Subscribe Us


5 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

5 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TAN ALANYA’YA KİLİKYALI FİLOZOFLAR ANLATILACAK

Uğur Pişmanlık, Alanya’da Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde düzenlenen Felsefe Sempozyumunda antik çağda yaşamış Kilikyalı Filozofları anlatacak. Daha önce aynı üniversitede düzenlenen “Doğumunun 100, yılında Vehbi Hacıkadiroğlu” konferansında "Felsefe ve Aydınlanmanın Güncelliği" başlığında konuşma yapan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın bu yıl yine konferansa konuşmacı olarak davet edildiği öğrenildi.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, 13 Ekim Cuma 2023 tarihinde Alanya’da Alaaddin Keykubat Üniversitesinde Cumhuriyetin 100. Yılında Vehbi Hacıkadiroğlu Anısına gerçekleştirilecek olan, “Alanya Felsefe Tartışmaları ve Söyleşileri” başlıklı konferansta konuşma yapacak.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin de konuşacağı bu konferansta Uğur Pişmanlık, “Antik Çağda Kilikyalı Filozoflar ve Bir Felsefe Tarihçisi Diogenes Laertius” üzerine bir sunum yapacak.

Konferansın konuşmacıları arasında şu isimler var; Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Hatice Nur, Beyaz Erkızan, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Prof. Dr. Nilgün Tatar, Doç. Dr. Mustafa Günay, Mehmet Akay.

Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada konferansın Alanyalı bir felsefeci Vehbi Hacıkadiroğlu anısına yapıldığını belirterek, “Vehbi Hacıkadiroğlu felsefe kitapları olan, bir zamanlar ‘Felsefe Tartışmaları’ adıyla felsefe dergisi yayınlayan ve felsefeye katkıları olan değerli bir felsefecidir. Onun anısına yapılacak olan konferansta antik çağda yaşamış Tarsuslu filozoflar başta olmak üzere, Antakya’dan Alanya’ya kadar bu coğrafyada yaşamış Kilikyalı filozofları anlatacağım.

Yine bu konferansta oldukça önemli başlıklarda konuşma yapacak olan çeşitli üniversitelerden çok değerli hocalarımız var.

Bu konferansın konuşmaları daha öncekinde olduğu gibi sonra kitap olarak yayınlanacaktır.

Ayrıca benim de yakında “Antik Çağda Kilikyalı Filozoflar” adlı bir kitabım yayınlanacaktır.

Tarsus’taki felsefe çabalarımızı başka kentlere taşıdığımız gibi çeşitli kentler, üniversiteler ve kurumlardan felsefe adına etkinliklere davet edilmek ve katılmak son derece mutluluk verici.

Tarsus’un felsefi yönünü tanıtmak açısından bu çabaları anlamlı buluyorum” diye konuştu. (04.10.2023)

Uğur Pişmanlık-Aratos Felsefe Dergisi

Yayın Yönetmeni

İletişim: 0 533 723 47 89

Cumhuriyetin 100. Yılında- Vehbi Hacıkadiroğlu Anısına

“Alanya Felsefe Tartışmaları ve Söyleşileri” 13 Ekim Cuma 2023

PROGRAM.Açış konuşmaları: 13:30-14.00 -1. Oturum: 14: 00-15: 15

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir

Prof. Dr. Betül Çotuksöken: “Antropontolojik Açıdan Vehbi Hacıkadiroğlu’nun Özgürlük Anlayışı”

Prof. Dr. Hatice Nur Beyaz Erkızan: “Vehbi Hacıkadiroğlu'nun Atatürk Devrimleri Üzerine Görüşleri(II) -Türk Aydınları, Osmanlı Batıcılığı ve Günümüz Üzerine”

Uğur Pişmanlık: “Antikçağda Kilikyalı Filozoflar ve Laertiuslu Diogenes”

Prof. Dr. Onur Bilge Kula: “Atatürk’ün Ege Uygarlığına Bakışı”

Ara-2. Oturum: 15: 30-17:00

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Nilgün Tatar

Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir: “Yenileşme Hareketleri Eşiğindeki Osmanlı Devlet Felsefesinde Adalet Kavram Alanı”

Doç. Dr. Mustafa Günay: “Cumhuriyet Döneminde Felsefi Düşüncenin Gelişme Sürecinden Bazı Kesitler”

Mehmet Akay: “Bir Eğitim Çınarı: Pakize Türkoğlu”

Tarih: 13 Ekim 2023 Cuma-Saat: 13.30-17.00.Yer: Alaaddin Keykubat Üniversitesi,

Eğitim Fakültesi, Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu

Düzenleme Kurulu: Mustafa Günay, Nilgün Tatar, Mehmet Akay, Hüseyin Hacıkadiroğlu, Nimet Hacıkura.

 

…………OOO…………..

GENÇ KIZ İNTİHAR ETTİ

Tarsus’ta Mustafa G.'ın sevgili kızı ve öğrencim Büşra G.dün  sabah hayatına son vererek vefat etmiştir.

Başta anne ve babası olmak üzere bütün ailesine başsağlığı ve Büşra'ya Allah'tan rahmet diliyoruz.

…………OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI EKİBİ İL

JANDARMA KOMUTANINI ZİYARET ETTİ

Tarsus Ticaret Borsası Yönetiminden, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy'u ziyaret  

Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Titiz’in ziyaretinden duyduğu memnuiyeti ifade etti. 

Mersin İl Jandarma Komutanlığı görevine yeni başlayan Tuğgeneral Ercan Atasoy'a hayırlı olsun dileklerini ileten borsa yöneticileri, Atasoy'a başarı dileklerini iletti.  

Jandarma'nın güvenlik noktasında büyük önem taşıdığına vurgu yapılan ziyarette;Güvenlik açısından büyük bir öneme sahip olan Jandarma kuvvetinin vatandaşların selameti için çalıştıkları ifade edildi. 

Kentimizin ekonomik ve sosyo-kültürel yapısı ile yapılan çalışmaların değerlendirildiği ziyarette, toplumsal refahın sağlanmasında kurumlar arası iletişimin ve iş birliğinin önemli olduğu ifade edildi. 

 

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ TESİS KURDU,

ÜRETİCİ KAZANIYOR

Tarıma yönelik yenilikçi çalışmalarının hem üreticiyi desteklemek hem de istihdam yaratmak olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Ürünü değer görmeyen üreticilerimizin ürünlerini satın alıp kurutarak üreticilerimizi hak ettiği değere ulaştırmak hedefimizdir.” dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tarım ve sosyal tesis alanlarındaki devam eden çalışmaları değerlendirmek üzere bir radyo programına katıldı. Başkan Bozdoğan, tarıma yönelik yenilikçi projelerin halk için büyük kazançlar sağladığını vurguladı. Başkan Bozdoğan'ın programda üzerinde durduğu önemli projelerden biri, Tarsus'a kazandırılan Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi oldu. Bu tesisin, bölgedeki tarım ürünlerinin değerini artırarak üreticilere ekonomik destek sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

 

BELEDİYE ÜRETTİ, HALK KAZANIYOR

Başkan Bozdoğan açılan tesislere değinerek, “Ortak kullanım tesisleri hibe programı kapsamında destek gören bir projemizdi. Mantar yetiştirme kursu ve ortak kullanım tesisi projesi başlığında geçiyordu. Tabii burada sürdürülebilir sosyoekonomik uyum için girişimcilik kapasitelerinin artırılması projesi kapsamında bu projemiz Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından başarılı bulundu. Yani bu projenin kapsamında 80 tane kursiyerimize 18 ay boyunca eğitim verilecek. Burada iki adet 112 metrekarelik mantar seramız var. Paketleme ve kurutma atölyemiz kuruldu. Yani kurutulan ürünler için belediyemize ait bir marka da oluşturduk. Çıtırdat ismiyle bir marka tescili yapıldı.” ifadelerini kullandı.

 

“TESİSİN AMACI ÜRETİCİYE DESTEK VE İSTİHDAM YARATMAK”

Başkan Bozdoğan amaçlarının üreticiye destek ve istihdam yaratmak olduğunu belirterek, “Bu yaptığımız projenin üreticimize büyük bir katkısı var. Zaten tesisin amacı buradaki hedef, kitle ve ürünlerin değerlendirilmesi başlığını da düşünecek olursak tesisin ana amacı istihdam yaratmak. Diğer taraftan sebze meyve kurutma ve paketleme tesisini düşünecek olursanız, özellikle mevsiminde sebze ve meyveyi kurutarak mevsimi dışında halkımızın sofralarına ulaştırmak ana hedef.” dedi.

 

“ÜRETİCİLERİMİZE CİDDİ ANLAMDA DESTEK SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “ Ülke koşullarına baktığımız zaman zaten girdi maliyetlerinin ne kadar arttığı ortada. Ürünü değer görmeyen üreticimizin ürününü hem satın alarak veya kurutarak hak ettiği değere ulaştırmak diğer bir hedefimiz. Yani şöyle bir baktığımız zaman kazanan halkımız. Bu seralarımız artacak. Yani bu konuda iki senemiz var ama biz daha önce de zaten süs bitkileri seralarını, diğer meyve seralarını özellikle kurduk. Yani üreticilerimize ciddi anlamda bir destek sağlamak için önemli bir olay bu.” diye ifade etti.

……….…OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’DA MUHTARA

SİLAHLI SALDIRI

Çamlıyayla Korucak Mahallesi’nde   muhtar silahla yaralandı.

 İddiaya göre, Korucak Mahallesi Muhtarı Mevlüt Sandal (46), bir kadınla tartıştı.  Z.A. adlı kadın otomatik tüfekle muhtar Mevlüt Sandal'a ateş etti. Göğsünden vurulan muhtar Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Mevlüt Sandal’ın hayati tehlikesi devam ediyor. Olaydan sonra Z.A. gözaltına alındı.

……….…OOO…………..

TİY HOCASI MURAT GÜNDEŞ

“YARIM KALAN HİKAYEYİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Tarsus İdmanyurdu teknik direktörlük görevine ikinci kez getirilen Murat Gündeş “Yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız” dedi.

Daha önceki yıllarda Tarsus İdmanyurdu’nda futbolculuk ve daha sonra teknik direktörlük yapan Murat Gündeş yeniden TİY ile anlaşmaktan mutlu olduğunu belirterek “Tarsus idmanyurdunu eski güzel günlerine yeniden döndereceğiz. yarım kalan daha önceki hikayemizi tamamlayacağız” dedi.

……….…OOO…………..

İÇEL SANAT KULÜBÜ HEYETİ TARSUS’TA

İçel Sanat Kulübü’nün talebi doğrultusunda; Ekim/2023 tarihinde düzenlenecek olan “28. Mersin Arkeoloji Günleri” etkinliği için Mersin’den sonra Tarsus’a da bir davet turu yapıldı.

İçel Sanat Kulübü başkanı Fatih Alkar, başkan yardımcısı Baha Sadık Akıner ve tertip komitesi heyeti Tarsus’a gelerek Arkeoloji günleri kapsamında hem tanıtım yaptı, hem de davette bulundu.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper,Arkeoloji günlerine davet edildi.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar