Subscribe Us


28 -29 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

28 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

GAZETECİ EMRE GEÇİM ANJİYO OLDU

Tarsus Yeni Doğuş gazetesi yazı işleri müdürü  Emre Geçim rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Emre Geçim’in anjiyo olduğu ve kalbine stent takıldığı öğrenildi. Emre Geçim’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

…………OOO…………..

TAFAD- TARSUS FOLKLOR ARAŞTIRMA

DERNEĞİ GENEL KURUL YAPACAK

Tafad- Tarsus Folklor Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Melek Sezer Anıtoğlu

“Derneğimizin olağan genel kurul toplantısı 16.10.2023 Pazartesi günü Erdinç Şahin Gençlik Merkezinde saat 19.00 da yapılacaktır. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 23.10.2023 Pazartesi günü aynı yer ve saatte yapılacaktır” dedi.

GÜNDEM ŞÖYLE: 1-Açılış ve yoklama

2-Divan heyeti ve seçimi

3-Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması

4-Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibrası

5-Denetim raporunun okunması ve ibrası

6-Tahmini bütçenin görüşülmesi

7-Yeni yönetim ve denetim kurul üyelerinin seçimi

8-Dilek ve temenniler- 9-Kapanış

…………OOO…………..

TOLGA ARSLAN , DÜN AKŞAM

MUHTARLARLA BULUŞTU

Tarsuslu  Genç siyasetçilerden MHP Tarsus Belediye  başkan aday adayı  Tolga Arslan  dün

akşam Toy Bahçesinde yemek verdi.. Arslan, yerel seçimlere iddialı hazırlanırken Tarsuslu Basın  ve Muhtarlarla bir araya gelerek yemek verdi.

Arslan “Tarsus’a hizmet için göreve hazırım” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS FESTİVALİNİN

TARİHİ DEĞİŞTİ

Bu yıl ikincisi yapılacak olan Tarsus  Festivalinin tarihi ileriye taşındı.Daha önce 3-4-5 Kasım tarihlerinde yapılacağı açıklanan 2. Tarsus Festivalinin 17-18 ve 19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

…………OOO…………..

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ

TARSUS GRUBU ZİYARETİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt Proje Koordinatörü Betül Eker'i ziyaret etti. Ziyarette, yapılması planlanan proje ve çalışmalarla ilgili istişare edildi. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt Proje Koordinatörü Betül Eker'e yaş almış çınarların el emeği göz nuru ile hazırladıkları turunç reçelini takdim etti. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyaret memnuniyet duyguları ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

 

…………OOO…………..

AKDENİZ BİENALİ HAZIRLIĞI

 Çağdaş Sanat / Tarsus Merkezli Olmak üzere Mersin /Adana / Hatay / Osmaniye / Kahramanmaraş / Afşin’de aynı anda 5 ilde ve 2 ilçede birden… Uluslararası 12, ulusal olarak da yaklaşık 35 sanatçıyla Akdeniz bienali 15Ekim 30 kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.…

…………OOO…………..

TARSUS’TA BİSİKLETLE İŞE

 GİTME PROJESİ TEKRAR BAŞLADI

Dr. Ali Cerrahoğlu ve eğitimci Gökhan Özberk’in öncülüğünü yaptığı işe bisikletle gitme projesinin bu yılki etabı başladı.

Özberk “Her çarşamba günü saat 07.15 'te işimize bisiklet ile gidiyoruz etkinliğimize yeni mahalle Carrefour karşısı Petrol istasyonundan başlıyoruz . İsteyenler katılabilirler.” dedi.

…………OOO…………..

AVRUPA ŞAMPİYONU

YEN SINAVA HAZIR

Avrupa Şampiyonluğu ünvanlı Belediyespor Kulübü sporcumuz Merve Bozan’a, 29 Eylül- 08 Ekim 2023 tarihlerinde Kemer’de gerçekleşecek olan Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası’nda başarılar dileriz.

…………OOO…………..

KAYMAKAM İTFAİYECİLERİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İtfaiyecilik Haftası dolayısı ile Tarsus İtfaiye Grup Amirliğini Mahalle Muhtarları ile birlikte ziyaret etti.

…………OOO…………..

MUHTARLARLA TOPLANTI

Tarsus Mahalle Muhtarları Toplantısı, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında, Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Demir’in “ depremde yapısal hasarlar ve hatalar” , TSKG Vakfı Mersin Şube Temsilcisi E. Albay Faik Karadeniz’in vakıf yapısı ve faaliyetleri ve Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Başkan Vekili Remzi Karabulut’un Vakıf faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmeler yaptıkları toplantı Muhtarların dilek ve şikayetlerini dile getirmeleri ile sona erdi.

 

…………OOO…………..

ÇUKUROVA HAVALİMANI’NDA ULAŞIM

ÇUKUROVA ESNAFINA EMANET

2024 yılının başında faaliyete başlaması planlanan Çukurova Havalimanı’nda ulaşım hizmetini Çukurova Bölgesel Havalimanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi sağlayacak. 

Çukurova Havalimanı yapımını ve işletmeciliğini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu ile ulaşım hizmetleri alanında mutabakata varan Çukurova Bölgesel Havalimanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yasin Boyraz, havalimanının bölgeye değer ve ekonomik katkı sağlayacağını söyledi. 

Hem yolcu hem de kargo taşımacılığı hizmeti ile Çukurova’nın dünyaya açılan kapısı olacak olan Çukurova Havalimanı’nı kullanan yolcuların Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye’ye ulaşımını Çukurova esnafı sağlayacak.

Çukurova Havalimanı ulaşım hizmetlerinin tamamını esnafların oluşturduğu bölgede kurulan bir kooperatifin üstlenmesinin bölge adına gurur verici olduğunu söyleyen Boyraz, “Kurulduğumuz günden itibaren Adana ve Mersin bölgesi esnafımıza fayda sağlayabilmek için çok ciddi mücadele verdik. Özellikle Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Niyazi Göger’in destekleri ile böylesine önemli bir hizmeti bölgemize kazandırdık. Sürecin en başından itibaren her zaman yanımızda olan Birlik Başkanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. 

 Projenin detayları hakkında da açıklamalarda bulunan Yasin Boyraz, “2000 kişilik istihdamı hedeflediğimiz Çukurova Havalimanı yolcu taşıma işinde, ulaşım hizmetini 100 otobüs, 100 VIP minibüs ve 100 taksi olmak üzere toplamda 300 araçla yolcu memnuniyeti odaklı ve kaliteli hizmet anlayışıyla sunacağız.” dedi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU,

 KUPADAN ELENDİ

Tarsus İdman Yurdu  Ziraat Türkiye kupası maçında rakibine yenilerek elendi.

Sarı lacivertliler  Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi takımı ile karşılaştı. 3. ligde yer alan iki ekibin mücadelesinde ev sahibi takım 2-1 galip gelerek tur atladı.

Ziraat Türkiye Kupası 1. Turunda deplasmanda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile oynayan Tarsus idmanyurdu rakibine 2-1 mağlup olarak elendi..

Tarsus İdman Yurdu kupadan elendi. Sarı lacivertliler bundan sonra yönünü lig maçlarına çevirecek.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

29 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

ARSLAN ‘’TARSUS’A VE HALKINA HİZMET

ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR’’

MHP Tarsus Belediye Başkan a. Adayı Tolga Arslan,  Barajdaki Toy bahçesinde  muhtarlar  ve basınla  akşam yemeğinde bir araya geldi.

Baraj alanındaki Toy bahçesindeki yemek öncesi saygı duruşu yapılıp istiklal marşımız okundu. Ardından Kur’an okunup Şehitlerimiz için dua edildi.

Daha sonra söz alan  Tolga Aslan,  neden  belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Arslan ‘’Tarsus'u büyük Türkiye rüyasında, Türkiye vizyonunun, stratejik ortağı yapmak maksadıyla, Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı olarak huzurlarınızdayız.’’ dedi.

Arslan, Tarsus'un farklı mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştuklarını ve bu süreçte muhtarlar başta olmak üzere halkın kendilerine sıcak karşıladığını söyledi ve "Biz bu işe Bismillah diyerek adım attık ve bu yolculuğa başladık. Bu süreçte Tarsus'un çocuğu olmaktan gurur duyduğumu ifade edeyim. Bu akşam, aday adaylığı açıklaması yapmak yerine aynı sofrayı paylaşmak için buradayız. Bu buluşmada edilecek her kelimeyi siz değerli basın mensupları taçlandırsınlar istedik. Nezaket gösterip geldiniz, hepinize teşekkür ederim." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’ Tarsus’a ve Tarsus  halkına hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bilgi birikim ve tecrübelerimizle hizmete devam etmek istiyoruz. Bu kent nasıl kalkınır, nasıl hep birlikte sorunları çözeriz diye düşünüp buna göre projeler hazırlıyoruz. Bu şehrin belediye başkanı her şeyi düşünmek zorundadır, bu kentte bir olimpik yüzme havuzu yoksa ve çocuklar yüzme öğreneceğim diye ırmaklarda boğuluyorsa burada belediye başkanının da sorumluluğu vardır. Bu kent kendi öz değerlerine sahip çıkıp yetiştirdiği ürünlerle ekonomik kalkınma sağlamalıdır. Mesela Ankara , Niğde, Bor nasıl bir gazozdan marka çıkarıyorsa, Tarsus’ta bir Tarsus beyazı üzümü ile  ekonomik alanda bir şeyler yapıp bu ürününe sahip çıkmalıdır. Bir ürün yetiştiriliyorsa onun sanayisi de olmalıdır. Bir Malatya kayısıyı işleyip 6-7 kalem ürün yapıyor. Bizlerde önce Tarsus Milliyetçisi olmak durumundayız’’

TEŞEKKÜR ETTİ

Arslan ‘’Tarsus’umuz ve mahallemizle alakalı sohbet edip  Tarsus Toy Bahçesinde Muhtarlarımız ve Basın Mensuplarımıza yönelik yaptığımız istişare ve değerlendirme yemeğine katılan herkese çok teşekkür ederim’’ dedi.

…………OOO…………..

ABDULLAH TUFAN ÖLÜMÜNÜN

3. YILINDA UNUTULMADI

Tarsus’lu eski öğretmenlerden ve şairlerden Abdullah Tufan ölümünün 3. yılında unutulmadı.

Uzun yıllar Öğretmen Kitabevini işleten Tufan’ın yayınlanmış hikaye ve şiir kitapları bulunuyor. Tufan 28 Eylül 2023 tarihinde vefat etmişti.

…………OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDAN

MÜFTÜYE ZİYARET

 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bayram, Tarsus İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Murat Akçay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Meclis Başkanı Murat Kaya, Müftü Murat Akçay’a ulvi görev ve hizmetlerinde başarılar diledi.  

Tarsus Müftüsü Murat Akçay, Meclis Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bayram'a ziyaretten ötürü teşekkür etti. 

Hatay İl Müftü Yardımcılığı görevinden Tarsus Müftülüğü görevine başlayan Murat Akçay; “Benden önce Tarsus’ta hizmet veren tüm müftülerimizin yapmış olduğu güzel çalışmaları devam ettirmek istiyorum. Bu şehrin şanına yakışır hizmetler yapmayı Allah bizlere nasip etsin, ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

…………OOO…………..

BORSA’DAN İKİ KİŞİ YEPLAKET

Tarsus Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısında Meclis Başkanı Murat Kaya açılış konuşması ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclis üyeleri Murat Çamaşırcı ve Ramazan Bozdağ’ı tebrik ederek Borsa Meclisi adına plaket takdim etti. 

İhracat arttıkça ihtiyaçların da değişip çeşitlendiğinin altını çizen Meclis Başkanı Murat Kaya ihracatın kahramanları olarak gurur duyduğunu ifade ettiği sözlerine şu şekilde devam etti; 

“İhracatımız yükseldikçe finansman ihtiyacımız da artıyor. Yükselen talep, büyük yatırımları, büyük yatırımlar, yeni finansal ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Bütün bunlara çözüm talebimizi yineliyor Akdeniz Bölgesinde  en fazla ihracat gerçekleştirerek AKİB Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin plaketle ödüllendirdiği Meclis Üyemiz Murat Çamaşırcı ile hayırsever ihracatçı ödülü alan Meclis Üyemiz Ramazan Bozdağı tebrik ediyor, kendileri ile gurur duyuyoruz. Başta bu arkadaşlarımız olmak üzere ülkemiz için çalışan tüm ihracatçılarımızı gönülden tebrik ediyor, tüm ihracatçılarımızın bizlerin gözünde iş dünyasının kahramanları olarak nitelendiriyoruz. Bu plaketleri de kendilerine Borsa Meclisim adına takdim ediyor, başarılarının devamı diliyorum.” Dedi. 

 

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLALI BAŞKAN’DAN

BORSA BAŞKANINA TEBRİK

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Teke ve yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

 

Borsa Başkanı Mustafa Teke ve Yönetim Kurulu’na ‘başarı’ dileklerinde bulunan Başkan Tepebağlı, Tarsus Ticaret Borsası’nın temsil gücü yüksek bir kurum olduğunu,, özellikle son 10 yıl içerisinde hayata geçirdiği projelerle Tarsus ve Borsa üyelerinin takdirini kazandığını söyledi.

 

Zengin bir kültüre sahip olan Çamlıyayla ilçesinin değerlerinin yaşatılması adına çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Başkan Tepebağlı “Tüm kurumların yanında yer almak hizmet anlayışımızın bir gereğidir. Kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket edersek, Tarsus ve Çamlıyayla’ya gelecek yatırımlar ve yatırımcılar konusunda büyük yol kat edeceğimize inanıyorum. İğne oyası artık Çamlıyayla ile özleşti. Namrun ya da Çamlıyayla denildiği zaman ise akla iğne oyası geliyor. Şunun altını da çizerek belirtmek isterim ki, her bir iğne oyasının farklı anlam ve değeri vardır. Bizler Çamlıyayla Belediyesi olarak el emeği göz nuru iğne oyalarımıza sahip çıkıyoruz” ifadesini kullandı.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İğne Oyası Festivali’ne

 

Her zaman destek veren Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclisine de teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çamlıyayla Belediye Başkanımız İsmail Tepebağlı ve ekibinin yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Borsa olarak bundan sonraki süreçte de Sayın Başkanımızla koordineli bir şekilde, istişare içerisinde çalışmaya devam etmeyi temenni ediyoruz” dedi.

 

Çamlıyayla ilçesinin, Tarsus için büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Borsa Başkanı Teke “Ayrıca her yıl düzenlenen İğne Oyası Festivali ile geçmişten geleceğe taşınan çok önemli bir geleneksel el sanatımızı kültürel ve sosyal etkinliğe dönüştürdünüz. Şunun altını çizerek belirtmek isterim ki, bunlar bizim kültürümüz açısından çok önemli eserler. Geçmiş ile bugünü birbirine bağlıyor. İğne oyasının en iyi şekilde sadece ülke içinde değil, tüm dünya ülkelerinde tanıtılması için yoğun bir gayret gösterdiğiniz içinde bizler mutluyuz” ifadesini yer verdi.

Tarsus, Çamlıyayla ve ülke gündemi ile ilgili de sıcak sohbetlerin yapıldığı ziyaret sonrasında Borsa Başkanı Mustafa Teke ve yönetimi, Belediye Başkanı Tepebağlı’ya ziyaretin anısına hediye takdim etti.

Başkan Tepebağlı’nın, Tarsus Ticaret Borsası ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Bayram, Yücel Gürbüz, İlhan Titiz ve Meclis Üyesi Nail Uçak ile Genel Sekreter Hasan Şanlı da hazır bulundu.

 

……….…OOO…………..

-TARSUS'TA YOL BAKIM ONARIM

ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN

DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi, kente yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kırsal mahallelerin yanı sıra merkez mahallelerde de sıcak ve sathi asfalt yol, bakım, onarım işlemleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Eş zamanlı olarak Bahçe ve Kemalpaşa Mahallelerinde çalışmalar yapılarak vatandaşların memnuniyeti kazanılıyor.

 

Tarsus Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yolların daha rahat ve konforlu hale getirilmesini hedefliyor. Aynı zamanda şehrin farklı bölgelerinde asfalt çalışmalarına da devam edilerek, vatandaşların taleplerine hızlı bir şekilde cevap veriliyor. Bu çalışmalarla hem mahalle sakinleri rahatlıyor hem de sürücülerin konforlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanıyor. Kemalpaşa ve Bahçe Mahallelerinde hasarlı yollar ekipler tarafından asfaltlanıyor.

……….…OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “KENTİMİZİ

KONFORLU YOLLARA KAVUŞTURMAK

İÇİN ÇABALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, asfalt çalışmalarıyla ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak kentimizi konforlu yollara kavuşturmak için çabalarımızı sürdürüyoruz. Tarsus'un görünümünü yenileyerek yeni yollar açıyoruz, hasarlı yollarımızda çalışmalar gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Tarsus Eskiömerli mahallesinde önceki gün işlenen kadın cinayeti aydınlandı. C.G. adlı kadını iddiaya göre oğlu bıçakla öldürmüş. Zanlı oğul adliyeye sevk edildi.

……….…OOO…………..

KAZADA 2 ÖLÜ

Tarsus ‘ta dün  meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile pikap çarpıştı. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti. Olayda, 2'si çocuk 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölenlerin cenazeleri morga götürüldü.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA DURDURULAN ARAÇTAN

TABANCALAR ÇIKTI

Mersin ve Adana'da silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen 3 şüpheli, takip sonucunda Mersin'de yakalandı. Takside yapılan aramada 30 tabanca bulundu. Takibe alınan 3 şüphelinin bulunduğu Adana'dan Mersin'e seyir halindeki taksi, Tarsus ilçesi yakınlarında durduruldu. Araçta yapılan aramada ruhsatsız 30 tabanca ele geçirildi. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğer ikisi serbest bırakıldı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU,

 BU HAFTA HOPA’YA GİDECEK

Tarsus İdman Yurdu , kupadan elendikten sonra yönünü lige çevirdi.

Sarı lacivertliler 1 Ekim Pazar günü deplasmanda Hopaspora konuk olacak.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

……

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar