Subscribe Us


29 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

29 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANIYOR

Büyük Önder Atatürk'ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramını yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları dün başladı.

Tarsus’ta Atatürk anıtına çelenk konuldu. Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve beraberindeki heyet dün  saat 13.00’de Anıta çelenk koyarak atanın huzurunda saygı duruşunda bulundu.. İstiklal marşının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Müzedefotoğraf sergisi açıldı. Yarenlikte Aşure ikramı yapıldı. Ardından Cetvelden çarşıma Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı. Bugün sabah ise 09.30 da Kaymakamlıkta kaymakam tebrikleri kabul edecek. Saat 10.00 da ise Cumhuriyet alanında kutlamalar yapılacak.

………..…OOO…………..

KAYMAKAM ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Kaymakam kadir Sertel Otcu “Cumhuriyetimizin 100. yaşını Tüm Türkiye ve Tarsuslular olarak coşkuyla kutluyoruz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü Cumhuriyetimize hayat veren ecdadımızı, kan ve can veren şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun. Bayramımız kutlu olsun.

Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşasın. 29 Ekim 2023.

………..…OOO…………..

100. YIL STANDLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarsus Kültür Parkı (eski park) önüne geldiler. Burada Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gösterilerle karşılanan Tarsus protokolü daha sonar Kültür Park içindeki kermese katıldı..

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen kermeste açılan  standlar büyük ilgi gördü.

Cumartesi günü yapılan yürüyüşten sonra protokol mensupları  grup halinde Tarsus Kültür Parkı (eski park) önüne geldiler. Burada Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gösterilerle karşılanan Tarsus protokolü daha sonar Kültür Park içindeki kermese katıldı..

Burada kermesin açılış kurdelesi Kaymakam Kadir Sertel Otcu, belediye başkanı Haluk Bozdoğan ve diğer protokol mensupları ile bir grup öğrenci tarafından alkışlar arasında kesildi. Yürüyüş ve açılışa ayrıca Tarsus ilçe Jandarma komutanı Binbaşı Mehmet Güler, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Müftü Murat Akça, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, genel sekreter Ali Ukav, Ticaret Borsası temsilcileri, Borsa genel sekreteri Hasan Şanlı, SGK müdürü Süleyman Metin , Sosyal Hizmetler Müdürü Süleyman Metin, İş Kur müdürü Kürşat Dal, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Hasibe Çetinay, Nüfus Müdürü Aynur Taşyürek, Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Boltaç ve Hakan Canan Can,  Orman işletmesi müdürü Muhammed Köse,  İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, İlçe Sağlık müdürü Orhan Acehan,  Müze Müdürü Doğukan Alper, Kütüphane müdürü Ozan  Kaban,   Milli Parklar Müdüresi Özlem Kökcü,  Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı,  Türk Silahlı Kuvvetleri Fahri Tanıtım Kurulu başkanı Elife Aslan,  29 Ekim Tarsus Kadınlar Derneği başkanı Tülay Tıkır Erpehlivan,  Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube başkanı Figen Aktan, Muharip Gaziler Derneği başkanı  Rasim Yuvarlakoğlu, Kuvayi Milliye Derneği başkanı  İsmail Taşgit, TARDOBDER Başkanı  Ümran Yıldırım,  Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği başkanı  Umay Kolay, bazı siyasi parti başkan ve yöneticileri, bazı belediye başkan aday adayları ile halk ve öğrenciler katıldı..

Kaymakam Otcu ve Belediye Başkanı Bozdoğan ile diğer protokol mensupları açılışın ardından standları gezerek  hem bilgi aldılar, hem de alışveriş yaptılar.

Türk Halk Müziği Derneği saz ekibi ve korosu ile solistlerden bazıları türküler söylerken, vatandaşlar ise hem türkülere eşlik ettiler hem de halaylar çekerek eğlendiler, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılını coşkuyla kutladılar.

İki gün açık kalan standlardaki satışlardan elde edilen gelirler depremzedeler için harcanacak.

…………..OOO……………

BAŞKAN BOZDOĞAN 29 EKİM

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA

PROGRAMLARINA KATILIM SAĞLADI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirilen programlara katılım sağladı. Başkan Bozdoğan, “ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çalışma mirasıyla, geçmişin ışığında geleceğe ilerliyoruz. Şehitlerimizi minnetle, gazilerimizi saygıyla anarak, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi

Tarsus, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Programlara Başkan Bozdoğan’ın yanı sıra Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Siyasi Parti temsilcileri, Kent Protokolü, STK’lar ve vatandaşlar katılım sağladı. Ardından Cumhuriyetin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus Kaymakamlığı tarafından Tarsus Müzesi’nde düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Fotoğraf Sergisi ve Anı Defteri İmzalanması” programına katılım sağladı. Ardından programlar kapsamında Yarenlik Alanı’nda vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Aynı zamanda Başkan Bozdoğan esnafları ziyaret ederek, karanfil dağıttı. Ardından Cetvel Köprübaşından başlayarak Kültür Park’a kadar 100.Yıl korteji düzenlendi.  Korteje Tarsusluların ilgisi yoğun oldu. Daha sonra Başkan Bozdoğan Kültür Park’ta açılan üretici stantlarını gezdi. Tarsuslular büyük bir coşkuyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını karşıladı. Etkinlikler 29 Ekim gününde de devam edecek. Tarsuslular 30 Ekim Pazartesi günü de Volkan Konak Konseri ile ikinci 100 Yılı selamlayacak.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyetin nice zorluklara rağmen kurulduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan tüm vatandaşların Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

 

“GELECEĞE GÜÇLÜ ADIMLARLA İLERLEMEK VE MEDENİYET SEVİYEMİZİ YÜKSELTMEK İÇİN AZİMLE ÇALIŞMALIYIZ”

Bozdoğan, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, 'büyük Türk milletinin bir ferdi olarak bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve heyecanı içindeyiz. Bu bayram, bu heyecan hepimizin. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimizin temelleri acı ve mücadeleyle atıldı. Bizler de vatandaşlar olarak, Cumhuriyetimizi korumak ve değerlerine sahip çıkmakla yükümlüyüz. Geleceğe güçlü adımlarla ilerlemek ve medeniyet seviyemizi yükseltmek için azimle çalışmalıyız. Bugün, Cumhuriyetimizin kurucu önderi Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatanımız için mücadele eden tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum" dedi.

………..…OOO…………..

METİN BABA, ÜRÜN SATIŞ  NOKTALARINI TÜRK

BAYRAKLARI İLE SÜSLEDİ

Tarsus’ta Metin Baba Tahin, Helva üretimi ile damak zevkine güzel lezzetler sunarken Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle satış standlarını Türk bayrakları ile süsledi.

Mersin caddesi üzerinde Şekerbank karşısında bulunan satış  standlarındaki ürünler ve işyeri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle adeta gelinlik kız gibi süslendi.

55-60 yıldır sektörde tahin ve helva üretimi yapan Metin Baba, ürettiği ürünleri süsledi. Ürünlerin üzerine konular Türk bayrakları ve Atatürk motifli kurdeleler ile al bayraklı güzel bir görsel hazırlandı.  Stand sorumlusu Dicle Sarp hanımında gayreti ile birbirinden güzel süslemeler yapılırken  alış verişe gelenlerde gördükleri muhteşem manzara ile Metin Baba firmasını ve sahip ile çalışanlarını takdir edip teşekkürlerini sundular.

………..…OOO…………..

BAŞARIR:  COŞKUYLA KUTLANACAK NİCE YÜZYILLARA!

 CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Tarsuslu hemşehrimiz Ali Mahir Başarır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Başarır şunları söyledi:

“Kanıyla, canıyla bağımsızlık savaşı vermiş bir milletin evlatları olarak bugün Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz.

Tüm zorluklara rağmen yılmadan, usanmadan, bölünmeden, parçalanmadan, akıl ve vicdanla 100 yıllık bu Cumhuriyet’i ileriye taşımak ulus olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

Cumhuriyet sayesinde, Türkiye’yi uygar milletler düzeyine çıkmaktan alıkoyan engellerin ortadan kalktığını unutmamalıyız. Bu toplumun, egemenliğine sahip olmadan önce bir enkaza dönüşmesine neden olan etkenlerin bir daha oluşmasına göz yummayacak kararlılığa sahip olduğunu unutmamalıyız. Bu milletin yeni yaşamında tertemiz düşünceler ve refaha ulaşma amacıyla büyük bir çaba ile ilerlediğini unutmamalıyız. Bunları unutmadan sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize bu sorumluluğu ‘Milletimizin yeteneği ve kesin kararlılığı, Cumhuriyet, uygarlık ve yükselme yolunda durmadan çekinmeden ilerlemektedir’ sözleriyle de miras bırakmıştır. Küçüğüyle büyüğüyle ulus olarak bu mirasa sahip çıkmalıyız.

Cumhuriyet’in birinci kuruluş yılında, bu toplum ulus olmanın heyecanını yoğun duygularla kutluyordu. İsterdik ki, Cumhuriyet’in 100. yılına sorumluluğumuzun bilinci ve huzuruyla varabilseydik. İsterdik ki, 100 yıllık Cumhuriyet’e yaraşır bir sevinç, mutluluk, coşku ve huzuru tepeden tırnağa kuşanabilseydik. İşte salt bu neden bile  güzel ülkemizi yeniden enkaza çevirmeye çalışanlara karşı durmak için yeterli bir nedendir.

Bir an önce üzüntüleri, kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakmalı ve birlikte güçlü bir şekilde Cumhuriyet’in erdemine layık olmalıyız.

İnancım ve temennim odur ki; toplumumuz vicdanla, bilgiyle, kültürle, sağlıkla, ilkeli karakter ve temiz düşüncelerle Cumhuriyetin koruyucusu olmaya devam edecektir.

Bu duyguyla tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bayrağımız altında coşkuyla karşılayacağı nice yüzyıllar dilerim.

Yaşasın Cumhuriyet!”

…………….ooo……………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, MEME KANSERİ

BİLİNÇLENDİRME TOPLANTISIYLA

KADINLARIN SAĞLIĞINA IŞIK TUTTU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 01-31 Ekim tarihleri arasında küresel düzeyde farkındalık yaratmayı hedefleyen Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı'nda, Tarsuslu kadınlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen kapsamlı bilgilendirme toplantısında, yüzlerce kadın, Meme Kanseri konusunda bilinçlenme fırsatı buldu.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı'nı, Tarsuslu kadınlarla bilgilendirme toplantısı düzenleyerek anlamlı bir etkinlik düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantı, yüzlerce kadının katılımıyla Meme Kanseri konusunda farkındalığın artmasına ve bilinçlenmeye destek oldu. Başkan Bozdoğan, bu toplantıda hem belediye başkanı kimliğiyle hem de tıbbi uzmanlık bilgisiyle konuya derinlemesine eğildi. Katılımcılara Meme Kanseri'nin belirtileri, risk faktörleri ve erken teşhisin hayati önemi konusunda içten bir şekilde bilgiler aktardı.  Aynı zamanda, tedavi seçenekleri ve sağlıklı yaşam tarzıyla ilgili ipuçlarıyla katılımcıları bilinçlendirdi. Katılımcılar tek tek soru yöneltti. Meme Kanseri’nin erken teşhisinin hayati önemini vurgulayan Başkan, katılımcılara düzenli kontrollerin ve bilinçli yaşam tarzının önemini vurguladı. Toplantı, katılımcılar arasında Meme Kanseri konusunda farkındalığın artmasına ve hastalıkla mücadelede erken teşhisin kritik rolüne dair derin bir anlayış oluşturulmasına katkı sağladı.

 

Başkan Bozdoğan'ın etkili konuşması ve sağlık konusundaki duyarlılığı, Tarsuslu kadınlar arasında takdir topladı ve katılımcılarda bilinçlenme ve önlem alma konusunda artan bir motivasyon oluşturdu. Toplantının sonunda, katılımcılar Başkan Bozdoğan'a ve belediyeye bu değerli bilgilendirme ve farkındalık etkinliği için teşekkür etti.

 

“ ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Başkan Bozdoğan erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek, “Bugün anlatacağım konu, kadınları çok yakından ilgilendiriyor. Meme kanseri maalesef erkeklerde de görülebilen bir hastalıktır, ancak erkeklerde nadir görülür ve genellikle geç evrelerde teşhis edilir. Kadınlarda ise erken evrede teşhis edilmesi, tedavi başarısını artırır. Her yıl Ekim ayı, dünya çapında meme kanseri farkındalık ayı olarak belirlenmiş olup, 2.3 milyon kadını ilgilendiren hastalığın önlenmesi ve taranması amaçlanmaktadır. Bu farkındalık etkinliklerinde pembe kurdele sembolü kullanılır. Meme kanseri, kadınlarda görülen en sık meme hastalığıdır. Ülkemizde de maalesef meme kanseri sık görülmektedir. Kanser teşhisi alan her 4 kadından biri meme kanseri teşhisi almaktadır. Son derece üzücü bir gerçek olarak, meme kanseri nedeniyle her yıl binlerce kadınımızı kaybetmekteyiz. Bu yüzden bugün Tarsus Belediyesi olarak Tarsuslu kadınlara böyle bir toplantı düzenledik. Unutmayın erken teşhis hayat kurtarır.” ifadelerini kullandı.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA CİNAYET

Tarsus’ta, bir iş yerinin önüne kamyon

park edilmesi nedeniyle çıkan tartışma

silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, akrabası

 tarafından silahla vurulan bir kişi hayatını

kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

………..…OOO…………..

 

TARSUS İDMAN YURDU, DÜN

AYVALIKGÜCÜNE DE YENİLDİ

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu dün sahasında Ayvalıkgücü’nü konuk etti.. Bu zorlu mücadele cumartesi günü  Tarsus’ta oynandı. Konuk ekip maçı  2-0 kazandı.

Tarsus idman Yurdu rakibi karşısında gol kaydına muvaffak olamazken kalesinde iki gol gördü ve maçı 2-0 kaybetti. Bu sonuçla TİY 1 galibiyet ve 1 beraberlikle  4 puanda kaldı.

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar