Subscribe Us


28 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

28 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

100. YIL İÇİN ÇELENK KOYMA TÖRENİ BUGÜN

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlarken bugün Tarsus’ta Atatürk anıtına çelenk konulacak. Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve beraberindeki heyet bugün saat 13.00’de Anıta çelenk koyarak atanın huzurunda saygı duruşunda bulunacak. İstiklal marşının ardından resmi geçit yapılacak.

………..…OOO…………..

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILIŞI

VE YÜRÜYÜŞ

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünde bugün saat 13.30 da Müzede fotoğraf sergisi açılacak. Saat 14.00 de ise Yarenlikte aşure ikramı saat 15.30 da Cetvelden yürüyüş yapılacak.

Tarsus ‘ta Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında herkese bayrak asma çağrısı yapıldı.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu ‘’ Tarsus ‘ta Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında herkesin ev ve işyerlerine bayrak asmasını bekliyoruz’’ dedi.

 

………..…OOO…………..

ENGELLİLERİN 100.YIL

FESTİVALİ BAŞLADI

Tarsus Engelliler Platformu başkanı Dursun Arslan “Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yıl kuruluş yıldönümünde Tarsus Engelliler Platformunun (TEP) düzenlediği uluslararası 3. Engelsiz Turizm ve Spor  Festivali başladı” dedi.

Festival  açılışı Tarsus'ta dün May Life Plazada yapıldı..

Dursun Arslan "Festivalimiz Mersin genelinde devam edecek.Sizleri de aramızda görmek bizleri mutlu edecek” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KONSER

HAZIRLIĞI TAMAM

Tarsus Belediyesi’nin Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü etkinlikleri kapsamında Volkan Konak Tarsuslularla buluşmaya hazırlanıyor.

 “Kuzey’in Oğlu” Volkan Konak sevilen şarkılarını Tarsuslularla birlikte söyleyecek. Etkinlik

30 Ekim saat 19.00’da Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu’nun birbirinden güzel şarkılarıyla başlayacak. Ardından Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası, Atatürk Gösteri Merkezi’nde sevilen müziklerini seslendirecek. 20.00’da Interaktif Showman Doğukan Alsay, yaptığı özel interaktif sahne performansı ile vatandaşlara keyifli bir akşam yaşatacak. 20.30’da ise Sanatçı Volkan Konak büyük bir coşkuyla sahne alacak.

 30 Ekim Pazartesi günü, saat 20.30’da başlayacak olan ücretsiz konser, Atatürk Gösteri Merkezi’nde binlerce kişiyi bir araya getirecek.

………..…OOO…………..

BAŞKAN SEÇER, TARSUS VE

ÇAMLIYAYLA MUHTARLARI

İLE BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla Tarsus ve Çamlıyayla’da görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi.

 

Muhtarlarla iletişim halinde olmayı çok önemsediklerini vurgulayan Seçer, “Her şey iletişim. Belediye sizin emrinizde. Benim görevim memleketime hizmet etmek” ifadelerini kullandı.

 

Belediye başkanının bir parti çatısı altında seçimlere girdiğini belirten Seçer, buna karşın adaletli bir başkanın hizmetlerinde partici olmaması gerektiğine dikkat çekti. 

………….OOO…………..

ŞAİRLER KAYMAKAMI

 ZİYARET ETTİ

Tarsuslu şairler Kader Kutlu ve Ahmet Deniz son şiirlerinden oluşan şiir kitaplarını, Konya/ Karapınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İcalan, Eğitimde Süreklilik isimli kitabını Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaretlerinde hediye ettiler.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA HALI SAHADA ÖLÜM

Tarsus  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz evrak kayıt biriminde görev yapan,  Orhan Tosun  kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Tosun halı sahada maç yaparken fenalaşıp yere yığıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Tosun kurtarılamadı.

Tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Mekanin cennet olsun.

………..…OOO…………..

ÇİRKİN OYUNU ADANA’DA

Adana 8. Şehir Tiyatroları festivaline Tarsus Şehir Tiyatromuzun büyük beğeni toplayan oyunu ‘’ÇİRKİN’’ ile katılım sağladı..

Adanalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan oyun, Adana  seyircisinden büyük alkış topladı.

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 

………..…OOO…………..

 

KAZI İÇİN İŞADAMI

SPONSOR OLDU

Köylü Garajı Anıt mezarı kurtarma kazısı ile mezar gün yüzüne çıkarılacak. Müdür Doğukan Alper, sponsor işadamı  Tuncer Taşkın’a teşekkür plaketi verdi.

Bilahare  Kleopatra kapısı cıvarında bulunan Anıt mezar kazı alanı ziyaret edildi.

Müze müdürü Doğukan Alper başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısına Mersin Üniversitesinden Deniz Kaplan ve Taşkıner Ketenci, TARTUD başkanı Yeşim Sancaktar İçgören, TSO yönetimi adına Fuat Togo, Tarsus Belediyesinden Betül Eker,   kazı sponsoru iş adamı Tuncer  Taşkın ile bazı turizm gönüllüleri katıldı..

Alper, katılımcıları bilgilendirerek “Kleopatra kapısı yanında Caminur mahallesinde 1993 yılında Emniyet müdürlüğü binası yapımı sırasında çıkan anıt mezar kalıntısı Roma dönemine aittir. Buranın restore edilip ziyaret edilebilir hale getirilmesi için çalışmalarımız yeniden başladı. Bu anıtmezarı halen toprak altında olmasına rağmen içinden geçen buluntular ile tasarımlarla Tarsuslu  eski varlıklı bir aileye ait olduğu tahmin edilmektedir Aradan geçen 2 bin yıl sonra burası yine bir Tarsuslu olan Tuncer Taşkın’ın sponsorluğunda Tarsus Müzesi tarafından yapılan çalışmalarla gün ışığına çıkarılacaktır” dedi.

Daha sonra  Alper, sponsor işadamı  Taşkın’a teşekkür plaketi verdi. Bilahare  Kleopatra kapısı cıvarında bulunan Anıt mezar kazı alanı ziyaret edildi.

 

………..…OOO…………..

BOZDOĞAN ANKARA’DA

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘Cumhuriyet Halk Partimizin Ankara’da düzenlemiş olduğu Cumhuriyetimizin 100. Yılı Resepsiyonu'na katıldım’’ dedi.

Bozdoğan ‘’Cumhuriyetimizin temel ilkeleri ışığında aydınlık yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz…

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!’’

………..…OOO…………..

 

TARSUS İDMAN YURDU, BUGÜN

AYVALIKGÜCÜNÜ KONUK EDİYOR

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu bu hafta sahasında Ayvalıkgücü’nü konuk edecek. Bu zorlu mücadele bu cumartesi günü  Tarsus’ta oynanacak. Maç Kocamaz stadında saat 14.00 da başlayacak. Başkan Cem Kavalcı, bu zorlu maçı kazanmak için sahaya çıkacaklarını belirterek “Tarsus idman Yurdu bu zorlu maçı kazanacak güçte. Taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar