Subscribe Us


SADİYE MAHALLESİ SOSYAL TESİSİ COŞKUYLA AÇILDI

 

Mersin’in, Toroslar’ın tek Çerkes köyü olan Sadiye Mahallesi, “Yılın Örnek Köyü” seçildi.

Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk ve Sadiye Mahale Muhtarı Mutlu Özdemir de Başkan Yılmaz’a, teşekkür plaketi takdim etti.

Geçtiğimiz yıl Ankara’da gerçekleşen Yılın En İyileri Ödül Töreninde, “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünü alan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bu kez de ülkenin dört bir yanından gelen çerkes vatandaşları, Mersin’in kalesi Toroslar’da ağırladı. Başkan Yılmaz’ın çerkes olan eşi Meltem Yılmaz da konuklarıyla tek tek ilgilendi.

“Yılın En İyileri” programına; Sadiye Köyü Sosyal Tesis Açılışı, Kafes Filmi oyuncularının katılımı ile Kafes Filmi Özel Gösterimi ve Azamat Kafkas Halk Dansları Gösterisi damga vurdu.Başkan Yılmaz; “Kimimiz Kafkas, kimimiz Atabarı, kimimiz Zeybek oynayacağız, kimimiz de halay çekeceğiz. Ama hep beraber İstiklal Marşımızı söyleyeceğiz. Ülkemiz, milletimiz ve devletimizle bunu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Yılın En İyileri Programı, Sadiye Mahallesi Sosyal Tesis açılışıyla başladı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Toroslar Belediyesi ve Sadiye Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde hazırlanan ‘Yeniden Köy Projesi’ çerçevesinde Sadiye Köyü Okulu Sosyal Tesise dönüştürüldü. Tesis, düzenlenen törenle hizmete girdi

Sadiye Mahallesi’nin tarihini ve kültürünü anlatan, fotoğrafların, mahalle sakinleri tarafından kullanılan araç ve gereçlerin de yer aldığı tesisin dış cephesi ise ünlü ressam Nazife Bilgin Hazar’ın Kafkas kültürünü resmettiği eserlerle süslendi.

Açılışa; Uluslararası Kafkas Derneği Genel Başkanı Oğuz Berk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Toroslar İlçe Tarım Müdürü Mustafa Kemal İlcay, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Emre Celal Gül, Sadiye Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Yorum Gönder

0 Yorumlar