Subscribe Us


19 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

19 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

MUHTARLAR GÜNÜ , BUGÜN TARSUS’TA DA KUTLANIYOR

Türkiye genelinde kutlanan Muhtarlar günü, bugün Tarsus’ta da törenle kutlanacak. Kutlama etkinliği Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde yapılacak.
Burada saat 10.00’da muhtarlar ve protokolün katılımı ile bir tören yapılacak. Anıta çelenk sunumu saygı duruşu ile başlayacak etkinlikte istiklal marşı söylenecek. Ardından Muhtarlar günü ile ilgili olarak Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü  ve Tarsus Muhtarlar Derneği başkanı Turgay Benli  birer konuşma yapacak.
Öte yandan kaymakam Kadir Sertel Otcu, muhtarlar için kutlama mesajı yayınladı.

………..…OOO…………..

TARSUS KAYMAKAMI , HAVALİMANI MÜLKİ İDARE AMİRİ OLDU.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu,  Çukurova Havalimanı Mülki İdare Amirliğine getirildi.

Çukurova Havalimanı Güvenlik Komisyonu, Tarsus Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplandı.

Toplantı, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplandı.

……….…..ooo……………

 

FİLİSTİN ACISI ERTELEME GETİRDİ

Gazze’de birçok sivilin ölümüne sebep olan insanlık dışı saldırılar sonrası ülkemizde ilan edilen 3 günlük yas nedeniyle 18 Ekim Çarşamba  20.00’da Tarsus Şehir Tiyatromuz tarafından sahnelenecek olan ‘’Çirkin’’ oyunu ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

 

……….…..ooo……………

GAZETECİ UĞUR PİŞMANLIK AÇIKLADI:

TARSUS MARATONUNA FiLOZOF GELİYOR

Uluslararası Tarsus Maratonu’nun 15.’si bu yıl 22 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda yerli ve yabancı atletin maratonda koşması bekleniyor. Koşu için kayıt yaptıranlar arasında bir de Tarsuslu atlet filozof Khrisippos (Chryippos) bulunuyor. Antik çağda olimpiyatların gerçekleştiği az sayıdaki Anadolu’daki kentlerden biri olan Tarsus, gerçekleşecek olan uluslararası maraton etkinliği ile sporda adını yeniden duyuruyor. Edinilen bilgiye göre, Uluslararası Tarsus Maratonu’nda daha önceki yıllarda da katılan (Erhan Üvey) Almanya’dan gelerek Aratos Felsefe dergisi adına, Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’u temsilen bu yıl da maratonda koşacak.

TARSUS'UN BİR DE ATLET

FİLOZOF KHRİSİPPOS'U VAR

Konuya ilişkin açıklama yapan Aratos Felsefe Dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık, “15. Uluslararası Tarsus Maratonu’nda, Antik Çağ’da yaşamış stoacı filozof ve atlet Khrisippos da koşacak. Gençliğinde uzun mesafe koşucusu (maratoncu) olan atlet Khrisippos’u temsilen Aratos dergisi adına Almanya’dan gelerek Erhan Üvey katılacak. 2011 yılı maratonunda Tarsus’ta, olimpiyat ruhunu yeniden canlandıran Atlet Khirisippos, bu yıl da Tarsus Maratonu’nda koşacak ve Olimpiyat meşalesini yakacak. Aratos Dergisi olarak, biz bugüne kadar bu proje ile Antik Çağ’da yapılan Tarsus Olimpiyatları ile günümüz Tarsus Maratonu arasında bir köprü kurmaya çalıştık. Kendisi de Tarsuslu olan Erhan Üvey ayrıca İstanbul'da, Almanya'da Köln, Münih, Berlin kentleri ile İspanya’da Barseolna ve İngiltere’de Londra'daki maratonlarda Tarsus filozof Aratos ve Tarsuslu ve atlet filozof Khrisippos adına kayıt yaptırarak koşuyor. Tarsus Maratonu’nda Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’u temsil edecek olan Erhan Üvey 1969 Tarsus doğumlu ve 30 yıldır Almanya’da işçi olarak çalışıyor” diye konuştu.

 

“SİMGESEL BİR ANLAMI VAR”

 

Maraton’da Aratos’un da yer almasının simgesel bir anlamı olduğunu ifade eden Pişmanlık, “Uluslararası Tarsus Maratonu, spor ve düşüncenin dolayısıyla felsefenin birleşimini temsil eden Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’la simgeselleşmelidir. Bu hem kentin hem de maratonun tanıtımına önemli bir katkı ve saygınlık kazandırır. Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Antik Çağ Tarsus Olimpiyatları’nın ve atlet filozof Khrisippos’un, maratonun öne çıkartılması, uluslararası bu organizasyonunun tanıtımında son derece önemli olduğunu vurgulardık. Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, önerilerimizi değerli bulduğunu ve mutlaka uygulayacaklarını belirtti. Aratos Dergisi, Uluslararası Tarsus Maratonu’nda atlet Khrisippos’un koşusu dışında, dergi ve Tarsus kent tarihi ile kültürünü yansıtan kitapların yer aldığı bir stant açarak katılacaktır. Bu kitaplar arasında da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı ve benim yazdığım ‘Antik Çağ Tarsus Olimpiyatları atlet ve filozof Khrisippos’ adlı kitap da bulunuyor” dedi.

 

…………OOO…………..

CEM ŞENATAK’IN FOTOĞRAF

SUNUMU BEĞENİLDİ

Tarsuslu fotoğraf sanatçısı gençlerden Cem Şenatak’ın memleketim adını taşıyan fotoğraf sunumu beğenildi.

Tarsus Fotoğraf Derneği yeni sezon çalışmalarına başladı. Tarsus Fotoğraf Derneği (TFD) olarak 2023-2024 yılı sezonunu 17 Ekim 2023  Salı günü  açtı. Başkan  Altan Gökcek “”Atatürk Parkı içerisindeki Tarsus Belediye Nikah Salonu altında bulunan dernek binamızda Fotoğrafçı dostumuz  Cem Şenatak’ın muhteşem fotoğraf sunumuyla yeni sezonu açtık” dedi.

…………OOO…………..

TARSUSLU ÜÇ BAŞARILI KADINA ÖDÜL  VERİLDİ

Mesleklerinde başarılı olan Tarsuslu üç kadınımıza Mersin’de düzenlenen bir törenle başarı ödülleri verildi.

Aralarında TARDOBDER başkanı, şair yazar Ümran Yıldırım ile TARTUD (Tarsus Turizm derneği) Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören olmak üzere birçok kadınımız ödül aldı. Tarsus’tan ayrıca Osmanlı Gayrimenkul sahibi Tuğba Doğan da  düzenlenen gecede başarılı iş kadını olarak ödül aldı.

Üç kadın hemşehrimizi ve diğer başarılı kadınlarımızı kutlar,çalışmalarında başarılar dileriz.

Ümran Yıldırım ''Çukurova Kadın Başarı Ödülleri kapsamında çok yönlü olarak yaptığım çalışmalar doğrultusunda;(şair,yazar,ressam,sunucu,iş insanı,yönetici) Yılın Kadın Başarı Ödülüne layık görülmek beni çok mutlu etti.

Çukurova kadın ödülleri  kapsamında beni bu ödüle layık gören Saygın Kurt beye çok teşekkür ederim. 18 Ekimde hem Kadın Zirvesinde Konuşmacı olarak,hem de Yılın Kadın Başarı Ödülümü almak üzere Mersin’de sevgili Çukurovalılar ile beraber olmak bana gurur verdi.Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor,teşekkürlerimi sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.

Bizde TARDOBDER başkanı, şair yazar Ümran Yıldırım’ı  TARTUD (Tarsus Turizm derneği) Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören’i ve Osmanlı Gayrimenkul sahibi Tuğba Doğan hanımı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

 

…………OOO…………..

TARSUS’TA EKİM AYI 2. MECLİS

TOPLANTISI BUGÜN

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı 17. Birleşimin 1. Oturumu 19.10.2023 Perşembe Günü (bugün) saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

 Meclis Gündemi belli oldu. buna göre 19.10.2023 Perşembe günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2023 yılı 17. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemi şöyle.1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.2-Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.3-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.4- Dilek ve öneriler.5- Kapanış.

…………OOO…………..

TARSUS’TA “FİLİSTİN İÇİN YOLA ÇIK” YÜRÜYÜŞÜ

İsrail’in yaptığı katliama gösterilen tepkiler ve eylemler arasında Tarsus’ta da 22 Ekim 2023  Pazar günü bir yürüyüş yapılacak. Ayrıca çok kişi de araçları ve bisikletlerle, mobiletlerle yürüyüşe destek verecek.

Tarsus Ashab-ı Kehf Platformu tarafından tertip edilen yürüyüş  Saat 14.00’de Ashab-ı Kehf yolu Otoban köprüsü mevkiinde başlayacak. Burada toplanacak olan Tarsus’taki Müslümanlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri  Atatürk caddesini takiben yürüyüş yapacaklar. İsrail’in vahşice saldırıp masum insanları katlettiği Filistin’de kan ve gözyaşı dinmiyor.

Yıllardır devam eden işkence, zulüm ve insanları yerlerinden sürüp öldürme eylemlerine aralıksız olarak devam eden İsrail terör devleti, arkasına ABD ve bazı müttefiklerini alarak Filistin’de insanları kadın , çocuk ayırt etmeden katlediyor. Öyle ki son olarak önceki gün bir hastaneye sığınan yüzlerce insanın üzerine bomba yağdırıp en az 500 kişinin toplu olarak ölümüne neden olan İsrail, bu yaptıklarını savunarak “bir hastanede patlama oldu” yalanını da söyleyebilmektedir. Dünya bu vahşete seyirci kalırken Türkiye’deki Müslümanlar ise İsrail’e tepki gösterip eylemler yapmaya başladı.

Gösterilen tepkiler ve eylemler arasında Tarsus’ta da 22 Ekim Pazar günü bir yürüyüş yapılacak. Ayrıca çok kişi de araçları ve bisikletlerle, mobiletlerle yürüyüşe destek verecek.

Tarsus Ashab-ı Kehf platformu tarafından tertip edilen yürüyüş  Saat 14.00’de Ashab-ı Kehf yolu Otoban köprüsü mevkiinde başlayacak. Burada toplanacak olan Tarsus’taki Müslümanlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri  Atatürk caddesini takiben yürüyüş yapacaklar. Yürüyüş Tarsus şehir stadı önünde noktalanacak.  Yürüyüşe katılanlar buradan Yarenlik alanına geçecekler ve saat 16.00’daYarenlikte basın açıklaması yapılarak İsrail kınanacak. Filistin’e destek sloganları atılacak.

Özellikle Türk insanı, Filistin’de yapılan zulüm, işkence ve soykırıma tepki göstermekte sessiz kalmıyor. Dünyanın birçok ülkesi İsrail’in yaptığı vahşice katliamlara seyirci kalırken, bizler Türkiye’deki, mersin’deki Tarsus’taki  din kardeşleri olarak yapılan soykırıma sessiz kalamayız.

…………OOO…………..

TARSUS’LU ŞAİR MÜZİSYEN

AHMET DENİZ  BUGÜN ETKİNLİK YAPACAK

Tarsus’lu şair ve müzisyenlerden Ahmet Deniz, yeni çıkardığı kitabın tanıtımı için etkinlik yapacak. Deniz’in Nikah salonundaki tanıtım ve şiir günü etkinliği (Bugün) 19 Ekim akşamı saat 19.00 da başlayacak. Etkinlik ücretsiz olup her sanatsever katılabilir.

…………OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU, MURAT GÜNDEŞ YÖNETİMİNDE MARDİN’E BİLENİYOR

Geçen hafta Tarsuslu eski futbolcu ve teknik adamlardan Murat Gündeş’i takımın başına getiren   Tarsus İdman Yurdu , bu hafta sonu oynayacağı Mardin maçına hazırlanıyor. Gündeş, ilk maçında Arguvan ile golsüz berabere kalan takımının ikinci maçtan mutlaka üç puan almasını bekliyor.

TİY , 22 Ekim tarihinde deplasmanda Mardin 1969 takımı ile karşılaşacak olan TİY ekibi hafta sonu dinlenecek ve gelecek hafta başından itibaren Mardin maçının hazırlıklarına devam edecek.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar