Subscribe Us


22-23 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

22 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS YARI MARATONU  KOŞULUYOR

Tarsus’ta geleneksel olarak düzenlenen yarı maratonda start bu sabah veriliyor.

Bu yıl 15.cisi düzenlenecek olan Yarı Maraton’da start sabah saat 09.00 da verilecek. Ardından halk koşusu için 5 km startı verilecek. Törene Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer’in de katılması bekleniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KADINLAR İÇİN ATÖLYE

Tarsus Belediyesi toplumsal farkındalık oluşturacak etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. “Sağlıklı Yaşam Atölyesi” etkinliği ile katılımcılara çeşitli konularda bilgi sunuyor. Doğru nefes almanın önemi, öfke kontrolü, stres yönetimi, kaygıyla başa çıkma, kaliteli uyku için ipuçları, beden farkındalığı, hafıza güçlendirme teknikleri, zihin yönetimi, duygusal özgürleşme, nefesle zayıflama yöntemleri ve korkuyla başa çıkma gibi konuların ele alındığı bu atölyeler, kadınların günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı oluyor.

ATÖLYELER KIRSAL MAHALLELERDE DEVAM EDECEK

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik, kadınların sağlıklı yaşam becerilerini geliştirmelerine ve toplumsal farkındalık oluşturmalarına katkı sağlıyor. Kadınların toplumsal yaşamda daha etkin rol alabilmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen bu etkinlikler, yerel topluluğun refahına katkı sağlamak için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Yapılan bu atölyeler çeşitli mahallelerde gerçekleştirilmeye devam edece

………..…OOO…………..

TARSUSLU MUHTARLAR DÜN ÇANAKKALE’Yİ GEZDİ

Tarsus belediyesinin Muhtarlar Günü ve Cumhuriyet’imizin 100. Yılı sebebiyle Tarsus’tan Çanakkale ve Bursa’yı gezmek üzere uğurladığımız muhtarlarımız Çanakkalede..

Muhtarlar; gezilerinin ilk gününde büyük destanın yazıldığı Çanakkale’de, 57. Alay Şehitliği, Çanakkale Şehitlik Hastane Müzesi ve Abidesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Kemalyeri, Conkbayırı ve Kanlısırt’ı gezdi.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ STANDINDA

TARSUSLU YAZARLAR KİTABINI İMZALADI

Mersin 8. CNR Kitap Fuarı’nda bulunan Tarsus Belediyesi Standımız Tarsuslu yazarlarımızın katılımı ve imza günüyle yoğun ilgiyle karşılandı.

Standımızı ziyaret eden değerli belediye başkanlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Fuar, 22 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

 

…………OOO…………..

BOZDOĞAN MERSİN KİTAP FUARI’NDA

Tarsus Belediye  Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, dün CNR 8.Mersin Kitap Fuarı’nda Tarsus Belediyemizin standını ziyaret etti.

 Tarsus’umuzun değerli yazarları ile bir araya geldi.

…………OOO…………..

21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Milli Yol Partisi Tarsus İlçe Başkanı Zekeriya NURANOĞLU

‘’Basın, Ulusun Ortak Sesidir. Bir Güç, Bir Okul, Bir Yol Göstericidir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Toplumların bilinçlenmesi ve gerçekleri öğrenmesi için mücadele veren , savaş ve doğal afet gibi tüm zor şartlarda, kamunun menfaatleri için doğru ve tarafsız habercilik yapan, milletin ortak sesi olmaya çalışan ,mesleğini onuruyla yerine getiren, tüm basın mensuplarının; 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor;başarılar diliyorum.’’ Dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS’TA İSRAİLİ PROTESTO

YÜRÜYÜŞÜ BUGÜN

İsrail’in yaptığı katliama gösterilen tepkiler ve eylemler  sürerken Tarsus’ta da(bugün)  22 Ekim 2023  Pazar günü bir yürüyüş yapılacak.

Tarsuslu  vatandaşlar protestoya davet edildi.

Tarsus Ashab-ı Kehf Platformu tarafından tertip edilen yürüyüş  Saat 14.00’de Ashab-ı Kehf yolu Otoban köprüsü mevkiinde başlayacak. Burada toplanacak olan Tarsus’taki Müslümanlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri  Atatürk caddesini takiben yürüyüş yapacaklar. İsrail’in vahşice saldırıp masum insanları katlettiği Filistin’de kan ve gözyaşı dinmiyor.

Yıllardır devam eden işkence, zulüm ve insanları yerlerinden sürüp öldürme eylemlerine aralıksız olarak devam eden İsrail terör devleti, arkasına ABD ve bazı müttefiklerini alarak Filistin’de insanları kadın , çocuk ayırt etmeden katlediyor. Öyle ki son olarak önceki gün bir hastaneye sığınan yüzlerce insanın üzerine bomba yağdırıp en az 500 kişinin toplu olarak ölümüne neden olan İsrail, bu yaptıklarını savunarak “bir hastanede patlama oldu” yalanını da söyleyebilmektedir. Dünya bu vahşete seyirci kalırken Türkiye’deki Müslümanlar ise İsrail’e tepki gösterip eylemler yapmaya başladı.

Gösterilen tepkiler ve eylemler arasında Tarsus’ta da 22 Ekim Pazar günü bir yürüyüş yapılacak. Ayrıca çok kişi de araçları ve bisikletlerle, mobiletlerle yürüyüşe destek verecek.

YÜRÜYÜŞ PAZAR GÜNÜ

Tarsus Ashab-ı Kehf platformu tarafından tertip edilen yürüyüş  Saat 14.00’de Ashab-ı Kehf yolu Otoban köprüsü mevkiinde başlayacak. Burada toplanacak olan Tarsus’taki Müslümanlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri  Atatürk caddesini takiben yürüyüş yapacaklar. Yürüyüş Tarsus şehir stadı önünde noktalanacak.  Yürüyüşe katılanlar buradan Yarenlik alanına geçecekler ve saat 16.00’daYarenlikte basın açıklaması yapılarak İsrail kınanacak. Filistin’e destek sloganları atılacak.

Özellikle Türk insanı, Filistin’de yapılan zulüm, işkence ve soykırıma tepki göstermekte sessiz kalmıyor. Dünyanın birçok ülkesi İsrail’in yaptığı vahşice katliamlara seyirci kalırken, bizler Türkiye’deki, Mersin’deki Tarsus’taki  din kardeşleri olarak yapılan soykırıma sessiz kalamayız.

…………OOO…………..

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI KURULU

 2023 YILI EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu 2023 yılı Ekim ayı toplantısını Kurul Başkanı ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında Tarsus Ashabı Kehf Uygulama Oteli Restaurant'ında yaptı.

Toplantıda 2023 yılı Eylül ayı toplantısında alınan kararlar ve yapılan etkinlikler değerlendirildi. 2023 Eylem Planı ve Çalışma Takvimi'ne göre Kasım ve Aralık aylarında bulunan önemli gün ve hafta etkinliklerinin yapılabilirliliği değerlendirildi. Toplantıya misafir olarak katılan 29 Ekim Kadınları Derneği Tarsus Şubesi temsilcisi ve Yenilikçi Öğretmen Eğitim-Kültür Derneği'nin temsilcisi yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda, Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu tarafından Gazze’deki bir hastanenin İsrail tarafından hedef alınmasını kınama açıklaması yapıldı. Açıklamada;

"İsrail’in bugün Gazze’de çoğunlukla kadın, yaşlı ve çocukların bulunduğu bir hastaneyi hedef alması neticesinde çok sayıda sivil can kaybı yaşanmıştır. Özellikle İsrail’in son günlerde Gazze üzerinde orantısız güç kullanması, sivillerin bulunduğu yerleşim yerlerini bombardımana tabi tutması, çocuk, yaşlı ve kadın ayrımı gözetmeden sivilleri hedef alması tüm Dünyanın gözü önünde adeta bir katliama dönüşmüştür. İsrail’in hastane ve okul gibi masum sivillerin bulunduğu bölgelerdeki yoğun bombardıman neticesinde binlerce sivilin hayatını kaybetmesi ve bir o kadar da sivilin yaralanmasına yönelik vicdandan vareste, yaygın ve sistematik biçimde gerçekleştirilen bu eylemler açıkça bir insanlık suçu oluşturmaktadır.

1949 Tarihli Cenevre Sözleşmeleri ve Ek Protokolleri ile jus in bello kurallarına göre savaş esnasında dahi sivil bölgelerin hedef alınmaması, askeri bir müdahalenin beklenen askeri kazanımlara göre sivil bir can kaybına veya sivillerin yaralanmasına neden olması bekleniyorsa gerçekleştirilmemesi gerekmektedir. Ancak İsrail’in tüm bu uluslararası hukuk ve insancıl hukuk kurallarını hiçe sayarak çocuk, yaşlı ve kadın demeden özellikle sivil bölgeleri hedef alması açıkça savaş suçu işlendiğinin göstergesidir.

Gazze’de yaşanan ve bir insani drama dönüşen bu katliamı Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu olarak şiddetle kınıyor ve uluslararası toplumu İsrail’in bu canice eylemlerine karşı insan hakları ve insan onuru adına harekete geçmeye davet ediyoruz" denildi.

Toplantı, temenni ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine GÜLNAME

…………OOO…………..

 

YENİ MERSİN İDMANYURDU

-AFYON MAÇI BUGÜN TARSUSTA

TFF 2. Lig ekiplerinden Afyonspor, ligin 10. haftasında deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu'na konuk oluyor.

 Maç, Pazar günü saat 15.00'te Tarsus Şehir  Stadyumu'nda oynanacak ve İstanbul Bölgesi hakemlerinden Yakup Özkan yönetecek.

…………OOO…………..

TİY , BUGÜN MARDİN’ 1969

 İLE OYNAYACAK

TFF 3. ligde yer alan TİY  bugün Mardin deplasmanında zorlu bir sınava çıkıyor.

TİY, bugün deplasmanda  Mardin 1969 takımı ile karşılaşacak..

TİY , pazar günkü  Mardin maçının hazırlıklarını tamamlayıp  Mardin’e gitti.

Maç saat 14.30 da başlayacak..

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

23 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ŞEHİT ÜSTEĞMEN OZAN

OLGU KÖREKE ANILDI

2017 yılında şehit olan Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin şehadetinin yıl dönümünde Tarsus Şehitliği’nde düzenlenen programda dualarla andık.

Şehidimizi rahmetle anıyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

 

………..…OOO…………..

TARSUS YARI MARATONU

KENYALI ATLETLER KAZANDI

Tarsus’ta geleneksel olarak düzenlenen yarı maraton koşuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nda Kenyalı sporcular üstünlük sağladı. Benard Cheruiyot Sang erkeklerde, Ivyne Jeruto Lagat da kadınlarda birinci oldular.

Tarsus'un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde gerçekleşen maratona Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkeden sporcular katıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, maratona binlerce kişiyle birlikte katıldı ve ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini  verdi.

Başkan Seçer, sporun insanları bir araya getirmesinin en temel yararı olduğunu belirtti ve Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen maratonun ayrı bir güzellik ve önem taşıdığını söyledi.

 

………..…OOO…………..

CHP TARSUS BELEDİYE BAŞKAN A.

ADAYI AV. OZAN VARAL: “VATANDAŞLARIMIZIN

MUTLU YARINLARI İÇİN, ORTAK AKLIN

GÜCÜYLE BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”
Varal : “Hoşgörü, uzlaşma, tüm görüş ve düşüncelere saygı ile yola çıkarken Sivil Toplum Kuruluşları ile kurduğumuz samimi bağlar daha da güçlenecek ve tüm Tarsus'a yayılacak, yönetim anlayışımızın temelini oluşturacak! dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus Belediye Başkan aday adayı Av. Ozan Varal, yerel seçime yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ozan Varal, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Hanifi Yörük ve dernek üyelerini, Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği (TAPARİD) Başkanı Cumali Erbay ve dernek yöneticilerini, Tarsus Berberler, Kuaförler Esnaf Odası ve 27 Aralık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Alper Deniz ve çalışma arkadaşlarını ve Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar’ı ziyaret etti.

Tarsus Belediye Başkan aday adayı Av. Ozan Varal, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda CHP İlçe Başkanlığı görevi boyunca da tüm STK ve kurumlarla iç içe çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, toplumun her kademesinde yer alan insanlarımızla mutlu yarınlar için, ortak aklın gücüyle birlikte çözüm üreteceğiz.” dedi.

Başkan Varal, İsrail tarafından Gazze’de gerçekleştirilen saldırıları kınadı, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diledi.

 

………..…OOO…………..

 

TARSUS BELEDİYESİ FUARDA,

 YAZILI ESERLERİ VE TARSUSLU

YAZARLARI İLE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Tarsus Belediyesi, CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde 8’incisi düzenlenen Mersin CNR Kitap Fuarı sona erdi.

Fuarda Tarsuslu yazarları ve Tarsus’a dair kitaplarıyla 9 gün boyunca yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Tarsuslu yazarlar okuyucularla buluştu.

 

………..…OOO…………..

TÜRKMEN: “TARSUS’A 4. LGS

KURS MERKEZİ’Nİ KAZANDIRMANIN

HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 18. LGS Kurs Merkezi’ni Tarsus’ta Bahçe Mahallesi’ne kazandırdıklarını ifade eden Tarsus Bahçe Şubesi LGS Kurs Sorumlusu Ayşegül Türkmen, “Tarsus’ta Eski Ömerli ve Mithat Paşa kurs merkezlerimizden sonra açılan 4. şubeyiz. Tarsus'ta daha fazla öğrenciye hizmet vermenin heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimiz de durumdan gayet memnun. Velilerimiz de çok ilgili” şeklinde konuştu. 

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 100. YIOL

PROĞRAMI HAZIR

Tarsus Kaymakamlığı Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte kutlayalım..

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ‘’ Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte kutlayalım..’ dedi.

………..…OOO…………..

TARSUSTA SOKAK BASKETBOLU

 İLGİ GÖRDÜ

Cumhuriyetimizin  100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Yarenlik Alanında 3x3 Sokak Basketbolu Etkinliği ve Tarsus Stadyumunda Tarsus’un En Hızlısı Atletizm Yarışmaları düzenlendi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

İsrail’in yaptığı katliama gösterilen tepkiler ve eylemler  sürerken Tarsus’ta da dün bir yürüyüş yapıldı.

Tarsuslu  vatandaşlar protestoya  büyük ilgi gösterdi.

Tarsus Ashab-ı Kehf Platformu tarafından tertip edilen yürüyüş   Ashab-ı Kehf yolu Otoban köprüsü mevkiinde başladı. Tarsus’taki Müslümanlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri  Atatürk caddesini takiben yürüyüş yaptı.. İsrail’in vahşice saldırıp masum insanları katlettiği Filistin’de kan ve gözyaşı dinmiyor.

Yürüyüşe katılanlar  Yarenlik alanına geçerek açıklama yaptı.

Yarenlikte basın açıklaması yapılarak İsrail kınandı.

…………OOO…………..

YENİ MERSİN İDMANYURDU

-AFYON MAÇINI 1-0 KAZANDI

TFF 2. Lig ekiplerinden Afyonspor, ligin 10. haftasında deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu ile Tarsusta karşılaştı. Maçı MİY 1-0 kazandı.

…………OOO…………..

TİY , MARDİN’DE 3-1 MAĞLUP

TFF 3. ligde yer alan TİY  , Dün Mardin deplasmanında 3-1 yenildi.

TİY puansız döndü.

Tarsus idmanyurdu,  ligin  8. Haftasında  deplasmanda oynadığı  Mardin 1969 Spor'a 3-1  mağlup  oldu.  Mardin 1969 Spor karşılaşmasının ilk yarısını  Ali Kemal Ozkan'ın golüyle 1-0'lık mağlubiyetle kapatmak zorunda kalarak  soyunma odasına  giren Sarı lacivertli temsilcimiz,  ikinci yarıya Cemal Metehan Kavalcı’nın  golüyle  beraberliği buldu. Fakat  karşılaşmanın 53.  dakikasında ev sahibi ekip Serkan Köse  ile penaltı atışını gole çevirerek temsilcimiz  geriye düştü: 2-1.

 

 Sarı lacivertli temsilcimiz,  beraberlik için Mardin  1969 Spor kalesinde gol aramaya başlasada 70. Dakikada Serkan Yiğit'i gölüne engel alamayarak fark 2 sayıya yükseldi: 3-1.

 

 

Bu dakikadan sonra skoru değiştirecek gol olmayınca Mardin  deplasmanına umutlu çıkan  temsilcimiz Tarsus idmanyurdu   rakibi Mardin  1969 Spor'a 3-1  mağlup  oldu.

 

 

TARAFTAR MARDİN'DE...

Bu arada Tarsus idmanyurdu  taraftarları  Tarsus idmanyurdu'nu Mardin'de yalnız bırakmadı.  Sarı lacivertli  Taraftarlar  2 otobüs Mardin'e giderek  takımını bu maçta yalnız bırakmadı.

…………OOO…………..

TARSUSLU FİLENİN SULTANLARI

YİNE MAĞLUP

Kadınlar Voleybol 1. Ligi Ekiplerinden Tarsus Belediyesi Spor Sezonun 3. Maçında Mersın'de Konuk Ettiği Zerenspor'a 3-0 Mağlup Oldu...

Turkuaz Beyazlılar, Bu Sezonun İlk 3'üncü Maçını Da Kaybederek Hayal Kırıklığı Yaşatmaya Devam Etti...

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar