Subscribe Us


11 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

11 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

ŞEVKET CAN , BUGÜN BASINLA BULUŞUYOR

Tarsus önceki dönem belediye başkanı ve MHP Tarsus Belediye başkan aday adayı Şevket Can bu Çarşamba günü  basınla buluşuyor.

Şevket Can, Yeni Kent lokantasında basınla kahvaltıda bir araya gelecek ve siyasi konularda açıklama yaparak başkan aday adayı olduğunu deklare edecek.

…………OOO…………..

YILMAZ, BAŞKANLAR

TOPLANTISINA KATILDI

Türk Eğitim-Sen  Tarsus Şube başkanı Yaşar Yılmaz, Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Yaşar Yılmaz “Toplantımızın eğitim çalışanlarımız ve camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.Var olsun Türk Eğitim-Sen...” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA ŞAHMERAN YILINDA

BULUŞMA DAVETİ

Uluslararası Tarsus Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

 Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’ mottosuyla 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festival ile ilgili olarak Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda, muhtarların katılımı ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya konuşmacı olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner ve Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar katıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, MESKİ Şube Müdürlerinden Hasan Baltacı, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Turgay Benli ve muhtarların katılım gösterdiği toplantıda konuşan Bengi İspir Özdülger, 3 gün dolu dolu geçecek festival programı ile ilgili bilgi verdi.

 

Oldukça yoğun katılım beklenen festival programında atölye çalışmaları, söyleşiler, konserler, dans gösterileri, halk oyunları, sergiler ve daha birçok etkinliğin yapılacağını belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, kentin farklı noktalarına açılacak stantlara, üretici kadınların katılım göstermesini istediklerini belirtti.

 

Toplantıda söz alan muhtarlar ise görüş ve önerilerini ilettiler.

 

…………OOO…………..

TARSUSLU HALİL ATILGAN’DAN

3 ESERLİK BİR KİTAP

Tarsus’lu Türk Halk Müziği yorumcu, bestecisi ve TV’de proğram yapımcısı Halil Atılgan 3 ciltlik bir devasa eser çıkarıyor. Türkülerle gönlümüze düşenler, Halk müziğine gönül verenlerin belgeseli olan 3 ciltlik kitap Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılıyor. Kitaplar yakında piyasaya çıkacak.

Bu nedenle Halil Atılgan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti.

 

…………OOO…………..

TİY KALECİSİ ESKİŞEHİRE GİTTİ

BAL ligi takımlarından Eskişehirspor, 2023-2024 Bölgesel Amatör Lig sezonu öncesinde Tarsus İdman Yurdu'ndan kaleci İlksen Kuttekin'i transfer etti. Kuttekin, daha önce Bayrampaşaspor ve Hacettepe 1945 takımlarında da forma giymişti.

…………OOO…………..

ROMA DÖNEMİNE AİT MEZARDA

KURTARMA KAZISI

Tarsus’ta, Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen oda mezarın bulunduğu alanda kurtarma kazısı başlatıldı. Kazı çalışmalarının 3 ay süreceği belirtildi.

Proje kapsamında, Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen alanda, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğü ve Tarsus Müze Müdürlüğü başkanlığında kurtarma kazısına başlandı.Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan'ın bilimsel danışmanlığındaki kazıya, 6 kişilik ekip katıldı.Kazı alanını ziyaret eden Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper ve Doç. Dr. Deniz Kaplan'dan bilgi aldı.

…………OOO…………..

TARSUS’TAN TİP LİDERİ

DÜN TARSUS’A GELDİ

Türkiye İşçi partisi (TİP) genel başkanı Erkan Baş, dün Tarsus’a geldi.

TİP olarak adaletsizliğe karşı Hatay’dan bir yürüyüş başlatan Erkan Baş, dün Yenice’de karşılandıve buradan dün  Tarsus’a geldi.

Partililer Baş’ı Beydeğirmenin de karşılayarak destek verdi..

…………..ooo…………..

 

TURİZM DERNEĞİ’NİN  

ÇALIŞTAYI BAŞLIYOR

Tarsus Turizm Derneğinin hazırladığı , akademisyenlerin misafir olduğu çalıştay 11-12 Ekim tarihlerinde yapılacak.

TARTUD başkanı Yeşim Sancaktar İçgören,Tarsus’un Turizm bakımından hak ettiği yere ulaşabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bunun için bugünlerde bir çalıştay yapacaklarını söyledi.

11 ve 12 Ekim tarihlerinde Tarsus’taki Boğaziçi Üniversitesinin Gözlükule Kazı evinde etkinlik yapılacak. Etkinlikler sabah saat 10.00 da başlayacak olup tüm turizm gönüllüleri davetlidir.

…………OOO…………..

ADANA FK,  BUGÜN

KUPA MESAİSİ YAPACAK

Adana’nın 3. lig ekibi Adana FK 1954 takımı maçlarını Tarsus’ta oynuyor. Ancak kupa maçı bugün Afyon’da oynanacak.

Turuncu beyazlılar Çarşamba günü kupada  deplasmanda Afyon ile oynayacak. Maç Afyon’da saat 20.00 de başlayacak.

PAZARA TARSUS’TA MAÇ VAR

Adana FK 1954 takımı 15 Ekim Pazar günü Tarsus’ta Sultanbeylisporla karşılaşacak. Maç saat 15.00 de başlıyor.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar