Subscribe Us


1 -2 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

1 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

YENİÖMERLİ MAHALLESİ MUHTARI

DÜN- 31 EKİMDE TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus’ta trafik kazasında ölen Yeni Ömerli mahallesi muhtarı Yusuf Özbozkurt (73)  Şehir mezarlığında toprağa verildi.

30 Ekim akşam saatlerinde eşi ile yürüyüşe çıkan muhtar Yusuf Özbozkurt’u İstiklal caddesinde karşıdan karşıya geçerken  otomobil çarptı. Kazada başından darbe alan Özbozkurt hastanede  hayatını kaybetti. Yanındaki eşi şans eseri yara almadan kurtuldu.

Cenaze 31 Ekim Salı günü öğle namazına müteakip Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Müftü Murat Akçay, önceki dönem milletvekillerinden Ali Oksal, önceki dönem belediye başkanlarından Bedrettin Sarpkaya ve Şevket Can, Ak Parti ilçe başkanı İlker Uyar, MHP ilçe başkanı  Fatih Yıldırım, CHP ilçe başkanı Sabahattin Şahin, İyi Parti ilçe başkanı Burak Özdil,  TSO başkanı Ruhi Koçak,  Muhtarlar Derneği  başkanı  Turgay Benli, bazı Belediye Meclis üyeleri, birçok mahalle muhtarı, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, merhumun ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Yusuf Özbozkurt’un cenazesi Tarsus Şehir mezarlığında dualarla toprağa verildi.

………..…OOO…………..

TARSUS FESTİVALİ BÜNYESİNDE

SERGİLER AÇILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ kapsamında sanatsal etkinlikler hız kazandı. Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun desteğiyle, Plastik Sanatlar Kurulu üyesi Lütfi Hasoğlu’nun, ‘Düşünce ve Kavram’ isimli resim sergisi açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ kapsamında sanatsal etkinlikler hız kazandı. 

………..…OOO…………..

‘ŞAHMERAN YILI’NDA

BULUŞALIM’  MI?

‘Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’ mottosuyla 17,18,19 Kasım’da gerçekleşecek festival kapsamında, farklı sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteğiyle, Plastik Sanatlar Kurulu üyesi Lütfi Hasoğlu’nun ‘Düşünce ve Kavram’ isimli resim sergisi açıldı.

 

Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde açılan sergide, soyut kavramların işlendiği 60 eser bulunuyor. 1 Kasım’a kadar açık kalacak olan serginin açılış törenine, TADEKA üyeleri ve sanatseverler katıldı.

 

Hasoğlu: “Toplumun iyiliği, bireylerin iyiliğinden geçer”

 

Serginin açılışında yaptığı konuşmada Tarsus’un, dünyanın en eski ve insanlığın vazgeçemediği kadim kentlerinden biri olduğunu söyleyen Ressam Lütfi Hasoğlu, “Sanat, toplumun birleştirici gücüdür. Biz Tarsuslu sanatçılara bu imkanı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve ekibi ile TADEKA’ya teşekkür ederim. Buraya gelerek beni onurlandıran değerli misafirlere, Ahmet Bağ, Cumali Balcı hocalarıma, atölye arkadaşlarıma ve sanatsever dostlarıma da ayrıca teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Toplumun iyiliği bireylerin iyiliğinden geçer” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA VOLKAN KONAK

100.YIL KONSERİNDE 25 BİN 300

KİŞİ İLE İZLEYİCİ REKORU KIRILDI 

Tarsus Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gurur ile kutladı. Tarsus'ta gerçekleşen kutlamalarda sahne alan ünlü sanatçı Volkan Konak, Cumhuriyet'in heyecanını ve coşkusunu Tarsuslulara aktardı. 25 bin 300 kişinin katıldığı konserde izleyici rekoru kırıldı.  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, " Bu ülkenin tek kurtarıcısı, tek kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yoldan ilerleyerek vatanımıza, bayrağımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkarken dimdik ayakta durduk. Konserler, sergiler, fuarlar, tiyatrolar ve etkinlikleri coşkuyla cumhuriyetle kutlayan bir Tarsus var artık. Bu yarattığınız Tarsus'u gelin bugün tüm Türkiye'yi anlatalım. Tarsus'u daha güzel şehir yapacağım, Tarsus'u Türkiye'nin en güzel şehri yapacağım ve Tarsus'u il yapacağım. Hepinize söz veriyorum. Ne mutlu ne mutlu Türk'üm diyene, ne mutlu Tarsusluyum diyene. Tarsus’umuzdan Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir kutlamayla ikinci yüzyıla selam olsun" dedi.

TARSUS’TA TARİHİ KONSER VE KUTLAMA

Cumhuriyetin 100. yılında Tarsus Belediyesi, Kuzey’in Oğlu Volkan Konak konseri gerçekleştirdi. Tarsus'taki tarihi konser ve kutlamada 25 bin 300 kişi bir araya geldi. Volkan Konak'ın sahne performansı büyük ilgi gördü. Sevilen sanatçının seslendirdiği parçalarla birlikte 25 binden fazla vatandaş Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu en yüksek seviyede yaşadı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ünlü sanatçı Volkan Konak'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Katılımcılar, cep telefonlarının ışıklarını açarak görsel bir şölen oluşturdu.

 

………..…OOO…………..

 

TARSUS’TA KENT ORKESTRASI

KONSER VERDİ

Volkan Konak konseri öncesi birbirinden güzel eserlerle sahne alan Kent Orkestrası, Cumhuriyet özel performansları ile sahne alan 3 kuşak çocuk korosu ve muhteşem sahne performansıyla Tarsuslulara büyük coşku yaşatan DJ Doğukan Alsay izleyicileri büyüledi. Birbirinden güzel parçalarla Tarsuslulara muhteşem bir gece yaşatan Volkan Konak, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına gösterilen büyük ilgi için teşekkür ederek Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Sık sık Tarsuslularla konser esnasında diyalog kuran Volkan Konak Tarsus’un enerjisini çok sevdiğini belirtti.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, NE MUTLU TARSUSLUYUM DİYENE”

Konserde Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlayan Başkan Bozdoğan, “İkinci yüzyıla hazır mısınız? Bu ülkenin tek kurtarıcısı, tek kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yoldan ilerleyerek vatanımıza, bayrağımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkarken dimdik ayakta durduk. Cumhuriyet'in değerlerini adımız gibi ezberledik. Çocuklarımıza Cumhuriyet kazanımlarını anlattık. Onların sahiplenmelerini inanmalarını sağladık Atatürk'ün kurduğu ülkemizi yüzyıl sonra bugünlere getirdik, sahip çıktık. Artık ikinci yüzyılda yaşama, yaşatma ve koruma vakti geldi. Bugün ikinci yüzyılın birinci günü. Bu gece Tarsus'ta Atatürkçülükten asla ödün vermeyen muhteşem bir sanatçıyı ağırlıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hani köy olarak tabir ettikleri Tarsus vardı ya, alanlarda on binlerce genç, on binlerce kadın var, on binlerce çocuk var. Konserler, sergiler, fuarlar, tiyatrolar ve etkinlikleri coşkuyla cumhuriyetle kutlayan bir Tarsus var artık. Bu yarattığınız Tarsus'u gelin bugün tüm Türkiye'yi anlatalım. Tarsus'u daha güzel şehir yapacağım, Tarsus'u Türkiye'nin en güzel şehri yapacağım ve Tarsus'u il yapacağım. Hepinize söz veriyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene, ne mutlu Tarsusluyum diyene… Sevgili Tarsuslular, hepinizle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı

 

………..…OOO…………..

VOLKAN KONAK, “ TARSUS, HER

ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR,

BAŞKANINIZ TARSUS’U

YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Tarsus’un çok güzel bir yer olduğunu belirten Volkan Konak, “ Başkanımız Haluk Bozdoğan sağ olsun Tarsus’u yükseltmeye çalışıyor. Sanata, kültüre, festivallere önem veriyor tanıtmak için. Üvey evlat demeyeyim de bir yetim öksüzlük hissediyorum bu Tarsus'ta. Ya milattan önce 8 binden beri gelen birçok inancın başkenti veya inancın merkezi Tarsus daha yukarıda olmalıydı. Yani bir mütevazılık mı yapıyorsunuz, ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama Tarsus çok hak ediyor. Çok güzel bir yer gerçekten öyle ya. O yüzden fazla mütevazı olmayın. Bundan sonra sesiniz gür çıksın ya. Evet, Tarsus önemli benim için. Vallahi öyle çok önemli bir tarihi şehrimiz Hatay gibi, Tarsus'ta çok önemli. Cumhuriyetimizin 100.yılını Tarsus’ta kutlamak çok başka hele hele 100. Yılın ilk gününü kutlamak bizlerde burayı ölümsüz kılacak. Ayaklarınıza sağlık, sizi çok seviyorum Tarsus..” ifadelerini kullandı.

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ HER

 MAHALLEYE ULAŞIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, vatandaşların istek ve taleplerini dinlemek, mahallelerin eksiklerini gidermek için 9 kırsal mahalleye ziyarette bulundu. Başkan Bozdoğan “Tarsus Belediyesi, Tarsus'un her mahallesinde, her sokağında, her köşesinde olmaya devam edecek.” dedi.

 

Toroslardan, ovalara kadar her mahallede, her vatandaşa ulaşarak hizmet götürmek için ziyaretler gerçekleştiren Başkan Bozdoğan, ilk olarak 9 kırsal mahallede, mahalle halkı ve muhtarlar ile görüştü.  Başkan Bozdoğan; Çukurbağ, Çamalan,  Boğazpınar,  Kurtçukuru, Sandal, Kaburgediği, Kelahmet, Ağzıdelik ve Egemen Mahallesi’ne ziyarette bulundu.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve teknik ekibin bulunduğu heyet ile mahallelerin sorunları yerinde inceledi. Sorunların tespiti ve çözülmesi için belediye ekiplerini çözüm için görevlendirdi. Mahallelere daha iyi yaşam koşulları kazandırmak amacıyla çalışmaları yürüten Başkan Bozdoğan, vatandaşlarla sohbet etti. Her gittiği mahallede yoğun bir ilgi ile karşılandı. Ziyaretlerde Başkan Bozdoğan, mahalle sakinlerine belediyenin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

 

“DUR DURAK BİLMEDEN HER BİR KAPIYI ÇALIYORUZ”

 

Başkan Bozdoğan “Tarsus Belediyesi, Tarsus'un her mahallesinde, her sokağında, her köşesinde olmaya devam edecek. Belediyemizin tüm olanaklarını halkımızın hizmetine sunmak üzere soluklanmadan, dur durak bilmeden her bir kapıyı çalıyoruz, sorunlarını dinliyoruz, projelerimizi anlatıyoruz. Mahallelerimizde bir araya geldiğimiz muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

TÜRK SANAT MÜZİĞİ

KONSERİ DÜN YAPILDI

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği  dün Cumhuriyet konseri verdi.

Başkan Ahmet Deniz halkımıza konsere gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Tarsus kaymakamlığı uhdesinde, Tarsus belediyesi destekleri ile  Türk Sanat Musikisi derneği tarafından düzenlenen Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konser  belediye nikah salonunda yapıldı.

………..…OOO…………..

FUTBOLDA 1. AMATÖR

 KÜME B GRUBU LİDERİ DEĞİŞTİ

Yeni lider Tarsusgücü, Demirspor'u farklı mağlup etti. Ulusspor da Tarsusgücü gibi 6 da 6 yapan takımlardan. Kavaklıspor'u 3-1 mağlup eden Ulusspor averajla 2. sırada. İlk 2'yi zorlayacak görünen Kanalspor penaltı kaçırdığı maçta Yıldırımsporla 1-1 berabere kaldı. Tarsus Belediye - Huzurkent maçı çizgiler belirli olmadığı için ertelendi. Tarsus Belediyesi buraya henüz bu işten sorumlu bir kişi atamadı sanırım.

Yeşilkuyuspor kendisi gibi çıkışta olan Berdanspor'u deplasmanda 3-1 yenerek puanını 9 yaptı.

………..…OOO…………..

AMATÖR KÜMEDE BARBAROS

 LİGDEN ÇEKİLDİ

Mersin 1. amatör küme (Tarsus) B grubunda  Barbaros’da ilginç gelişme..

Yenicespor takımı Barbarosspor ligden çekildiği için hükmen galip gelerek ilk puanlarını aldı.

 

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU,

KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İSTİYOR

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu bu hafta Gümüşhane deplasmanına gidiyor. Hazırlıklar dün başladı.

En son kendi evinde Ayvalıkgücü’nü konuk eden ve 2-0 yenilen Tarsus idman Yurdu takımında 5 oyuncu kadro dışı kalırken diğer oyuncular Gümüşhane maçına hırslı bileniyor.Sarı lacivertli ekip teknik direktör Murat Gündeş yönetiminde hazırlıklarına başladı. Son hazırlık Cuma günü yapılacak.Şu anda TİY 1 galibiyet ve 1 beraberlikle  4 puanda kaldı. Sondan ikinci sırada olan ekibimizin acil 3 puana ihtiyacı var.

………..…OOO…………

 

 

2 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS KUKLA FESTİVALİ 2. GÜN

7 yerli 3 yurt dışından birbirinden başarılı kukla gösterilerinin Tarsus'ta sahneleneceği 2. Uluslararası Tarsus Kukla Festivali dün başladı. Festival 10 Kasım’a kadar devam edecek.

Tarsus sanat dolu bir festivale ev sahipliği yapmaya yeniden hazırlanıyor. Tarsus 2.Uluslararası Kukla Festivali, Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Yarenlik Alanında, St. Paul Meydanı’nda Tarsu AVM’de 1 Kasım Çarşamba günü kapılarını sanatseverlere açıyor. Tiyatronun temellerinden sayılan kukla tiyatrosunu 7’den 70’e tüm sanatseverlerle buluşturacak olan festivalde her yaşa hitap eden oyunlar yer alacak. Çocukların ve her yaştan vatandaşın kendinden bir şeyler bulacağı bu festivalde yer alan tüm gösteriler ücretsiz olacak. Kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasını, yaygınlaşmasını ve gelişmesine katkı sağlanmasını hedefleyen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde, kukla göstericileri tarafından çeşitli tekniklerle hazırlanan oyunları izleyiciyle buluşturacak. Türkiye’nin yanı sıra 3 ülkeden kukla göstericileri, 1-10 Kasım tarihlerinde kukla oyunlarını Tarsus’ta sanatseverler için sergileyecek.

………..…OOO…………..

7 YERLİ 3 YABANCI KUKLA

GÖSTERİSİ SAHNELENECEK

7 yerli 3 yurt dışından kukla gösterilerinin sahneleneceği festivalde ilk gün İspanya’nın The Bellhop oyunu ile açılış yapılacak. Oyun 1 Kasım Çarşamba saat 14.00’da Yarenlik Alanı’nda 2 Kasım Perşembe 14.00’da St. Paul Meydanı’nda sahne alacak Ardından Ankara Tiyatro Tempo’nun Bremen Orkestrası  oyunu 2 Kasım Perşembe 13.00 ve 15.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Flanör Kukla‘nın Üç Günlük Dünyada Muhsin Bey Oyunu, 2 Kasım Perşembe saat 20.00’da ve 3 Kasım Cuma saat 20.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Kadro Pa’nın Ponçi, Posti, Dosti ve Pappi Oyunu 4 Kasım Cumartesi 12.00 ve 14.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Arjantin’in Maletas Magicas Oyunu 3 Kasım Cuma 14.00 Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde 4 Kasım 14.00 ‘da İse Tarsu AVM’de, İzmir Ecem İle Çilek Oyunu 5 Kasım Pazar 13.00 ve 15.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Karagöz Çiftlik Bekçisi Oyunu 6 Kasım Pazartesi 13.00 ve 15.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Rusya Theatre İn The Pocket Oyunu 3 Kasım Cuma 14.00’da Yarenlik Alanı’nda, 5 Kasım Pazar 14.00’da Tarsu AVM’de, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Masal Gülleri Oyunu 7 Kasım Salı 13.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, İstanbul Emre Saka Kukla Atölyesi 7-8-9- Kasım tarihlerinde saat 14.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde, Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu ise 8 Kasım ve 9 Kasım tarihlerinde Saat 20.00’da Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde Tarsuslularla Buluşacak. 

1 Kasım’da başlayacak olan festival 10 Kasım’a kadar sürecek. 7’den 70’e her vatandaşın izleyebileceği oyunlar halka açık olacak ve rezervasyon yaptırmak için vatandaşlar 0535 545 36 00 numarasından ulaşabilecek.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,”10 Kasım’a kadar sürecek olan 2.Uluslararası Tarsus Kukla Festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.  

………..…OOO…………..

TARDOBDER 100. YIL KONSERİNE KATILDI

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği   yönetim kurulu ,  Tarsus Türk Sanat Musıki derneğinin düzenlemiş olduğu Cumhuriyetimizin 100.yılı konserine katıldı. Konserin  ardından TARDOBDER  yönetim kurulu üyesi olan  aynı zamanda Musıki Derneği Başkanı Ahmet Deniz ‘i tebrik ettiler.

………..…OOO…………..

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ TARSUS ŞUBESİ

YENİ PROJELER HAZIRLIYOR

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan 'Cumhuriyet Yemeği'nde yaptığı konuşmada; dernek bünyesinde yaptıkları proje ve çalışmalardan bahsetti.

İstiklâl mücadelesinin önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Kadını'na verdiği önemi ve Cumhuriyet'in Türk Kadını'na tanıdığı hakları anlattı. Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi olarak yeni çalışma döneminde yapacakları proje ve çalışmalara değinerek Cumhuriyet'in 100. yılı kutlama mesajını sundu. Programa emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

………..…OOO…………..

METİN KÜLÜNK, ESAT ARSLAN

 VE ONUR ÖZBOZKURT,

İSRAİL-FİLİSTİN MESELESİNİ

BUGÜN DEĞERLENDİRECEK

Akademi Derneği Başkanı, politik risk uzmanı bilim insanı Doç. Dr. Onur Başar , Özbozkurt, 2 Kasım 2023, Perşembe günü saat 20:00’da  İsrail Filistin meselesini  Metin Külünk ve diğer katılımcılarla değerlendirecek.

Özbozkurt, 24., 25. ve 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Metin Külünk ile E. Tuğgeneral, E. Şam Askeri Ataşesi, E. ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Akademi Derneği Kurucusu bilim insanı Prof. Dr. Esat Arslan İsrail-Filistin meselesini Akademik Bakış programıyla derinlemesine ele alacaklar. 

Başkan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan canlı yayında; “İsrail-Filistin arasındaki sorun nasıl başladı?”, “Gazze şeridi neden önem arz ediyor?”, “İsrail aslında neyi amaçlıyor?”, “Birleşmiş Milletler neden sessiz kalıyor?”, “Kalıcı çözüm nasıl gelir?” gibi kritik sorular,24., 25. ve 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Metin Külünk ile Prof. Dr. Esat Arslan tarafından cevap buluyor olacak. Ayrıca, izleyicilerin merak ettiği sorular da canlı yayında cevaplandırılacak.

 

İzleyiciler, Instagram üzerinden gerçekleştirecek canlı yayını, 2 Kasım 2023, Perşembe günü saat 20:00’da @onurbasarozbozkurt,@metinkulunk ve @profdresatarslan’ın Instagram hesapları üzerinden takip edebileceklerdir.

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ

KASIM AYI TOPLANTISI BUGÜN

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 18. Birleşimin 1. Oturumu 02.11.2023 Perşembe Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir. 

Meclis Gündemi

02.11.2023 Perşembe günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2023 yılı 18. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir.  

GÜNDEM MADDELERİ:

1 - Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı. 

2 - Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması. 

3 - Dilek ve öneriler. 4 - Kapanış.

 

………..…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR,  TARSUS DAHİL

HALK KART EKİM AYI TUTARLARINI

 HESAPLARA YATIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi yurttaşlara destek olduğu Halk Kart Ekim ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Halk Kart’tan Ekim ayında 9 bin 900 kişi yararlandı. 300 ve 500 TL’lik bakiyelerin bulunduğu Halk Kart’a, Ekim ayında toplam 3 milyon 745 bin 800 TL yatırıldı.

 

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı günümüzde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, dar gelirli vatandaşların cebini rahatlatan Halk Kart Ekim ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

 

Anlaşmalı yerel market ve bakkallarda temel ihtiyaç ve gıda maddelerinin alınması için kullanılabilen ve aile bütçesine katkı sağlayan Halk Kart uygulamasından, Ekim ayında toplam

9 bin 900 kişi yararlandı. Halk Kart Ekim ayı tutarları kapsamında; 6 bin 21 kişinin hesabına 300 TL, 3 bin 879 kişinin hesabına ise 500 TL olmak üzere, toplam 3 milyon 745 bin 800 TL yatırıldı.

 

………..…OOO…………..

TARSUSTA CİNAYET

Tarsus’ta M.K., evinin bahçesine giren Mehmet Can K.'u tabancayla vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan M.K., polis merkezine giderek teslim oldu.

………..…OOO…………..

 

BERDAN PARKI’NA VANDAL SALDIRI!

Berdan Parkı’nda bulunan kaykay pisti ve dinlenme alanları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı yönünde yaptığımız hizmetlere zarar veren bu vandalları esefle kınıyoruz

………..…OOO…………..

HARF DEVRİMİ

 Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan, Türk Harf Devrimi'nin 95. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Bozdoğan , sosyal medyadan yaptığı kutlamada ''Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük devrimlerinden Türk Harf Devrimi'nin 95. yıl dönümü kutlu olsun.'' görüş ve düşüncelerine yer verdi.

………..…OOO…………..

YakupBoncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

TürkiyeGazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar