Subscribe Us


SEÇER VE TEPEBAĞLI KKTC’DE


 Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve beraberindeki heyet ile Mersin'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehri Gazimağusa'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Ziyaret; Mersin’in kardeş şehri Gazimağusa Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve kentler arasında destek, kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi, iş birliklerinin artırılması ve iki kentte yürütülmekte olan iyi uygulama örnekleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleşiyor.

 

Ziyaretteki konuşmasında Gazimağusa ile her konuda iş birliğine açık olduklarını kaydeden Seçer, “Bizim Kıbrıs Türk toplumuyla farklı bir ilişkimiz var. Biz Kıbrıs’ı Türkiye’den ayrı bir ülke olarak görmüyoruz” dedi.

 

Seçer, Mersin’de Kıbrıs’a karşı ayrı bir sevgi olduğuna da değinerek, “Buradaki mutlulukları, acıları en önce hisseden illerden bir tanesi Mersin’dir” diye konuştu.

 

Kardeş Gazimağusa Belediyesi’ne kendilerini ağırladıkları için teşekkürlerini ileten Seçer,“Zaten mesafe olarak birbirimize yakınız ama asıl gönül bağımız çok yakın ve yakınlıktan ziyade iç içe. Kıbrıs’ın bizim gönlümüzde apayrı bir yeri var” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar