Subscribe Us


Şairler Hatay Defne'de Ses Getirdi


 Cumhuriyetin 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Şairleri  Hatay Defne'de Ses Getirdi.

Halk Şairi Yazar Sosyolog Orhan Oyanık ve Kalem Şairi Yazar Fatma Özger Bilgiç’in organize edip sunumunu yaptığı Defne Kaymakamlığı, Defne Kızılay Şube Başkanlığı, Gümüşgöze Mahalle Muhtarlığı ve Gümüşgöze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin katkı sunduğu, Hatay - Defne "Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Şairlerini Ağırlıyor Programı" birbirinden değerli 32 şair ve ozanın katılımı ile 2-3 Eylül 2023 tarihleri arasında Hatay’ın merkez ilçesi Defne'de gerçekleştirildi.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği programa Defne Koordinasyon Kaymakamları Hüseyin Taha Fidan ve Melike Görgüç de şair ve ozanları yalnız bırakmadı. Programa katılan Fidan ve Görgüç'e Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi adlı eser hediye edildi. Programda Kızılay Defne Şube Başkanı Murat Duman bir konuşma yaptı. Programı düzenleyen Fatma Özger Bilgiç ve Orhan Oyanık'a teşekkür etti. Programda Şairler Cumhuriyet, Atatürk, deprem ve birlik beraberlik ile ilgili şiirlerini yorumladı. Ozanlar türkülerini seslendirdi. 2 gün süren programda Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi adlı antolojinin tanıtımı ve gala gecesi yapıldı. Gönül köprüleri kuruldu, yeni dostluklara ve fikirlere ilham oldu. Hataylı hemşehrilerimiz ile gönül köprüsü kuruldu. Gece gündüz demeden yaraları sarmaya çalışan Kızılayın Defne’deki takdire şayan çalışmaları büyük beğeni topladı. Orhan Çınar Kültür ve Sanat TV sahibi Orhan Çınar ve Alfa Dijital Gazete İmtiyaz Sahibi Süleyman Şanlı çektiği fotoğraflar ve videolar ile bu güzel anları ölümsüzleştirdi.
Duygu ve düşüncelerini aldığımız programın organizatörleri Orhan Oyanık ve Fatma Özger Bilgiç: “6 Şubat’ta tüm Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketi olan büyük depremde hepimiz sarsıldık. Özellikle on bir ilde maddi manevi büyük kayıplar verdik.
Yaşanan acıyı tarif etmek imkânsız. Artçı şoklar hâlâ devam etmekte ve geriye kalan yaralı yürekleri korkutmakta. Özellikle bu acıyı yaşayan Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Elazığ ve Kilisli hemşehrilerimiz çok can kaybı verdi. Bir ömürde biriktirilen kazançları yerle bir oldu. Düzenleri altüst oldu. Kışın zor şartları, yaşanan bu acıya tuz biber oldu. Birlik beraberlikle yaralar sarılmaya, sorunlar en aza indirilmeye herkes kendince emek vermeye ve gücü yettiğince de faydalı olmaya çalıştı.
Hatay ilimiz en çok kayıp veren şehir desek yanlış olmaz. Her ailede kayıp var, bazı aileler yok olmuş. Güldeste grubumuzla yaptığımız Hatay şehir gezisinde gözlerimiz yaş oldu, yürek yandı kavruldu. Manzara içler acısı... Şehir harabe, yıkımlar hâlâ devam ediyor, moloz ve demir yığınları taşıyan kamyonlar trafiği ara ara tıkıyor. Tarihî yapılar hep zarar görmüş asırlara meydan okuyan o yapılar ya yıkılmış ya da büyük hasarlı duruyor. O hoşgörü şehri boynu bükük yeniden doğrulmayı bekliyor. O misafirperver gönüller bizleri görünce çok memnun oldular.
Bu güzel programın gerçekleşmesini sağlayan Defne Kızılay ekibi bizlere ulaştı. Defne halkını her yönüyle düşünen ekip: “Sosyal hayatın canlanması ve yaralı yüreklerin moral bulması için her şeye hazırız.” dediler. Bizleri Ekip olarak Defne’ye davet ettiler. Bu koca yürekleri alkışlamak gerek...
Biz şairler Hataylı hemşehrilerimizle birlikte olmak onlara bir nebze de olsa moral vermek için oradaydık, onların acılarını, yaşadıkları sıkıntıları yerinde gördük ve yaralarını sarmak için bizler de ne yapabiliriz fikir alışverişinde bulunduk. Her şeye rağmen hayata tutunan o yüreklere şiirin ve türkülerin şifa diliyle dokunduk. Parlayan o gözlerle bizlere tekrar tekrar teşekkür ettiler.
Cumhuriyetin 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Şairleri olarak kitap tanıtımı ve gala gecesini hep birlikte yaptık. Özellikle Hataylı şairlerimiz bizlere her konuda yardımcı ve sevincimize ortak oluyorlardı. Yusuf Gül abimiz gönüllü on kişiyi evinde üç ağırladı. Eşi ve ailesi Hatay’ın misafirperverliğini bizlere hissettirdi.
Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı Hataylı hemşehrilerimiz ile birlikte olmak çok güzeldi. Burada gönül köprüsünü kuran Şair Yazar Yusuf Gül ve Süleyman Şanlı hocalarımıza, Hatay Kızılay Şube Başkanı Kudret Özbakış'a, Kızılay Defne Şube Başkanı Murat Duman’a, Genel Sekreteri Mustafa Dingil'e, Gümüşgöze Mahalle Muhtarı Muhsin Güler'e, Gümüşgöze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Baklacı'ya Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Pehlivan'a, Barış Aşkar’a ve Arda Sönmez'e bizleri yalnız bırakmayan işini aşkla yapan Kızılay gönüllülerine ve bu asrın kitabına imza atmış değerli şair, yazar, ozan ve âşıklarımıza çok teşekkür ederiz. Herkes gönüllü maddi manevi üstüne düşeni yaptı.” ifadelerini kullandılar.
DEFNE PROGRAMI KATILIMCILARI
1.Gülsüm Kahraman Halk Ozanı Çorum
2.Orhan Çınar Fotoğraf Sanatçısı
3.Temel Turabi Halk Ozanı Erzurum
4.Dursun Yeşiloğlu Halk Ozanı Osmaniye
5.Orhan Oyanık Halk Şairi Yazar Sosyolog Çanakkale
6.Yusuf Yel Halk Ozanı Kahramanmaraş
7.Fatma Özger Bilgiç Kalem Şairi Yazar Tarsus
8.Ziya Var Halk Ozanı Bilecik
9.Sibel Çağlayan Şair Yazar Hatay
10.Yusuf Gül Şair Yazar Hatay
11.Süleyman Şanlı Gazeteci Şair Hatay
12.Nurten Sezgin Şair Yazar Ankara
13.Selma Meriç Halk Şairi Yazar Sakarya
14.Eşref Azgın Türkeri Halk Şairi Yazar İskenderun
15.Nurten Ergin Şair Yazar Hatay
16.Ahmet Çelik Halk Şairi Yazar Antalya
17. Özkan Güli Halk Şairi Yazar Kars
18.Özlem Çetin Halk Şairi Yazar Manisa
19.Beyzade Macit Yalçın Şair Yazar Adana
20.Gülsen Aksoy Şair Yazar Muğla
21.Murat Haydaroğlu Şair Yazar Ankara
22. Hülya Çapar Halk Şairi Yazar Adana
23.Osman Acar Şair Yazar Muğla
24.Bayram Ali Çelikten Halk Şairi Yazar Manisa
25.Musa Göçer Şair Yazar Hatay
26.Ali Duysak İpekyolu Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
27.Yahya Azeroğlu Şair Yazar Antalya
28.Hülya Taktaklar İpekyolu Medya Grubu Haber Sorumlusu
29.İbrahim Kurtini Şair Yazar İskenderun
30.Selami Kurt Şair Yazar İskenderun
31.Rıfat Kara Şair Yazar İskenderun
32.Suna Kalkan Şair Yazar İskenderun
33.Seher Gül Şair Hatay
34.Mustafa Cengiz Şair Yazar İskenderun
35.Yusuf Duysak İpekyolu Medya Grubu
EKLEYEN YAKUP BONCUK


Yorum Gönder

0 Yorumlar