Subscribe Us


BAŞKAN SEÇER, MDTO MECLİS TOPLANTISINA KATILDI


  

“MERSİN, BELEDİYE OLARAK İYİ YOLDA”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Deniz Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı.

 

Toplantıda konuşan Başkan Seçer, yaklaşık 3 milyar TL’nin üzerinde bir borç ile devraldıkları Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda mali disiplini sağlamış, geliri Türkiye’de ilk 7 içerisinde olan bir belediye olduğunu belirterek “Belediyemiz Türkiye’de bu açıdan çok iyi bir durumdadır. Zaten kredi derecelendirme kuruluşlarının da yüksek puan verdiği birkaç belediyeden biriyiz” dedi.

 

Bir belediye başkanından öte bir vatandaş olarak baktığında ‘Mersin, belediye olarak iyi yolda’ diye değerlendirmede bulunabileceğini aktaran Seçer, “Mersinlerin, devlete ödedikleri paradan bize aktarılan kaynakların emin ellerde olduğunu bilmesini arzu ederim” diye konuştu.

 

Görev süresi içerisinde ekonomik krizler, pandemi, yangın, sel, deprem gibi birçok sorunla karşılaştıklarını da ifade eden Başkan Seçer, Metro gibi önemli projelerin ise siyasi nedenlerle geciktirildiğini vurgulayarak “Euro’nun 9 lira olduğu bir dönemde çok rahat para bulabilecekken bulamadık. Bu hep siyasi çekişmelerle oldu. Şu anda sizler yüzde 12-13’ten belki para bulabiliyorsunuz ama biz yüzde 15’e bile döviz bazında kredi bulmakta güçlük çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

  

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. MDTO binasında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’na Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, MDTO Meclis Başkanı Jozef Atat ve MDTO Meclis üyeleri katılım sağladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar