Subscribe Us


SEÇER, ‘AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI’NA KATILDI


 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 30.'su gerçekleştirilen ‘Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Programı’na katıldı.

 

Programda konuşan Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak, esnafın sorunlarına çözüm üretebilecekleri kurumlardan bir tanesi olduklarını ifade etti. Seçer, ‘Biz her şeyin en iyisini biliriz’ anlayışıyla değil; ‘Esnaf kardeşim ne söylüyor, ne talep ediyor, bunun doğrusu ne?’ deyip bir muhakeme sonucu hep beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanı içerisinde ve imkanları dâhilinde sizlere katkı sunmaya çalıştık” dedi.

 

Seçer, esnaflığın Mersin’deki ekonominin lokomotifi olduğunu vurgularken, “Esnaf demek; sokağın huzuru ve güvencesi; orada yaşayanların arkadaşı, abisi, kardeşi demek” diye konuştu. AVM’lerin esnafa etkisinden de söz eden Seçer, “Paranın bir kese, bir cep tarafından kazanılması değil, binlerce insan tarafından hakça bölüşerek kazanılması toplumsal barış ve huzur için de son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin esnafı desteklemek adına Mersin ESOB ile birlikte önemli iş birliklerine imza attığını aktaran Seçer, Halk Kart uygulaması aracılığı ile yıllık toplam 46 milyon 150 bin lira tutarın kent esnafına aktarıldığını söyledi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle 18-24 Eylül tarihlerinde bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilmekte olan ‘Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Programı’na katıldı. Törende Başkan Vahap Seçer, ilin kalfasına ödül ve plaketini takdim etti.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar