Subscribe Us


16 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

16 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN SANATA DESTEK

Tarsus belediyesi sanata destek vermeye devam ediyor.. Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Tarsus merkezli düzenlenen 1.Akdeniz Bienali Tarsusta 16 ekimde başlıyor.

Tarsus belediyesi ''Paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduğumuz; Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Tarsus merkezli düzenlenen 1.Akdeniz Bienali başlıyor.

15 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak ve 45 gün sürecek olan etkinliğe yerli yabancı 40 sanatçı eserleriyle katılacak.'' dedi.

 

………..…OOO…………..

KONUKLAR TARSUS’A GELDİ

Çukurova Çağdaş' in duzenlediği ve 5 il, 2 ilçede eş zamanlı olarak yapılacak

1.uluslararasi Akdeniz Bienali 15 Ekim- 30 Kasım arasinda gezilebİlecek .

Tarsus, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, K.Maraş ve Afşin ilçesinde Bir Buçuk ay sürecek Bienal Bugün yani 16 Ekim Pazartesi günü saat 18.00' de Çukurova Sanayi Tarihi Fabrikaları, Adana Yolu üzeri, Çukurova  Spor Salonu' nu geçince Çir Çir Fabrikası ve deposunda açılacak.Tarsus ve Bölgemizde ilk defa yapılan yabancı sanatçıların da katıldığı Binale Tarsuslu sanatseverleri ve bölge insanımızı bekliyoruz.Emeği geçenlere ve destekleyen Başta Mersin Buyukşehir ve Tarsus Belediyemiz olmak üzere tüm kurumlarımıza şükran borçluyuz.

Tarsus' a gelen ilk konuklar sanatçılar Tarayda Kafe' yi ziyaret etti.

………..…OOO…………..

 

ARATOS DERGİSİ ve YAZAR UĞUR PİŞMANLIK

 

MERSİN CNR KİTAP FUARI'NDA

 

TARSUS BELEDİYESİ STANDINA

 

Bu yıl 8. CNR Expo Mersin Kitap Fuarı 14 Ekim tarihinde açılıyor. Tarsus Belediyesi ise ilk kez Mersin Kitap Fuarı’na katılıyor. 14-22 Ekim 2023 tarihleri arasında sürecek olan Mersin Kitap Fuarı’nda Tarsus Belediyesi de açacağı stantla Tarsuslu yazarları ve kitaplarını Mersinli okuyucularla buluşturacak.

 

Edinilen bilgiye göre, daha önce 2022 ve 2003 Ocak aylarında Adana’daki Çukurova Kitap Fuarı’nda yer alan Tarsus Belediyesi standına gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık da kitaplarını imzalayacak.

 

Fuarda Uğur Pişmanlık’la birlikte Tarsuslu yazarlardan Remzi Karabulut, Ufuk Sürmeli, Hikmet Öz de kitaplarıyla yer alacaklar.

 

 Edinilen bilgiye göre Uğur Pişmanlık’ın yayın yönetmenliğini yaptığı Aratos dergisi ve Aratos Yayınları’ndan çıkan Tarsus kitaplarının da fuarda okuyucularla buluşacağı öğrenildi.

 

Adana Çukurova Kitap Fuarı’ndan sonra Tarsus Belediyesi bu yıl, ilk kez Mersin Kitap Fuarı’nda bir stant açacak ve Tarsuslu yazarlarını ağırlamış olacak.

 

Aratos Dergisi 10 yıldan fazla İstanbul, İzmir ve Çukurova Kitap Fuarı’nda açtığı stantla bir yandan Tarsus kitaplarını okurlarla buluştururken diğer yandan da Tarsus’u tanıttı.

 

Aratos Felsefe Dergisi bu yıl da Mersin Kitap Fuarı’nda Tarsus Belediyesi’nin fuarda açacağı standa, Aratos dergisinin, yayımladığı 60 kadar ayrı basım kitap dışında çeşitli kurumlarca yayınlanmış Tarsus kitaplarının da tanıtımını yapacak.

 

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, yaptığı açıklamada, “Aratos dergisi olarak Türkiye’de üç büyük kentin fuarlarında 10 yıldan fazla stant açarak Tarsus’un tanıtımını yaptıklarını ifade ederek, “Geçmiş dönem MHP yönetimindeki Tarsus Belediyesi, kentimizin yanı başındaki Çukurova Kitap Fuarı’nda stant açıp kentimizin yazarlarını ağırlamadı ve Tarsus’un tanıtımı için bir girişimde bulunmadı. Pek çok şeyle övünen Tarsus'un yerel yöneticilerin 400 bin nüfuslu bir kentin yanı başındaki bir kültür organizasyonuna sırtını dönmesi, umursamaz davranması Tarsus adına bir ayıptı.

 

Şimdi Tarsus Belediyesi’nin yeni yönetimi, önerimiz doğrultusunda bir girişimde bulunarak daha son iki yıldır Çukurova Kitap Fuarı’nda olduğu gibi Mersin Kitap Fuarı’nda da standı, yazarları ve kitaplarıyla yer alması, Tarsuslu yazarları okurlarla buluşturup kentin tarihi ve kültürüyle tanıtılmasına katkıda bulunması son derece anlamlıdır.

 

Aratos Felsefe Dergisi olarak, kitap fuarında dergilerimiz, kitaplarımız ve yazarlarımızla bulunarak okurlarla buluşacağız, kitaplarımızı imzalayacağız.

 

Tarsus Belediyesi’nin bu girişiminin gelecek yıllarda da devam etmesini diliyoruz. Bu anlamlı girişimden dolayı Tarsus Belediyesi’ni yönetimini kutluyor ve teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Türkiye Yazarlar Sendikası Tarsus Temsilcisi yazar Uğur Pişmanlık, Mersin Kitap Fuarı süresi içinde bir gün de TYS standında kitap imza günü yapacağını ifade etti. Ayrıca 2022'de üç kitabını basan Mersin Büyükşehir Belediyesi standında da okurlara kitabını imzalayacağı bilgisini paylaştı.

 

 

 

………..…OOO…………..

iNSAN HAKLARI KURULU DENETİMLERİ

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun aldığı rehabilitasyon merkezi, nezarethane, hastane, okul pansiyonlarını ziyaret etti.

 

 ziyaret kararı gereğince kurul üyelerinden oluşan komisyon tarafından Özel Akdeniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Tarsus Hastanesi ziyaret edildi.

 

………..…OOO…………..

MERSİN GENÇLİK FESTİVALİNE

TARSUSTAN 2 OTOBÜS GİTTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin ve kendini genç hisseden her yaştan Mersinli’nin eğlenebilmesi için geçtiğimiz yıl başlattığı ve bu yıl da 2.’sini organize ettiği ‘Mersin Gençlik Festivali’ dolu dolu bir programla sona erdi.

 

 

 

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen festivalin ilk günü kapsamında Köfn ve Zeynep Bastık en sevilen parçaları gençler için seslendirdi. Etkinliğin 2. gününde ise, gençlerin en sevdiği isimlerden Aleyna Tilki ve rap dünyasının gözde isimlerinden Ceza sahne aldı.

 

Etkinlik alanında kurulan Hado, Pubg, Slot Car, Yumruk Duvarı, Zıplayan Toplar, Masa Tenisi, Langırt ve Cosplay alanları ile gençler, konser öncesi hem eğlencenin hem de maceranın tadını birlikte çıkardı.

 

 

 

Gün boyu süren etkinliklerde konser öncesisahne alan MC Halil Bal, DJ Emircan Saltabaşve YungOuzo performansıyla gençleri coşturdu.YoungOuzo’nun ardından sahne alan Aleyna Tilki,‘O Sen Olsan Bari’, ‘Bu Nasıl Yaz’, ‘DipsizKuyum’, ‘Yalnız Çiçek’, ‘Ayrı Gitme’gibi sevilen parçalarını seslendirerek hem sesi hem sahne şovuyla gençlere keyifli bir akşam yaşattı. Gecenin finalinde sahne alan Ceza da, ‘Plaka Yerli’, ‘Rapstar’, ‘Ceza Sahası’, ‘Açık Ara Bul Kon’, ‘Denizci’, ‘Beatcoin’ gibi sevilen şarkılarını gençler için seslendirdi.

 

 

 

Özdülger: “Aleyna Tilki ile bir arada olduğumuz için keyifli ve mutluyuz”

 

 

 

Gençlik Festivali’nde sahne alan Aleyna Tilki’ye çiçek takdim eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Merhaba gençler hoş geldiniz. Her şey mükemmel değil mi? Harikasınız. Çünkü sevgili Aleyna Tilki ile bir aradayız. Hep birlikteyiz. Çok mutluyuz sizi bu güzel şehrimizde misafir ettiğimiz için bizler de ayrı keyifliyiz” şeklinde konuştu. Aleyna Tilki ise, “Bizi misafir ettiğiniz için biz teşekkür ederiz. Sağ olun” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUSTA LÜTFİ HASOĞLU

RESİM SERGİSİAÇILIYOR

Tarsuslu ressam Lütfi Hasoğlu’nun resim sergisi bugün açılıyor.

Sergi saat 15.00 de Mehmet Bal sergi salonunda açılacak.

Sergi ‘’Düşünce ve Kavram’’ adını taşıyor.

 

………..…OOO…………..

TARSUSTA BİSİKLET BAYRAMI

SONA ERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yediden yetmişe bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve bisiklet farkındalığını artırmak adına geçen yıl başlattığı ve bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali sona erdi.

 2. gününde bisikletseverler‘Trafik’te bizler de varız’ diyerek pedallarını Tarsus kenti boyunca çevirdiler.

 

 

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen organizasyonda 25 ilden toplam 500 bisikletli, gün boyu Tarsus’un tarihi ve turistik noktalarını karış karış dolaştı. Yüzlerce bisikletinin aynı anda pedal çevirdiği Tarsus sokakları renkli görüntülere sahne olurken, çevredeki vatandaşlarında ilgisini çekti. Doğanın korunması adına en temiz ulaşım imkanını sağlayan bisikletliler, her gittikleri noktada bol bol fotoğraf çekildiler.

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tarsus Gençlik Kampı’nda konaklayan bisikletliler,turlarına önce Tarsus Mavi Bulvar’dan başladı. Atatürk Caddesi, Kasım Ekenler, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Donat, Gazipaşa Bulvarı gibi Tarsus’un önemli cadde ve bulvarlarında pedal çeviren bisikletseverler, Tarsus Şelalesi, Nusret Mayın Gemisi ve Kültür Parkı gibi Tarsus’un tarihi noktalarını bisikletle gezdi.

 

 

 

Bisikletliler, on bin yıllık tarihi kent Tarsus’u bisikletle dolaşmanın keyfini çıkardı

 

Bisiklet tutkunlarından Gülhan Üstünel, “Geçen sene de Tarsus Bisiklet Festivali’ne gelmiştim. Stres atmak için bire bir. Organizasyon süper. Her şey çok güzel. Keşke kendi şehrimizde de bu etkinliklere böyle önem verilse. Vahap Bey gerçekten her şeyin en iyisini yapmış, ellerine sağlık” dedi. Üstünel, bisiklet yollarının kent genelinde çok güzel yapıldığını ifade ederek, “Bisiklet sürerken insanlar bizleri izlediler. Vermek istediğimiz mesajı aldılar. Burada olmak ayrı bir keyif” diye konuştu

………..…OOO…………..

SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarsusta Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI bu pazarda açık kaldı. Halktan büyük ilgi gördü.

Kubat Paşa Medresesi Önü Makam Cami Yanındaki Pazar artık har Pazar açık olacak.

………..…OOO…………..

FOTOĞRAFÇILAR HAZIR

Tarsus Fotoğraf Derneği başkanı Altan Gökçek , tüm Tarsus Fotoğraf Derneği üyeleri ile fotoğraf sevdalılarını yeni sezon çalışmalarına davet etti.

Altan bey davetinde diyor ki:

“Sevgili Fotoğraf Dostları.. Sanat dünyasının vazgeçilmezi ve insan yaşamının her anında bulunan, hobi dünyasının güzel uğraşılarından biridir Fotoğraf sanatı.. Tarsus Fotoğraf Derneği olarak yaz tatilini tamamladık. Yeni döneme hazırız.

Şimdi Tarsus Fotoğraf Derneği (TFD) olarak 2023-2024 yılı sezonunu 17 Ekim 2023  Salı günü  açıyoruz. Belirtilen tarihte saat 19.00’da  Atatürk Parkı içerisindeki Tarsus Belediye Nikah Salonu altında bulunan dernek binamızda Fotoğrafçı dostumuz  Cem Şenatak’ın muhteşem fotoğraf sunumuyla yeni sezonu açıyoruz. Cem arkadaşımız “Memleketim” adını taşıyan ve memleketimizden insan manzaralarından oluşan bir gösteri sunacak. Bu sunumda da ilginç ve güzel kareleri izlemeniz açısından yeni sezon açılışında hep bir arada olmayı   ümit ediyoruz.. Bu güzel ve önemli günde tüm Tarsus Fotoğraf tutkunlarını ve dernek üyelerimizi yanımızda görmek istiyoruz” ..

…………OOO…………..

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar