. Birleşimin 1. Oturumu Gündemi

 Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 14. Birleşimin 1. Oturumu 05.09.2023 Salı günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.  

2023 Yılı Eylül Ayı Meclis Gündemi

05.09.2023 Salı günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2023 yılı 14. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir. 

GÜNDEM MADDELERİ:

 1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı. 

2-Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması

3-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4- Dilek ve öneriler.

5- Kapanış.

 

…………OOO…………..

TARSUS MEM MÜDÜRÜ

MERSİNDE TOPLANTIYA KATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirdi.

 Tüm ilçe müdürlerimizin katıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızın yayımlamış olduğu genelge ile ilimizde okulların açılmasına ilişkin yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA, "Öncelikle bugüne kadar özveriyle ve başarıyla yürüttüğünüz çalışmalar için tüm ilçe müdürlerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında da çalışmalarımızı aynı özveriyle, titizlikle ve tüm kurumlarımızla ve meslektaşlarımızla iletişim halinde sürmeye devam edeceğiz. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da önceliğimiz ilimiz genelinde eğitimin kalitesini artırmak, fırsat eşitliği çerçevesinde evlatlarımıza eğitimde en iyi olanakları sunmak, tüm eğitim camiamızla diyaloğumuzu en sağlıklı şekilde sürdürmeye devam etmek, eksikleri hep birlikte tamamlamak, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde evlatlarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamak olacak. 11 Eylül'de ilimiz genelinde okullarımız tüm hazırlıklarını tamamlamış olarak öğrencilerimizi karşılayacaklar. Şimdiden emekleriniz için teşekkür ediyor, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın tüm eğitim camiamıza esenlikler, hayırlar, başarılar getirmesini  temenni ediyorum." dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUSLU SANATÇIMIZ FAHRİ

IŞIK İLE NOSTALJİ GECESİ

TARSUS-HABER- TARDOBDER  Başkanı Ümran Yıldırım ''Tarihi bir konsere tanıklık etmek istiyorsanız bu akşam(5.09.2023 Salı)  saat 20:00 de St. Paul Meydanı 'nda buluşuyoruz...

Tarsus' umuzun yetiştirdiği, TRT sanatçısı, yazar, şair, bestekâr, derleme araştırmacı, TARDOBDER'imizin kurucu üyesi, onursal başkanı  Fahri Işık   Beyin sanat hayatının 65.Yılını, oğlu Cüneyt Işik ile beraber sahne alacağı, Tarsus Belediyemizin Çağdaş Kent Tarsus ve TARDOBDER işbirliği ile kutlayacağımız Nostalji Gecesine tüm Tarsuslu hemşehrilerimizi, Tarsus sevdalılarını görmekten mutluluk duyacağız.

 

Tarsuslu sanatçımıza, Tarsuslulara yakışır bir gece yaşatabilmenin onuru, mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

En başından bu gece için koşturan, emek veren TARDOBDER'in değerli Yöneticilerine, Tarsus Belediyesine ve bizleri yalnız bırakmayacak olan siz değerli Tarsuslularımıza, basın mensuplarımıza şimdiden teşekkürlerimizi sunarız...

Haydi Tarsus hep birlikte unutulmayacak bir geceye imza atmaya.

Sevgi ve saygılarımla...’’

……….…OOO…………..

ÇAMALAN’DA YARALAMALI KAZA

Tarsus  Çamalanda meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç devrildi.  OLayda 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

……….…OOO…………..

BARBAROS MAHALLESİNDE ÜZÜCÜ OLAY

Tarsus  Barbaros mahallesi 0651 sokakta üzücü olay. Aşırı dozda uyuşturucu alan bir genç komaya girip hayatını kaybetti. 36 yaşındaki Mahir B. Olay yerinde öldü.

 

……….…OOO…………..

 

YARENLİK’TE KAZA

Tarsus’ta dün  trafiğe kapalı caddede yürüyen bir kişiye motosikletli  çarptı.

Mobiletli bir kuryenin çarpması sonucu 15 yaşındaki genç  yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

 

……….…OOO…………..

BOZDOĞAN  KADIN VOLEYBOL

MİLLİ TAKIMINI KUTLADI

 Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  Kadın Voleybol milli takımını kutladı. Bozdoğan ‘’Gururumuzsunuz ..FileninSultanları..2023 CEV Avrupa Şampiyonası  final maçında Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'nı tebrik ediyorum’’ dedi.

……….…OOO…………..

TİY İÇİN 2023-2024 SEZONU

BU CUMARTESİ BAŞLIYOR

Tarsus İdman Yurdu takımımız TFF 3. Lig 1. Grup’ta ilk hafta maçında iç sahada 9 Eylül 2023 cumartesi günü  Kayseri Talasgücü Belediyespor’u konuk edecek.

Takımımız ilk maçın oynanacağı güne kadar elinden gelenin fazlasını yaparak hazır şekilde o gün sahada olacak.

TİY bu sezon maçlarını Kırklarsırtı’ndaki  Burhanettin Kocamaz Stadyumu’nda oynayacak. Başkan Cem Kavalcı “Stadda  tek bir boş koltuk bırakmadan doldurmanız ve maçın başından sonuna kadar takımımızı desteklemenizi istiyoruz” dedi.

TFF 3. Lig 1. Grup Fikstürümüz;

1. Hafta -9 Eylül 2023. C. tesi - Talasgücü Belediyespor

2. Hafta - 52 Orduspor FK (D)

3. Hafta - Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü

4. Hafta - Artvin Hopaspor (D)

5. Hafta - Malatya Arguvan Spor Kulübü

6. Hafta - BAY

7. Hafta - Mardin 1969 Spor (D)

8. Hafta - Ayvalıkgücü Belediye Spor

9. Hafta - Gümüşhane Sportif  Faaliyetler A.Ş. (D)

10. Hafta - Aliağa Futbol A.Ş.

11. Hafta - Kırıkkale Büyük Anadolu Spor (D)

12. Hafta - Kepez Belediye Spor

13. Hafta - Edirnespor (D)

14. Hafta - İnegöl Kafkas Gençlik Spor

15. Hafta - Karabük İdman Yurdu Spor (D)

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar