Subscribe Us


7 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

7 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TİY TEKNİK DİREKTÖRÜ GÜNDEŞ

“BU TAKIM KESİNLİKLE KÜME DÜŞMEYECEK”

Mali sorunlarla boğuşan ve yapılan yanlışlarla 3. lige düşen Tarsus'un tek profesyonel takımı Tarsus İdman Yurdu'nda Murat Gündeş yeniden teknik direktörlüğe getirilmesi olumlu bulundu.

Yeni teknik direktör Murat Gündeş " takımımızın bu yılki hedefi ligde kalabilmek. Bu yolda  elimizdeki imkanları kullanacağız. Yılbaşında transfer tahtasını açtırabilirsek, o zaman birkaç takviye yapıp yukarıları zorlayabiliriz" dedi.

Kulüp başkanı Cem Kavalcı da, yeni hocalarından umutlu olduğunu belirterek "Daha önce kulübümüzde hem futbol oynayıphem de teknik direktörlük yapmış olan murat Gündeş hocamızı aramızda görmekten mutluyuz. Kendisi daha önce yarım kalan hikayeyi tamamlayıp başarılı olmak ve takımımızı hak ettiği yere getirmek için aramızda. Başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

……….…OOO…………..

SOKAK HAYVANLARI

ÇALIŞTAYI”NA KATILIM

Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sokak Hayvanları Çalıştayı”na katılım sağladı. Mersinde  can dostlarımıza yönelik devam eden ve gerçekleştirilen projeleri aktardı.

Belediyenin can dostlarımıza yönelik çalışmaları büyük beğeni ve takdir topladı.

 

……….…OOO…………..

TARSUS'TA MAHALLE YOLLARI

 YENİLENİYOR

Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, birçok mahalle ve sokakta aktif bir şekilde görev alarak kentin çehresini değiştiriyor. Bu çalışmalar ile vatandaşların uzun yıllardır yaşadığı mağduriyet sona eriyor.

……….…OOO…………..

NİLGÜN OKTAN ZAFER PARTİSİ

 İLÇE BAŞKANLIĞINDAN AYRILDI..

Zafer partisi Tarsus ilçe teşkilatında değişiklik. Mevcut ilçe başkanı Nilgün Oktan, görevinden alındığını, ancak yeni yönetim oluşana kadar görevde kalacağı söylenmesine rağmen parti binasının kapı anahtarının değiştirildieğini söyledi.

Genel başkanlığını Ümit Özdağ'ın yaptığı Zafer partisinin Küçük Minare camisi karşısında bulunan ilçe teşkilatının giriş kapısının anahtarının değiştirilmesi nedeniyle kapıda kalan başkan Nilgün Oktan "Bana genel merkezden görevden alındığım ancak yeni yönetim oluşana kadar görevimin başında kalmam söylendi. Buna rağmen dün parti binasına geldiğimde kapı kilidinin değiştirilmiş olduğunu gördüm. Benim kiraladığım binaya ben giremedim. Görevden alınabilirim. Ama parti binasında özel eşyalarım var. bu yapılan ayıptır" dedi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS’TA YAŞ ALMIŞLAR

EĞLENDİ

Emekliler evinde yaşayan yaş almışların sosyal hayata katılımını artıran etkinlikler düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Yaşlılar Günü’ dolayısıyla hem sosyal farkındalık yaratmak, hem de yaş almışların keyifli bir gün geçirmesini sağlamak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

 Bu kapsamda etkinliklerden biri Tarsus Emekli Evi’nin bulundu park içinde gerçekleştirildi..

Türk Sanat Müziği konseri  verildi.

……….…OOO…………..

YOLDAKİ ÇUKURU GÖRMEYEN

ARAÇ KANALA UÇTU

Damlama bölgesi yakınında, Tarsus istikametine ilerleyen ticari araç şoförü, yol kenarında bulunan yağmur suyu tahliye kanalına düştü.

İlk gelen bilgiye göre, aynı şirkete ait bir başka aracın yol kenarında durduğunu gören M.A. kullandığı ve plakası öğrenilemeyen aracı aynı bölgede durdurdu.

Gece karanlığında talihsiz sürücü yol kenarında bulunan yaklaşık 3 metre derinliğinde ki yağmur suyu tahliye kanalına henüz bilinmeyen bir nedenle düştü ve yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri şahsı bulunduğu yerden çıkardı ve sağlık ekiplerine teslim etti.

 

……….…OOO…………..

TARSUS CIRBIKLARDA

 ÖLÜ BULUNDU

Tarsus Cırbıklar köyünde bir şahıs  ölü olarak bulundu. 73 yaşındaki şahsın ölüm nedeni şüpheli bulundu. Jandarma olaya el koydu.

 

……….…OOO…………..

YAŞLANMAK MI, SAĞLIKLI

YAŞ ALMAK MI İSTERİZ?..

'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlediğimiz 'Yaşlanmak mı, Sağlıklı Yaş Almak mı?' konulu sunuma hepinizi bekliyoruz... Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi 10 ekim saat 14.de.

KONUŞMACI

Dr. Nil Dinçer

Aile Hekimliği Uzmanı

TARİH.10 Ekim 2023 Salı

SAAT .14.00

YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı/Tarsus

 

……….…OOO…………..

'PEYGAMBER EFENDİMİZ, İMAN

 VE İSTİKAMET' TEMALI KONFERANSA

 TARSUS'TA YOĞUN İLGİ

Tarsus İlçe Müftülüğü'nün Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler-Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' temalı konferans Tarsus İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda yoğun bir ilgi ile gerçekleşti.

 

……….…OOO…………..

ANITA SALDIRI

Tarsus'un Şar işhanı önünde bulunan ve  tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Zübeyde Hanım Anıtı, yine  saldırıya uğradı.

Yaklaşık üç ay önce Tarsus Belediyesi tarafından yenilenen anıtın heykelinde bulunan Zübeyde Hanım'ın gözlükleri, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı veya çalındı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şube Başkanı Gökhan Arkan, bu son saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Daha üç ay olmadı Tarsus Belediyesi Zübeyde Hanım'ın kırılan gözlüğünü yapalı yeter artık. Zübeyde Hanım'ın anıtına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerinin bir an önce yakalanıp deşifre edilmesini istiyoruz. Yazıklar olsun. Sayın Kaymakamımız ve Sayın İlçe Emniyet Müdürümüz, kuşkusuz gereken önlemleri alacak ve kameralardan faillerin yakalanması için ivedilikle çalışma başlatacaklardır dedi."

Zübeyde Hanım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi olarak tarihimizde özel bir yere sahiptir. Bu tür saldırılar, toplumun ortak değerlerine yapılmış bir saygısızlık olarak kabul edilmelidir. Zübeyde Hanım'ın anıtı, tarihimizi ve mirasımızı hatırlatan bir sembol olmalıdır. Bu tür olaylar, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için bir fırsat olarak ele alınmalıdır.

Tarsus halkı ve tüm Türkiye, Zübeyde Hanım'ın anısına sahip çıkarak bu tür saldırıları önlemek için birlikte çalışmalıdır. Kültürel mirasımıza saygı göstermek, gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakma sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Kaynak.Tarsus Akkoza.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar