Subscribe Us


6 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

6 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

-KLEOPATRA KENT MEYDANI

PROJE ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Tarsus Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma alanında gösterdiği özverili çalışmalarla büyük bir başarıya imza attı. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’’nda Kleopatra Kent Meydanı ile proje ödülü kazandı. Hazırlanan ve uygulaması devam eden projenin hayata geçirilmesiyle Tarsus, çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan, taşınmaz kültür varlıklarını barındıran, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı’na kavuşacak.

 

Tarihi Kentler Birliği, tarihi ve kültürel mirası koruma amacıyla çalışan uzmanları ve yerel yönetimleri bir araya getirerek, kültürel mirası koruma çalışmalarının niteliğini artırmayı hedefliyor. Tarsus Belediyesi, bu önemli birliğin bir üyesi olarak, kültür öncelikli koruma politikalarını geliştirmek ve tarihi değerleri koruma konusunda örnek bir rol üstleniyor. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB)in "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na sunduğu proje, Anadolu'nun zengin ve görkemli tarihine tanıklık eden kadim kent Tarsus'un 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer alan, mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait olan ve değerli taşınmaz kültür varlıklarını barındıran bir alanın korunması ve sergilenmesini amaçlıyor. Bu alandaki kazılar sonucunda ortaya çıkan Roma İmparatorluğu Dönemi'ne ait değerli mozaikler ve mimari unsurlar, Tarsus'un tarihine ışık tutuyor.

 

Projenin Tarihi Kentler Birliği tarafından "Proje Ödülü“ne layık görülmesi, Tarsus Belediyesi'nin kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki çalışmalarını ön plana çıkardı.  Projenin hayata geçirilmesiyle, Tarsus'un zengin tarihinden kesitler sunan alan modern yöntemlerle korunacak ve ziyaretçiler için etkileyici bir arkeo-park haline gelecektir.

…………OOO…………..

BOZDOĞAN’DAN ÇALIŞMA

EKİBİNE KUTLAMA

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, projenin önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Hazırlanan ve hali hazırda uygulaması devam eden projenin hayata geçirilmesiyle; kentimizin çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan taşınmaz kültür varlıklarını barındıran alan, gerek kentte yaşayan gerekse kenti ziyaret eden misafirlerin, uygun ve modern yöntemlerle korunup, sergilenen, zengin kent tarihini vurgulayan arkeo park niteliğinde bir etkinlik alanı ile kucaklaşıp, nitelikli şekilde vakit geçirmelerini sağlayacaktır. KUDEB Birimimizi bu çalışmadan ötürü kutluyorum. Tarsus Kent Meydanı’na kavuşacak." dedi.

…………OOO…………..

TARSUS ANTİK SAHAF’TA

BUGÜN İMZA GÜNÜ VAR

İlk kitabı “Benim Bir Hikâyem Var” geçtiğimiz aylarda Yediveren Yayınları arasından çıkan Selin Özen doğduğu kent Tarsus’ta Antik Sahaf’ta okurlarıyla buluşuyor.

İnsan davranışları ve psikolojisi alanında çalışan Özen ilk kitabında, insanın önce kendinde dönüşümü başlatarak hayatında bir şeyleri değiştirebileceğini belirtiyor…

İsmail Kün “”6 Ekim Saat 17.30’da kitabevimizde gerçekleşecek imza etkinliğimize bütün okurlarımızı bekleriz.” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS'TA DOĞUP BÜYÜYENLER

DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BİRLİK

BERABERLİK YEMEĞİ

Kısa adı TARDOBDER  olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği’nin geçen yıl göreve gelen yönetimi görevde birinci yılını tamamladı. Bu nedenle ekip, başkan Ümran Yıldırım başkanlığında bir araya gelerek birlik beraberlik yemeği yedi.

Başkan Ümran Yldırım “Tardobder Yeni Yönetimi İle 1 Yaşında . Benim Görevimin 2.Yılım. Yönetim Kurulumun Asil Ve Yedek Üyelerine Emekleri,Gayretleri,Özverili Çalışmaları ve her zaman Derneğimizin Ve Benim Yanımda Oldukları İçin Çok Teşekkür Ediyorum. Önceki Dönem Yönetim Üyelerine De Yaptıkları Çalışmaları İçin Çok Teşekkür Ederiz. Daha Nice Güzel Başarılı Yıllarımız Olsun İnşallah TARDOBDER Ailem .

Çünkü Bizim Sevdamızın Adı TARSUS

Her Şey TARDOBDER Her Şey TARSUS İçin” dedi.

Ekip daha sonra müzik eşliğinde eğlenerek yeni dönem için çalışmalara başladı.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA YAŞ ALMIŞLAR

İÇİN ETKİNLİK YAPILACAK

Tarsus’ta yaşayan yaş almışların sosyal hayata katılımını artıran etkinlikler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Yaşlılar Günü’ dolayısıyla hem sosyal farkındalık yaratmak, hem de yaş almışların keyifli bir gün geçirmesini sağlamak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirecek.

 Bu kapsamda etkinliklerden biri Tarsus Emekli Evi’nin bulundu park içinde gerçekleştirilecek.

Türk Sanat Müziği konseri  verilecek Büyükşehir’in Yaşlı Destek Birimi’nden faydalanan yaş almışlar için düzenlenecek etkinlik saat 14.00 de başlıyor.

……….…OOO…………..

TARSUS’TA CHP’DE GENÇLİK

KOLLARI BAŞKANI

OĞUZCAN İLK OLDU

CHP Tarsus ilçe Gençlikkolları başkanlığına Oğuzcan ilk getirildi. Önceki Gençlik Kolları başkanı Adil Bal, geçen hafta yapılan CHP Mersin il yönetimi seçiminde yönetime girince görevini Oğuzcan İlk’e devretti. Yeni başkanı kutlarız.

……….…OOO…………..

İÇEL SANAT KULÜBÜ

ETKİNLİĞİ BUGÜN BAŞLIYOR

İçel Sanat Kulübü’nün talebi doğrultusunda; 6 Ekim/2023 tarihinde düzenlenecek olan “28. Mersin Arkeoloji Günleri” etkinliği bugün başlıyor.

Etkinlikler için Tarsus’a da bir davet turu yapıldı.

İçel Sanat Kulübü başkanı Fatih Alkar, başkan yardımcısı Baha Sadık Akıner ve tertip komitesi heyeti Tarsus’a gelerek Arkeoloji günleri kapsamında hem tanıtım yaptı, hem de davette bulundu. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper,Arkeoloji günlerine davet edildi. Etkinlikler 6,7, ve 8 Ekim günleri gerçekleşecek.

 

…………OOO…………..

BORSA YÖNETİM TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olağan toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleştirdi. 

Tarım ve Hayvancılık sektörünün ülke ve özellikle bölge açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekilen toplantıda, borsa üyelerinin faaliyet gösterdikleri sektörlere göre daha iyi şartlarda ve kalitede hizmet verebilmeleri için yapılacaklar istişare edildi. 

 

Sektörlere yönelik borsa ihtisas komisyonlarının faaliyetlerinin arttırılması yönünde yapılan çalışmaları anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke , “Üyelerimizin sektörlerine yönelik sorunlarının daha hızlı tespit edilmesi, üyelerimizden gelen taleplerin değerlendirilip sonuçlandırılması açısından İhtisas komisyonlarımızın faaliyetlerinin artırılmasına yönelik yapacağımız çalışmayı Eylül ayı meclis toplantısında meclis üyelerimizle paylaştık. Sektörü  ne olursa olsun üyelerimiz ve üyelerimize sunulan hizmet kalitesinin arttırılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin dile getirileceği komisyon toplantıları ile daha hızlı çözüme ulaşacağız. “ dedi. 

 

Tarsus Kaymakamlığı’nın, Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Kutlama Programı Hazırlık Toplantısına katılan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bayram ise; toplantıda görüşülen konular hakkında bilgilendirme yaparak, “Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı Kutlama Programı 3 gün sürecek. Programa kadar oluşturulacak komisyon marifetiyle 3 günlük kutlama programında yapılacaklar belirlenecek.” Dedi. 

 

Toplantıda, Turunçgil bahçelerinde biyolojik ve biyoteknik mücadele kapsamında Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğünün, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü ile birlikte 11 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 10:30 da Tarsus Ticaret Borsasında düzenleyeceği toplantı da istişare edildi. 

…………OOO…………..

ZAFER PARTİSİ İLÇE BİNASININ

KAPISI KİLİTLİ KALDI

Zafer Partisi Tarsus ilçe binasının kapısı kimliği meçhul kişilerce değiştirildi. Birkaç gün önce görevden alınan ilçe başkanı Nilgün Oktan, kendi kirasını ödediği ilçe binasına giremedi, kapıda kaldı.

…………OOO…………..

YENİ TİY HOCASI, UMUTLU

Mali sorunlarla boğuşan ve yapılan yanlışlarla 3. lige düşen Tarsus'un tek profesyonel takımı Tarsus İdman Yurdu'nda Murat Gündeş yeniden teknik direktörlüğe getirilmesi olumlu bulundu

Daha önce de bu görevi yapan arkadaşımızın işi zor görünüyor. Transfer tahtası kapalı olan ekibimiz sadece amatör futbolcu transfer edebiliyor. İlk 3 haftada 3 puan alabilen takımımızın bu yılki hedefi ligde kalabilmek. Bu yolda Murat Gündeş kardeşimize başarılar diliyorum.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar