Subscribe Us


8 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

8 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA TEFECİ OPERASYONU

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve  Organize suçlarla mücadele müdürlüğü ekipleri dün kentte tefeci operasyonu yaptı. 14 şüpheli gözaltına alındı. Kentte artan şikayetleri göz önüne alan ekipler senetle borç veren faize para veren kişilerin borcunu ödeyemeyenlerin ev ve arsalarını aldıkları ihbarı üzerine harekete geçti. Adresleri tesbit edilen 14 kişi göz altına alındı. Sorguları sürüyor.

…………OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARSUS

 KENTSEL TASARIM VE YENİLEME

PROJESİ’NDE İLK ETAPTA

SONA YAKLAŞILDI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kent trafiğinin yükünü çeken cadde ve bulvarlarda yenileme ve görsel bozuklukları kaldırma çalışmaları sürüyor. 

Artan nüfusuyla hızla büyüyen Tarsus’un, araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak aktığı yol güzergahlarında, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ hızla uygulanıyor.

Projenin ilk etap noktası olan Tarsus AVM kavşağı ile Demirkapı arasında ki bölgede, zemin iyileştirme ve deplase işlemlerinin ardından asfalt dökümüne başlandı. Havai hatların yer altına alındığı çalışmada, kaldırımlarda tamamen yenilendi. 

Kısım kısım hayata geçecek projede birçok cadde, araç ve yaya trafiğinin rahatlıkla aktığı, modern görünüme kavuşacak. Ayrıca kavşak, refüj, süs havuzu gibi açık alanlara, daha modern ve yenilikçi yapılar kazandırılacak.

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’DA FETÖCÜ ESKİ

MÜDÜR YAKALANDI

Tarsus Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Büro Amirliği ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye eski polis müdürü Nihat Y. adlı şahsı Çamlıyayla ilçesinde olduğunu belirledi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün haberleşme programı ByLock kullandığı, Bank Asya'da hesabı bulunduğu belirtilen Nihat Y., FETÖ'nün toplantılarına katıldığı ve üst düzey yöneticisi olduğu da saptandı. Hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminden önce 3'üncü sınıf emniyet müdürü rütbesiyle görev yapan Nihat Y. özel harekat ekiplerinin katılımıyla düzenlenen operasyonla yakalandı. Nihat Y. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

…………OOO…………..

MHP MİLLETVEKİLİ LEVENT UYSAL

SAKATLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

MHP Mersin milletvekili Levent Uysal, dün Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesini ziyaret etti. Saat 15.00 de eski park içindeki lokalde gerçekleşen ziyarette milletvekili Levent Uysal’ı, TSD başkanı Ali Çelik ve yönetimi karşıladı, sorunlarını anlattı.

…………OOO…………..

TİCARET ODASINDA TARSUS

İL ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

MHP Mersin milletvekili Levent Uysal, dün Ticaret ve Sanayi Odasında il konusunda görüşmelere  geçilip il çalıştayına katıldı.

Tarsus’ta  TSO (Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası)  başkanı Ruhi Koçak,   bir etkinlik düzenledi.. Tarsus’un il olması konusuyla ilgili bir nevi çalıştay yaptı. TSO’daki bu çalıştaydan çıkacak sonuçla   bir heyet Ankara’nın yolunu tutacak..

Bu toplantıya sadece Mersin milletvekillerinin ve bazı üniversite rektörlerinin davetli olduğu belirtildi.

Tarsus Üniversitesinin yanı sıra  yine  Milletvekili Levent Uysal’ın sahibi olduğu Nişantaşı üniversitesi rektörü de bu  nezih  toplantıya katıldı. Uysal Tarsus’un il olması için bundan sonrada zaman zaman bu tür toplantılar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

…………OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI’NDAN,

TARSUS’TA DİLENCİLERE

YÖNELİK ÇALIŞMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bağlı zabıta ekipleri, halkın duygularını istismar ederek cadde ve bulvarlar ile vatandaşların yoğun geçiş yaptıkları güzergahlar üzerinde dilencilik yapan ve bunu meslek edinen kişilere karşı uygulamalarına devam ediyor.

 

Büyükşehir Zabıtası tarafından Tarsus’ta yaya ve araç trafiği açısından en işlek noktalardan biri olan Atatürk Caddesi yeni Müze önünde yürütülen çalışmalarda, özellikle çocuk da kullanarak vatandaşların iyi niyetlerini suistimal ederek dilenen kadın şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33/1 maddesine istinaden cezai işlem uygulandı.

 

Belli güzergahları kendilerine yer edinen dilencilerin, hem vatandaşların duygularını istismar etmemeleri, hem de rahatsızlık vermemesi için Büyükşehir Zabıta ekiplerinin denetimlerini aralıksız şekilde sürdüreceği bildirildi.

 

…………OOO…………..

CHP İLÇE YÖNETİMİ BAŞKAN

BOZDOĞAN İLE BULUŞTU

Tarsus CHP heyeti Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti.  CHP’nin yeni başkanı Selahattin Şahin ve yeni yönetim kurulu üyeleri belediye başkanlık makamına giderek burada Bozdoğan ile görüştü. Bozdoğan da yeni yönetime hayırlı osun dilmeklerini iletti.

…………OOO…………..

YENİCE BARIŞ FESTİVALİ

CUMARTESİ GÜNÜ KUTLANACAK

Tarsus’a bağlı Yenice beldesinde 19. Yenice Barış Festivali cumartesi günü kutlanacak. Kutlamalarda sanatçı Oğuz Aksaç sahne alacak. Saat 19.30 da başlayacak etkinlik Yenice Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilecek. Gecede ayrıca Tarsus Kent Orkestrası da sahne alacak. Oğuz Aksaç ise saat 20.30 da sahneye çıkacak.

 

…………OOO…………..

BORSA EKİBİ BELEDİYEDE


Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve yönetim kurulu üyeleri
 Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. 

 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke  , yönetim kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz birlikte gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, bölge tarımı başta olmak üzere Tarsus gündemi ile ilgili  değerlendirmede bulundular.  

Özellikle Tarsus’un kırsal mahallelerinde sıkça yetişen dikenli incir ( Lap İnciri) ile ilgili düşüncelerini Başkan Bozdoğan ile paylaşan  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Türkiye’de resmi olarak sadece Tarsus’ta kurulan Dikenli incir üreticiler birliği ile incirimizin tanı-tım çalışmaları ve faydaları konuşanda çalışmalar yapmaktayız. Tarsus Belediyemiz, bu konuda özellikle taşlık kırsal alanda, bizlere bir yer tahsis ederse bizde bu birliğin amacına uygun olarak faaliyetini belediyemizle birlikte hızlandırmış oluruz. “ dedi. 

Tarsus ortak paydasında, Borsa olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke  “Tarsus Ticaret Borsası olarak, kentin ticaretinin, ekonomisinin ve sosyo kültürel alanda toplumsal hayatı da içine alan gelişmelerde elimizi her zaman taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Ortak akılla hareket etmek ilçemizin faydasına olacaktır. Borsamız geçmişten bugüne kadar kurum, kuruluş, meslek odaları ile ortak akılla hareket etmiştir. Sosyal, ekonomik ve stratejik konularda ortak projeler hazırlayıp kentimize büyük faydalar sağlayabiliriz” ifadesini kullandı. 

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise, Borsa yönetiminin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Mustafa Teke ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar diledi. 

Akil insanların ortak payda Tarsus etrafında birleşmesini kendisinin de çok istediğini dile getiren Başkan Bozdoğan, Tarsus Ticaret Borsasının özellikle son 10 yıl içerisinde Tarsus ve Borsa üyeleri için hayata geçirdiği projeleri yakından takip ettiğini belirterek, “ Ben öncelikle lisanslı depolar başta olmak üzere soğuk hava depoları, Pazar yeri projelerini hayata geçiren önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Murat Kaya ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki; mevcut borsa yönetim kurulu üyelerimizde sayın Murat Kaya’nın abiliğinde yeni projelere imza atacaklardır.” Şeklinde konuştu. 

 

……………….OOO……………….

BOZDOĞAN “İL KONUSU

KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Bu dönemde gerçekleştiremedikleri bazı projeleri önümüzdeki dönemde hayata geçirmek istediklerine vurgu yapan Tarsus Belediye Başkanı Haluk  Bozdoğan, “ bugün il konusu bizim kırmızı çizgimiz. Bu konuda Tarsus’taki tüm STK’larının temsilcilerinin desteğine ihtiyacımız var, İl konusu ile ilgili geçmiş yıllarda yaptığımız lansman sonrasında sayın murat kayanın il konusu ile ilgili yaptığı açıklama benim çok hoşuma gitmişti. 

Bu konuda sizlerin de bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Özellikle Tarsus Belediyesi olarak, tarım ile ilgili çalışmalarımız ülke genelinde büyük ses getirdi. Tarsus Ticaret Borsasında tarımla ilgili çalışmalarını yakından takip ettiğim için Tarsus Belediyemizin de çalışmalarına Borsa Yönetiminin de katkı vereceğine yürekten inanıyorum. Şunun da altını çizerek belirtmek isterim ki; Sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın katkı ve destekleri bir belediyenin daha iyi hizmet vermesi noktasında önemlidir. Çünkü belediyenin yapacağı hizmetler tek başına bir yere kadar ulaşır. Biz birlikte el ele verdiğimiz zaman yapacağımız çalışmalar daha hızlı bir şekilde ivme kazanarak daha güzel noktalara taşınacaktır.” Şeklinde sözlerini tamamladı. 

Ziyaret sonrasında Ticaret Borsası Yönetim Kurlu Başkanı Mustafa Teke, Tarsus’a özgü borsanın coğrafi işaretini aldığı Tarsus Sarıulak zeytinyağını Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ a hediye etti. 

 

……….…OOO…………..

ARIDAĞ REŞADİYESPOR DA  

EFSANE MEMİK DÖNEMİ

Tarsus’un amatör spor kulüplerinden Arıdağ Reşadiye Spor Sezonun İlk Transferini Teknik Direktörden yana kullandı..

Türk Futbolunun Efsane İsmi Memik Hocayla (Mehmet Ertanıroğlu) ile Anlaşmış Oldu. Memik hoca teknik sorumlu olarak yeni sporcular yetişmesi için çaba harcayacak.

Anlaşma her iki tarafa da hayırlı olsun.

 

……….…OOO…………..

KELAHMET KÖYÜMÜZDE ŞENLİK

"KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!"

Mersin Büyükşehir belediyesi tarafından

düzenlenen köylerde şenlikler devam ediyor.

Dün Tarsus Kelahmet köyünde çocuklara

yönelik güzel bir şenlik yapıldı.

Şenlikler ay sonuna kadar değişik

köy ve mahallelerde devam edecek.

……….…OOO…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar