Subscribe Us


9 -10 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

9 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

SATRANÇ FEDERASYONU BAŞKANI

TULAY, TARSUS SÜT BİRLİĞİNDE

Türkiye Satranç Federasyonu başkanı Gülkız  Tulay, Tarsus’a gelerek  Süt Birliğine ziyarette bulundu.

Danyal Avşar ‘’Delegesi de olduğum Türkiye Satranç Federasyonunun Değerli Başkanı Sayın Gülkız Tulay ve Hukuk Kurulu üyesi Av. Nazan Kaya  ,yeniden Tarsus Süt Üreticileri Birliği  Başkanı olmam sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.Nazik ziyaretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA BUZAĞI DESTEKLEMELERİ

Tarsusta 2022 ikinci dönem buzağı desteklemeleri hesaplara yatıyor. Süt Birliği Başkanı Danyal Avşar ‘’ Tc   sonu 0.2.  olanlar hariç 06,10.2023.tarihinde Ziraat bankası hesaplarına aktarıldı.Üreticilerimize hayırlı olsun’ dedi.

…………OOO…………..

PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK SENEBAŞI

TOPLANTISI YAPILDI.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’nun katılımıyla; psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere yönelik senebaşı toplantısı yapıldı.

Kaymakam Otcu, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada günlük hayatta şiddetin gün geçtikçe arttığına işaret ederek şiddetin kökeninde sevgi ve iletişim eksikliğinin yattığını belirtti.

Kaymakam Otcu, görmezden geldiğimiz her şeyle bir gün yüzleşmek zorunda kalacağımızın da altını çizdi.

Toplantıda 6 Şubat ve sonraki depremlerden etkilenen depremzedelere psikolojik destek veren öğretmenler de ödüllendirildi.

 

…………OOO…………..

KAYMAKAM OTCU MERSİN’DE

TOPLANTIYA KATILDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamlarının katılımıyla değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, güvenlik ve asayiş ile ilgili hususlar,kamu yatırımları, kamu birimlerinde yürütülmekte olan hizmetler, bunlara ilişkin iş ve işlemler, ilçelerde yakın takibi gereken proje ve yatırımlar ele alındı değerlendirmelerde bulunuldu.

 

…………OOO…………..

VALİNİN TOPLANTISINA, KAYMAKAMLAR

 İLE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ

 AMİRLERİ KATILDI.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, kamu hizmetlerinde etkinliğin, verimliliğin artırılması, bu bağlamda kamu birimlerinde ve birimler arasında iş birliği ve koordinasyonun pekiştirilmesi maksadıyla İl İdare Şube Başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda; kamu hizmetlerinin vatandaş memnuniyeti ve çözüm odaklı, yapıcı, hızlı, ve kaliteli bir yönetim anlayışı ile sürdürülmesi; kamu yatırımlarının yakın takibi, zamanın en verimli şekilde değerlendirilmesi, tasarruf tedbirleri, birimlerin kendi hizmet konularına hakim olması, uygulamada aksaklığa mahal verilmemesi, birimler arası etkin iş birliği ve dayanışma içinde çalışılması ve ilgili çeşitli hususlar ele alındı.

Vali Pehlivan, gündem maddeleri üzerinde değerlendirmelerde bulundu, çeşitli talimatlar verdi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.

 

…………OOO…………..

YUSUF TAN'LA SPORDA

HAFTALIK ANATOMİ

Spor ve sporcu dostu Yusuf Tan'ın hazırlayıp sunduğu sporda haftalık anatomi programı başladı.

Proğramın ilk konuğu  Tarsus İdaman Yurdu spor kulübü başkanı sayın  Cem KAVALCI oldu.

TARSUS TV ve İBT MEDYA ekibi,  Mersin ve Tarsus'un haberlerini sizlere ulaştırmak için çaba gösteriyor..

 

…………OOO…………..

MİLLETVEKİLİ ALİ BOZAN, SARIİBRAHİMLİ’DEKİ

ÇEVRE SORUNUNU MECLİS’E TAŞIDI.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli Mahallesi’nin maruz bırakıldığı çevre felaketini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. Bozan, Meclis’e verdiği soru önergesinde, “Yüzlerce hanenin bulunduğu alanda dereye atık bırakan fabrikalar hakkında ne tür yaptırımlar uygulamayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli Mahallesi’nde dereye atık bırakan fabrika ve çevre sorununu Meclis’e taşıdı. Milletvekili Bozan, yanıtlaması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi verdi.

 

 

Milletvekili Ali Bozan, önergenin açıklamasında;

 

 

 

“Mersin’in Akdeniz ilçesinde Sarıibrahimli Mahallesi başta olmak üzere toplam 4 mahalleden akarak denize karışan dereye fabrika atıkları bırakılmaktadır.  Bölge sakinleri, dereye karışan atıkların yaydığı koku nedeniyle evlerinde duramaz hale gelmiştir. Dereye bırakılan fabrika atıkları dere içerisindeki canlıların da tükenmesine neden olmuştur. Bölge sakinlerinin şikayetlerine rağmen ilgili kurumlardan hiçbir müdahalede bulunulmamıştır. Binlerce insanın yaşadığı bölgede yaratılan bu çevre felaketinin bir an önce sonlandırılması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Milletvekili Bozan, Bakan Özhaseki’ye yanıtlaması üzerine şu soruları yöneltti:

 

 

 

“1- Yüzlerce hanenin bulunduğu alanda dereye atık bırakan fabrikalar hakkında ne tür yaptırımlar uygulamayı düşünüyorsunuz?

 

2- Mersin gibi bir büyükşehirde fabrikalar, aleni bir şekilde dereye atık bırakma rahatlığını hangi kurum veya kişilerden almaktadır?

 

3- Söz konusu sorunla ilgili bölge halkı tarafından yoğun şikayetler yapılmıştır. Bu şikayetler sonucunda ne tür çalışmalar yapılmıştır ya da yapılması düşünülmektedir?

 

4- Yöre halkının günlük yaşamını çekilmez hale getiren fabrikalar ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir tespit yapılmış mıdır? Tespit edilen fabrika var ise uygulanan yaptırımlar nelerdir?

 

5- Özellikle Sarıibrahimli ve Homurlu Mahallerinde yaşayan yurttaşları etkileyen çevre sorununa sebebiyet veren fabrika/fabrikaların kanal altından gizlice çekilmiş borular ile dereye atık madde bıraktığından haberdar mısınız ?

 

6- Binlerce insanın yaşadığı bölgede süregelen çevre sorununu ne zaman sonlandırmayı düşünüyorsunuz?”

 

Av. Ali Bozan-Yeşil Sol Parti-

Mersin Milletvekili TBMM F-510

Bakanlıklar-ANKARA

 

Tel: 0312 420 6332 -33

…………OOO…………..

 

BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER

TARSUS GENÇLİK KAMPINDAYDI 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer,  “Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek” sloganıyla yürütülen, “Evimiz Atölye Projesi” kapsamında; Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen buluşmada kadınlar ve çocuklarıyla bir araya geldi. Proje kapsamında; Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi'nin iş birliğiyle 25 mahalleden toplam 1646 kadın oyuncak yapım atölyesinde aldıkları eğitimle üretim yaptı.

 

Konuşmasında, etkinliğe katılan kadınlara Büyükşehir’in hayata geçirdiği projelerden söz eden Başkan Seçer, “Sizin bize aktardığınız vergileri size hakça tekrar dağıtıyoruz. Sizin paranızı size harcıyoruz. Hiçbir siyasetçi kesesinden harcamıyor” dedi.   

 

Görevde olduğu 4,5 yıllık süre içerisinde gece-gündüz demeden kendilerine verilen her bir oy için ayrı sorumluluk duyarak çalıştıklarını dile getiren Seçer, “İşimizi, görevimizi severek yapıyoruz. Çünkü insanlarımızı, sizleri seviyoruz. Onun için işimizi aşkla ve şevkle yapıyoruz. Sizlerin desteği ile bir 5 yıl daha bu güzel memlekete hizmet etmeye çalışacağız” dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS GENÇLİK KAMPI

YENİ MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesinde yer alan Huzurkent Muhittin Aybaş İlkokulu öğrencilerini, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırladı. Büyükşehir personeli ve öğretmenleri eşliğinde patates eken öğrenciler, gün boyu keyifli zaman geçirmenin ve toprakla iç içe olmanın tadını çıkardı.

 

…………OOO…………..

 

TARSUS İDMAN YURDU

MALATYA ARGUVAN’LA BERABERE

TFF 3. Ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu  ligde 5. Maçına çıktı.

 4 maçta 1 galibiyet 3 yenilgi alan sarı lacivertliler,  5. Maçta sahasında Malatya’nın Arguvanspor takımını konuk etti.

Takımlar her iki yarıda da gol atamadı.

Maç 0-0 berabere sonuçlandı.

…………OOO…………..

 

10 EKİM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA TUVALETLERE

YİNE SALDIRI OLDU

Tarsus'ta Atatürk parkı ile Kültür park içerisinde bulunan tuvaletlere yine vandal saldırılar oldu.

Daha öncede halka açık ve ücretsiz hizmet verilen tuvaletlerin lavabo. fayans ve camları, aynaları kimliği meçhul kişi yada kişilerce kırıldı.

Tarsus Kültür Park ve Atatürk Gençlik Parkı içerisinde yer alan tuvaletler yine vandal saldırılara maruz kaldı

Erkekler, kadınlar ve engelliler için ayrı ayrı olarak hizmet veren tuvaletlerin farklı bölümlerinde bulunan aparatlar yerinden söküldü.

Kapıların ve çerçevelerin kırıldığı, fayansların tahrip edildiği saldırılarda su tesisatlarına da zarar verildi. Kapı, duvar ve aynalara yazıların yazıldığı saldırılarda, cam ve aynalar kırıldı

…………OOO…………..

KAYIP ŞAHIS ÖLÜ BULUNDU

Tarsusta yaşayan Yüksel Güzel, evinden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Ailesi kayıp ihbarında bulununca yapılan arama çalışmaları sonucunda Güzel'in cansız bedeni tanınmaz halde bulundu. Cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

…………OOO…………..

 

TARSUS’TAN TİP

LİDERİNE KARŞILAMA

Türkiye İşçi partisi (TİP) genel başkanı Erkan Baş, bugün Tarsus’a geliyor. TİP olarak adaletsizliğe karşı Hatay’dan bir yürüyüş başlatan Erkan Baş, bugün Yenice’den Tarsus’a gelecek. bunun için Tarsus’taki partililer Kleopatra kapısı yanından bugün saat 11.00 de toplanarak  Baş’ı Beydeğirmenin de karşılayarak destek verecekler.

 

…………..ooo…………..

TALASEMİ HASTASINA

DESTEK OLUNUYOR

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu 2023 yılı Eylül ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda Tarsus'ta ikamet eden 'Talasemi' hastasına moral ziyaretinde bulunarak hediye takdim etti. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu'nun selam ve sevgilerini iletti.

…………OOO…………..

TURİZM DERNEĞİ’NİN  

ÇALIŞTAYI 11- 12 EKİMDE

Tarsus Turizm Derneğinin hazırladığı , akademisyenlerin misafir olduğu çalıştay 12 Ekim tarihinde yapılacak.

TARTUD başkanı Yeşim Sancaktar İçgören,Tarsus’un Turizm bakımından hak ettiği yere ulaşabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bunun için bugünlerde bir çalıştay yapacaklarını söyledi.

11 ve 12 Ekim tarihlerinde Tarsus’taki Boğaziçi Üniversitesinin Gözlükule Kazı evinde etkinlik yapılacak. Etkinlikler sabah saat 10.00 da başlayacak olup tüm turizm gönüllüleri davetlidir.

………OOO…………..

ŞEVKET CAN, YARIN  BASINLA BULUŞUYOR

Tarsus önceki dönem belediye başkanı ve MHP Tarsus Belediye başkan aday adayı Şevket Can bu Çarşamba günü  basınla buluşuyor.

Şevket Can, Yeni Kent lokantasında saat 09.00 da basınla kahvaltıda bir araya gelecek ve siyasi konularda açıklama yaparak başkan aday adayı olduğunu deklare edecek.

………OOO…………..

AMATÖR 1. KÜME B GRUBU

FUTBOL MAÇLARI 

 Mersin 1. amatör küme Tarsus grubunda Ulusspor, Barbarosspor'u farklı mağlup ederek üçte üç yaptı. Yeşilkuyuspor - Tarsusgücü maçı jandarmanın gelmemesi nedeniyle ertelendi. Kavaklıspor - Berdanspor maçı 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Huzurkentspor 2. galibiyetini Kanalspor'dan aldı. Demirspor - Yıldırımspor karşılaşması Yıldırımspor'un 2-1 galibiyeti ile devam ederken yarıda kaldı. Yıldırımsporlu Alpaslan ve yardımcı hakem arasındaki gerginlik nedeniyle orta hakem tarafından iptal edildi. Tarsus Belediyespor Murat Bozkurt hocamızın yönetiminde gençlerle mücadele ettiği ligde 2. galibiyetini Yenice deplasmanından aldı.

Kaynak. Mehmet Uğur Sandal’a teşekkür ederiz

…………OOO…………..

ADANA FK, TARSUS’TA YARIN

KUPA MESAİSİ YAPACAK

Adananın 3. lig ekibi Adana FK 1954 takımı maçlarını Tarsus’ta oynuyor. Turuncu beyazlılar Çarşamba günü kupada Sultanbeylisporu konuk edecek. Tarsus Şehir stadındaki maç saat 15.00 de başlayacak. Adana taraftarı yine Tarsus’a gelerek  takımlarını destekleyecek.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar