Subscribe Us


15 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU


 

15 KASIM 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

HAZIRLIKLAR TAMAM

17-18-19 Kasım tarihlerinde bu yıl ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek olan ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’nin hazırlığı tamam.

Vahap  Seçer,  “”Festivalimize 250 ülkeden ve Türkiye’den halk dansları toplulukları gelecek. Yazarlar, çizerler, ünlü televizyoncular burada olacaklar, söyleşiler yapacaklar. Onlarla tanışma, onları dinleme ve izleme fırsatı bulacaksınız. Tarsus kadim, tarihi ve kültürel birikimi olan bir yer. Cuma günü Simge, Cumartesi hemşehrimiz Manuş Baba, Pazar günü de Melek Mosso Tarsuslulara çok güzel konserler verecek. Bütün Tarsusluları, özellikle gençleri bekliyorum” dedi.

Bu davet hepimize.

Festivalin renkli geçmesini bekliyor,tüm Tarsus haklına ve okuyucularımıza sağlıklı mutlu yarınlar diliyorum.

………..…OOO…………..

CEYLAN, CHP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

CHP Tarsus Belediye Başkan aday adayı Musa Ceylan aday adaylığını açıkladı.

CHP Tarsus ilçe binasında yapılan basın açıklamasına ilçe başkanı Selahattin Şahin,  Kadın ve Gençlik kolları başkanları ile diğer belediye başkan aday adaylarından Doktor Vedat Günyar ve bir grup partili katıldı.

CHP ilçe başkanı Selahattin Şahin’in yaptığı açış konuşmasında sonra söz alan Ceylan “CHP’li kadrolar belediyeleri yönetmeye devam edecek,yerel seçimlerde daha güçlü geliyoruz” dedi.

Ceylan  konuşmasında sözlerine devamla “7’den 77’ye herkesin yüzü gülecek. Tarsus mutluluğun kenti olacak” diyerek şunları söyledi:

“CHP genel kurultayında büyük değişim oldu. Partimize taze kan geldi, bundan sonra daha güçlü  olarak yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonrada partimize, partili yoldaşlarımıza ve tüm demokrasi güçlerine önemli görevler düşmektedir. Toplumun tüm emekçi kesimlerini kucaklayan sosyal demokrat yerel yönetim anlayışını hayata geçirmek tarihsel bir zorunluluk ve görev olarak karşımızda durmaktadır. Bu sorumluluk bilinciyle 2024 mart yerel seçimlerinde CHP’den Tarsus Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Halk için halkla beraber demokratik bir yönetim anlayışıyla Tarsus Belediyesini yönetmeye talibim.”

Ceylan toplantı sonunda basının sorularını cevaplandırdı, partililerin duygu ve düşüncelerini dinledi. Seçimlere partisinden hangi ismin adaylığı altında girilirse girilsen yanında ve destekçisi olacağını söyledi.

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN VERGİ ÖDEMESİ HATIRLATMASI

SON GÜN 30 KASIM PERŞEMBE

Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin ikinci taksiti için ödeme süresi 30 Kasım Perşembe günü mesai bitimi sona eriyor. Tarsus Belediyesi tarafından, vergi mükelleflerinin ödemelerini 08.00-17.00 saatleri arasında Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’nden, 100. Yıl Veznesi veya e-belediye, e- ödeme uygulamaları üzerinden kolaylıkla yapabileceği hatırlatıldı.

Tarsus Belediyesi tarafından, vergi mükelleflerinin ödemelerini 08.00-17.00 saatleri arasında Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’nden, 100. Yıl Veznesi veya e-belediye, e- ödeme uygulamaları üzerinden kolaylıkla yapabileceği hatırlatıldı. 

Tarsus Belediyesi Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin 2023 yılı ikinci taksit ödemelerinin 30 Kasım Perşembe günü sona ereceğini bildirdi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada;

Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin Kasım ayındaikinci taksitinin ödenmesi gerektiğini bildirerek vergi borcu olan mükelleflerin 30 Kasım Perşembe günü mesai bitimine kadar emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergi taksitlerini, TC kimlik numarası veya belediye sicil numarası ile Tarsus Belediyesi Gelirler Müdürlüğü’nden 100. Yıl veznesi ve Nikah Salonu Veznesi, e-belediye ve e-ödeme uygulamaları üzerinden ödeyebilecekleri belirtildi.

VERGİ ÖDEME KOLAYLIĞI

TC kimlik numarası eklenerek ödeme yapabileceği gibi e-belediyecilik ve e-ödeme uygulaması kapsamında internet üzerinden de kredi kartı veya banka kartı ile vergilerini ödeyebilecekleri hatırlatıldı. Sunulan hizmetlerle vatandaşların zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde ödeme yapabileceği belirtilen açıklamada; mükelleflerin gecikme zammına maruz kalmamaları için belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri gerektiği belirtildi. Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 sayılı kanun gereğince gecikme zammı uygulanacak.

 

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 10

 MODERN KREŞLE 450 ÖĞRENCİYE

DONANIMLI EĞİTİM

Tarsus Belediyesi, çocukların kapsamlı, nitelikli ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabildiği kreşlerle Tarsus’a hizmet vermeye devam ediyor. Toplamda 10 kreşte 450 öğrenci ile tam donanımlı eğitim veriyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Temiz, güvenli bir eğitim ortamı sağlamak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğumuz sorumluluğun bir gereği olarak en iyi kreş eğitimini veriyoruz." dedi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN

TARIMSAL DESTEK

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile ata ve yerli ıslah edilmiş tohumlarımızı küçük ölçekli çiftçilerimiz ile buluşturmak için ekim çalışmalarına devam ediyor.

Belediye arazisinde gerçekleştireceğimiz 90 dönüm buğday ekimiyle sürdürülebilir tarımı destekliyoruz.

 

………..…OOO…………..

TOZKOPARAN MAHALLE

 MUHTARIMIZA TEBRİK

Tozkoparan Mahalle Muhtarı Ali İhsan Baran’ın Kıymetli Oğlu Mehmet Ali ve Kızımız Güneş’in düğün merasimine belediye ekibi  katılım sağladı..

Gençlerimize güzel ve mutlu bir gelecek diliyoruz.

………..…OOO…………..

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN

BAŞKANLIĞINDA İL GÜVENLİK,

ASAYİŞ VE KOORDİNASYON KURULU

TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Valilik toplantı salonunda Genişletilmiş İl Güvenlik, Asayiş Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, İlimiz genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, suç ve suçlulara karşı yapılan operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı katıldı.

………..…OOO…………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU

FESTİVALLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Şahmeran Teması’ ile 17-18-19 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Tarsus Festivali ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ve ekibi, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve İlgili kurum ve kuruluş temsilcilerini bilgilendirerek istişarelerde bulundu.

………..…OOO…………..

 

JU-JİTSU TURNUVASI’NDA BİRİNCİ  OLDU

Tarsuslu Sporcumuz Furkan Ali Bahçeli Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kapsamında Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından organize edilen Ju-Jitsu Turnuvası’nda birinci oldu.

Tarsus belediyesi ‘’ bizleri gururlandıran Tarsuslu Sporcumuz Furkan Ali Bahçeli’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.’’ Dedi.

………..…OOO…………..

TARSUS İDMAN YURDU

KIRIKKALE HAZIRLIĞINA BAŞLADI

TFF 3. ligde yer alan Tarsus  iy yönünü bu haftaki maça çevirdi,.

Ligde son sıralardan kurtulmaya çalışan takımımız lider karşısında iyi futbol sergilemesine rağmen beklenen puanı alamadı.

Sarı lacivertliler önümüzdeki  Pazar günü deplasmanda Kırıkkalesporla oynayacak. 19 Kasım tarihindeki bu önemli maç için  hazırlıklara devam eden takımımız teknik direktör Murat Gündeş yönetiminde  yakında Kırıkkale’ye gidecek.

 

………..…OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not.Gündemin  Uzun Hali Doc Dosyasında var. 

 Dileyen Uzun  Okuyabilir. 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar