Subscribe Us


30 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU


 

30 EYLÜL 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİNE GÜÇLÜ KADRO

Tarsus Üniversitesine, Borsadan Ziyaret; Üniversitenin İdari Ve Akademik Kadrosu Her Geçen Yıl Güçleniyor. 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya,  beraberinde Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve yönetimi ile birlikte Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’a yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ziyaret etti. 

Meclis Başkanı Murat Kaya, ziyaret sırasında yaptığı açıklamasında, 2018 yılında kurulan 

Tarsus Üniversitesi’nin geldiği noktada birçok Üniversiteyi geride bıraktığını, bugün gerek Üniversite Yerleşkesi’nin son hali, gerek açılan Fakültelerin tercihlerde ilk sırada olmasının sevindirici olduğunu söyledi. 

 

Rektör Prof. Dr. Orhan Aydın’ın, kısa zamanda Tarsus Üniversitesi nin geldiği noktanın takdir edileceği noktada olduğunu belirten Meclis Başkanı Kaya “Ben öncelikle kuruluş tarihi çok kısa olan Tarsus Üniversitesi’ni iyi bir konuma taşıdığınız için başta şahsınız olmak üzere tüm Akademik kadroya teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Meclis Başkanı Murat Kaya “2023-2024 eğitim-öğretim yılı Tarsus Üniversitemizin akademik ve idari personeli, öğrencileri başta olmak üzere bizlere güvenip evlatlarını Tarsuslulara emanet eden aileler ve Tarsus’umuz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Şunun altını da çizerek belirtmek isterim ki, şehrin ticaret, turizm, kültürel, sağlık alanlarının yanı sıra eğitimin de merkezi olması için gayretlerimiz dün olduğunu gibi bundan sonra devam edecektir. Bu vesileyle tüm Üniversitelerde okuyan öğrencilerimize derslerinde başarılar, akademisyenlere de kolaylıklar dilerim” ifadesini kullandı. 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ise, 2023-2024 Akademik yılının hayırlara vesile olması dileğinde bulunurken “yeni dönemin, eğitime, eğitimin yaygınlaşmasına ve geleceğimiz teminatı olan gençlerimizin yetişmesine vesile olsun. Esas olan insana hizmet etmek ve öğrencilerimize yardımcı olmaktır. Ben bu vesileyle Sayın Rektörümüzün, Üniversitemize verdiğiniz emekler için teşekkür eder, Ticaret Borsası olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim” şeklinde konuştu. 

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın da, Borsa heyetinin ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2018 yılında kurulan Üniversitenin bugünkü durumu hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 

 

……….…OOO…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ NİTELİKLİ

BİR BÜYÜME SERGİLİYOR. 

Tarsus Üniversitesi’nin nitelikli bir büyüme sergilediğini belirten Rektör    Orhan Aydın “Tarsus Üniversitesi, bir enstitü (Lisansüstü Eğitim Enstitüsü), 7 Fakülte (Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi), bir yüksekokul (Yabancı Diller Yüksekokulu) ve üç meslek yüksekokulundan (Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) teşekküldür. Bu akademik birimlerin birçoğunda yeni bölümler/programlar açılarak eğitim-öğretime başlandı. Öğrenci sayımız  6.000 üzerinde. Bu yıl Üniversite tercihlerinde %100’ün üzerinde bir doluluk gerçekleştirdik. Programlara olan ilgi her geçen yıl daha da artıyor ve tercih edilirlik sıralamalarının yıldan yıla iyileşiyor. Ayrıca, yeni birçok yüksek lisans ve doktora programı açılarak; bu programlarda da eğitim-öğretime başlandı” dedi. 

ÜNİVERSİTENİN İDARİ VE AKADEMİK KADROSU HER GEÇEN YIL GÜÇLENİYOR. 

 

Üniversitenin idari ve Akademik kadrosunun her geçen yıl güçlendiğini, ülke ve bölgemizin de ihtiyaçlarını gözeterek yeni bölüm ve programlarla nitelikli bir büyüme sergilediklerini,  bunun yanı sıra Üniversitenin fiziki altyapısının da her geçen yıl giderek güçlendiğinin altını çizen Rektör Aydın, tamamlanan, devam eden ve planlanan altyapı ve inşaat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Merkezi Derslik Binası inşaatı, kampüs altyapısı, çevre düzenlemesinin önemli bir kısmı, spor tesisleri ve benzeri altyapı çalışmalarının tamamlandığını, Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Yemekhane inşaatlarının ifade eden Rektör Orhan Aydın, gelecek yıl ise Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatını başlatmayı planladıklarını dile getirdi. 

 Prof. Dr. Orhan Aydın, dünyanın ve ülkemizin güzide üniversitelerinden lisans ve lisansüstü derecelerini almış öğretim elemanları ile farklı ekollerden beslenerek kendi ekollerini oluşturma yönünde çaba harcadıklarını da ifade etti. 

Genç, dinamik ve üretken bir akademik kadroya sahip olduklarını belirten Rektör Aydın, kuruluşundan bu yana Tarsus Üniversitesi’nin kısa sürede önemli mesafeler kat ettiğini, uluslararası saygın dergilerde ve TR Dizin dergilerde öğretim üyesi başına makale sayısında ülkemiz üniversiteleri arasında ön sıralarda yer aldıklarını ve başarı grafiklerinin her geçen yıl daha üst basamaklara tırmandığını söyledi. 

Üniversitenin başta TÜBİTAK olmak üzere ulusal ve uluslararası proje fon kaynaklarından yararlanma düzeyinin oldukça iyi bir seviyeye ulaştığını ifade eden Aydın, gerek başvuru sayılarının gerekse başvuru kabul oranlarının her geçen yıl giderek arttığına vurgu yaptı. 

 

ANA HEDEF, GİDEREK GÜÇLENEN ARAŞTIRMA ALTYAPISI 

 

Ana hedeflerinin, giderek güçlenen araştırma altyapısı, nitelikli araştırmacı insan kaynağı ve doğru bir araştırma ekosistemi yönetim modeli ile bölge ve ülke sanayisinin rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Aydın, bölgedeki sanayi kuruluşları ile birlikte devam eden Ar-Ge ve proje iş birlikleri ile ilgili örnekler verdi. 

 

Bölgedeki sanayicilerin ihtiyacı olan nitelikli işgücünün sağlanmasına katkı verme amacıyla Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun bu yıl ilk mezunlarını verdiğini hatırlatan Aydın, okuldaki programları, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ile yapılan istişarelerle belirlendiğini ifade eden Aydın, öğrencileri sektörün ihtiyaçlarına yönelik bilgi, beceri ve yetkinlikle donatmaya çabaladıklarını vurguladı. 

 Bölgedeki kamu kuruluşları, oda, borsa, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile de yakın iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Rektör Orhan Aydın, Tarsus Ticaret Borsası ile de yakın iş birliği içerisinde olduklarını sözlerine ekledi. 

Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz ile Genel Sekreter Hasan Şanlı’dan oluşan Borsa heyeti, önümüzdeki süreçte Tarsus Üniversitesi ve Ticaret Borsası iş birliği kapsamında gerçekleştirilecek proje ve faaliyetler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA ÇAYBOYU, KULAK VE

TARSUS BEYAZ KUM PLAJLARINDAKİ

DENİZ SUYU TEMİZ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u plaja kavuşturma çabaları devam ediyor. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajı'ndan alınan deniz suyu örnekleri mikrobiyolojik analizlere tabi tutuldu. Yapılan analizler sonucunda deniz suyunun yüzülebilir kalitede olduğu tespit edildi.

 

İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Akdeniz’in incisi Tarsus Plajı’nın Tarsus Belediyesi tarafından halka kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü, Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajı'ndan alınan deniz suyu örneklerini detaylı bir şekilde inceledi. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, deniz suyundaki koli basilinin ve bağırsak kaynaklı mikroorganizma sayısının, mevzuat tarafından belirlenen sınırların altında olduğu belirlendi.

 

“BU SONUÇLARIN DEVAMI İÇİN DÜZENLİ OLARAK DENETİMLERİMİZİ BİZLER DE SÜRDÜRECEĞİZ”

Deniz suyu kalitesinin yüzülebilir düzeyde olduğu bu analiz sonuçları, sağlık ve güvenlik açısından büyük bir önem taşıyor. Tarsus Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Halk sağlığı ve güvenliği her zaman önceliğimizdir. Deniz suyu kalitesinin bu derece iyi olması, hem yerel halkımız hem de turistlerimiz için büyük bir avantaj. Deniz suyu kalitesinin yüzülebilir seviyede olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu sonuçların devamı için düzenli olarak denetimlerimizi bizler de sürdüreceğiz " ifadeleri kullanıldı.

 

…………OOO…………..

TARSUS MHP, MERSİN İL

KONGRESİNE HAZIR

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi 30 Eylülde (bugün) yapılacak. Kongreye Tarsus ilçe teşkilatı da katılacak.

MHP Mersin İl Başkanı Serdar SOYDAN tüm partilileri kongreye davet etti.

Kongre bugün (30 Eylül 2023 Cumartesi günü )  Saat 12:00 de Mersin Edip Buran Kapalı Spor Salonunda yapılacak. Tarsus ekibi de kongreye katılacak.

…………OOO…………..

DOKTOR EMİN POLAT’A

GEÇMİŞ OLSUN

Tarsus’un sevilen doktorlarından ve  Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden, TARDOBDER yönetim kurulu üyesi Op. Dr. Mücahit Emin Polat  bay pass ameliyatı oldu.

Polat hastaneden çıkarak evinde istirahata çekildi..

Bizde doktorumuzun bir an evvel sağlığına kavuşarak, dostluğunu ve sıcak muhabbetini aynı şekilde yaşamak isteriz.

…………OOO…………..

HALK KART’IN EYLÜL AYI TUTARLARI

TARSUS DAHİL HESAPLARDA

Mersin’deki dar gelirli vatandaşın bütçe dostu olan Halk Kart’ın Eylül ayı tutarları Tarsuslu hak sahipleri dahil  hesaplara yatırıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart uygulaması kapsamında bu ay 9 bin 800 kişinin hesabına toplam 3 milyon 740 bin 600 TL yatırdı. Tutarların yatırılması için ay sonunu bekleyen vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde dar gelirli vatandaşlara nakdi destek sağladığı Halk Kart’ın Eylül ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, ihtiyaç sahiplerinin aile bütçelerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği Halk Kart’tan bu ay toplam 9 bin 800 kişi yararlandı. 300 ve 500 TL’lik bakiyelerin yer aldığı Halk Kart’a Eylül ayında, toplam 3 milyon 740 bin 600 TL yatırıldı. Uygulama sayesinde vatandaşların, yaşadıkları bölgedeki anlaşmalı esnaftan alışveriş yapmasıyla, 3 milyon 740 bin TL Mersinli esnafın kasasına girecek.

.

…………OOO…………..

BEKTAŞ ASLAN’IN MUTLU GÜNÜ

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Bektaş Aslan’ın mutlu günü.

Aslan’ın torunu Sedef hanım hayatını Selman beyle birleştirdi.

Yunus Düğün salonunda yapılan törene birçok oda ve dernek başkanı ile STK başkanları katılarak Aslan ailesini yalnız bırakmadı. Bizde genç çiftleri tebrik eder ömür boyu mutluluklar dileriz.

…………OOO…………..

TARSUS ORMAN İŞLETMESİ

MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIYOR

Tarsus Orman İşletmesi müdürlüğü idari binasındaki bölümler taşınıyor.

6 Şubat depreminde Tarsus’ta yaşanan sarsıntıda binanın kısmen zarar gördüğü ve bu nedenle yıkım kararı çıktığı öğrenildi.  İdari binanın üzerindeki lojmanlar geçen ay boşaltıldı. Müdürlük ve birimlerin bulunduğu iki kattaki bölümler ise 29 Eylül 2023 Cuma günü itibariyle boşaltıldı. İçerideki eşyalar eski SSK hastanesi binasının boş bölümlerine taşındı. Orman işletmesi birimleri 2 Ekim 2023 pazartesi gününden itibaren eski SSK binasında hizmet vermeye başlayacak. Orman işletmesinin Yeşilyolda bulunan 8 katlı binası yıkılıp yerine yeniden sağlam bir bina inşa edilecek.

……….…OOO…………..

BORSADAN MÜFTÜYE ZİYARET

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bayram, Tarsus İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Murat Akçay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Meclis Başkanı Murat Kaya, Müftü Murat Akçay’a ulvi görev ve hizmetlerinde başarılar diledi.  

Tarsus Müftüsü Murat Akçay, Meclis Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bayram'a ziyaretten ötürü teşekkür etti. 

Hatay İl Müftü Yardımcılığı görevinden Tarsus Müftülüğü görevine başlayan Murat Akçay; “Benden önce Tarsus’ta hizmet veren tüm müftülerimizin yapmış olduğu güzel çalışmaları devam ettirmek istiyorum. Bu şehrin şanına yakışır hizmetler yapmayı Allah bizlere nasip etsin, ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

……….…OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU,

 BU HAFTA HOPA’YA GİDECEK

Tarsus İdman Yurdu , kupadan elendikten sonra yönünü lige çevirdi.

Sarı lacivertliler 1 Ekim Pazar günü deplasmanda Hopaspora konuk olacak.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar