Subscribe Us


Kilikyalı Filozoflar anlatılacak


 

Uğur Pişmanlık, Alanya’da Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde düzenlenen Felsefe Sempozyumunda antik çağda yaşamış Kilikyalı Filozofları anlatacak.

Daha önce aynı üniversitede düzenlenen “Doğumunun 100, yılında Vehbi Hacıkadiroğlu” konferansında  "Felsefe ve Aydınlanmanın Güncelliği" başlığında konuşma yapan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın bu yıl yine konferansa konuşmacı olarak davet edildiği öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, 13 Ekim Cuma 2023 tarihinde Alanya’da Alaaddin Keykubat Üniversitesinde Cumhuriyetin 100. Yılında Vehbi Hacıkadiroğlu Anısına gerçekleştirilecek olan, “Alanya Felsefe Tartışmaları ve Söyleşileri” başlıklı konferansta konuşma yapacak 

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin de konuşacağı bu konferansta Uğur Pişmanlık, “Antik Çağda Kilikyalı Filozoflar ve Bir Felsefe Tarihçisi Diogenes Laertius” üzerine bir sunum yapacak.

 

Konferansın konuşmacıları arasında şu isimler var; Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Prof. Dr. Hatice Nur, Beyaz Erkızan, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Prof. Dr. Nilgün Tatar, Doç. Dr. Mustafa Günay, Mehmet Akay.

 

Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada konferansın Alanyalı bir felsefeci Vehbi Hacıkadiroğlu anısına yapıldığını belirterek, “Vehbi Hacıkadiroğlu felsefe kitapları olan, bir zamanlar ‘Felsefe Tartışmaları’ adıyla felsefe dergisi yayınlayan ve felsefeye katkıları olan değerli bir felsefecidir. Onun anısına yapılacak olan konferansta antik çağda yaşamış Tarsuslu filozoflar başta olmak üzere, Antakya’dan Alanya’ya kadar bu coğrafyada yaşamış Kilikyalı filozofları anlatacağım.

Yine bu konferansta oldukça önemli başlıklarda konuşma yapacak olan çeşitli üniversitelerden çok değerli hocalarımız var.

Bu konferansın konuşmaları daha öncekinde olduğu gibi sonra kitap olarak yayınlanacaktır.

Ayrıca benim de yakında “Antik Çağda Kilikyalı Filozoflar” adlı bir kitabım yayınlanacaktır.

 

Tarsus’taki felsefe çabalarımızı başka kentlere taşıdığımız gibi çeşitli kentler, üniversiteler ve kurumlardan felsefe adına etkinliklere davet edilmek ve katılmak son derece mutluluk verici.

 

Tarsus’un felsefi yönünü tanıtmak açısından bu çabaları anlamlı buluyorum” diye konuştu.


Yorum Gönder

0 Yorumlar