Subscribe Us


12 -13 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

12 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

SEÇER “BİZİ TEKRAR SEÇİN

DESTEĞE DEVAM EDELİM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta düzenlenen ‘Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Mısır Flake Yem Desteği Dağıtım Töreni’ne katılarak önemli açıklamalar yaptı. 

Törendeki konuşmasında; tarımda girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak üreticiyi maliyetler altında ezdirmemek için her daim desteklediklerini belirterek, “31 Mart 2024’te göreve de desteklere de devam edeceğiz” dedi. 

………..…OOO…………..

           

SEÇER “TARSUS’UMUZA GÜZEL

VE  BİR KREŞ AÇACAĞIZ ”

Tarsus’a modern bir kreş de açacaklarının müjdesini veren Mersin BŞB Vahap  Seçer, “Kreşlerimize çok talep var. Çünkü öğretmenlerimizden, uygulamalardan aileler oldukça memnun. Bu kreşler özel kreş gibi yüksek meblağlarda öğrenci almaz. Daha çok gelir düzeyi düşük, ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarını tercih ederiz. Bizim kime, hangi kesime hitap ve hizmet ettiğimizi tüm halkımın bilmesini istiyorum. Çocuklar çok modern bir kreşte hizmet alacak. Tarsus’umuza ne kadar güzel ve modern bir kreş açtığımızı hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

………..…OOO…………..

7 YERLİ 3 YABANCI KUKLA EKİPLERİ

TARSUS’TAN AYRILDI

Tarsus Kukla festivaline katılan gruplar kentten ayrıldı.

7 yerli 3 yurt dışından kukla gösterilerinin sahnelendiği festivalde İspanya’nın The Bellhop oyunu ile açılış yapılmıştı. Ardından Ankara Tiyatro Tempo’nun Bremen Orkestrası oyunu, İstanbul Flanör Kukla‘nın Üç Günlük Dünyada Muhsin Bey Oyunu, İstanbul Kadro Pa’nın Ponçi, Posti, Dosti ve Pappi Oyunu, Arjantin’in Maletas Magicas Oyunu, İzmir’den Ecem İle Çilek Oyunu,  İstanbul Şehir Tiyatroları’nın Karagöz Çiftlik Bekçisi Oyunu, Rusya Theatre İn The Pocket oyunu, Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun Masal Gülleri Oyunu, İstanbul Emre Saka Kukla Atölyesi Kocaeli Naif Bey ve Yaveri Oyunu Tarsuslularla buluştu.

Bireysel katılımların yanı sıra festivale okullar, dernekler ve STK’lar da yoğun ilgi gösterdi.

……………ooo…………...

 

TARSUS’TAKİ YOL YAPIM SIKINTISI İÇİN

SEÇER “BİRAZ SABIRLI OLUN,

BİTİNCE GÜZEL OLACAK”

Mersin BŞB Vahap Seçer, sosyal devlet ve sosyal belediye vurgusu yaptı. Seçer “Belediye başkanı, gelen parayı halk için harcayacak ve halka yardımcı olacak. Belediye demek; halk demek, bizim anlayışımız bu” ifadelerine yer verdi. Büyükşehir’in Tarsus’ta yaptıkları çalışmalara da değinen Seçer, Mersin merkezde yapılan işlerin aynısının Tarsus’ta da yapıldığını ifade ederek, “Aynı kalitede kaldırım, yol, bina, sosyal hizmet ve aynı oranda tarımsal destek yapılıyor. Biraz sabırlı olalım yeter” dedi.

 

 

……………ooo…………...

BOZDOĞAN KEMAL SUNAL'I

DOĞUM GÜNÜNDE  ANDI

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan , ‘’Büyük Usta, gülen adam  Kemal Sunal'ı doğum gününde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.’’ Dedi.

 

……………ooo…………...

ÇAĞDAŞ YAŞAM’DAN ,

ATATÜRK RESİMLERİ SERGİSİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tarsus Şubesi Atatürk resimleri sergisi açtı.

Tarsus Belediye Başkanlığının katkıları ile hazırlanan sergi 10-17 Kasım tarihleri arasında açık kalacak. Belediye Meclis salonu fuayesinde açılan Atatürk resim sergisinde Semra Aysen’in eserleri sergileniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü nedeniyle Tarsus’ta ormana ağaç dikimi yapıldı..

Eshabı Kehf mevkiindeki ormanlık alana yapılan dikim törenine kaymakam Kadir Sertel Otcu, Orman işletme müdürü Muhammet Köse, Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliyeciler ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 2023 adet f idan dikimi yapıldı.

Geleceğe  nefes Cumhuriyete nefes adıl etkinlik  Mersin genelinde olduğu gibi Tarsus’ta da başarıyla gerçekleştirildi.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

ALİ AĞA MAÇI BUGÜN SAAT 14.00’DE

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu bugünkü lider Ali Ağa maçına hazır.

Sarı lacivertliler Pazar günü şehrimizde saat 14.00 da lider Ali Ağa takımını konuk edecek. Başkan Cem Kavalcı, tüm taraftarları pazar günkü maça davet etti ve “Lideri yenmek için sahaya çıkacağız” dedi.

………..…OOO…………..

 

 

13 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü nedeniyle Tarsus’ta ormana ağaç dikimi yapıldı..

Eshabı Kehf mevkiindeki ormanlık alana yapılan dikim törenine kaymakam Kadir Sertel Otcu, Orman işletme müdürü Muhammet Köse, Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliyeciler ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 2023 adet f idan dikimi yapıldı.

Geleceğe  nefes Cumhuriyete nefes adıl etkinlik  Mersin genelinde olduğu gibi Tarsus’ta da başarıyla gerçekleştirildi.

………..…OOO…………..

MESKİ,  SU SAYAÇLARININ

DONMA RİSKİ İLE İLGİLİ

UYARILARDA BULUNDU

MESKİ Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığı eksi derecelere kadar düşen bölgelerde oturan vatandaşlar başta olmak üzere Mersin’de yaşayan tüm vatandaşlara;su boruları ve sayaçlarını donma, patlama veya kırılma riskine karşı korumaları konusunda uyarılarda bulundu. MESKİ açıklamasında, sayaçların donma tehlikesine karşı alınacak önlemlere dikkat çekildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış ayı öncesinde özellikle yaylalarda, müstakil evlerde ve kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara; su sayaçlarının donma, patlama veya kırılma riskine karşı korunması hakkında uyarılarda bulundu.

 

Sayaçların uygun yöntemlerle korunması, donma tehlikesinin önüne geçiyor

 

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında; sıcaklığın eksi derecelere kadar düştüğü bölgelerde su boruları ve sayaçlarının donma tehlikesine karşı nasıl korunması gerektiği konusunda vatandaşlara bilgi verildi. Alınan tüm önlemlere rağmen sayaçların donması ya da patlaması durumunda ‘Alo 185 Çağrı Merkezi’ne veya MESKİ Genel Müdürlüğü şubelerine başvuru yapan vatandaşların sayaç değişim işlemleri ise kısa sürede gerçekleştiriliyor.

 

Sayaç okuma görevlilerinin okuma yapmasına engel olunmayacak şekilde su sayaçlarının koruma altına alınması gerektiğine dikkat çeken MESKİ açıklamasında,“Sıcaklığın eksi derecelere kadar düştüğü mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranması, açıkta olan su borularını ve sayaçlarını, önerilen şekilde muhafaza altında tutması gerekmektedir. Soğuktan dolayı oluşabilecek problemlere karşı su borularının bez, boru kılıfı, izocam ve yün parçası, talaş ya da kılıfla kaplanması gibi yöntemlerle önlem alınmalıdır. Sayaçların bulunduğu yerlere donma riskine karşı; demir, ahşap veya betondan yapılmış muhafaza sandığı ve vana koruyucu ceketleri de yapılabilir. Alınan her türlü önleme rağmen sayaçlarda donma meydana gelmesi durumunda ise, sayaca kesinlikle ateş veya sıcak su ile müdahale edilmemelidir. Aksi takdirde;musluk veya su boruları patlayarak hasarın artmasına ve su kaybına sebebiyet verebilir. Suyun donma derecesine kadargeldiği yerlerde yapılacak ilk müdahale; vananın kapatılıp su akışının kesilmesi olmalıdır.Sayaçlarının sökülmesini isteyen abonelerimizin Alo 185 Çağrı Merkezi veya şubelerimize başvuru yaparak, geçici kapama taleplerini iletmeleri gerekmektedir”ifadelerine yer verildi.

 

………..…OOO…………..

 SEÇER’DEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Büyükşehir’in Cumhuriyet’in 100. Yılında hayata geçirdiği Çocuk Meclisi’nin Açılış ve Mazbata Töreni’ne katıldı.

 

Seçer, Çocuk Meclisi’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu proje Kadın ve Aile dairemizin en önemli projelerinden birisi. Demokrasiden, halk iradesinden öte bir şey yok” dedi.

 

Meclis üyelerine başarılı çalışmalar dileyen Seçer, Çocuk Meclisi’nin alacağı kararların kendileri için tavsiye niteliğinde olduğunu ve dikkate alacaklarını belirtti. 13 ilçeden çocuğun Meclis’te yer aldığını belirten Seçer, “Burada sizlerin görevi; bölgenizdeki sorunları ve talepleri alıp Meclis’te dile getirmek, bunun eyleme dönüştürülmesini sağlamak” diye konuştu.

 

Büyükşehir’in çocuklara yönelik proje ve hizmetlerini anlatan Seçer, özellikle eğitimde fırsat eşitliğini öncelediklerini vurgulayarak, “Sadece merkezde değil, bütün ilçelerde sizin daha iyi bir eğitim almanız için, sizin daha donanımlı bir birey olarak yetişmelerinizi sağlayabilmemiz için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

Yapılan oylama sonucu Anamur ilçesinden seçimlere katılan Meriç Yeşilçayır, Çocuk Meclisi Başkanı seçildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılında hayata geçirilen Çocuk Meclisi’nin Açılış ve Mazbata Töreni’ne katıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çocuklar ve aileleri katıldı.

 

Cumhuriyet’in 100. yılı etkinliklerine öncü olan Büyükşehir, hayata geçirdiği Çocuk Meclisi’yle de çocukların kentte söz sahibi olabilmesine öncülük etti. Törende meclis üyesi olarak yerlerini alan çocuklar, yaşadıkları yerlere dair istek ve taleplerini Başkan Seçer’e iletti.

 

Başkan Seçer: “Çocuk Meclisi en önemli projelerimizden birisi”

Çocuklara kürsüden resmi başlangıç konuşmasını gerçekleştiren Başkan Seçer, Çocuk Meclisi’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu proje Kadın ve Aile dairemizin en önemli projelerinden birisi. Demokrasiden, halk iradesinden öte bir şey yok. Demokrasi; halkın iradesini, meclise ya da parlamentoya yansıtan bir araç. Ulusal egemenliğin en önemli iki ögesi seçimler ve seçimlerle oluşan parlamentodur. Parlamento demek; halkın düşüncesi, iradesi, temsiliyeti, halkın ta kendisi. O nedenle en önemli projelerimizden. Kadınlar, çocuklar ve aileler için beş yıllık süre zarfında çok değerli projeler yaptılar ama bunun ötesi yok. Bu çok değerli ve önemli” ifadelerini kullandı.

………..…OOO…………..

 

MERSIN IL HAKEM KURULU BELLİ OLDU

Türkiye futbol federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Mersin il hakem kurulu atamasını yaptı.

Mersin Amatör Futbol Ligi'nin sevilen hakemlerinden  Tarsuslu Selçuk Sarıgül, MHK tarafından atanan isimler arasında yer alması memnunluk yarattı.

Buna göre Atanan Mersin İl Hakem Kurulu, Mersin Amatör Futbol liginde oynanacak tüm karşılaşmalarında Hakem atamasını yapacak.

Merkez Hakem Kurulu'nun atadığı Mersin İl Hakem Kurulu şu isimlerden oluştu.

İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Güven, İl Hakem Kurulu üyeleri Selçuk Sarıgül, Ali Adıgüzel, Erman Ercan, Abidin Aslan.

………..…OOO…………..

GAZETECİ FETHİ ÇEVİKASLAN

UNUTULMADI

Tarsus belediye başkanı Haluk  Bozdoğan,  Gazeteci Fethi Çevikaslan’ı vefatının 9. yıl dönümünde saygı ve rahmetle andı.

Başkan Bozdoğan ‘’Kentimizde uzun yıllar Hürriyet Gazetesi’nin temsilciliğini yapan Duayen Gazeteci Fethi Çevikaslan’ı vefatının 9. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.’’ Dedi.

………..…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK

MECLİSİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Cumhuriyet’in Işığı 100’ümüzde’ mottosuyla bir ilke imza atarak başlattığı Çocuk Meclisi, başkanını seçerek ilk Meclis toplantısını yaptı. Başkanlık yarışını kazanan Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır, “Çocuklar kentin kalbi. Onun için bu görevi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Çocukları hep dinleyeceğime söz veriyorum” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Cumhuriyet’in Işığı 100’ümüzde’ diyerek, bir asrı dolduran Cumhuriyet yüzyılında bir ilke daha imza atarak Çocuk Meclisi’ni hayata geçirmişti. Çocuk dostu belediye anlayışı ile çocuklarında kent yönetiminde söz sahibi olabilmesi ve kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol alması için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği proje olan Çocuk Meclisi, başkanını seçerek ilk Meclis toplantısını aldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katıldığı ilk toplantıda, 13 ilçeden Meclis üyesi çocuklar başkanlık için yarıştı. Yapılan oylamalar neticesinde Başkanlığı Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır kazanırken, toplantıda komisyon üyeleri de belirledi.

 

Seçimi Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır kazandı

Çocuklara böyle bir fırsat tanıdığı için Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden Meriç Yeşilçayır, kırsal bölgelerde yaşayan ve spor, sanat, eğitim faaliyetlerine dahil olamayan çocukların sesi olmak için Meclis’e katıldığını söyledi. Kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Yeşilçayır, “Çocuklar kentin kalbi. Onun için bu görevi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Çocukları hep dinleyeceğime söz veriyorum. Her şeye çocuk gözünden bakmak çok doğru olur. Beni destekleyen ve desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Diğer adayları da tebrik etmek istiyorum ve onların fikirlerini her zaman dinleyeceğime söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

 

………..…OOO…………..

ANAMUR’DAN TARSUS’A KENTİN

BÜTÜN SORUNLARI İÇİN

ÇOCUKLARDAN PROJELER

Meclis’te olduğu için kendini şanslı hissettiğini belirten geçici Divan ve Yenişehir Meclis üyesi Ecrinnur Aytekin, “Umarım çok güzel projelere imza atılabilir. Benim naçizane istediğim şey eşitlik, erişilebilirlik ve engelsiz hayat konusunda bilinçlendirilmek. Bu konuda çalışmalar yapılmasını istiyorum. Tabi ki eşitliğin her alanda olmasını istediğim için eğitim, kültür, sanat, çevre, sağlık ve benzeri alanlarda bununla ilgili çalışmalar yapılmasına önem vermek istiyorum” diyerek, erişilebilir bir Mersin için çalışmalar yapacağını vurguladı.

 

Eğitime erişmede zorluk yaşayan çocuklar için daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Yenişehir Meclis üyesi Furkan Eymen Yıldızçelik, “Ben özel yetenekli çocuklarımız için özel kurslar açılması talebiyle Meclis’te görev alıyorum. Bu tür kurslar çok pahalı oluyor. Bütün çocukların yetenekli olmak istediği konu vardır ve biz bu yeteneklerimizle dünyayı geliştirebiliriz” sözlerine yer verdi.

 

Gülnar Meclis üyesi Mustafa Baldemirli ise “Gülnar’da kütüphanemiz var ama kitaplarımız eski, satranç oynayacağımız, matematik kursu alabileceğimiz bir yerimiz yok. Bunların sağlanmasını talep ederek Meclis’e girdim” dedi.

 

Mut’un sorunlarını Çocuk Meclisi’ne taşımak için Meclis’e girdiğini kaydeden Mut Meclis üyesi Ecenur Özer, “Mut’ta kütüphane sadece 1 tane var ve bize yetmiyor. Yeni kütüphaneler açılmasını istiyorum. Ayrıca bisiklet yolumuz yok, yol olmadığı için de kazalar yaşanıyor. Bisiklet yolu yapılmasını istiyorum. Üniversiteli abiler ve ablalarımızın da kalacak bir yurtları yok, onlar için de kalacak yurt yapılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

 

………..…OOO…………..

“MERSİN’E NE YAPIYORSAK

TARSUS’A DA AYNISINI YAPIYORUZ”

Büyükşehir’in Tarsus’ta yaptıkları çalışmalara da değinen  Vahap Seçer Tarsus bir köşede kalmış, unutulmuş, gözden ırak gönülden de ırak bir yer değil. Tarsus kalbimizin içinde” dedi.

 Seçer, kendi dönemlerine kadar Tarsus’ta bu denli kaliteli asfalt çalışmalarının yapılmadığının altını çizdi. “Bizler prestijli caddeler yapıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Seçer, Mersin merkezde yapılan işlerin aynısının Tarsus’ta da yapıldığını ifade ederek, “Aynı kalitede kaldırım, yol, bina, sosyal hizmet ve aynı oranda tarımsal destek yapılıyor. Tarsus bir köşede kalmış, unutulmuş, gözden ırak gönülden de ırak bir yer değil. Tarsus kalbimizin içinde” dedi.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 20 BİNİ AŞKIN İNEK VAR

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar “Tarsus yöresinde 20 bini aşkın ineğimiz var. Bunların  tüm yiyeceklerini Vahap başkanımız destek olarak verdi. Kendisine üreticilerimiz adına ne kadar teşekkür etsem azdır” dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA 32 YENİ

ZABITA  KADROSU

Tarsus Belediyesi bünyesinde eksikliği hissedilen  Zabıta kadrosu takviye edilecek. Öğrendiğimize göre Tarsus Belediyesine zabıta için 32 kişilik bir kadro geldiği bildirildi. Bu kadro uygulandığında Zabıta birimi daha rahat çalışacak.

 

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU ALİ AĞA MAÇI NDA 2-0 MAĞLUP

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu lider Ali Ağa maçını 2-0 kaybetti.

Sarı lacivertliler Pazar günü şehrimizde saat 14.00 da lider Ali Ağa takımını konuk etti.. Rakip takım ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçı 2-0 kazandı.

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar