Subscribe Us


13-14 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

13 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TURİZM DERNEĞİ ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Tarsus Turizm Derneğinin hazırladığı  Turizm Çalıştayı yapıldı.

Tarsus Boğaziçi Üniversitesinin Gözlükule Kazı evinde gerçekleştirilen çalıştaya Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Nihat Çapar, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, yurdun değişik yörelerinden Üniversitelerde görevli  akademisyenler katıldı..

Açılışta saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı söylendi.

Esin Erkoç’un sunumunu yaptığı etkinlikte açış konuşmasını kısa adı TARTUD  olan Tarsus Turizm Derneği Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören yaptı. İçgören Tarsus’un Turizm bakımından hak ettiği yere ulaşabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bunun için bu çalıştayı  yaptıklarını söyledi.

…………OOO…………..

“TARSUS DÜNYANIN EN ÖNEMLİ

KADİM KENTLERİNDEN BİRİ”

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ise konuşmasında “Tarsus çok önemli, güzel, kadim bir kent. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Tarihi, turizmi, sanayisi ve tarımı ile  ülkemizin ve Çukurova bölgesinin gözbebeği. Bu kadim kentte turizmin daha aktif olması, bu kente gelenlerin burada konaklayabilmelerini sağlamak adına eksiklikleri gidermek gerek.” dedi. Çalıştayı düzenleyenleri kutladı ve bunun sonuçlarının olumlu olmasını temenni etti.

Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazı evinde  çalıştaya geçildi. Çalıştaya katılanların sonuç bildirgesini sunmalarının ardından etkinlik sona erdi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA SIFIR ATIKTAN

KÜTÜPHANE AÇILDI

Tarsus  Ashab-ı  Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sıfır Atık Kütüphanesi düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılışa Tarsus Kaymakamı  Kadir  Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan,  Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Ashab-ı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Erhan Bozkurt, Tarsus’taki okul müdürleri ve öğretmenlerle öğrenciler katıldı.

Sıfır atıklardan elde edilen kazanımla oluşturulan Kütüphanenin açılış kurdelesi protokol tarafından yapılırken kaymakam Otcu “Günümüzde bilgiye ulaşmanın yolu araştırmaktan, bilgiyi alacağınız mecrayı bilmekten geçiyor. Kitaplar ve kütüphaneler her zaman bilgi kaynağımız olmuştur ve eğitim açısından da bu çok önemlidir. Kütüphanemizin okulumuza , öğretmen ve öğrencilere, Tarsus’umuza hayırlı olmasını diliyorum”dedi. Açılışın ardından kütüphaneyi gezen protokol mensupları öğrencilerle birlikte bir süre kitap okudu.

…………OOO…………..

TARSUS’TA 1 MİLYON FİDE, 30

TON BUĞDAY VE 250 BİN FİDAN

ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Tarsus’un bereketli topraklarında Tarsus Belediyesi tarafından üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte toplamda 1 milyon fide, 30 ton buğday ve 250 bin fidan vatandaşla buluştu.

 

Tarsus Belediyesi yürüttüğü “Miras” projesi ile ürettiği yerli ve ata tohumları üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor.  Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinesinde belediye tesisinde üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar yoğun bir katılımla sözleşmeli çiftçi kapsamında üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe, Tarsus CHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin, muhtarlar, meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

“KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPIYORUZ”

Yerli tohuma sahip çıkmak, çeşitliliğin artırılması ve paylaştırılmasına yönelik faaliyetlere önem veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan çalışmalardan bahsederek “Kendi kurduğumuz seralar var. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz.  Bu seralarda fide, fidan, süs bitkisi ve tıbbi aromatik bitki üretimi var.  Bugün itibarıyla toplamda dağıttığımız fide miktarı 7 milyon adete ulaştı. Dağıtımdan fidan miktarı 250 bin adet. 7 ton kapasiteli mantar seralarımız mevcut,  1 ton kapasiteli kurutma paketleme tesisimiz var. Belediyemize ait arazilerde meyve bahçeleri kuruldu. 15 tane bahçe tesis edildi, 2 adet kent bostanı kuruldu.  Yaklaşık 80 dönüm alan içerisinde Engelsiz Tarım Alanı kuruldu. Ata ve Yerli tohumlarımız tohum merkezimizde çoğaltılarak dağıtılıyor. Mantar kursumuzda yetiştiricilik kursu verilerek 350 katılımcıya belgeleri teslim edildi. Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi kuruldu.  Lavanta ve biberiye bahçeleri kuruldu. Tarla başında çiftçilerimize destek olmak için analizler yapılıyor. Bununla ilgili makineler alındı. Bugün çiftçilerimize ve kent içerisindeki küçük bahçeleri olan vatandaşlarımıza lahana fideleri, marul, incir, baden, harnup, hurma, ceviz, zeytin fidanları ve buğday tohumu dağılıyor. Bizim tek bir amacımız var, çiftçimizin durumu perişan. Her köyümüze güneş enerji sistemlerinin paletleri yapılıyor. Evlere tek tek kurarak ücretsiz elektrik almalarını sağlayacağız. ” dedi.

  “BAŞKANIMIZDA BİZE DESTEK VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Etkinliğe katılarak memnuniyetini dile getiren bir vatandaş “Belediyemizin yaptığı bu hizmetten çok memnunum. Çok güzel düşünülmüş ufak bir alanım var. Oraya gidip ekeceğim.  Kendi çabamızla bir şeyler yapıyoruz. Başkanımızda bize destek verdiği için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR ÇALIŞMADA YER ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Çok güzel bir çalışma olduğuna değinen bir başka vatandaş “Çok mutluyum böyle bir çalışmada yer aldığımız için. Biz zaten dededen çiftçiyiz. Ben de en yakın zamanda belediyeye başvurup daha fazla fidan isteyeceğim. Bu çok güzel oldu bizim için.” şeklinde konuştu.

“EN GÜZEL HİZMETLERDEN BİRİ FİDAN DAĞITIMI”

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan bir diğer vatandaş “Türkiye bir tarım ülkesi, dolayısıyla Tarsus’ta bir tarım kenti. Tarım olmazsa geleceğimiz olmaz. En güzel hizmetlerden biri fidan dağıtımı. Yapılan bu hizmetten dolayı teşekkür ederim.” diye belirtti.

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KENT

GENELİNDE SONBAHAR

TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ 

Tarsus Belediyesi “Temiz Bir Tarsus” için rutin temizlik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda sıcak yaz aylarının ardından sonbaharın gelmesiyle Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kent genelinde sonbahar temizliği seferberliği başlattı. Ekipler, dip köşe temizlik çalışması yaptı.

 

Tarsus Belediyesi, şehrin içini tertemiz ve daha yaşanabilir hale getirebilmek adına yaptığı temizlik çalışmalarının yanında mahallelerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmaları ile de şehri pırıl pırıl yapmaya devam ediyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte kapsamlı temizlik çalışması yapmak için kolları sıvayan Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün ekipleri, bugün Şehitishak Mahallesi’nde konteynerleri özenle temizleyip dezenfekte ederek hijyen standartlarını yükselttiler. Sokaklarda da gözle görülür bir değişiklik yaşandı. Ekipler, sokakları titizlikle yıkayarak temizlik ve estetik açısından mahalleye yeni bir soluk getirdi. Ayrıca, ağaç dallarının budanması işlemi de kepçe ve kamyonlarla gerçekleştirildi. Kesilen dallar, çöp taksiyle güvenli bir şekilde taşındı. Yabani otların biçilmesi, mıntıka temizliği, moloz ve katı atıkların toplanması, yolların tazyikli su ile yıkanması ve çöp konteynerlerinin temizlik ve dezenfektesi gibi çalışmaları birlikte yürüten ekipler, ardında temiz bir mahalle bıraktı.

…………OOO…………..

KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ

BUGÜN BAŞLIYOR

Tarsus’ta ilki geçen yıl yapılan Kleopatra Bisiklet Festivalinin ikincisi bu yıl 13 Ekim tarihinde (bugün)  başlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleşecek  olan Kleopatra Bisiklet Festivali  13-14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Tarsus’tan TABİT (Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu) kanalıyla yapılan kayıtlardan anlaşıldığına göre bu yılki Kleopatra Bisiklet Festivaline 275  bisikletçi misafir edilecek.

 

KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ 3 GÜN SÜRECEK

İki teker bir dünya!..

Bugünlerde Tarsus’ta yeni bir “iki tekerlek bir dünya” olayı gerçekleşiyor.

İnsan hayatında tekerleğin önemi  nasılsa, bisiklette de tekerler çatıyı taşımakta ve insanı oradan oraya beden gücüyle götürmektedir.

Şöyle bir düşünün!..

Bu demir atın, yem derdi yok!

Akaryakıt derdi yok..

Duman çıkararak havayı kirletme derdi yok.

Plaka yok, ruhsat yok, vergi yok!

Ama üzerine binenin sağlığını koruması çok..

Bu demir ata hayran olan çok.

Sevdalısı çok.

Üzerine binip dünyayı dolaşanı çok.

Tarsus’ta ilki geçen yıl yapılan Kleopatra Bisiklet Festivali’nin ikincisi için sayılı saatler kaldı. Festivalin  zincirlerine yeni bir halka ekleniyor bugünlerde.. Ve Kleopatra Bisiklet Festivali’nin ikincisi bu yıl 13 Ekim tarihinde başlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yapılacak olan Kleopatra Bisiklet Festivali  13-14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Hem de Tarsus’un göbeğinde.. Kleopatra’nın ayak ucunda..

Tarsus’tan TABİT (Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu) kanalıyla yapılan kayıtlardan anlaşıldığına göre bu yıl ki Kleopatra Bisiklet Festivalinde 275  bisikletçi misafir edilecek. Hem de sadece Türkiye’den değil, dış ülkelerden de gelecek olanlar var.. Bu vesile ile bu güzel etkinlik Uluslar arası boyut kazanmış oluyor.

xx

BAŞKAN DA GELİYOR

Tarsus’la özdeşleşen Kleopatra Bisiklet Festivali’nin bu yılki ayağına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Tarsuslu hemşehrimiz Vahap Seçer de katılacak.

Misafirler Türkiye’de 26 ilden geliyor. Ayrıca Almanya’dan gelenler ile Mersin’de ikamet eden Ruslarda  etkinliğe katılacaklar.

Birinci gün turu Cuma günü (bugün) saat 09.00’da Kleopatra kapısı önünden başlayacak. İkinci gün yani cumartesi günü ise Tarsus Gençlik kampından start verilecek olup 3. gün yani Pazar günü ise yine Gençlik kampından yola çıkılacak.

İlk gün turuna katılacaklara Kleopatra kapısı mevkiinde tişört hediye edilecek olup, ilk günkü etkinliğe başkan Vahap Seçer de katılım sağlayacak.

Bu nedenle Tarsus’ta TABİT üyeleri ve diğer bisiklet sevdalıları hayli heyecanlılar.

xx

Festivali tanıtan bu yılki afiş de çok hoş olmuş.

Kocaman bir bisiklet tekerleği ile güzel bir dizayn yapılmış.

“Bu yılda pedallar tarihe, yüzümüz geleceğe dönecek” sözlerinin yanı sıra, “Yüzde Yüz Cumhuriyet, Yüzde Yüz Spor” sloganını çok beğendim.

Geçen yıl katılarak büyük heyecan ve gurur yaşayan bendeniz inşallah bu yılda bisikletimle meydanlarda olacağım.

1973 yılından bu yana aralıksız bisiklete binip pedal sallayan bir bisiklet sevdalısı olarak 46 yıldır bisikletten hiçbir zarar görmedim. Faydası ise saymakla bitmez.

O nedenle  Kleopatra Bisiklet Festivali’nin yeni bisiklet sevdalıları yaratması dileğiyle tüm bisiklet tutkunlarına ve sevdalılarına, pedal sallayan  dostlara yürekten selamlar.

Ve dahası… Kocaman alkışlar gönderiyorum.

Çünkü…

Bisiklet demek özgürlük demek..

Bisiklet demek sağlıklı spor demek..

Bugün bisiklet sevdalıları arasına sizlerde katılım sağlayın...

İki teker bir dünya sevdalılarının zincirlerine yeni halkalar ekleyin..

 

…………OOO…………..

KASIM ORTASINDA

YENİ FESTİVAL

Uluslararası Tarsus Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

 Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’ mottosuyla 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festival ile ilgili olarak Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda, muhtarların katılımı ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya konuşmacı olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner ve Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar katıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, MESKİ Şube Müdürlerinden Hasan Baltacı, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Turgay Benli ve muhtarların katılım gösterdiği toplantıda konuşan Bengi İspir Özdülger, 3 gün dolu dolu geçecek festival programı ile ilgili bilgi verdi.

 

Oldukça yoğun katılım beklenen festival programında atölye çalışmaları, söyleşiler, konserler, dans gösterileri, halk oyunları, sergiler ve daha birçok etkinliğin yapılacağını belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, kentin farklı noktalarına açılacak stantlara, üretici kadınların katılım göstermesini istediklerini belirtti.

 

Toplantıda söz alan muhtarlar ise görüş ve önerilerini ilettiler.

…………OOO…………..

TARSUS İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

MEHMET METİN’DEN BORSA’YA ZİYARET.                                                                    

Tarsus Ticaret Borsasına ve  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin Borsanın yeni yönetimini tebrik etti. 

 

Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Gürbüz ve İlhan Titiz’in de bulunduğu ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke , ziyaretten dolayı Mehmet Metin’e teşekkür ederek, Borsa olarak paydaş kurum ve kuruluşlarla istişare ve iş birliği kültürünü önemsediklerini ifade etti. 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Borsa'nın eğitime olan yardımlarından duyduğu memnuniyeti belirtiği ziyaretinde, ortak çalışmalar ve iş birliğinde yürütülen faaliyetler kapsamında desteklerini esirgemeyen borsa yönetimine teşekkür etti. 

 

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke , eğitim ve öğretim alanında her zaman iş birliğine açık olduklarını belirterek, “Sayın Hisarcıklıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. TOBB ‘nin Tarsus’a yaptırdığı 24 derslikli Tarım ve Gıda ağırlıklı Meslek Lisesi olarak faaliyete geçecek okulumuzun Milli Eğitim Bakanlığından Proje Okulları statüsüne alınmadığını, bu konuda yardımcı olmasını arz etmiştik Sağ olsun 11 Eylül de TOBB ‘nin yaptırdığı okul Bakanlıkça proje okulu olarak statüsünü kazandı. Öğrencilerimiz hepimizin evlatları. Onların eğitimleri konusunda yürütülen her projeye destek vermek taşıdığımız en önemli sorumluluklardan biridir. Bugüne kadar birçok projede iş birliğimiz oldu. Bundan sonrada olacaktır. “İfadesini kullandı. 

 

…………OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU BU HAFTA BAY

TFF 3. lig 1. grupta yer aylan Tarsus İdmanyurdu bu haftayı boş geçirecek. Geçen hafta kendi evinde Malatya Arfuvansporla0-0 berabere kalan TİY fikstür gereği bu hafta boş. 22 Ekim tarihinde ise deplasmanda Mardin 1969 takımı ile karşılaşacak olan TİY ekibi hafta sonu dinlenecek ve gelecek hafta başından itibaren Mardin maçının hazırlıklarına devam edecek.

…………OOO…………..

 

14 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

SEÇER’İN AMCASI "NECMİ SEÇER"

TOPRAĞA VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer‘in amcası Necmi Seçer vefat etti. Cenazesi dün Güney mezarlığında toprağa verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer‘in amcası Necmi Seçer'in yanısıra Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in Kıymetli Amcası Necmettin Seçer’in cenaze merasimine katıldı. Bozdoğan ‘’Merhuma Allah’tan rahmet, Seçer ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun’ dedi.Ailesine ve Sevenlerine Başsağlığı Diliyoruz. Allah Rahmet Eylesin
.

 

…………OOO…………..

 KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ

TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sporun ve sporcunun kenti Mersin’e kazandırdığı organizasyonlardan birisi olan ve bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Kleopatra Bisiklet Festivali tüm coşkusuyla başladı. 25 ilden toplam 500 bisikletli, 3 gün boyunca Tarsus’un tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinde pedal çevirecek. 

  

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sporun ve sporcunun kenti Mersin’e kazandırdığı organizasyonlardan birisi olan ve bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Kleopatra Bisiklet Festivali tüm coşkusuyla başladı. 25 ilden toplam 500 bisikletli, 3 gün boyunca Tarsus’un tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinde pedal çevirecek. Tarsus’un en önemli simgelerinden biri olan Kleopatra Kapısı’nda açılışı gerçekleştirilen festival, bisiklet tutkunlarının coşkusuyla start verdi. İlk olarak şehir merkezi turu gerçekleştiren bisikletliler, ardından Kleopatra Kapısı’ndan geçerek rotalarına devam etti.

 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen festivale, Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra, Mersin’de yaşan Rus vatandaşları ve Almanya’nın Köln kentinden gelen bisikletçiler de katıldı. Bisiklet tutkunları, festival süresi boyunca Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlikle Kampı’na ağırlanacak.

 

Taşkın: “Amacımız; Tarsus'u doğasıyla tarihiyle, lezzetleriyle katılımcılara yaşatmak”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın festivalin gayet güzel geçtiğinden söz ederek, “Kleopatra Bisiklet Festivali’nin bu yıl 2.’sini yapıyoruz. Yüksek bir katılım var. Hava çok güzel. Amacımız; il dışından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, Tarsus'u; doğasıyla tarihiyle, lezzetleriyle onlara yaşatmak. Daha sonra da güzel bir şekilde uğurlamak. Bütün katılımcılara başarılar diliyorum. Festival 3 gün sürüyor. Değişik etaplardan oluşuyor. Misafirlerimizi Gençlik Kampı’mızda konaklatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Cerrahoğlu: “Hepimizin gönlünde bir amaç yatıyor; işimize, okulumuza bisikletle gidebilmek istiyoruz”

Açılışta konuşan önceki dönem Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, “Bu festivali Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Bu festivalde gezeceğiz, Tarsus'un kent dokusunu, 10 bin yıllık tarihini, ovalarını ve göllerini hep beraber göreceğiz. Hoşça vakit geçireceğiz, dostluklarımızı pekiştireceğiz ama hepimizin gönlünde, kalbinde bir de amaç yatıyor. Bizler işimize, okulumuza, alışverişimize bisikletle gidebilmek istiyoruz. Bunun için hep beraber mücadele ediyoruz” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini desteklerinden de söz eden Cerrahoğlu, “Bütün kurumlarımız bizi çok destekliyor. Yavaş yavaş olacak ama biz sokaklarda ne kadar çok görünürsek, ne kadar kalabalık olursak, ne kadar çok talep edersek onların da elini güçlendireceğiz ve başarılı olacağımıza inanıyoruz. Sonuçta bisikletin sağlıklı bir ulaşım şekli ve temiz olduğunu biliyoruz. Sizler de buna çok katkı veriyorsunuz” dedi. Cerrahoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer bu işin mimarı ve destekçimiz” diye konuşarak, Büyükşehir Belediyesi ile festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

 

…………OOO…………..

TARSUSLU YAZARLAR VE TARSUS

KİTAPLARI CNR 8.MERSİN KİTAP

FUARI'NDA KİTAPSEVERLERLE BULUŞACAK

 

Tarsus Belediyesi, Tarsus'un zengin kültürel mirasını ve yazar-eser dünyasındaki varlığını tanıtmak amacıyla, 14-22 Ekim 2023 tarihleri arasında CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan 8.Mersin Kitap Fuarı'nda Tarsuslu yazarları ve Tarsus'u anlatan kitapları ziyaretçilerle buluşturacak.

 

Tarsus Belediyesi, bu etkinlikle Tarsus'un zenginliğini edebiyatseverlerle buluşturmayı ve Tarsuslu yazarların eserlerini tanıtmayı hedefliyor. Fuar boyunca, Tarsus'u konu alan kitaplar ziyaretçilerin ilgisini çekecek. Tarsus'un tanıtımını yapmak üzere hazırlanan stant, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini sergileyecek. Ayrıca, Tarsuslu yazarlar, imza günleri düzenleyerek kitapseverlerle buluşacak.

 

YEREL YAZARLARLA EDEBİYAT DOLU BİR HAFTA

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bu önemli etkinliği tüm vatandaşlara duyurarak, fuarı ziyaret etmeye davet ediyor. Tarsus'un tarihi ve edebi değerlerini keşfetmek isteyenler için CNR 8.Mersin Kitap Fuarı, 14-22 Ekim tarihleri arasında kaçırılmaması gereken bir fırsat olacak. Fuar CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. 

…………OOO…………..

MSK OYUNCULARI TARSUS’TA TAC

 ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Erkek Basketbol takımı oyuncuları, bölgenin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Tarsus Amerikan Koleji’nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlenen söyleşiye konuşmacı olarak oyunculardan Alp Karahan, Ziga Dimec ve Gökhan Yazıcıoğlu ile takım Başantrenörü Semih Soğuksu katıldı.

  

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol takımı oyuncuları, bölgenin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu.

 

Söyleşiye konuşmacı olarak takım oyuncularından Alp Karahan, Ziga Dimec ve Gökhan Yazıcıoğlu ile takım Başantrenörü Semih Soğuksu katıldı.

 

MSK Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ ve Genel Menajer Tolga Köklen’in de katıldığı TAC programında yıldız basketbolcular önce okulu gezip bilgi aldılar, salonda ise öğrencilerle kısa süreli basketbol oynadılar.

 

TAC erkek basketbol takımı oyuncularının hazırladığı programda Alp Karahan, Ziga Dimec ve Gökhan Yazıcıoğlu; neden basketbolu seçtikleri, kariyerleri boyunca yaşadıkları zorluklar, eğitim hayatları gibi konularda gelen soruları tek tek yanıtladılar.

 

Semih Soğuksu: “Hedefimiz Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde şampiyon olmak”

Bu yıl hedeflerinin şampiyon olarak Süper Lige çıkmak olduğunu ifade eden MSK Başantrenörü Semih Soğuksu ise söyleşide yaptığı konuşmada, “Hedefimiz, şu anda oynadığımız Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde şampiyon ya da play-off şampiyonu olarak Süper Lig’e çıkmak. Geçen sezon buna çok yaklaşmıştık. Depreme kadar 21 maçta 19 galibiyetle lider durumdaydık. Deprem sonrası lige verilen ara ve bazı oyuncularımızın yaşadığı sakatlıklardan dolayı bir ritim kaybettik ve sezonu 3. sırada bitirerek yarı finallerde elendik. Bu sezon yine güçlü bir kadroyla, gerçekten hedefi olan bir oyuncu grubuyla, yine yönetimin aynı desteği ve vizyonuyla beraber hedefimiz Süper Lig’e çıkmak. Bu sezon şu ana kadar 4 maç oynadık. 4 maçta 3 galibiyetle puan sıralamasında 3. durumdayız” dedi.

 

Program sonunda TAC Müdürü Erkan Gültekin tarafından, MSK Kulüp Başkanı Berkay Üstündağ’a plaket ve çiçek verildi.

 

…………OOO…………..

TARSUSLULARDAN ROZAYA İLGİ

Hamit İzol’un aynı isimli kitabından uyarlanan, sarsıcı hikayesiyle seyircilerde derin bir iz bırakmaya hazırlanan ‘Roza’ filmi için birbirinden başarılı isimler bir araya geldi.  Tarsuslularda filme ilgi gösterdi.

Belçim Bilgin, Fikret Kuşkan, Bahar Şahin, Burak Sevinç, Deniz Bolışık, Ümit Çırak, İzzet Yüksek, Berk Bakioğlu, Ayça Kuru, Hasan Balay, İrem Sultan Cengiz ve Arin Alkış filmin kadrosunda yer alıyor.

 

Mevsimlik işçi olarak Urfa’dan Mersin’e göç eden bir ailenin dramını anlatan ‘Roza’ birbirinden iddialı performanslara sahne oldu. Belçim Bilgin ‘Fate’, Fikret Kuşkan ‘Hüseyin’, Bahar Şahin ‘Xezal’, Burak Sevinç ‘Ferdi’ olarak seyirci karşısına çıktı. Törenin buyurduğu şekilde hayatlarına devam eden Fate ve Hüseyin, kızları Xezal’ın yaşadığı zorlukların ardından karşı karşıya geliyor.

 

Fikret Kuşkan ‘Hüseyin’ olarak bir babanın dramını en içli şekilde yaşatırken bir aileyi geçindirmek için nasıl canla başla mücadele edilebileceğini gösterip  evlat sevgisinin nasıl olabileceğini kanıtlıyor. Belçim Bilgin ‘Fate’ ile bu toprakların en büyük sıkıntılarından birini hatırlatıp, törenin nasıl can aldığını ve ailelerin buradaki rolünü üzücü bir şekilde yaşatıyor.

 

Bahar Şahin’in ise ters köşe bir karakterle seyircileri şaşırttığı ‘Roza’da, ‘Xezal’ karakteri masumiyeti gözler önüne seriyor. Hayattaki tek arzusu mutlu olmak olan Xezal, kaldıramayacağı yükler ile yüzleşiyor. Burak Sevinç’in ‘Ferdi’ performansı ise izleyicilerin yeniden bir sorgulamaya gitmesini sağlıyor.

 

Yapımı Akiz Yapım’a, genel koordinatörlüğünü Irmak Çığ Erlertürk’ ait olan filmin yönetmen koltuğunda Mustafa Kotan otururken senaryosu ise Sultan Turan Kızılay imzası taşıyor.

 

 

…………OOO…………..

PARK YOLU AÇILDI

Bir süredir yenileme çalışmaları yapılan  Tarsus Kültür Parkı ve Kültür Merkezi arasındaki yol kullanıma açıldı...

…………OOO…………..

İNSAN HAKLARI KURULUNUN

ZİYARETLERİ

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun aldığı rehabilitasyon merkezi, nezarethane, hastane, okul pansiyonlarını ziyaret kararı gereğince kurul üyelerinden oluşan komisyon tarafından Özel Akdeniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Tarsus Hastanesi ziyaret edildi.

…………OOO…………..

AVCI’DAN İL JANDARMA

KOMUTANINA ZİYARET

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı  İl jandarma Komutanımız Tuğgeneral Ercan ATASOY’u Makamında Ziyaret Etti.

Avcı ‘’Komutanımıza  Yeni Görevinde Başarılar Diledik, Değerli Komutanımıza ve İl jandarma Komutanlığı Personellerimize İlgi ve Alakaları İçin Teşekkür Eder Jandarma Teşkilatımıza Başarılılar Dileriz’’ dedi.

…………OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN MTSO

KURULUŞ ETKİNLİĞİNDE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Bölgesi’nin (MTOSB) kuruluşunun 30. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen balo gecesine katıldı.

Bozdoğan ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) kuruluşunun 30. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen balo gecesine katıldım.

Sanayimizin küresel arenada hızla yükselmesini diliyorum. Nice 30 yıllara…’’ dedi.

 

…………OOO…………..

ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN

YILDÖNÜMÜNDE KUTLAMA

Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yaptığı açıklamada  ‘’Ankara'nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü kutlu olsun.'' dedi.
Bozdoğan mesajının devamında ''Ankara'yı başkent yapan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.’’ Dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU , MARDİN’E

HAZIRLANIYOR

TFF 3. lig 1. grupta yer aylan Tarsus İdmanyurdu bu haftayı boş geçirecek. Geçen hafta kendi evinde Malatya Arfuvansporla0-0 berabere kalan TİY fikstür gereği bu hafta boş. 22 Ekim tarihinde ise deplasmanda Mardin 1969 takımı ile karşılaşacak olan TİY ekibi hafta sonu dinlenecek ve gelecek hafta başından itibaren Mardin maçının hazırlıklarına devam edecek.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar