Subscribe Us


14 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

14 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS OSB’DE ELEKTRİK İHTİYACI

 İÇİN GEÇİCİ OLARAK MOBİL, İSTASYON KURULUYOR                                                                                       

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus OSB müteşebbis heyet toplantısı öncesi yapımı devam eden ve tamamlanan kullanma suyu ve elektrik hatları ile aydınlatma işleri başta olmak üzere tüm çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Pehlivan’a Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Tarsus OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik ederken Tarsus OSB Bölge Müdürü ve OSB birim yetkilileri hazır bulundu.

 

Vali Pehlivan, altyapı işlerinde sona yaklaşan ve tamamlanma aşamasına gelen Tarsus OSB’de, OSB içerisinden geçen ve ıslah çalışması tamamlanan sepetçiler deresi ile incelemelerine başlayarak, tamamlanan su depolarını, su deposu yanında yapımı devam eden istinat duvarı ve filtre binasını, yapımı tamamlanan elektrik ana dağıtım merkezi ile dağıtım merkezlerini de gezerek yapılan çalışmalar hakkında teknik bilgiler aldı. Bunların yanı sıra TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nce ihale edilen ve yapımı devam eden TEİAŞ 400 kV Tarsus OSB TM yapım işi tamamlanana kadar OSB’nin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan ve geçtiğimiz günlerde OSB’de kurulumu tamamlanan mobil santral alanını da inceleyerek TEİAŞ yetkililerinden bilgi aldı. Vali Pehlivan OSB’deki teknik incelemelerin ardından inşai faaliyete başlayan, tamamlanan ve tamamlanma aşamasına gelen sanayi tesislerini de ziyaret etti ve yatırımcıların taleplerini dinleyerek ilçemize, ilimize ve Ülkemize katma değer ve istihdam anlamında ortaya koydukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

Ülke ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve adeta Çukurova’nın Yatırım Üssü haline gelecek olan Tarsus OSB’de altyapı işleri büyük oranda tamamlandı ve onlarca fabrikanın inşai faaliyetleri görülmeye başladı.

………..…ooo…………..

TARSUSLU FİLOZOFLAR

TÜBİTAK PROJESİ KABUL OLDU

Aratos Dergisi kurucusu Uğur pişmanlık tarafından Tübitak’a önerilen Tarsuslu filozoflar Tübitak projesi kabul edildi..

………..…ooo…………..

BAŞKANDAN FESTİVALE DAVET VAR

Geçtiğimiz gün Tarsus’a gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne davet etti herkesi..

17-18-19 Kasım tarihlerinde bu yıl ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek olan ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne de tüm halkı davet eden Seçer,  “”Festivalimize 250 ülkeden ve Türkiye’den halk dansları toplulukları gelecek. Yazarlar, çizerler, ünlü televizyoncular burada olacaklar, söyleşiler yapacaklar. Onlarla tanışma, onları dinleme ve izleme fırsatı bulacaksınız. Tarsus kadim, tarihi ve kültürel birikimi olan bir yer. Cuma günü Simge, Cumartesi hemşehrimiz Manuş Baba, Pazar günü de Melek Mosso Tarsuslulara çok güzel konserler verecek. Bütün Tarsusluları, özellikle gençleri bekliyorum” dedi.

Bu davet hepimize.

Festivalin renkli geçmesini bekliyor,tüm Tarsus haklına ve okuyucularımıza sağlıklı mutlu yarınlar diliyorum.

 

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KEBAPÇININ

ETİ ÇALINDI

Dün Tarsus ‘ta kebapçının iş yerindeki 20 kilo eti çalındı.

Olay, ilçeye bağlı Şehitkerim Mahallesi'nde meydana geldi. Gece iş yerine gelen şüpheli, camdan girdiği restorandaki 20 kilo eti çalıp kaçtı.

Sabah kebap için  hazırlık yapmaya çalışan iş yeri sahibi, dolaptaki 20 kilo civarındaki kıyma, parça et ve ciğerlerin olmadığını fark edince güvenlik kamerasını inceledi. Görüntüleri izleyen esnaf, dükkana hırsız girdiğini anlayınca durumu polise bildirdi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışmalara başladı.

………..…OOO…………..

 ATATÜRK RESİMLERİ SERGİSİ

BELEDİYEDE DEVAM EDİYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tarsus Şubesi Atatürk resimleri sergisi açtı.

Tarsus Belediye Başkanlığının katkıları ile hazırlanan sergi 10-17 Kasım tarihleri arasında açık kalacak. Belediye Meclis salonu fuayesinde açılan Atatürk resim sergisinde Semra Aysen’in eserleri sergileniyor.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA YENİ SUCULAR

MEZARLIĞANA 1900 KİŞİ DEFNEDİLDİ

Tarsus Şehir mezarlığının artık yeni cenazeler için yer tahsisi olmaması nedeniyle ikinci mezarlık olarak açılan Sucular Şehir mezarlığına defin sayısı 1900’ü geçti. Onur Balcı’nın haberine göre Sucular mezarlığına iki  yıl içinde yaklaşık 1900 kişi defnedildi. Eski mezarlıkta ise aile mezarlığı yeri olanların ışında vefat edenler Sucular mezarlığına veya köy mezarlıklarına defnediliyor.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

BU HAFTA  KIRIKKALE’YE GİDECEK

TFF 3. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu  lider Ali Ağa FK takımına 2-0 yenilerek taraftarını üzdü. Sarı lacivertliler   lidere yenilmesinden sonra yönünü bu haftaki maça çevirdi,.

Ligde son sıralardan kurtulmaya çalışan takımımız lider karşısında iyi futbol sergilemesine rağmen beklenen puanı alamadı.

Sarı lacivertliler önümüzdeki  Pazar günü deplasmanda Kırıkkalesporla oynayacak. 19 Kasım tarihindeki bu önemli maç için  hazırlıklara devam eden takımımız teknik direktör Murat Gündeş yönetiminde  yakında Kırıkkale’ye gidecek.

Takımımız daha sonraki haftada ise kendi sahasında

 26 Kasım’da Kepez futbol takımını konuk edecek. Sonraki maçlar dışarıda Edirne ile, iç sahada Kafkas İnegöl ve dışarıda Karabük İdmanyurdu ile olup ilk yarı tamamlanacak.

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar