Subscribe Us


26-27 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

26 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA CUMHURİYETE YÖN VEREN 100 KADIN ETKİNLİĞİ

Tarsus’ta Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle 29 Ekim  Kadınları Derneği bir etkinlik düzenledi. Cumhuriyetin 100. yılında “Cumhuriyete yön veren 100 Türk Kadını”  anlatıldı. Etkinlik Asutay işhahında Güner Baykal toplantı salonunda yapıldı.

Etkinlikte Tarsus’un kurtuluş savaşında önemli rol oynayan Adile Çavuş (Adile Hala) anılacak ve hayatı ile yaptığı kahramanlıklar anlatıldı.. Proğramda Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi müdürü Serkan Baya konuştu.

………..…OOO…………..

TARDOBDER ŞİİR VE

MÜZİK ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü  kutlamaları etkinlikleri içinde  Tarsus Müzesinde bir şiir ve müzik dinletisi yapıldı. Tardobder  Başkanı Ümran Yıldırım “Etkinliğimiz Tarsus kaymakamlığı destekleriyle yeni müzede yapıldı. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER) tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle düzenlenen ‘’Şiirler ile Türk Sanat Musikisi Konseri’ne Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve Tarsus belediye başkan yardımcıları da  katılım sağladı..

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KEDİ KURTARMA

OPERASYONU

Tarsus’ta, park halindeki aracın motor kısmına sıkışan kedi yavrusu itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, arabasında kedi yavrusunu fark ederek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kedi yavrusu sağlıklı bir şekilde doğal ortamına bırakıldı.

………..…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR ORKASTRASI

TARSUS YARENLİKTE KONSER VERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutluyor. Etkinliklerde dün Tarsus Yarenlikte Türk Halk Müziği konseri verildi.

………..…OOO…………..

 

TARSUS, CUMHURİYET’İN 100.YIL

COŞKUSUNU VOLKAN KONAK

KONSERİYLE KUTLAYACAK!

Tarsus Belediyesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında Usta Sanatçı Volkan Konak Tarsuslularla buluşacak. “Kuzey’in Oğlu” Volkan Konak sevilen şarkılarını Tarsuslularla birlikte söyleyecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tüm Tarsusluları davet ederek; “Tüm vatandaşlarımızı 100. Yıl Cumhuriyet etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Karadeniz müziğini evrensel ezgilerle sunarak Türkiye’de milyonların sevgisini kazanan aynı zamanda Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yılmaz bir savunucusu olduğunu her zaman dile getiren Volkan Konak, en anlamlı bestelerini Tarsuslular için seslendirecek. Konser programı 30 Ekim saat 19.00’da Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu’nun birbirinden güzel şarkılarıyla başlayacak. Ardından Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası, Atatürk Gösteri Merkezi’nde sevilen müziklerini seslendirecek. 20.00’da Interaktif Showman Doğukan Alsay, yaptığı özel interaktif sahne performansı ile vatandaşlara keyifli bir akşam yaşatacak. 20.30’da ise Usta Sanatçı Volkan Konak büyük bir coşkuyla sahne alacak.

 

VOLKAN KONAK,  SEVİLEN ŞARKILARINI TARSUSLULARLA SÖYLEYECEK

Volkan Konak Tarsus Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında organize edeceği ‘Cumhuriyet Konseri’nde’ sahne alarak, şarkılarını Tarsuslular için söyleyecek. 30 Ekim Pazartesi günü, saat 20.30’da başlayacak olan ücretsiz konser, Atatürk Gösteri Merkezi’nde binlerce kişiyi bir araya getirecek. Gerçekleştirilecek programlarla tek ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü doyasıya kutlanacak.

…………..OOO……………

KAMYON  EZDİ GEÇTİ

Tarsus’ta dün bir inşaat sahasında freni boşalan kamyon, geriye doğru kayarak park halindeki otomobil ve hafif ticari araca çarptı. Olayda yaralanan olmadı.

 

………..…OOO…………..

KEDİYİ KURTARDILAR

Tarsusta dün park halindeki aracın motor kısmına sıkışan kedi yavrusu itfaiye ekiplerince kurtarıldı. D. Bekir Alper, arabasında kedi yavrusunu fark ederek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kedi yavrusu sağlıklı bir şekilde kurtarıldı.

………..…OOO…………..

TARSUS KARAEVLİ GÖLETİ'NDE

 ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Tarsus Karaevli Göleti'nde çalışmaların devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;“Tarsus İlçesi Alibeyli Köyü Dibektaş Deresi üzerinde inşaa etmekte olduğumuz Karaevli Göleti’nin tamamlanmasıyla 9 bin 830 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

2024’te Su Tutacak

Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede %45 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyleyen Genel Müdür Mehmet Akif Balta, Gölette 2024’ün ikinci yarısında su tutmayı hedeflediklerini açıkladı.

KaraevliGöleti’nde şu anda gövde dolgusu ve dolusavak inşaatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;“İnşaatta ulaşım yolları, gövde, dolusavak sıyırma ve cut-off kazılarını tamamladık. Ayrıca kondivi, su alma yapısı, enjeksiyon ve batardo imalatlarını da bitirdik. Bugün itibariyle gövde yüksekliği 22 metreye ulaşan KaraevliGöleti’nde 500 bin m³ dolgu yapıldı. Çalışmalarımız kış mevsiminde de aralıksız devam edecek. Önümüzdeki yıl projeyi bitirip, gölette su tutmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

 

………..…OOO…………..

TABİT TURU 28 EKİMDE

Tabit adına açıklama yapan Gökhan Özberk ‘’28 Ekim Cumartesi günü saat 14.30 da Cumhuriyet meydanında başlayacak olan turumuza bekliyoruz.’’ Dedi.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'nın nihai sonucunda kazandığımız Cumhuriyetimizin bu sene 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramınızın yıldönümünde hep birlikte şehiriçinde önde koşu ekibimiz bayrak ile koşacak ve arkasında bizler de bisikletlerimiz ile pedal çevireceğiz. Cumhuriyet değerlerinin ve kazanımlarının bizler için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladığımız yüzyılımızda hiç olmazsa hepimiz için çok önemli olduğunu bildiğimiz Milli bayramlarımızda tüm dostlarımızı yanlarında en az bir kişi daha ikna ederek 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.30 da Cumhuriyet meydanında başlayacak olan turumuza bekliyoruz.
Bu bağlamda ülkemizin ilelebet payidar kalması için canını feda etmiş başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyoruz.

Cumhuriyet hürriyettir,
Cumhuriyet fazilettir,
Cumhuriyet eşitliktir,
Cumhuriyet adalettir,
Cumhuriyet güvendir,
Cumhuriyet ilimdir, fendir
Cumhuriyet saygıdır,
Cumhuriyet kadın haklarıdır,
Cumhuriyet Anayasal güvencedir,
Cumhuriyet Halktır
Cumhuriyet Mustafa'dır, Kemal'dir
Cumhuriyet ATATÜRK'TÜR...’’

………..…OOO………….

 

 

 

 

27 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN “ZÜBEYDE,

ANALAR VE OĞULLARI” FİLMİNİ

TARSUSLU KADINLARLA BİRLİKTE İZLEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamak amacıyla, Tarsuslu kadınlarla anlamlı sinema etkinliğinde buluştu. Kadınlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım'ı anlatan "Zübeyde, Analar ve Oğullar" adlı sinema gösterimi ile keyifli bir gün geçirdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Tarsus'un farklı mahallelerinden gelen 140 kadın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk kadınının güçlü ve etkili temsilcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım'ı anlatan "Zübeyde, Analar ve Oğullar" adlı sinema filmi ile buluştular. Tarsu AVM'de gerçekleştirilen etkinlikte merkezden ve kırsal mahallelerden gelen toplam 140 kadın, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı anlatan özel filmi izleme fırsatı buldu. Aynı zamanda, pek çoğu için sinemanın ilk deneyimi olan yüzlerce kadın, filmle buluşmanın heyecanını yaşadı. Etkinlik sırasında, 100. Yıl coşkusu ve heyecanı herkesi sararken, kadınlar keyifli bir vakit geçirme şansı yakaladı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, etkinlik sırasında kadınlarla bir araya gelerek duygusal anlar yaşadı ve Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın önemini vurguladı.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100. YILINA SAYGI VE MİNNETTARLIKLA SELAM GÖNDERİYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan anlamlı etkinliğe değinerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım'ı anlatan 'Zübeyde, Analar ve Oğullar' adlı sinema filmi, hem tarihimizi hatırlamak hem de bir arada olmanın mutluluğunu yaşamak için güzel bir fırsattı. Kadınlar, toplumumuzun temel direklerinden biridir. Onların gücü, bizim gücümüzdür. Hep birlikte, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına saygı ve minnettarlıkla selam gönderiyoruz. Birlikte nice yıllara, nice kutlamalara!" dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TAN GİDEN  MERSİN’İN İÇME

SUYU KALİTESİ 7/24 TAKİP EDİLECEK 

Mersin’in her köşesine sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu ulaştıran MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde revizyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla, yaklaşık 40 yıldır Mersin’in çok büyük bir bölümüne içmesuyu temin eden tesisteki sistem ve ekipmanlar son teknolojiyle modernize edilecek, Mersin’in içmesuyu kalitesi 7/24 anlık izlenecek.

 

………..…OOO…………..

SEÇER; “CUMHURİYET,

TÜRKİYE’NİN TEMİNATIDIR”

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En büyük eseri’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyet; çağdaşlıkla aydınlanmış, demokratik ve özgür bir Türkiye’nin teminatıdır. Bu yüzden O’nu daima daha ileri noktalara taşımak, bunun için var gücümüzle çalışmak, bizim için bir zorunluluktur” dedi.

………..…OOO…………..

 

TARSUS, CUMHURİYET’İN 100.YIL

COŞKUSUNU VOLKAN KONAK

 

KONSERİYLE KUTLAYACAK!

 

Tarsus Belediyesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında Usta Sanatçı Volkan Konak Tarsuslularla buluşacak. “Kuzey’in Oğlu” Volkan Konak sevilen şarkılarını Tarsuslularla birlikte söyleyecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tüm Tarsusluları davet ederek; “Tüm vatandaşlarımızı 100. Yıl Cumhuriyet etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Karadeniz müziğini evrensel ezgilerle sunarak Türkiye’de milyonların sevgisini kazanan aynı zamanda Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yılmaz bir savunucusu olduğunu her zaman dile getiren Volkan Konak, en anlamlı bestelerini Tarsuslular için seslendirecek. Konser programı 30 Ekim saat 19.00’da Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu’nun birbirinden güzel şarkılarıyla başlayacak. Ardından Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası, Atatürk Gösteri Merkezi’nde sevilen müziklerini seslendirecek. 20.00’da Interaktif Showman Doğukan Alsay, yaptığı özel interaktif sahne performansı ile vatandaşlara keyifli bir akşam yaşatacak. 20.30’da ise Usta Sanatçı Volkan Konak büyük bir coşkuyla sahne alacak.

 

VOLKAN KONAK,  SEVİLEN ŞARKILARINI TARSUSLULARLA SÖYLEYECEK

Volkan Konak Tarsus Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında organize edeceği ‘Cumhuriyet Konseri’nde’ sahne alarak, şarkılarını Tarsuslular için söyleyecek. 30 Ekim Pazartesi günü, saat 20.30’da başlayacak olan ücretsiz konser, Atatürk Gösteri Merkezi’nde binlerce kişiyi bir araya getirecek. Gerçekleştirilecek programlarla tek ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü doyasıya kutlanacak.

…………..OOO……………

BAŞKAN BOZDOĞAN’CUMHURİYET’E

SAHİP ÇIKIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılının Türkiye tarihindeki en büyük dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Cumhuriyet’in 100. yılını şu mesaj ile kutladı:

“Cumhuriyet, tarihimizin en büyük modernleşme hamlesiyle taçlandırılmış bir zaferdir. Gelecek nesillere gurur duyacakları bir Tarsus bırakmak amacıyla, cumhuriyetin mirasını korumaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılına adım attığımız bu dönem, Türkiye'nin tarihindeki dönüm noktalarından birini kutluyoruz. 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ulusumuzun tarihini, kültürünü ve kimliğini şekillendiren bir dönemin başlangıcıydı. Cumhuriyetin 100. yılı, bu büyük dönüşümün ve gelişimin yıl dönümünü anmak için bir vesile olarak karşımızda duruyor. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti temelinde, hak, hukuk ve adalet ilkelerine dayalı olarak kurulmuştur. Bu topraklarda, benzeri görülmemiş bir zaferin ardından kurulan ve birçok ülkeye örnek olan Türkiye Cumhuriyeti, imkânsızı başarmanın en büyük kanıtıdır. Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolüdür. Tarsus Belediyesi olarak şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimseyerek, üretimi artırarak ve toplumsal adaleti her alanda sağlayarak, Tarsus’umuzu uluslararası örnek kent seviyesine taşımak için çaba harcıyoruz. Tarsus’umuza ve ülkemize büyük katkılar sunmaya devam ediyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öğrettiği gibi, Yalnızca tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Zenginlik ve onun doğal sonucu olan refah ve mutluluk sadece çalışkanların hakkıdır. Bu bilinçle, kararlılıkla ve cesaretle ilerliyor, kentimize, halkımıza, Atatürk'e ve O'nun kurduğu Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Çünkü Atatürk'ün bize mirası, insanlar için gece gündüz çalışmaktır. Geçmişten gelen bilgelikle ilerleyerek, geleceği aydınlatma yolunda ilerliyoruz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman gazilerimizi rahmetle anarken, bu toprakları vatan kılan şehitlerimize minnettarlıkla yaklaşarak, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha coşkuyla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

………..…OOO…………..

BORSA BAŞKANI TEKE VE MECLİS

BAŞKANI KAYA’DAN KUTLAMA

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke  ve Meclis başkanı Murat Kaya, 100. Yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladılar.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak hem tarihimize hem de geleceğimizi var edecek yeni nesillere karşı en önemli sorumluluğumuz olduğunu söyledi.  

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamasında;  

 

Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. 

“Bir milletin iradesine duyulan saygı, en büyük erdemdir. Milletimizin ortak iradesiyle ve imanla hep beraber, el ele gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin son noktası olan Cumhuriyet, bugün bizlere her zamankinden daha fazla güç ve azim vermektedir. 

Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürürsek çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ihracatla, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır.  

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletine bıraktığı en kıymetli miras olan Cumhuriyet, ‘Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ anlayışıyla yürütülen büyük kurtuluş mücadelesinin en önemli sonucudur. Ülkemizin geleceği çocuklarımızın istikbali için Türkiye’yi, ekonomi, sanayi, eğitim düzeyi, demokrasi anlayışı, insan hak ve özgürlükleriyle dünyanın en gelişmiş ve yaşanabilir ülkelerden biri haline getirmek ve bu amaç doğrultusunda hiç yılmadan çalışmak, üretmek en büyük görevimizdir” dedi. 

 

Ülkesine, milletine ve geleceğine inanan tüm vatandaşlarımızın eşitlik ve özgürlük temeli üzerine kurulmuş en kıymetli varlığımız, gelecek nesillere en değerli emanetimiz, Cumhuriyet’tir. 

 

Bu tarihi günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; yüce Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

ANIT MEZARI KURTARMA

KAZISI İÇİN YENİ GİRİŞİM

Tarsus Köylü Garajı Anıt mezarı kurtarma kazısı ile mezar gün yüzüne çıkarılacak.

Konu ile ilgili olarak Tarsus Müzesinde bir toplantı yapıldı. Müze müdürü Doğukan Alper başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına Mersin Üniversitesinden Deniz Kaplan ve Taşkıner Ketenci, TARTUD başkanı Yeşim Sancaktar İçgören, TSO yönetimi adına Fuat Togo, Tarsus Belediyesinden Betül Eker,   kazı sponsoru iş adamı Tuncer  Taşkın ile bazı turizm gönüllüleri katıldı..

Alper, katılımcıları bilgilendirerek “Kleopatra kapısı yanında Caminur mahallesinde 1993 yılında Emniyet müdürlüğü binası yapımı sırasında çıkan anıt mezar kalıntısı Roma dönemine aittir. Buranın restore edilip ziyaret edilebilir hale getirilmesi için çalışmalarımız yeniden başladı. Bu anıtmezarı halen toprak altında olmasına rağmen içinden geçen buluntular ile tasarımlarla Tarsuslu  eski varlıklı bir aileye ait olduğu tahmin edilmektedir Aradan geçen 2 bin yıl sonra burası yine bir Tarsuslu olan Tuncer Taşkın’ın sponsorluğunda Tarsus Müzesi tarafından yapılan çalışmalarla gün ışığına çıkarılacaktır” dedi.

Daha sonra  Alper, sponsor işadamı  Taşkın’a teşekkür plaketi verdi. Bilahare  Kleopatra kapısı cıvarında bulunan Anıt mezar kazı alanı ziyaret edildi.

 

………..…OOO…………..

TARSUSLU KOCAMAZ

EMEKLİ İÇİN NE İSTEDİ?

Burhanettin Kocamaz   Mecliste emekliler için 5 bin TL yerine ek asgari ücret ödenmesini istedi.

Kocamaz “Çalışmayan emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye ödenmesine ilişkin torba kanunda yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. 5 bin TL'lik ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler yararlanabilecek. Buna göre 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere, dosya bazında 5 bin lira ödenecek. Bu ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak. 1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

“5 BİN TL DEĞİL, ASGARİ ÜCRET KADAR VERELİM”

Konuyla ilgili mecliste konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bu madde mevcut hâliyle çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılmasını öngörüyor. “Çalışmayan” kısmı önemli çünkü ekim ayı içinde 1 gün dahi çalışmış olsa emeklimiz bu parayı alamayacak. Toplam 15,5 milyon emeklimiz var, üçte 2’si açlık sınırının altında yaşıyor; ortalama emekli aylığı 8 bin 500 TL iken son açıklanan verilere göre açlık sınırı 13 bin 334, yoksulluk sınırı da 43 bin 433 TL. En düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 lirayla tam 10 milyon emeklimiz geçinmeye çalışıyor, aileleriyle birlikte bu rakam 15 milyonu buluyor. Değerli milletvekilleri, gelin bu rakamlara birlikte bakalım. Yaklaşık 12 milyon emeklimize bir defaya mahsus olmak üzere toplamda 61 milyar lira verilecek. Peki, şu 5’li çeteye, hani şu, rant projeleri üreterek ceplerini şişirdiğiniz, kasalarını doldurduğunuz 5 kişiye ya da şirkete 2023 yılında ne kadar para boca edeceksiniz? Şu meşhur kamu-özel iş birliği projeleriyle, hani şu Londra mahkemelerini hakem tayin ettiğiniz projelerle tam 60 milyar lirayı, 12 milyon çilekeş emekliye bir defaya mahsus vereceğiniz parayı 5 kişiye sadece bir yılda yani 2023 yılında vereceksiniz, bununla da bu güzel ülkede hem adalet olacak hem kalkınma olacak öyle mi? Bir örnek daha vereyim: Kur korumalı mevduat hani şu seçim öncesi ekonomik çöküntü perdelensin, döviz yükselmesin diye şapkadan çıkardığınız garip tavşan. Hani şu fakirin cebinden alıp bir avuç zengini daha da zengin ettiğiniz irrasyonel uygulama. İşte bunun, bu ülkeye maliyeti şu ana kadar 600 milyar lira yani 12 milyon emekliye bir seferlik vereceğiniz paranın tam 10 katı. Değerli arkadaşlar, emekli olup da çalışmak zorunda kalan vatandaşlarımızın bir kısmı bu parayı alabilmek için işlerinden çıkıyorlarmış ve 5 bin lirayı aldıktan sonra da tekrar işe girmeyi planlıyorlarmış. Bu ne hazin ne yürek burkan bir tablodur. Maalesef yirmi bir yıldır beceriksiz ve çapsız politikalarınızla emeklilerimizi sefalet sınırında yaşamaya mahkûm etmekle kalmadınız, bu yasayla bir de kayıt dışılığı zorluyorsunuz. Değerli arkadaşlar, emekli yurttaşlarımızın insani şartlarda bir hayat sürmesi en azından açlık sınırının üzerinde bir emekli maaşı alabilmesi son derece önemlidir ve bunu temin etmek tarihî ve vicdani bir sorumluluktur. Bir kereye mahsus olarak verilecek 5 bin liralık bir ödemenin emeklilerimize sağlayabileceği anlamlı bir katkı söz konusu değil. Gelin, bu tek seferlik ödemeyi rasyonel hâle getirelim ve emeklilerimizin en az asgari ücret kadar bir ödemeyi her yıl düzenli olarak almalarını sağlayalım” dedi.

………..…OOO…………..

ENGELLİLERDEN 100.YIL KUTLAMASI

Dursun Arslan “Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yıl kuruluş yıldönümünde Tarsus Engelliler Platformunun (TEP) düzenlediği uluslararası 3. Engelsiz Turizm ve Spor  Festivaline davetlisiniz" dedi.

Festival  açılışı Tarsus'ta 27/10/2023 Cuma Saat 13:00 de Tarsus May Life Plazada yapılacak.

Dursun Arslan "Sizleri de aramızda görmek bizleri mutlu edecek” dedi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA MİLLİ PARKLAR

YENİ YERİNDE

Tarsus’ta Milli Parklar yeni yerinde hizmete devam ediyor. Eski Orman işletme binası boşaltılınca  Milli Parklar eski devlet Hastanesi bahçesine taşındı. Hizmete geçici olarak burada devam ediyor.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar