Subscribe Us


3-4 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

BORSA PERSONELLERİ "İLETİŞİM VE

İLİŞKİYİ YÖNETMEK EĞİTİMİ" ALDI. 

Tarsus Ticaret Borsası personellerine, daha iyi iletişim kurmaları amacıyla İş ve Yönetim Danışmanı Ender Horata tarafından 4 saat süren "İletişim ve İlişkiyi Yönetmek Eğitimi" verildi. 

 

İş hayatı ve etkili iletişimin birbirleriyle çok yakından ilişkili kavramlar olduğunu ifade eden Ender Horata “Evet, iletişim insan için çok önemlidir. Ama iletişim kurmak da bir beceri gerektirir. Belli seviyelerde özellikle iş hayatında etkili iletişim çok önemlidir. Birey, çevresi ile bir şekilde iletişim kurabilir ama iş hayatında bu yeterli olmamaktadır. Etkili iletişim yollarını bilmek ve bunları uygulamak iş hayatında sizi bir üst basamağa götürecek en önemli yoldur.” Dedi. 

 

İletişim ve ilişkiyi yönetmekte iletişim yollarının olumlu ve olumsuzluklarına değinilen eğitimde çalışanın patronu ile, diğer çalışanlarla ya da müşteri ile kurduğu iletişimin çok mühim olduğu belirtildi. 

 

Eğitimde, atelye çalışmaları yapılarak sonuçları değerlendirildi. Eğitim sonunda borsa personellerinin sorularını cevaplayan Horata, personellerin kazanımlarını anlatmasını istedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS İNLAYAN NAĞMELER DERNEĞİ

YENİ SEZONU 10 EKİM’DE AÇIYOR

Tarsus İnleyen Nağmeler Sanat Müziği korusu yeni sezonu 10 Ekimde açıyor.  Başkan Feryal Soydan Bulut ve Şef  Mehmet Tevfik Utku yönetiminde yeni sezon çalışmaları başlayacak,. Ali Salgıt  “Kurucu  Yönetim Kurulu Üyesi olmaktan gurur duyduğum Derneğimizi, Kıymetli Şefimiz Mehmet Tevfik Utku, Değerli Başkanlarımız Feryal Soydan Bulut ve Ali Özek, çok Değerli Yönetim Kurulu Arkadaşlarım ve Her Biri Birbirinden Kıymetli, Her Biri Birbirinden Asil Üyelerimiz ile birlikte Yeni Sezonu açıyoruz...

Bu Asil Toplulukta yerini almak isteyen, ilgilenen Musiki sever Dostlarımızı da aramızda görmek Bizleri onure edecektir...” dedi. 

……….…OOO…………..

TARSUS YERLİ TURŞU ATÖLYESİ AÇILIYOR

3 Ekim 2023 Pazar günü Tarsus Yeryüzü pazarı bünyesinde Yeril Turşu atölyesi açılacak. Pazar günü saat 14.00’de Kubat Paşa medresesi önünde açılacak Yeryüzü pazarında  turşu yapımı ve satışı yapılacak.

…………OOO…………..

TARSUS MHP, MERSİN İL

KONGRESİNE KATILDI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi 30 Eylülde yapıldı. Kongreye Tarsus ilçe teşkilatı da katılım sağladı.

Edip Buran spor salonundaki kongrede MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan  tüm partililerin oyunu alarak seçildi.

…………OOO…………..

ALİ RIZA GENÇ MEDYAD’DA

Çamlıyayla Belediye Başkan aday adaylığı yolunda yoğun bir şekilde çalışma yapan ve MHP ile Ülkü Ocakları'nın her kademesinde başarılı çalışmalara imza atan Ali Rıza Genç ,  MEDYAD’ı ziyaret etti.

Okan Çalışkan ‘’Önemli bir çok siyasi ve kent birikimini anlatan Ali Rıza Genç'e tüm adaylar gibi başarılar dilerim’’ dedi.

…………OOO…………..

ÖZBOZKURTLARDAN KAYMAKAMA ZİYARET

Sabah Gazetesi Temsilcisi ve stratejikhaber. com imtiyaz sahibi Neslihan Özbozkurt, TRT Haber ve Anadolu Ajansı Temsilcisi, sonmanset. com imtiyaz sahibi Selahattin Özbozkurt, Akademi Derneği Başkanı, Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Akademi Derneği Başkan yardımcısı, Birleşmiş Milletler Türkiye Sürdürülebilir Gençlik Elçisi Doktorant Fatma Yeşilkuş; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

 

……….…OOO…………..

TÜED EKİBİ OTCUYU ZİYARET ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Arif Kılınç ve Dernek Yönetimi, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

……….…OOO…………..

YENİ MAHALLE KARAKOLUNA

DENETLEME YAPILDI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Polis merkezlerini dsenetledi.

Bu kapsamda dün Tarsus  Yenimahalle Polis Merkezini ziyaret ederek denetlemelerde bulundu.

……….…OOO…………..

DİNÇ “MADDE BAĞIMLILIĞI SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE”

Madde kullanımının gün geçtikçe çocuklar arasında yaygınlaştığını, okul önlerinde uyuşturucu madde satışı yapıldığına dair şikayetlerin arttığını belirten HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Adeta okul önlerinde akbabalar bekliyor. TÜİK'in bu yılın ağustos ayında açıkladığı 'Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri' raporunda 'suça sürüklenen çocuklara isnat edilen suç türü dağılımında' uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satmak veya satın almak üçüncü sırada bulunuyor. Önlem alınmazsa büyük bir ibret vesikası olarak önümüzde duran Amerika gibi Avrupa gibi gençlerin ayakları birbirine dolanmış köprü altlarında ağızlarından köpük akan zombileşmiş gençleri bu şehirlerde de bu sokaklarda da bu mahallelerde de görebiliriz” dedi.

 

Madde bağımlılığı sorununun, siyaset üstü bir mesele olduğuna dikkat çeken Dinç, sadece polisiye tedbirler almanın, madde bağımlılığıyla mücadelede yetersiz ve başarısız kaldığını kaydetti. Dinç, toplumun tüm kesimlerinin bu konuda üst düzey bir duyarlılık geliştirmeleri ve madde bağımlılığıyla topyekûn bir mücadele içerisine girmelerinin ertelenemez bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, “Diğer taraftan uyuşturucuyla mücadele, sadece sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarla sürdürülemez. Sokak satıcıları, bataklıktaki sinek mesabesindedir. Sadece birkaç sinekle uğraşarak bu bataklığı kurutamayız. Uyuşturucu baronlarıyla ciddi bir şekilde mücadele edilmeli, uyuşturucu dağıtıcılarıyla ciddi bir şekilde mücadele edilmeli ki bu sorun kökten çözülsün.  HÜDA PAR olarak madde bağımlılığıyla mücadele için gençlerimizin ve çocuklarımızın hayata yeniden kazandırılması için yuvaların dağılmaması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu bataklığın kurutulması için elimizden geleni yapacağımızdan milletimizin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

……….…OOO…………..

TARSUS SPOR GÜNDEMİ TARSUS TV DE BAŞLIYOR

Gazeteci yazar  Nevzat Doğan ve Fırat Maktay’ın hazırlayıp sunduğu Tarsus Spor gündemi adlı proğram yakında  Tarsus TV’de başlıyor.

Tarsus TV ve İBT Medya yayını olan proğramı sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

……….…OOO…………..

HAVAALANI, OTOGAR VE OTELLERDE

EŞYALARIN RAHAT TAŞINMASI İÇİN PROJE

Tarsus Amerikan Koleji öğrencisi Aybala Irmak Yılmaz da takım arkadaşlarıyla geliştirdikleri "Akıllı Vale" projeleri ile havaalanı, otogar ve otel gibi geniş alanlarda eşya taşımak zorunda olanlara yardım etmeyi amaçladıklarını anlattı.

Yük taşımanın bazen çok zorlayıcı olabildiğini ifade eden Yılmaz, çalışmaya ilişkin şu bilgileri verdi: "Çantalarımız ve eşyalarımız fazla olduğunda hepimiz çok zorlanıyoruz. Özellikle engelli ve yaşlılar daha da çok zorlanıyor. Bizim amacımız böyle alanlarda onlara yardım etmek. İki farklı türde çalışıyor. Birinci türde biz nereye gidersek bizi takip ediyor. İkinci türde ise uygulama üzerinden nereye yönlendirirsek oraya gidip bizi bekliyor. Tek kullanımlık şifrelerle güvenlik sağlıyoruz ve her kullanımdan sonra kendisine dezenfektan püskürterek hijyenik hale getiriyor."Yılmaz, "Ben ve arkadaşım Zeynep daha çok tasarım ve özellikleri hakkında çalışmalar yapıyoruz, arkadaşımız Turan'da daha çok teknik bilgiler hakkında çalışma yapıyor. Ben de sırt ağrısı olan biriyim ve turizm kategorisini görünce eşyaları taşırken zorlandığım aklıma geldi. Özellikle okul çantam bile çok ağır ve böyle havaalanlarında daha da çok zorlanıyoruz. Buradan turizmle bağdaştırarak böyle bir projeyle tasarladık." diye konuştu.

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU,

 BU HAFTA MALATYA

ARGUVANSPORU KONUK EDECEK

TFF 3. ligde yer alan  Tarsus İdman Yurdu ,  bu hafta Malatya Arguvansporu konuk edecek.

TİY geçen Pazar günü  deplasmanda Hopaspora konuk olmuş ve 4-0 yenilmişti. Sarı lacivertlilerin 4 maç sonunda 1 galibiyetle 3 puanı bulunuyor..

 

……….…OOO…………..

 

 

4 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ EL ATTI, HASTA

VATANDAŞLARIN YOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Tarsus Belediyesi tarafından Dedeler Mahallesi'nde, diyaliz hastası bir vatandaş ile engelli bir vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla özel bir yol yapımı gerçekleştirildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptığı hizmetle mahallenin gönlünde taht kurdu.

 

Tarsus Belediyesi hizmetleriyle her bir vatandaşa ulaşıyor. Gelen talep üzerine harekete geçen Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, diyaliz hastası olan bir vatandaşın evine diyaliz arabası ile ulaşım sağlanabilmesi için önemli bir hizmete imza attı. Başkan Bozdoğan ayrıca engelli vatandaşın evine kolaylıkla ulaşabilmesi amacıyla yolun parke ile döşenmesini sağladı.

Bu özel yol yapım projesi ulaşım zorluğu çeken 2 vatandaş için büyük bir rahatlama sağladı. Yapılan bu hizmet sayesinde artık diyaliz aracı, vatandaşın evinin önüne kadar sorunsuzca ulaşarak hayatını daha kolay bir hale getirecek.

…………OOO…………..

BOZDOĞAN TRT ÇUKUROVA

RADYOSUNDA CANLI YAYINA KATILDI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan TRT Çukurova Radyosunda canlı yayına katıldı.. Hizmetlerini anlattı.

Hayatın içinden adlı Proğramı Muhammet Kalem sunarken başkan Bozdoğan sunucunun sorumlarını cevapladı.

…………OOO…………..

TARIM İŞÇİLERİNİN ARACI DEVRİLDİ

Tarsus’ta tarım işçilerini taşıyan minibüs kanala yuvarlandı. Kefeli mahallesi yakınlarında meydana gelen olayda birçok tarım işçisi yaralandı.Olayda ölen olmaması teselli   olmamızı sağladı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletiyoruz.

……….…OOO…………..

MECLİS  TOPLANTISI

DÜN YAPILDI

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 16. Birleşimin 1. Oturumu dün yapıldı.Toplantıya belediye başkanı Haluk Bozdoğan başkanlık etti.

2023 yılı 16. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısında açılıştan sonra Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması. -Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması ele alındı.

……….…OOO…………..

TÜRK SANAT MÜZİĞİ DERNEĞİ

YENİ SEZONU AÇTI

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği yeni sezonu törenle açtı. Ahmet Deniz başkanlığındaki TSM heyeti Pazartesi ve Perşembe günleri yeni sezona hazırlanacak. TSM ekibi bu sezonda şef Mahmut Atdağ çalıştıracak. Ekip yeni sezonda yeni konserlere hazırlık yapacak.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA  YERYÜZÜ PAZARININ

AÇILIŞ HAZIRLIĞI

8 Ekim 2023 Pazar günü Tarsus Yeryüzü pazarı bünyesinde Yeril Turşu atölyesi açılacak. Pazar günü saat 14.00’de Kubat Paşa medresesi önünde açılacak Yeryüzü pazarında  turşu yapımı ve satışı yapılacak.

……….…OOO…………..

OKUL ÖNLERİNDE TEDBİR LAZIM

75. Yıl  Kocatepe ortaokulu önünde okul giriş ve çıkış saatlerinde büyük hareketlilik oluyor. Özellikle de  akşam saatlerinde bu yoğunluk artıyor. Saat 16.00-17.00 gibi burada  tebdir almak lazım.

……….…OOO…………..

ŞEVKET CAN KUVAYİ MİLLİYE

DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ.

Tarsus eski belediye başkanlarından Şevket Can, dün Tarsus Kuvâyi Milliye Mücahitler Derneğini ziyaret etti. Can’ı başkan İsmail Taşgit ve üyeler karşıladı. Can yeni dönemde yeniden MHP den belediye başkan aday adayı olduğunu söyledi.

……….…OOO…………..

TARSUSLU HALTERCİLER

BAŞARILI SONUÇLAR ALDI.

Bursa’da yapılan Türkiye Kulüpler Gençler halter şampiyonasında Tarsuslu sporcular madalya aldı.

Antrenör İsa Makal yönetiminde müsabakalara çıkan Tarsuslu halterciler başarılı sonuçlar aldı. Kupalarla kentimize döndü.

Müsabakalarda Gamze Altun 45. kilo sıkletinde Türkiye 2.cisi oldu. Cemile Ceren Yılmaz 76 kg da Türkiye 3. sü oldu.

Bu müsabakalarda bayan takımı takım halinde 5. Olup kupa aldı.

Erkeklerde ise  73 kg. da Bilal Makal 2. Oldu. Erkek takımıda takım halinde 5. Olup kupayla Tarsus’a döndü.
Antrenör  İsa Makal ‘Sporcularımı bana gurur yaşattıkları için kutluyor  ve gözlerinden öpüyorum’’ dedi.

…………OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU,

 MURAT GÜNDEŞ İLE ANLAŞTI

TFF 3. lig 1.grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu teknik direktör olarak Murat Gündeş ile anlaştı.

Geçen hafta İbrahim İnan ile yollarını ayıran Tarsus İdman Yurdu takımı yeni hoca olarak eski teknik direktörlerimizden Murat Gündeş ile anlaştı.

 Hocamızın başarılı olmasını diliyoruz.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar