Subscribe Us


24 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

24 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUSLU MUHTARLAR, CUMHURİYETİN

100. YILINDA ÇANAKKALE VE

BURSA;DA TARİHE TANIKLIK ETTİ

Tarsus Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü ve 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Tarsuslu Muhtarları Çanakkale ve Bursa’ya götürdü. Gezi boyunca keyifli anlar yaşayan muhtarlar, tarihi mekanları ziyaret ederek hem bilgi birikimlerini artırdı hem de tarihe tanıklık etti.

 

Tarsus Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü ve Cumhuriyetin 100. yıl dönümü

dolayısıyla Tarsuslu muhtarlar, Çanakkale ve Bursa’yı gezerek bölgenin kültürel ve tarihi

yapılarını ziyaret etti. Gezilerinin ilk gününde büyük destanın yazıldığı Çanakkale’de, 57.

Alay Şehitliği, Çanakkale Şehitlik Hastane Müzesi ve Abidesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Kemalyeri,  Conkbayırı ve Kanlısırt’ı gezdi.

 

Gezilerinin son gününde Bursa’ya giden muhtarlar, 1326 Bursa’nın Fethi Panorama Müzesi, Emir Sultan Türbesi, Osmangazi Orhangazi Türbeleri(Tophane), Ulu Cami ve Hanlar bölgesini ziyaret ederek gezilerini tamamladı.

………..…OOO…………..

MUHTARLARDAN BAŞKAN

BOZDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın düzenlediği etkinlikten dolayı

memnuniyetini dile getiren muhtarlar “Bizler için büyük önem arz eden bu önemli günlerde

Çanakkale ve Bursa’yı ziyaret ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında güzel ülkemizin çok

önemli yerlerini gördük. Burada Bursa’nın ve Çanakkale’nin önemli yerlerini tanıma ve

keşfetme fırsatı bulduk. Başkanımıza bize bu geziyi düzenlediği teşekkür ederiz.” dediler.

………..…OOO…………..

29 EKİM  KADINLARI DERNEĞİ’NDEN

TARSUS’TA 100. YIL ETKİNLİĞİ

29 Ekim  Kadınları Derneği , Cumhuriyetin 100. yılında “Cumhuriyete yön veren 100 Türk Kadını”nı anacak.

Başkan Tülay Tıkır Erpehlivan ve yönetim kurulu üyeleri gazeteleri ziyaret ederek 25 Ekim 2023 Çarşamba günü düzenleyecekleri etkinliğe davet ettiler. Etkinlik 25 Ekimde saat 14.00’de Güner Baykal Toplantı salonunda  yapılacak. Etkinlikte Tarsus’un kurtuluş savaşında önemli rol oynayan Adile Çavuş (Adile Hala) anılacak ve hayatı ile yaptığı kahramanlıklar anlatılacak. Proğramda Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi müdürü Serkan Baya konuşmacı olarak yer alıp Adile Halayı ve Cumhuriyete katkı sunan kadınlarımızdan bahsedecek.

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN “TARSUS’UN

ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Tarsus artık marka kent olmuştur. İl olarak önümüzdeki yılda daha iyi ve daha çok hizmetler alacaktır. İnşallah bunca bakan değiştirmeden sonra Havaalanımızda açılacaktır. “ dedi.

………..…OOO………….. 

TARSUS DEVLET HASTANESİNDE

KAN BAĞIŞI TOPLANDI

Tarsus Devlet Hastanesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kızılay Kan Merkezi ekibiyle birlikte düzenlenen kan bağışında vatandaşları bu  bağışa özendirmek ve dikkat çekmek hedeflendi. Kan bağışına sağlık çalışanlarıda destek oldu.

………..…OOO…………..

HİLMİ TUZCU HOCA’NIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Tarsus Anadolu İmam hatip Lisesi  müdür yardımcısı Hilmi Tuzcu Hoca, Tarsus Barbaros Hayrettin Anadolu Kız imam Hatip Lisesi ne tayin oldu.

Yaklaşık 10 yıldır   Anadolu İmam hatip lisesinde görev yapan Tuzcu’nun yeni görev yerinin belirlenmesinden sonra,  Okul Müdürü  Metin Bolat, Hilmi Tuzcu hocaya yemekli ve veda etkinliği düzenledi, emeklerinden dolayı birde teşekkür plaketi verdi.

Hilmi Tuzcu Hoca, Tarsus Barbaros Hayrettin Anadolu Kız imam Hatip Lisesi  müdür yardımcısı olarak görevine devam edecek.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ FUAR TEŞEKKÜRÜ

Tarsus Belediyesi, CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde 8’incisi düzenlenen Mersin CNR Kitap Fuarı’nda Tarsuslu yazarları ve Tarsus’a dair kitaplarıyla 9 gün boyunca yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Tarsuslu yazarlar okuyucularla buluştu.

 

Tarsus Belediyesi, 14-22 Ekim tarihleri arasında CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen Mersin CNR 8. Kitap Fuarı'nda yoğun ilgi gördü. Fuar boyunca Tarsuslu yazarları ve Tarsus'a dair kitaplarıyla dikkatleri üzerine çeken Tarsus Belediyesi, yaklaşık 200 bin kitapseveri ağırladı. Fuarda Tarsus Belediyesi, Tarsus'a dair yayınları ve Tarsuslu yazarların eserlerini sergiledi. Ayrıca, ünlü yazarların katılımıyla düzenlenen imza günleri ve etkinliklerde de Tarsus'un zengin kültürel mirası vurgulandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, fuara katılımın Tarsus'un tanıtımına önemli katkılar sağladığını belirtirken, Tarsus'un köklü tarihi ve değerlerine sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

 

Gazeteci Yazar Uğur Pişmanlık, Araştırmacı Yazar Hikmet Öz, Yazar Erkan Özaydın, Öykü Yazarı Cemile Cereb, Yazar Remzi Karabulut, Yazar Nihat Çapar, Yazar Hüseyin Sungur, Yazar Ufuk Sürmeli ve Yazar İsmail Sarp Aykurt gibi değerli isimlerin eserleriyle fuarda yoğun ilgi gören Tarsus Belediyesi, Tarsus'un edebi ve kültürel mirasının önemine vurgu yaparak katılımcılardan tam not aldı.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN;" TARSUS'UN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNİ DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ"

Kitap Fuarına katılım sağlayarak, Tarsuslu yazarlar ve stantları ziyaret eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; "200 bin kişinin ziyaret ettiği fuar boyunca yazılı eserler ve Tarsuslu yazarların katkılarıyla kentin tanıtımına büyük katkı sağladı. Tarihi 10 bin yıla uzanan kentimizin köklü mirasına sahip çıkmanın ve bu mirası gelecek nesillere aktarmanın sorumluluğunu her zaman taşıyoruz. Bu nedenle, fuara katılım sağlayan ve eserleriyle şehrimize önemli katkılar sunan tüm yayınevleri ve yazarlarımıza özel teşekkürlerimizi sunarken, şehrimizin değerlerini yaşatmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi vurgulamak istiyorum. Sizlerin destekleriyle Tarsus'un kültürel zenginliğini ve tarihi derinliğini daha geniş kitlelere ulaştıracağımıza inanıyoruz. " dedi.

…….……OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU BU HAFTA

SAHASINDA AYVALIKGÜCÜNÜ

KONUK EDECEK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdu bu hafta

sahasında Ayvalıkgücünü konuk edecek.

Geçen hafta en son oynadığı maçta Mardin spora 3-1 mağlup olan ve ligde tek galibiyeti ile tek beraberliği bulunan sarı lacivertliler, şeytanın bacağını kırmak istiyor. Murat Gündeş yönetiminde maçlara çıkan sarı lacivertli ekip 28 Ekim cumartesi günü şehrimiz stadında saat 14.30 da Ayvalıkgücü takımı ile karşılaşacak. bu maçtan takımımızın mutlaka üç puan alması gerekiyor.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar